Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Még egy zserbó recept:
Márciusban már tettem fel egy zserbó receptet, de annak az összetevői mások voltak. Mindig tanul az ember innen is onnan is.
Ez a legutóbb készült (Anna napi) zserbó receptje:
Hozzávalók: 35 dkg.liszt, 20 dkg. margarin, 5 dkg. kristálycukor, 1 egész tojás, 3 dkg. élesztő, jó fél dl. tej, bele 1 kávéskanál cukor, késhegynyi szódabikarbóna, vagy sütőpor.
Töltelék: 25 dkg. lekvár (lehet több is), 20 dkg. darált dió, ízlés szerint kristálycukor (én nem tettem bele, ne legyen olyan édes)
Elkészítése: átszitáljuk a lisztet és a sütőport, vagy szódaport, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a felfuttatott élesztőt, és a tojást.
Ezeket egyneművé összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát lemérjük, vagy megsaccolva 3 egyenlő cipóra osztjuk. Külön -külön elnyújtjuk mindhármat. Az elsőt a tepsi méretével azonos nagyságúra nyújtjuk és belesímítjuk a kilisztezett tepsibe és villával kicsit megszúrkáljuk. Megkenjük baracklekvárral és rászórjuk a darált dió felét. Ha a lekvár savanyúbb a diót cukrozhatjuk. Erre ráhelyezzük a második lapot, ezt is megszúrkáljuk, majd a maradék lekvárral megkenjük és dióval megszórjuk és a harmadik kinyújtott tésztával betakarjuk. A tetejét tenyérrel kicsit megnyomkodjuk, villával ismét megszúrkáljuk és huzatmentes helyen 1 órán át kelesztjük (kelesztés nagyon fontos!).
Előmelegített sütőben mérsékelt tűzün 25-30 percig sütjük, míg a teteje szép színt kap. A tepsiben hagyjuk kihülni, majd deszkára borítjuk és csokimázzal leöntjük a tetejét.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!