Recept: Juhtúrós vagy sajtos sztrapacska

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Szerintem ezzel mindenki találkozott már.

Párbeszéd anyukám és köztem:

- Anyuci, hogy készül a sztrapacska?

- A krumplit meghámozod, lereszeled, üss hozzá tojást, majd önts hozzá annyi lisztet, amit felvesz.

- Ok,ok, de mégis mik az arányok. Mennyi krumpli kell hozzá?

- Jaj, édes lányom, ne fárassz már ilyen kérdésekkel. Hát a nagy lábost rakd tele.

- …

Szóval ilyen és ehhez hasonló segítséget szép számmal kaptunk már otthonról. Ettől a falnak tudok menni, és nincs más megoldás, minthogy nekiálljak tesztelgetni az arányokat, hogy pontos feljegyzést készíthessek róla. Itt nem lehet kóstolós adagokat készíteni, mert komoly szabadrablás következik a sztrapacska elkészítése után. A szüleim a juhtúrós verziót szeretik, én a töménytelen mennyiségű sajtosat, tejföllel. De mindenki a saját ízlése szerint állítsa össze. Végül úgy döntöttem, kerül bele sajt és juhtúró is, biztos, ami biztos alapon. El nem lehet rontani. És láss csodát, nem kaptam tőle gyomorrontást :)

Hozzávalók

5 közepes burgonya
2 tojás

liszt (diéta esetén Graham)
tejföl
1 ek. olaj

25dkg juhtúró
1pohár tejföl

(reszelt sajt)

zsír vagy teavaj (diéta esetén kókuszzsír)

 

A krumplit hámozzuk meg és reszeljük le almareszelőn, majd keverjük hozzá a tojást és a sót. Annyi lisztet adjunk a masszához, amennyit felvesz a krumpli, hiszen az vizet ereszt. Kb. 20-35 dkg mennyiségre lesz szükségünk, ami nagyban függ a krumpli és a liszt minőségétől is. Egy kevés olajat is adjunk hozzá. Hogy a reszelt krumpli ne barnuljon meg, tegyünk hozzá néhány kanál tejfölt is. A tészta állagát olyanra alakítsuk, mint a nokedlié.

 

A krumpli reszelésével egy időben, kezdjük el forralni a vizet, majd ha elkezd forrni, szórjunk bele sót. Ha a víz felforr, nokedliszaggatón szaggassuk ki a tésztát. és főzzük addig, amíg feljön a víz tetejére. Tésztaszedő kanállal merjük ki a megfőtt nokedlit egy külön edénybe, és egy kevés zsírral vagy teavajjal keverjük át.

Kétfelé szedem az elkészítését, hiszen ejtettem szót a juhtúrós és a sajtos verzió elkészítéséről is.

A juhtúrós esetében, a juhtúrót keverjük össze a normál pohár tejföllel, az összes tésztát főzzük ki, majd az edényt helyezzük a vízgőz fölé és a juhtúrós-tejfölös szószt keverjük össze a tésztával.

Ha sajtos sztrapacskát készítünk, akkor a forró tésztára reszeljünk sok-sok trappistát és keverjük össze alaposan. A sajt teljesen megolvad és gusztusosan nyúlni fog. Ezt meg szoktam spékelni még tejföllel is.

Mivel most a kettőt kombináltam, ezért a juhtúrón és a reszelt sajton kívül másra nem is volt szükség, így a tejfölt nyugodtan le is húzhatjuk a listánkról.

Ha 3 tányérral „kellene” enni belőle, sem jelentene terhet.

 

Forrás: http://index.hu

Címkék: juhtúró szatpacska

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu