Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
A tésztához a tojásokat tálba ütjük, és a forró vízzel együtt robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük.
|
|
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
A földkerekség egyik legnépszerűbb desszertje, és a hazai éttermek
étlapján is gyakran előfordul. Többnyire a francia nevén említik (créme
brulée), de olykor magyarra fordítva is, égetett krémként, esetleg
katalán krémként.
A franciák, a spanyolok és az angolok egyformán a
magukénak tekintik. Valójában pofonegyszerű találmány: alul édes, sűrű
vaníliakrém, a tetején roppanós karamellréteg. Pont az egyszerűségében
rejlik a nehézsége is: ha bármelyik elemét elrontják, az egész desszert szétesik, és nem is lehet helyrehozni.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók / 6 adag
Elkészítés
Hozzávalók / 4 adag
Elkészítés
Hozzávalók / 4 adag
Hozzávalók:
Elkészítés:
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Tésztához:
Díszítéshez:
Hozzávalók / 2 adag
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Ha van valami, amit nem érdemes bolti verzióban megvásárolni, akkor az a guacamole. Egy iszonyú finom és nagyon egészséges cuccról van szó, ami lehet egy klassz reggeli, vagy nachos mellé mártogatós egy buliban, de tölthetitek tortillába egy jó fajitashoz is, szóval a felhasználási terület igen széleskörű. Nézzétek a videót és a receptet!
Habanero paprikával turbózott guacamole
Hozzávalók:
A paradicsomokon ejtünk egy kis bevágást egy éles késsel, egy tálba tesszük és leöntjük őket forró vízzel, majd pár perc múlva kiszedjük és eltávolítjuk a héjukat.
Hozzávalók / 4 adag
Elkészítés
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Olyan sok helyen olvastam róla, hogy felkeltette a kíváncsiságomat. Én ugyan még nem kóstoltam Amerika legkedveltebb kekszét, de nagyon szerettem volna. A mai kor háziasszonya nem akad fenn azon a csekélyke tényen, hogy a közelében, de legalább 50 kilométeres körzetében nem kapható. Felcsapja hát az internet nagykönyvét és röpke pár perc alatt tanulmányokat folytat a témában. Természetesen először a magyar oldalakkal kezdve. Itt találtam Piszke Oreo kekszének receptjét.
Ez a desszert egy igazi glutén-, tej-, tojásmentes gyors és egyszerű vitamin bomba! Legfontosabb alkotóeleme a chia mag, mely egy Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos azték zsálya termése.
A desszert fontos alkotóeleme a chia mag, mely egy Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos azték zsálya termése. A chia magot már időszámítás előtt is alkalmazták a harcosok, vadászok étrendjében, hiszen rendkívül értékes energia-, tápanyag-, vitamin- és ásványi anyagforrás.
Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne is beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 1 pizzához:
2 – 2,5 bögre liszt
2/3 bögre víz
2 ek. étolaj
1 tk. só
1 tk. cukor
2 tk. porélesztő
fűszerek tetszőlegesen, el is hagyható (a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)
Elkészítése:
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Nagy meló megfőzni, de nem lehetetlen. Ezzel a recepttel te is elkészítheted otthon a világ kedvenc ázsiai tésztalevesét!
A pho-leves az új macaron, már ami a körülötte lévő felhajtást illeti. Mondjuk az édes kis habcsókok finomak, dekoratívak, de nincs az az isten, hogy minden nap meg tudjam enni, nem úgy a vietnámiak nemzeti eledeléül szolgáló, gazdag ízű, tartalmas marhahúslevest. Ez gond nélkül bárhol, bármikor lecsúszik.
De mi lehet a népszerűségének a titka?
Hozzávalók
3 tojás
3 ek liszt
3 ek cukor
1/2 cs sütőpor
2 doboz konzerv őszibarack
3 dl pezsgő
2 kis doboz natúr joghurt
2 doboz 200g-os habtejszín
2 cs zselatin
2 cs vaníliás cukor
Elkészítés
A tojásból, lisztből, cukorból és a sütőporból piskótát sütünk. A formában hagyjuk kihűlni. A joghurtot a vaníliás cukorral és a pezsgővel összekeverjük.
hozzávalók / 3 adag
hozzávalók / 4 adag
Kisfiam palacsintát kért. Mit tesz ilyenkor egy anya? Természetesen palacsintát süt. Nálunk kelendőbb a kis alakú, amerikai fajta, ezért most is ez készült, amibe egy kevés reszelt alma is került. Ha más formában nem is, de legalább így megeszi ő is a gyümölcsöt.
Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral.
Hozzávalók / 4 adag:
Elkészítés
hozzávalók / 4 adag
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig.
Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom.
hozzávalók / 4 adag
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Kicsit időigényes süti, de nagyon finom! Ez garantáltan percek alatt el fog fogyni. És persze egyszerű az elkészítése is!
Elkészítés:
1. Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg.
2. Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre.
Nagyszerű recept, melyet nap bármelyik szakaszában lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatunk!
Elkészítése: az avokádót vágd félbe, majd kanállal vájd ki a héjából a gyümölcshúst. Vágd apróra, és locsold meg a citrom felének levével.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Ünnepi alkalomra vagy csak úgy, amikor szeretnénk kifejezni szeretetünket.
A szív motívumban minden benne van.
Miért ne készíthetnénk szeretet tortát!
Annyira aranyosan néz ki ez a torta, hogy szívünk szerint fel sem vágnánk.
Most megmutatjuk hogyan készíthető egyszerű recepttel szíves sajttorta. Azért, hogy a színek még kontrasztosabbak legyenek, csokoládés kekszből készítjük a tésztát sütés nélkül.
Süteménykészítésre és díszítésre fel!
Vanília- és csokipudingot készíteni házilag körülbelül öt perccel tart tovább, mint bolti pudingporból megfőzni. És hogy miért érdemes a zacskós változatot hanyagolnunk? A bolti változatnál is – akárcsak a házinál – az alap a kukoricakeményítő. Ehhez a zacskós vaníliapudingoknál aromát adnak még és színezékeket, hogy szép színű és vanília ízű pudingot tudjunk készíteni. A zacskós csokipudingba szintén kerül aroma, biztos, ami biztos, a színezést azért kakaóporral megoldják.
A mai vacsoránk tulajdonképpen egy felturbózott rizses hús lesz, a spanyolok jellegzetes rizsétele. Az autentikus paella egyetlen nélkülözhetetlen hozzávalója a rizsen kívül a sáfrány, ettől kap sárga színt és finoman fűszeres ízt.
Csirkés paella
Hozzávalók:
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
Szerintem ezzel mindenki találkozott már.
Párbeszéd anyukám és köztem:
- Anyuci, hogy készül a sztrapacska?
- A krumplit meghámozod, lereszeled, üss hozzá tojást, majd önts hozzá annyi lisztet, amit felvesz.
- Ok,ok, de mégis mik az arányok. Mennyi krumpli kell hozzá?
- Jaj, édes lányom, ne fárassz már ilyen kérdésekkel. Hát a nagy lábost rakd tele.
- …
Szóval ilyen és ehhez hasonló segítséget szép számmal kaptunk már otthonról. Ettől a falnak tudok menni, és nincs más megoldás, minthogy nekiálljak tesztelgetni az arányokat, hogy pontos feljegyzést készíthessek róla.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás