Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Érdemes, mert isteni. Reformer háziasszonyok, ínyencek és bátrak, sütésre fel!
:)
Hozzávalók:
a mézes graham kekszhez
2 bögre tönkölyliszt
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél bögrényi lágy (krémesre olvasztott) margarin
fél bögre barnacukor
1/3 bögre méz
1 teáskanál vaníliakivonat
fél bögre tej
Először is összekeverem a liszteket a sütőporral és a szódabikarbónával. Azután egy másik, mélyebb edényben robotgéppel simára keverem a vajat a mézzel, a cukorral, azután mehet bele a liszt is apránként, majd hozzáöntöm a tejet és a vaníliaesszenciát is.
És egy éjszakára mehet is az egész a hűtőbe.
Másnap szépen előmelegítem a sütőt 180 fokra, és közben elkészítem a kekszet. Belisztezett gyúródeszkán sodrófával egészen vékonyra lapítom őket, majd szépen elkezdem felvágni. Először széltében-hosszában vágom négy felé, majd tovább negyedelem a negyedeket, míg végül 5x5, vagy 5x10 centis kekszlapokat kapok. De persze ki hogy szereti...:)
Azután egy tepsit kibélelek sütőpapírral, rápakolom a kekszeket, és mehet a sütőbe, 12-13 percre.
Még langyosan szedegetem le a papírról, különben örökre ott marad...és rácson hűtöm ki teljesen.
És jöhet a sós máz!
Hozzávalók:
egy tábla étcsokoládé
egy evőkanál sóvirág, vagyis kristályos tengeri só
(Pl: Himalája só, Maldon, Guerande, stb...)
Innentől kezdve már nem nagy ügy: a gőz felett, vagy mikróban gondolatnyi vízzel megolvasztott csokiba mártom a kekszeket, és meghintem őket sóval.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Klasszikus kedvencek: Moszkauer
Bögrés Brownie
Mákos máksütemény
Vaníliás pisztácia sablé