Recept: Ricottás nokedli

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A kedvenc noklink olasz testvére, sajtimádóknak:)

 

Hozzávalók:

 

fél csésze ricotta

negyed csésze félkemény kecskesajt lereszelve

negyed csésze Pecorino vagy Parmezán, szintén lereszelve

2 csésze liszt

1 tojás

egy kevés fehérbors

egy csipet só

friss bazsalikom és tárkony, negyed csészényi, apróra tépkedve

 

Először is felteszek egy óriási fazák vizet forrni.

Egy edényben összekverem a sajtokat a liszttel, a tojás sárgájával, a zöldekkel és a borssal, a masszának viszonylag keménynek kell lennie. Ha folyós, teszek hozzá még egy kis lisztet.

Egy másik tálban felverem a tojásfehérjét a sóval. Azután apránként, nagyjából három-négy részletben óvatosan beleforgatom a sajtos masszába.

 

network.hu Azután indulhat a nokedligyártás. Erre szeretek inkább mást befogni:) bár ez nagyjából 20 darabos tészta, ebbe még én sem szoktam belehalni.

 

Ha kész, az egészet egyszerre beledobom a forró vízbe, takarékra veszem, úgy 5 percet főzöm, azután konyhai papírtörlőn megszárítom, és már lehet is körbeülni az asztalt. Pesztóval és friss paradicsommal a legfinomabb!

 

 

Címkék: bazsalikom friss gyors kecskesajt nokedli olasz paradicsom parmezán pecorino pesto pesztó recept ricotta sajt talján tárkony tészta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

László Krisztina üzente 15 éve

Nem, de akkor a hiányzó mennyiséget pótold több sajttal, vagy ricottával szerintem

Válasz

Zsálya Lilly üzente 15 éve

Ez egy olyan amt bztosan meg fogok csnálni. Egyszerű és igazán fnom lehet!

Válasz

Perényi Attila üzente 15 éve

Nem lehet rossz! Ha kipróbáltam, értékelem!!
(Csak kérdem: A kecskesajt feltétlen muszáj???)

Válasz

Füri Jenőné üzente 15 éve

Ez a nokedli szuper,már holnap főzöm is.

Válasz

Radoci istvánné üzente 15 éve

gusztusosan néz ki majd ki próbálom

Válasz

Herczeg Judit üzente 15 éve

Jól néz ki,biztosan finom lehet! Majd kipróbálom!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu