Recept: Káposzta kedvelőknek

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bbabos káposzta

 

Hozzávalók: (3 főre)

l    1 kg füstölt csülök

l    50 dkg sertés lapocka

l    1 kg savanyú káposzta

l    20 dkg gyöngybab

l    Zsír

l    1 evőkanál liszt

l    3-4 vöröshagyma

l    Fűszerek: pirospaprika, pici delikát, majoranna, őrölt fehér- és feketebors, kakukkfű

 

Elkészítés: A babot beáztatjuk, vízben megfőzzük, amikor majdnem puha ízesítjük delikáttal. A csülköt külön lében puhára főzzük, levébe babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát, vöröshagymát teszünk. Ha megfőtt hagyjuk hűlni, a leve kell a főzéshez.

A húst pörköltnek felkészítjük, jó sűrű alapot kell készíteni hozzá, amibe már a lisztet is belekevertük (ezt lehet később is a pirospaprikával együtt), majd felöntjük a csülök levével és bele keverjük a káposztát. A felsorolt fűszerekkel ízesítjük. Amikor majdnem kész a pörkölt a káposztával, hozzá kell keverni a kockára vágott füstölt húst és a babot.

 

Megjegyzés: Ettől el szoktam térni, most 2 nagy egész tyúkcombot kockáztam fel, hozzá tettem 20 dkg zúzát, felkészítettem pörköltnek, mielőtt felengedtem lével megszórtam egy kanál liszttel is, s mivel a csülök elmaradt, a babérlevelet és a fokhagymát is a pörköltbe tettem. Ehhez megy a káposzta, és majd az előfőzött bab.

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Török Ferencné Éva üzente 14 éve

Szia Ildikó! Itt az ideje, hogy kipróbáld a babos káposztát!!! :))

Válasz

Zöldiné Máté Mónika üzente 14 éve

Istenien hangzik bisztos az ize is baromi finom!

Válasz

Cservenák Anna üzente 14 éve

Párszor megfőztük mi is a "káposztás babot csülökkel" (így hívjuk, de szó szerint). Nagy kerti bulikra készítettük, bográcsban és csak füstölt csülökkel. Isteni, laktató, nem volt vendég, akinek nem ízlett volna.
Ajánlom, hogy próbáljátok ki bográcsban is!

Válasz

Tóthné Gabi üzente 14 éve

Ez nagyon tömény kaja, de jó lehet

Válasz

Kis Istvánné Marcsi üzente 14 éve

Ez igen nagyon finom lehet!kipróbálom!

Válasz

Bánfi Ildikó üzente 14 éve

Ez biztosan egy laktató és finom kaja,de bizonyára nem a kánikulában.Én majd ősszel készítem el.

Válasz

Szlávnits Károly üzente 14 éve

Köszönöm ezt a receptet, el fogom készíteni, csak előbb megvárom, hogy elmúljon ez az őrült hőség.
Üdv. Karesz

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ilyet mi is főztünk a feleségemmel. Én voltam a kukta.
Nagyon finom volt. Nekem az elhízástól sem kell félnem.

Most töltöttkáposztát szeretnénk készíteni, de úgy ahogy a tv paprikában a Varga Gusztiék ("AROMA"), csak nem találom sehol a receptet.
Ha tudnátok segíteni, megköszönném.
üdv.: István

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Helo mindenkinek!
Én is szoktam ilyet főzni de nem ilyen melegben nagyon finom.
Van viszont egy nyári finomság káposztával:

Kapros (vagy akár kapor nélkül is készíthető) lucskos nyári káposzta:

Egy fej nyári fejes káposztát felaprózok és húslében fűszerekkel (só, bors, babérlevél, esetleg kapor aki szereti, és fokhagyma) felteszek főni fejtett babot teszek hozzá és mikor majdnem kész, virslit karikázok bele. Ha megfőtt minden berántom kevés piros paprikát teszek a rántásba hogy legyen színe, és egy tejfölt teszek hozzá, majd csomómentesen belekeverem az ételbe. Kiforralom majd ha kihűlt lehet bele kevés ecetet csepegtetni nagyon finom ízt ad
neki.
Nyáron nagyon finom étel. Javaslom mindenkinek aki szereti.
Jó étvágyat.

Válasz

Kátainé Greksa Mária üzente 14 éve

Ezt én is szoktam: feltesztem pörinek a húst, aztán amikor félig kész, akkor kerül bele a beáztatott bab, majd a (szükség szerint kimosott) savanyúkáposzta, no meg a sűrített paradacsom. Ha kész, vékony rántással besűrítem. Kóstoljátok meg így is, nagyon finom!

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu