Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Zserbó szelet
Hozzávalók:
· 0,5 liter tej
· 1 kockacukor
· 2 dkg élesztő
· 0,5 kg liszt
· 25 dkg margarin (Rama a legjobb)
· 10 dkg porcukor
· 1 tojás
· 1 tasak vaníliás cukor
· 1 csipet só
· 1 dl tejföl
A töltelékhez:
· 25 dkg darált dió
· 20 dkg porcukor
· 30 dkg baracklekvár
A süti bevonásához:
· 20 dkg tortabevonó (pl. Katica)
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a kockacukorral és az élesztővel, és meleg helyen felfuttatjuk (megkelesztjük az élesztőt).
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, az élesztős tejet, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk, és 3 cipót formálunk belőle. Letakarjuk és félórát pihentetjük.
Kivajazunk-lisztezünk egy kb. 30 x 40 cm-es tepsit.
A darált diót és a porcukrot összekeverjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik cipót, a tepsibe terítjük. Megkenjük a baracklekvár felével, és a cukros dió felével.
Kinyújtjuk a második cipót is, rátesszük az első lapra, megkenjük a maradék baracklekvárral és a cukros dióval. Végül ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztalapot is. Megszurkáljuk villával a tésztát, nehogy felhólyagosodjon.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél (kb. 180 °C) 30-40 percig sütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, akkor készítsük el a csoki mázat:
A tortabevonót egy forró vízbe állított lábaskába tördeljük, felolvasztjuk.
Ha teljesen felolvadt, a tésztalap tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk rajta.
Sokáig eltartható, pár nap után a legfinomabb.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mennyei fehércsokis piskótarolád
Üdv a Brownie mennyországban! Íme, az Oreos recept!
Bögrés mákos
Töltse le, gyűjtse – süsse meg! - ajándék receptkönyv