Recept: A piskóta sütés titka (az én piskóta receptem)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Készítsd elő a tepsit (kikenés+lisztezés, vagy papírral, ahogy szereted), vedd elő a hozzávalókat, kapcsold be a sütőt.Válaszd szét a 6 tojást fehérjére és sárgájára, vedd elő a habverődet és verd kemény habbá a fehérjét, majd tegyél bele kettesével 6 kanál kristálycukrot, ezzel is verd fel, kettesével add hozzá a sárgáját miközben kevered. Válts fakanálra, keverj bele szintén kettesével 6 púpozott evőkanál sima lisztet és fél csomag sütőport. Öntsd a tepsibe, tedd be a sütőbe. Eddig tart a recept.

 

Most jön az én titkom:

 

Egy napilap dupla lapját hajtsd félbe, majd hajtogass belőle egy kb. 2 cm széles csíkot, azt tedd a sütőajtóba, hogy ezáltal keletkezzen egy kis rés. 15 percig ki se nyisd az ajtót, akkor megfordíthatod. Amikor kész a tészta vedd ki, de vigyázz, hogy ne érje huzat, ne hirtelen hüljön, mert akkor beesik a közepe.

 

Biztosan vannak másnak is hasonló titkai. Én így szoktam sütni és mindig nagyon szép lesz.

Címkék: 6 tojásból

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

orsós beatrix üzente 14 éve

hát nem tudom.............

Válasz

Végh Tiborné üzente 14 éve

Én úgy csinálom a piskótát,ahogy anyósomtól tanultam.6 egész tojás,21 dkg cukor,1 vanilia cukor,5 evőkanál víz-ezt kézi robottal jó habosra keverem,majd belekeverek 21 dkg lisztet,1 sütőporral elkeverve.Zsírozott,lisztezett tepsibe önteni,kb.25 percig sütni.

Válasz

Hegedűs Katalin üzente 14 éve

Ki fogom próbálni. mivel nekem hol sikerül hol nem . . de ez talán be válik

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt a trükköt én is kipróbálom,jól hangzik!Egyébként is szeretem a piskótát!

Válasz

Tóth Andrásné üzente 14 éve

Sziasztok! Nekem sorra nem sikerültek jól a piskótáim. Aztán isteni ötletem támadt, vettem egy sütőt. Elektromosat, légkeveréseset. Most egy vastag réteg képződik a tetején. Nem rossz így sem, csak nem túl mutatós.A krém eltakarja. A papiros megoldást én is kipróbálom! Szép napot mindenkinek Margó

Válasz

Erdődy Zoltánné Mária üzente 14 éve

Éppen így készítem, de nekem nagyon sokszor besüllyed a közepe. Bár ilyen papír kitámasztást nem használok, lehet azért. Legözelebb így lesz. Köszi

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

Szia Évi Majd megpróbálom azután nyilatkozom ahány ház annyi szokás.

Válasz

Molnárné Bori üzente 14 éve

Biztos így is jó, de én maradok a megszokott hagyományos receptnél az is nagyon finom.

Válasz

Török Ferencné Éva üzente 14 éve

Szia Iluska! Én is készítettem olyan módon, azután a Keresztanyumnál láttam ezt, és rászoktam egyszerűen azért, mert sokkal gyorsabb.

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

Én ugy csinálom hogyy külön kikavarom a sárgáját cukorraal bele a lisztet azzal is elkeverem. Külön nagyon keményre a habot és lazán összedolgozzuk. a két masszát Sütőpor nem kell Ha beteszem a sütőbe azonnal takarékra csavarom amikor a púpja visszamegy akkor kész a piskóta. Én alufóliát hasznélok a tepsi aljába.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu