Recept: Sajtkészítés, ahogy én csinálom

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

én így készítem a sajtot...

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} /* List Definitions */ @list l0 {mso-list-id:811024998; mso-list-template-ids:471882036;} @list l0:level1 {mso-level-text:%1; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-hansi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} ol {margin-bottom:0cm;} ul {margin-bottom:0cm;} -->

Hozzávalók:

1         l tej, lehetőleg 3,5 %-os!/házi tejjel még jobb/

2

 

         1 nagy kefír vagy tejföl

3         vegeta

4         apróra vágott lilahagyma,

5         apróra vágott fokhagyma,

6         egész kömény

A tejet felteszem forrni, ha forr, félrehúzom és beleöntöm a kefírt vagy a tejfölt. Megkeverem, és kicsit hagyom, hogy apró puklik formájában összegyűljön a tetetjén a sajt.
Ez pár percet vesz igénybe, akkor van kész, mikor óvatosan megkavarva a tej már nem fehér, hanem áttetsző, mert akkor az ott már a savó.

Előkészítek egy mély fazekat és egy textilpelenkát. Amikor már szépen kicsapódott a savó tetején a cucc, óvatosan belemerem a textilpelenkába, melyet a fazék fölé tettem. A pelenkát összefogom kicsit megnyomkodom (kéretik vigyázni, forró!) és egy fakanálra kötözve a fazék fölé lógatva hagyom, hogy a savó kicsepegjen a sajtból. Ezt kb. 40 percig szoktam hagyni, akkor még ott a pelenkában hozzákeverem a fűszereket, jelen esetben a lilahagymát, a fokhagymát a vegetát és a köménymagot.

Kiterítek egy folpack lapot, megszórom vegetával, köménymaggal és arra óvatosan ráborítom a langyos, fűszerezett, illatozó sajthalmot. A folpackkal szorosan összefogom és formázom, majd hűtőbe teszem. A fenti hozzávalókból 20-25 dkg friss sajt lesz.

Mit mondjak: nálunk egyetlen vacsora alatt elfogyott és nagyon ízlett.

 

Tapasztalatom: ha nem hagyjuk sokáig kicsepegni, csak kb. 20 percet, akkor isteni krémes kenhető sajtot kapunk. A 40 perc leteltével azonban egy jó textúrájú, szeletelhető ínyencség lesz.

network.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Pohorai Sándorné Judit üzente 15 éve

Nagyon gusztusos,feltétlen kiprobálom.Köszi.

Válasz

Kiss Judith üzente 15 éve

Készítettem belőle tiramisut. nagyon bevállt. Én akkor nem ízesitettem semmivel.Tényleg nagyon finom.

Válasz

Tamás Zsuzsanna üzente 15 éve

Ez nagyon tetszik! Biztos, hogy ki fogom próbálni!

Válasz

Kiss Judith üzente 15 éve

Ki próbáltam és nagyon izlett. Köszi a receptet.

Válasz

Zsuzsanna Naous üzente 15 éve

Ez a sajt nagyon guszti én is megcsinálom köszönöm a jó receptet. Üdvözlettel, Naous Zsuzsa.

Válasz

Karko Irén üzente 15 éve

Hát ez jonak néz ki,de megcsinálom mert biztos finom is.

Válasz

Erdélyi Judit üzente 15 éve

Fú ez finom lehet, megcsinálom.
Köszönöm,hogy ezt közzé tetted.

Válasz

BOLDIZSAR ILDIKO üzente 15 éve

fincsi lehet kiprobaljuk koszi

Válasz

barta renata eva üzente 15 éve

nalunk ezt zsiros turonak hivjak, persze fuszerek nelkul. ki is fogom probalni ezt a hazi fuszeres sajtot

Válasz

Ez történt a közösségben:

SERES SÁNDORNÉ írta 1 napja a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

HÚ DE FINCSI ÉS MILYEN GÚSZTA. KÖZIKE.

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

SERES SÁNDORNÉ írta 1 hete itt:

SZÉP HÉTVÉGÉT. LENNE EGY KÉRDÉSEM,A VIDEÓKNAK,HOL TALÁLOM,AZ URL LINKJÉT,AMIVEL FELTŐLTŐDNEK,HIÁBA AKAROM FELTŐLTENI,NEM ENGEDI.

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198077_5385_s

Andy yyyyy írta 3 hete a(z) bogyós fórumtémában:

Your post about avoiding scams is really educational! This is ...

Andy yyyyy írta 3 hete a(z) karamell fórumtémában:

You made an excellent post about preventing scams! It is ...

Andy yyyyy írta 3 hete a(z) Alaposan nézzük meg, hogy miből főzünk! fórumtémában:

Well done for drawing attention to the dangers of dishonest ...

and yy írta 3 hete a(z) Egyszerű, egészséges és olcsó pástétomok! fórumtémában:

This post about preventing scams is really beneficial! I...

and yy írta 3 hete a(z) NINCS MOSOGATÁS! CSAK ÖBLÍTÉS! fórumtémában:

This is an excellent review on betting scams! You did a ...

Jhon Blake írta 3 hete a(z) Mit hallgattok főzés közben? fórumtémában:

Your emphasis on preventing betting scams is excellent! It is...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu