Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szintén egy klasszikus kedvence a családnak
Hozzávalók:
20 dkg sima fehérliszt
20 dkg rétesliszt
10 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
3,5 dl tej
só
A töltelékhez:
15 dkg burgonya
25 dkg juhtúró
kb. 10 nagy levél medvehagyma
1 tojássárgája
5 dkg margarin
só
A lisztet és a megolvasztott margarint összekeverem, az élesztőt egy deci langyos tejben felfuttatom.
A maradék tejet elkeverem a tojássárgájával és hozzákeverem a vajas liszthez, azután a felfutott élesztő is mehet a tésztába.
Sózom, jól összegyúrom, és meleg helyen kelesztem.
A medvehagymát nagyon apró darabokra vágom, hozzáadom a juhtúróhoz. Belekeverem a tojássárgáját, a vajat és a puhára főzött, krumplinyomóval áttört burgonyát is.
Ha a tészta megkelt, újra átgyúrom, 2 ujj vastag tésztát sodrok belőle, és szaggatóval szaggatom. A pogácsák közepébe az ujjammal mélyedést varázsolok, megtöltöm a töltelékkel, és mehet a sütőbe 18 fokra, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Hagymatortácska
Gombás-sajtos lepény
Mézes graham keksz sós étcsoki mázzal
Cheddar sajtos-céklás ropogtatnivaló