Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az olasz konyhában kedvelt lasagne-t azért szeretem, mert nagyon mutatós tésztaételt lehet belőle készíteni. Legutóbb tonhalas, kukoricás ízesítéssel sütöttem, amit még a kisfiaim is nagyon jó étvággyal falatoztak. Főleg a kicsi.
Fotó: www.ritakonyhaja.hu (saját)
Hozzávalók 2 főre: 10 lap lasagne tészta, 20 dkg tonhalkonzerv (natúr
lében), 1 fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl paradicsomlé
(sűrűbb), 15 dkg morzsolt, főtt kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 ek
zsiradék (én kókuszzsírt használtam), só, friss bazsalikom, kb. 15 dkg
sütés során nem elfolyó tehénsajt (én tartósítószer mentes, bio sajtot
használtam)
Az apróra vágott hagymát zsiradékon dinszteltem.
Erre szedtem rá a villával széttört tonhalat, kicsit így is dinszteltem.
Majd rátettem a kukoricát is, és felöntöttem a sűrű paradicsomlével.
Sóztam, zúzott fokhagymával, és aprított bazsalikommal ízesítettem.
Belereszeltem a sárgarépát, és főztem 5 percig.
A sajtot felszeleteltem közben.
Egy négyszögletű sütőtálat vettem elő a sütéshez, akkorát ,amibe kb. elfér két lap tészta.
Alulra öntöttem egy merőkanál mártást.
Erre tettem 2 lap tésztát, majd ismét mártás következett.
A harmadik rétegbe tettem 2 szelet sajtot is.
A legvégén az utolsó tésztalapok tetejére bőven hagytam a mártásból, és a sajtból is tettem még 2 szeletet.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
A
mártástól ennyi idő alatt megpuhult a tészta is. Ha még biztosabbra
szeretnénk menni, a sütés végén tegyünk a tálra alufóliát, és a saját
gőzében hagyjuk még 10 percet.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Ricottás nokedli
Bolognai palacsintatekercs
A cannoli, az nem cannelloni
Kulináris kódfejtés: a frittata