Recept Blog: 2015. február

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2015. február

network.hu

Hozzávalók:
  • 3 közepes fej cékla
  • 5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
  • olívaolaj
  • 1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál tejföl + díszítéshez
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 keményre főtt tojás a tálaláshoz
Elkészítés:

Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 12 dkg liszt
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • A krémhez:
  • 7 dl tejszín
  • 4 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • 3 dkg pirított mandula
  • 2 dkg étcsokoládé
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat tálba ütjük, és a forró vízzel együtt robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük.

Tovább 

 

network.hu

 A földkerekség egyik legnépszerűbb desszertje, és a hazai éttermek étlapján is gyakran előfordul. Többnyire a francia nevén említik (créme brulée), de olykor magyarra fordítva is, égetett krémként, esetleg katalán krémként.
A franciák, a spanyolok és az angolok egyformán a magukénak tekintik. Valójában pofonegyszerű találmány: alul édes, sűrű vaníliakrém, a tetején roppanós karamellréteg. Pont az egyszerűségében rejlik a nehézsége is: ha bármelyik elemét elrontják, az egész desszert szétesik, és nem is lehet helyrehozni.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók / 6 adag

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 840 g őszibarack konzerv
  • 25 dkg trappista sajt (reszelt)
  • 8 ek méz
  • 6 ek sárgabaracklekvár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 0.5 dl víz

 

Elkészítés
  1. A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük. Szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. A mézet és a lekvárt egy lábasba tesszük, kicsit megolvasztjuk, összekeverjük.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók / 4 adag

Tésztához:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg finomliszt

 

 

    Töltelékhez:
    • 3 közepes db narancs
    • 3 közepes db mandarin
    • 2 közepes db banán
    • 20 dkg ananászkonzerv

     

      Krémhez:
      • 70 dkg tejföl
      • 20 dkg cukor
      • 50 g zselatin
      • 1 csomag vaníliás cukor

       

      Elkészítés
      Tésztához:
      1. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók / 4 adag

       

      • 80 dkg csirkemell filé
      • 600 ml tejföl (soknak tűnik, de így lesz jó szaftos)
      • 30 dkg trappista sajt
      • 20 dkg finomliszt
      • 5 gerezd fokhagyma
      • 1 nagy db vöröshagyma
      • 1 kk kakukkfű
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint
      • 1 teáskanál fűszerpaprika

       


      Elkészítés
      1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat.
      2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

       

      • 5 dkg csirkemellfilé
      • összesen kb. 0,5 kg karfiol , brokkoli és pagoda karfiol
      • kb. 2 maréknyi vékonyra szeletelt fejeskáposzta
      • 1 fej főzőhagyma
      • 2 tojás
      • friss zöldfűszerek: snidling , petrezselyem
      • só, bors, csípős fűszerpaprika
      • folyékony füst (füstaroma)
      • 2 ek lenmagolaj
      • 1 ek citromlé
      • 1 doboz (150g) szójajoghurt
      • 1 tk csípős mustár
      • kevés olívaolaj a sütéshez

       

      Elkészítés:

       

      1. Egy lábasban sós vizet forralunk, egy másikban pedig feltesszük főni a tojásokat.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók / 4 adag

      Tésztához:

       

       

       

      Díszítéshez:

      • 15 dkg margarin
      • 15 dkg cukor
      • 1 ek kakaópor
      • 1 cs vaníliás puding
      • 1 tojássárgája
      • 3 dl tej
      • 1 tk rumaroma
      • színes cukorkák
      • Oreo

       

      Elkészítés
      1. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók / 2 adag

      A piszránghoz

       

       

       

      A thai szószhoz

       

      Elkészítés
      A piszránghoz
      1. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt.

      Tovább 

      network.hu

       Ha van valami, amit nem érdemes bolti verzióban megvásárolni, akkor az a guacamole. Egy iszonyú finom és nagyon egészséges cuccról van szó, ami lehet egy klassz reggeli, vagy nachos mellé mártogatós egy buliban, de tölthetitek tortillába egy jó fajitashoz is, szóval a felhasználási terület igen széleskörű. Nézzétek a videót és a receptet!

       

       

      Habanero paprikával turbózott guacamole

      Hozzávalók:

      • 2 paradicsom
      • 1 gerezd fokhagyma
      • Egy cikk vöröshagyma
      • 2 puha avokádó
      • Egy kevés habanero paprika, vagy más csípős dolog
      • Egy csokor friss koriander
      • Fél lime leve
      • Egy kevés koriander és habanero díszítésnek a tetejére

       

      A paradicsomokon ejtünk egy kis bevágást egy éles késsel, egy tálba tesszük és leöntjük őket forró vízzel, majd pár perc múlva kiszedjük és eltávolítjuk a héjukat.

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók / 4 adag


       

       

       

       

      Elkészítés
      1. A sajtot belenyomjuk egy tálba, és összekeverjük az apróra vágott kaporral.
      2. Lazítjuk az állagát olívaolajjal és borral jól összedolgozzuk.
      3. Teszünk bele ízlés szerint borsot és sót.
      4. Lazac mellé tálaljuk.

      Tovább 

      network.hu

      Olyan sok helyen olvastam róla, hogy felkeltette a kíváncsiságomat. Én ugyan még nem kóstoltam Amerika legkedveltebb kekszét, de nagyon szerettem volna. A mai kor háziasszonya nem akad fenn azon a csekélyke tényen, hogy a közelében, de legalább 50 kilométeres körzetében nem kapható. Felcsapja hát az internet nagykönyvét és röpke pár perc alatt tanulmányokat folytat a témában. Természetesen először a magyar oldalakkal kezdve. Itt találtam Piszke Oreo kekszének receptjét.

      Tovább 

      network.hu

      Ez a desszert egy igazi glutén-, tej-, tojásmentes gyors és egyszerű vitamin bomba! Legfontosabb alkotóeleme a chia mag, mely egy Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos azték zsálya termése.

      A desszert fontos alkotóeleme a chia mag, mely egy Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos azték zsálya termése. A chia magot már időszámítás előtt is alkalmazták a harcosok, vadászok étrendjében, hiszen rendkívül értékes energia-, tápanyag-, vitamin- és ásványi anyagforrás.

      Tovább 

       

      network.hu

       

       Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne is beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért.

       

       

      A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

      Hozzávalók 1 pizzához:

      2 – 2,5 bögre liszt
      2/3 bögre víz
      2 ek. étolaj
      1 tk. só
      1 tk. cukor
      2 tk. porélesztő
      fűszerek tetszőlegesen, el is hagyható (a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)

       

      Elkészítése:
      1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük.

      Tovább 

      network.hu

      Nagy meló megfőzni, de nem lehetetlen. Ezzel a recepttel te is elkészítheted otthon a világ kedvenc ázsiai tésztalevesét!

      A pho-leves az új macaron, már ami a körülötte lévő felhajtást illeti. Mondjuk az édes kis habcsókok finomak, dekoratívak, de nincs az az isten, hogy minden nap meg tudjam enni, nem úgy a vietnámiak nemzeti eledeléül szolgáló, gazdag ízű, tartalmas marhahúslevest. Ez gond nélkül bárhol, bármikor lecsúszik.

      De mi lehet a népszerűségének a titka?

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók
      • Piskótához

        3 tojás
        3 ek liszt
        3 ek cukor
        1/2 cs sütőpor

      • Krémhez, díszítéshez

        2 doboz konzerv őszibarack
        3 dl pezsgő
        2 kis doboz natúr joghurt
        2 doboz 200g-os habtejszín
        2 cs zselatin
        2 cs vaníliás cukor

       

      Elkészítés

      A tojásból, lisztből, cukorból és a sütőporból piskótát sütünk. A formában hagyjuk kihűlni. A joghurtot a vaníliás cukorral és a pezsgővel összekeverjük.

      Tovább 

      network.hu

      hozzávalók / 3 adag

       

       

       

      elkészítés
      1. Mikroban felolvasztjuk a margarint, és hagyjuk, hogy kihűljön, addig nagylyukú reszelőn lereszeljük a csokit (vagy késsel felaprítjuk).
      2. Kimérjük a lisztet,  összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
      3. A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a kihűlt vajat, és beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet.

      Tovább 

      network.hu

      hozzávalók / 4 adag

       

       

      elkészítés
      1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük.
      2. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd az egészet összedolgozzuk. Egy lágy tésztát kapunk.

      Tovább 

      network.hu

      Kisfiam palacsintát kért. Mit tesz ilyenkor egy anya? Természetesen palacsintát süt. Nálunk kelendőbb a kis alakú, amerikai fajta, ezért most is ez készült, amibe egy kevés reszelt alma is került. Ha más formában nem is, de legalább így megeszi ő is a gyümölcsöt.

       

      Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral.

       

       

      Hozzávalók / 4 adag:

       

       

      Elkészítés
      1. A tojásokat elválasztjuk.

      Tovább 

      network.hu

      hozzávalók / 4 adag

       

       

      A sütialaphoz
      A krémhez

       

       

      elkészítés
      1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a vajat úgy adjuk hozzá, hogy előtte megolvasztottuk.
      2. Darált kekszet leszórunk az asztalra, hogy ne ragadjon le a tészta, kinyújtjuk, és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:
      • 1 kg sárgarépa
      • 1 csokor petrezselyem zöld
      • 2 ek zsír
      • 1 dl száraz rozé bor
      • 1 kávéskanál pirospaprika
      • 3 ek finomliszt
      • 3 dl tej
      • ízlés szerint só

       

      Elkészítése:

      A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig.

      Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom.

      Tovább 

      network.hu

      hozzávalók / 4 adag

       

       

       

      elkészítés
      1. A csokis kekszet elmorzsoljuk, esetleg ledaráljuk. Összegyúrjuk a Nutellával.
      2. Kis golyókat formázunk belőle (kb. 15 db lesz).
      3. Az étcsokoládét megolvasztjuk. A pálcákat belemártjuk az étcsokoládéba, majd a golyókba nyomjuk őket, és megvárjuk, amíg megdermed (így nem fog leesni a golyó a pálcáról).

      Tovább 

      network.hu

      Kicsit időigényes süti, de nagyon finom! Ez garantáltan percek alatt el fog fogyni. És persze egyszerű az elkészítése is!

       

      Elkészítés:

      1.  Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg.

      2.  Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre.

      Tovább 

       

      network.huNagyszerű recept, melyet nap bármelyik szakaszában lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatunk!

       

      •  1 avokádó
      • kevés olívaolaj
      • friss korianderzöld
      • 1 chili vagy más csípős paprika
      • 1 kanál tejföl
      • 1 citrom
      • só, bors
      • pici kanál méz
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 marék napraforgómag
      • 1 szelet rozskenyér

       

       

      Elkészítése: az avokádót vágd félbe, majd kanállal vájd ki a héjából a gyümölcshúst. Vágd apróra, és locsold meg a citrom felének levével.

      Tovább 

      network.hu

      Ünnepi alkalomra vagy csak úgy, amikor szeretnénk kifejezni szeretetünket.

      A szív motívumban minden benne van.

      Miért ne készíthetnénk szeretet tortát!

       

      Annyira aranyosan néz ki ez a torta, hogy szívünk szerint fel sem vágnánk.

      Most megmutatjuk hogyan készíthető egyszerű recepttel szíves sajttorta. Azért, hogy a színek még kontrasztosabbak legyenek, csokoládés kekszből készítjük a tésztát sütés nélkül.

      Süteménykészítésre és díszítésre fel!

      Tovább 

      network.hu

       Vanília- és csokipudingot készíteni házilag körülbelül öt perccel tart tovább, mint bolti pudingporból megfőzni. És hogy miért érdemes a zacskós változatot hanyagolnunk? A bolti változatnál is – akárcsak a házinál – az alap a kukoricakeményítő. Ehhez a zacskós vaníliapudingoknál aromát adnak még és színezékeket, hogy szép színű és vanília ízű pudingot tudjunk készíteni. A zacskós csokipudingba szintén kerül aroma, biztos, ami biztos, a színezést azért kakaóporral megoldják.

      Tovább 

      network.hu

       A mai vacsoránk tulajdonképpen egy felturbózott rizses hús lesz, a spanyolok jellegzetes rizsétele. Az autentikus paella egyetlen nélkülözhetetlen hozzávalója a rizsen kívül a sáfrány, ettől kap sárga színt és finoman fűszeres ízt.

       

      Csirkés paella

      Hozzávalók:

      • 1 nagyobb csirkemell, csíkokra vágva (készíthetjük egész csirkecombokkal is)
      • 5 dl húsleves
      • 20 dkg klasszikus rizs
      • 1 kaliforniai paprika
      • 1 zöldpaprika
      • 1 kisebb üveg zöldborsókonzerv (friss is lehet)
      • 1 közepes fej hagyma
      • 2 paradicsom
      • 1 kk.

      Tovább 

      network.hu

      hozzávalók / 4 adag

       

       

      elkészítés
      1. A tojások habját felverjük, ezúttal nem kell ambícionálni a kemény habot!
      2. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet - innen már fakanállal dolgozunk!
      3. Az olvasztott vajat és az instant kávét is egyszerre hozzákeverjük.

      Utolsó hozzászólás

      Kőszeghy Anna üzente 9 éve

      Nagyon finom lehet ez a desszert! Nekem is tetszik!

      Tovább 

      network.hu

      Szerintem ezzel mindenki találkozott már.

      Párbeszéd anyukám és köztem:

      - Anyuci, hogy készül a sztrapacska?

      - A krumplit meghámozod, lereszeled, üss hozzá tojást, majd önts hozzá annyi lisztet, amit felvesz.

      - Ok,ok, de mégis mik az arányok. Mennyi krumpli kell hozzá?

      - Jaj, édes lányom, ne fárassz már ilyen kérdésekkel. Hát a nagy lábost rakd tele.

      - …

      Szóval ilyen és ehhez hasonló segítséget szép számmal kaptunk már otthonról. Ettől a falnak tudok menni, és nincs más megoldás, minthogy nekiálljak tesztelgetni az arányokat, hogy pontos feljegyzést készíthessek róla.

      Tovább 

      Ez történt a közösségben:

      Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

      Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu