Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Könnyű, gyors és nagyon finom, igazából semmi rendkívüli de a megszokott ételeink kissé átfazonírozva igazán nagy meglepetéseket tartogatnak!:)
Hozzávalók:
25 dkg makaróni
3 evőkanál vaj
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 és fél bögre tej
1 tojás
3 bögre reszelt cheddar
a ropogós bevonathoz
2 szelet kenyér apróra darabolva
2 evőkanál olívaolaj
1/4 bögre reszelt parmezán
Először kifőzöm a tésztát, nem túl puhára, sós vízben - amibe én egy csepp olívaolajat is szoktam tenni, hogy ne tapadjon a tészta.
Azután leszűröm és hagyom hűlni, illetve száradni.
Ha megvagyok, begyújtom a sütőt, és előmelegítem 350 fokosra.
Egy másik edényben a szelíd láng fölött megolvasztom kissé a vajat, hozzáadom a lisztet, és simára keverem, addig, míg aranybarna nem lesz. Azután hozzáöntöom a tejet, és felforralom, állandóan kevergetve. Aztán lejjebb tekerem a lángot, és még főzöm kicsit, míg egészen sima és homogén masszává nem áll össze.
Utána hozzáöntöm a reszelt cheddart, ha egy kissé már elhűlt a tojást is, majd a kenyerdarabkákat is, megsózom, és robotgéppel addig kevergetem, míg a kenyér össze nem esik.
Azután a tésztát egy kivajazott tálba öntöm, rá a szószt, a reszelt parmezánt, és 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Ricottás nokedli
Cheddar sajtos-céklás ropogtatnivaló
Íme a tészta, ami eltartható hűtőben és mindenre jó!
Zöldborsós farfalle