Recept: Mi az a Crème brûlée?

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A földkerekség egyik legnépszerűbb desszertje, és a hazai éttermek étlapján is gyakran előfordul. Többnyire a francia nevén említik (créme brulée), de olykor magyarra fordítva is, égetett krémként, esetleg katalán krémként.
A franciák, a spanyolok és az angolok egyformán a magukénak tekintik. Valójában pofonegyszerű találmány: alul édes, sűrű vaníliakrém, a tetején roppanós karamellréteg. Pont az egyszerűségében rejlik a nehézsége is: ha bármelyik elemét elrontják, az egész desszert szétesik, és nem is lehet helyrehozni.
Megosztjuk veletek ezt a nagyon régi, finom receptet. Figyelem, konyhai rutint igényel!

 

Hozzávalók
– 250 ml tej
– 250 ml tejszín
– 1 vaníliarúd
– 1 ek étkezési keményítő
– 3 tojás
– 3 tojássárgája
– 80 g porcukor
– 4-6 ek nádcukor

 

Elkészítése: melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzuk ki 4-6 kerámia sütőforma alját és oldalait. Öntsük a tejet és a tejszínt egy lábasba (utóbbiból tegyünk félre 2 evőkanálnyit), adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Lassú tűzön forraljuk fel. Az étkezési keményítőt keverjük el a maradék tejszínnel, és adjuk a meleg, tejes keverékhez. Folyamatosan keverve forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Az egész tojásokat és a tojássárgákat keverjük krémmé a porcukorral. Öntsük hozzá a forró tejes-tejszínes keveréket, és jól dolgozzuk össze. A krémet szűrőn keresztül öntsük az előkészített tálkákba. Hagyjunk egy kis helyet a karamellizált cukorrétegnek is.. Helyezzük a tálkákat egy nagy sütőformába vagy tepsibe, amibe a tálkák magasságának 2/3-áig forró vizet öntünk. Fedjük le az egészet alufóliával, és süssük 30-35 percig, vagy amíg a krém össze nem áll, de még pudingszerű marad az állaga. Ha kihűlt a krém, tegyük legalább két órára hűtőbe. Szórjuk meg egyenletesen nádcukorral minden adag tetejét. A karamellizáló pisztollyal 10-20 cm-ről pirítsuk rá a cukrot. Mikor a cukor megbarnul, pirítsuk meg a másik irányból is – a cukornak olvadnia kell, de nem szabad megégnie. Vannak cukrászok, akik a láng használata előtt finom vízpermetet hintenek a cukorra.

 

Forrás: www.facebook.com

Címkék: angol desszert créme brulée francia spanyol

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu