Recept: Kedvenc zserbó receptem

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kedvenc zserbó receptem

12 éve | [Törölt felhasználó] | 14 hozzászólás

Zserbó szelet

Hozzávalók:

·         0,5 liter tej

·         1 kockacukor

·         2 dkg élesztő

·         0,5 kg liszt

·         25 dkg margarin (Rama a legjobb)

·         10 dkg porcukor

·         1 tojás

·         1 tasak vaníliás cukor

·         1 csipet só

·         1 dl tejföl

A töltelékhez:

·         25 dkg darált dió

·         20 dkg porcukor

·         30 dkg baracklekvár

A süti bevonásához:

·         20 dkg tortabevonó (pl. Katica)

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a kockacukorral és az élesztővel, és meleg helyen felfuttatjuk (megkelesztjük az élesztőt).

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, az élesztős tejet, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk, és 3 cipót formálunk belőle. Letakarjuk és félórát pihentetjük.

Kivajazunk-lisztezünk egy kb. 30 x 40 cm-es tepsit.

A darált diót és a porcukrot összekeverjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik cipót, a tepsibe terítjük. Megkenjük a baracklekvár felével, és a cukros dió felével.

Kinyújtjuk a második cipót is, rátesszük az első lapra, megkenjük a maradék baracklekvárral és a cukros dióval.  Végül ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztalapot is. Megszurkáljuk villával a tésztát, nehogy felhólyagosodjon.

Előmelegített sütőben, közepes tűznél (kb. 180 °C) 30-40 percig sütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, akkor készítsük el a csoki mázat:

 A tortabevonót egy forró vízbe állított lábaskába tördeljük, felolvasztjuk.

Ha teljesen felolvadt, a tésztalap tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk rajta.

Sokáig eltartható, pár nap után a legfinomabb.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: recept sütemény zserbó

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

csermák lajosné üzente 12 éve

Ez egy nagyon jó süti,kiadós is. Nálunk mindenki szereti. Köszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Javítottam! Bocsánat, elírtam... :D

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Szerintem el kellene már felejteni ezt a zserbót a 2o dkg élesztővel. Emberek vagyunk , hibázhatunk, elüthetjük a billentyűt is.Kijavítani nem bűn. Egyébként mindenki úgy süti, ahogy akarja, vagy tudja. Én is vétettem már hibát, na és akkor mi van?
Űdv. Ilike

Válasz

Sramkó Katalin üzente 12 éve

Próbáltátok már a négy lapos zserbót? Nálam mindenkit levett a lábáról

hozzávalók:
50 dkg liszt
1 ráma margarin
6 dkg cukor
csipet só
1 kocka (5 dkg) élesztő
1 pohár tejföl
2 tojás sárgája

Lisztbe bele a porcukor meg a csipet só, elmorzsolni benne a margarint, majd a két tojás sárgáját.
utána a tejfölbe kevert élesztővel összegyűrni.
Puha, könnyen nyújtható tésztát kapunk.
Négy cipóba vágni, tepsi méretűre nyújtani.
A többi hasonló:
lekvár, dió, lapok sorba

A tepsiben pihentetem kb. 20 percet, majd aranybarnára sütöm.

Kiborítom deszkára meghűtöm és az alábbi csokimázat teszem rá

20 dkg cukor
3 kanál kakaó
5 kanál tej
ezt jól felfőzni, hogy jól kihabozzon, majd a tűzről levéve egy vajat belekavarni, és a tésztára simítani.
Jó a gőz felett olvasztott tortabevonó is, de nálam jobban szeretik a házi csokimázt.
Ha a lekvár is házi főzésű baracklekvár, akkor ez nagyon isteni.
ajánlom nektek egy próbát nagyon megér, már lakodalomba is készítettem igen nagy tételt belőle.

Válasz

ferenczi kinga üzente 12 éve

20 dkg élesztő??? Nem sok ez egy kicsit??

Válasz

Pál Jolán üzente 12 éve

Igy, nem sütöttem meg, mert én, csak házilag kisütött sertészsirral szeretem, a cukrosdióba reszelek egy citrom héját.Egyébként a mennyiségek egyeznek./gondolom véletlen elirás itt, a mennyiségi egység/
Szeretettel Jolán

Válasz

kovács istvánné marika üzente 12 éve

50 dkg liszt
10dkg cukor -15dkg margarin -10dkg zsír -1tojás -1sűtőpor -só
1dl tej -2dkg élesztő -tejföl sz szerint hogy könnyű tésztánk legyen

én mindig igy készitem

Válasz

Szakál Gáborné üzente 12 éve

Szerintem is 20 gramm, vagyis két deka.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem sok egy kicsit a 20 dkg. élesztő

Válasz

Kissné Bengi Éva üzente 12 éve

Szerintem a 20 dkg élesztő sok. Elég lenne 2 dkg is. A tejből is elég lenne a fele mennyiség.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu