Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
én így készítem a sajtot...
<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} /* List Definitions */ @list l0 {mso-list-id:811024998; mso-list-template-ids:471882036;} @list l0:level1 {mso-level-text:%1; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-hansi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} ol {margin-bottom:0cm;} ul {margin-bottom:0cm;} -->
Hozzávalók:
1 l tej, lehetőleg 3,5 %-os!/házi tejjel még jobb/
2
3 vegeta
4 apróra vágott lilahagyma,
5 apróra vágott fokhagyma,
6 egész kömény
A tejet felteszem forrni, ha
forr, félrehúzom és beleöntöm a kefírt vagy a tejfölt. Megkeverem, és kicsit
hagyom, hogy apró puklik formájában összegyűljön a tetetjén a sajt.
Ez pár percet vesz igénybe, akkor van kész, mikor óvatosan megkavarva a tej már
nem fehér, hanem áttetsző, mert akkor az ott már a savó.
Előkészítek egy mély fazekat és egy textilpelenkát. Amikor már szépen kicsapódott a savó tetején a cucc, óvatosan belemerem a textilpelenkába, melyet a fazék fölé tettem. A pelenkát összefogom kicsit megnyomkodom (kéretik vigyázni, forró!) és egy fakanálra kötözve a fazék fölé lógatva hagyom, hogy a savó kicsepegjen a sajtból. Ezt kb. 40 percig szoktam hagyni, akkor még ott a pelenkában hozzákeverem a fűszereket, jelen esetben a lilahagymát, a fokhagymát a vegetát és a köménymagot.
Kiterítek egy folpack lapot, megszórom vegetával, köménymaggal és arra óvatosan ráborítom a langyos, fűszerezett, illatozó sajthalmot. A folpackkal szorosan összefogom és formázom, majd hűtőbe teszem. A fenti hozzávalókból 20-25 dkg friss sajt lesz.
Mit mondjak: nálunk egyetlen vacsora alatt elfogyott és nagyon ízlett.
Tapasztalatom: ha nem hagyjuk sokáig kicsepegni, csak kb. 20 percet, akkor isteni krémes kenhető sajtot kapunk. A 40 perc leteltével azonban egy jó textúrájú, szeletelhető ínyencség lesz.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!