Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Tejszínes epertorta.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Forró, sós vízben a lasagne lapokat 1-2 perc alatt főzzük félkeményre.
Közben felaprított gombát és félbevágott olívabogyót olajon párolunk,
amíg meg nem puhulnak teljesen. Fűszerezzük sóval, borssal,
medvehagymával és fokhagymával.
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az epret megmosom. A legszebb egyharmadát félreteszem. A többinél eltávolítom a leveleket, darabolom.
A darabolt eprek felét beleteszem a tejbe, hozzáadom a cukrot a fűszereket, beleöntöm a bort., Botmixerrel összekeverem.
A levesbe beleteszem a darabolt eprek másik felét.
hozzávalók / 8 adag
9 éve | Ádám Tibr | 0 hozzászólás
Hozzávalók / 4 adag
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Hozzávalók / 2 adag
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát darabolom, a krumplit kockára vágom, a többi zöldséget felvágom.
Lekvárt főzni nem olyan nagy kunszt, mint amilyennek elsőre gondolnád. Ráadásul mekkora öröm, amikor a család apraja-nagyja a te eperlekvárodat keni a kenyerére vagy tölti a palacsintájába. Ráadásul ez a recept cukor- és tartósítószer-mentes.
Nagyanyáink számára még természetes volt, hogy idénygyümölcsökből lekvárt, befőttet készítettek. Manapság újra reneszánszát éli a befőzés, egyre egészségesebb, cukor- és tartósítószer-mentes változatai készülnek.
Végre elérkezett az az időszak is, mikor kilószámra fogyaszthatjuk a friss, finom epret. Ez a gyümölcs amellett, hogy nagyon ízletes, még roppant egészséges is.
Az epernek számos jótékony egészségügyi hatása van, ezek közül szedtünk most össze ötöt.
Csökkenti a degeneratív megbetegedések kockázatát:
az eperben jelentős mennyiségű folsav található. A nem megfelelő
mennyiségű folsav a kor előrehaladtával hozzájárulhat az érelmeszesedés
és egyéb érrendszeri megbetegedések kialakulásához, illetve a kognitív
folyamatok romlásához.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók
a pörkölthöz
egy egész tanyasi csirke + szív és máj
három evőkanál olívaolaj
egy nagy fej vöröshagyma
két púpos evőkanál őrölt édes pirospaprika
egy paprika vagy fél kápia
1 deci víz
egy nagy paradicsom
egy púpos teáskanál adalékmentes ételízesítő
egy púpos evőkanál só
az uborkasalátához
egy kígyóuborka
egy teáskanál só
1/2 deci olívaolaj
két evőkanál almaecet vagy citromlé
két gerezd fokhagyma
egy evőkanál méz
1/2 deci víz
köretnek kuszkusz (van teljes kiőrlésű biokuszkusz)
joghurt
díszítésnek kápiakockák, petrezselyem és frissen őrölt bors
Az olajat melegíteni kezdem, közben felaprítom a hagymát, és pár perc
alatt puhára dinsztelem.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Vizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát al dente megfőzzük benne. Leszűrjük, és összekeverjük a vajjal.
Közben a babot kisebb darabokra vágjuk. A répát megtisztítjuk,
megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.
A telet a nyárral összekötő suti. Az utolsó 6 db naranccsal már nem tudtam mit kezdeni, senki se nyúlt hozzájuk... Na a 4-ből narancslé lett, 2 meg ment a torta tetejére. Abszolút light-os süti, kevés kalóriás, egészséges... Narancs, joghurt, méz... Jól passzolnak egymáshoz, finom nyári, könnyű torta.
hozzávalók / 6 adag
az alaphoz:
a zselatinhoz:
a joghurtkrémhez:
a tetejére:
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A spenótot hagyjuk kiolvadni. Egy tepsit vajazzuk ki.
Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát megfelelő
méretűre, majd tegyük a tepsibe, a széleit pedig húzzuk fel annak
oldalára.
Mixerrel keverjük össze a túrót és a tejszínt.
A pirítóst pont az ilyen hosszú, fárasztó hétköznapokra találták ki. Egyszerű, gyorsan elkészül, és a jól megválasztott feltétekkel együtt igazán laktató és finom is lehet. Hoztunk is 3 villámgyors receptet.
Avokádós pirítós
1.Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk és húsát villával szétnyomkodjuk (darabosra, vagy krémesre - ízlés szerint).
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Hozzávalók / 6 adag
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
A fűszerek ízletesebbé teszik az ételeinket, ráadásul fokozzák azok emészthetőségét és eltarthatóságát. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Snidling
Íze a fokhagymáéra emlékeztet. Sok benne a C-vitamin, főzni nem szabad! Frissen sajtba, túróba, fűszervajba, omlettekbe vagy salátákba ajánlják. Emésztéskönnyítő, vizelethajtó hatású, és elpusztítja a kórokozókat.
Petrezselyem
Az A- és C-vitamin természetes forrása, ezért a friss leveleket nem tanácsos belefőzni az ételbe.
Aki evett már csokis pavlovát, tudja, hogy ez csak jó lehet. Eper és csokis pavlova egy kis tejszínhabbal megerősítve? Naná, hogy szuper. Bárcsak mindig eperszezon lenne:)
Hozzávalók:
A mini adag pavlovához:
2 tojásfehérje
8 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
2,5 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
2-3 evőkanál méz
20 dkg eper
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Ha kész, hozzákeverjük a kakaóport és a felaprított étcsokoládét.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A medvehagymát apróra vágjuk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a
zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felfuttatott
élesztőt, a medvehagymát és a tejfölt.
Hetente egyszer biztosan megkívánsz egy jó főzeléket, de már unod a klasszikus variációkat? Nemrég megkértük Szatmári Feri gasztrobloggert, mutassa be nekünk három kedvenc tavaszi főzelékreceptjét, melyek kicsit eltérnek a nagy klasszikusoktól. Mi imádjuk őket, és reméljük, ti is!
Ne félj a különleges ízektől, a szokatlan hozzávalóktól, néha ugyanis nem árt egy kis turpisságot bevetni a konyhában is. Íme, Szatmári Feri három szuper tavaszi receptje.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst megmossuk, mély zsebet vágunk bele. A
fokhagymát meghámozzuk. A bazsalikomot leöblítjük, majd a fokhagymával
és az olívaolajjal péppé zúzzuk, sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és még melegen összeforgatjuk a bazsalikomos péppel.
Nem hitted volna, hogy ilyen egyszerűen ilyen dekoratív desszertet készíthetsz pillanatok alatt? Pedig lehet, figyelj csak, nézd meg galériánkat!
Ez a finomság annyira egyszerű, hogy a gyerekekkel is könnyűszerrel elkészíthetjük, mégis olyan jól mutat, mintha rászántuk volna a fél napunkat. Pedig nem kell hozzá más, csak jégkockatartó (esetleg szilikon bonbonforma, ami akad otthon), csokoládé és eper. A többit már nem nehéz kitalálni: a csokit gőz felett megolvasztjuk, az üregekbe töltjük, beléjük nyomunk egy-egy méretre igazított epret, a tetején elsimítjuk a csokit, aztán bedobjuk a fagyasztóba egy órácskára.
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
20 dkg ementáli sajtot és 50 dkg hámozott, kimagozott almát metéltre vágunk. Az almára rácsavarjuk fél citrom levét, és az egészet 6 dkg majonézzel és 5 dkg tejszínhabbal lazán összekeverjük.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Éppen rövid nyaralásomat töltöm a szülői házban Magyarországon, így mi se lenne tökéletesebb téma, mint a házi kenyerünk, amit dédimamám receptjéből kiindulva édesanyámmal egy nyár alatt tökéletesítettünk. Akik kenyérsütő gépet használnak, ők most húzzák ki a konnektorból, és csináljanak helyet a gyúródeszkának. Ehhez a kenyérhez csak liszt, víz, egy kis élesztő és két erős kéz kell.
Még 17 éves gimnazista voltam, mikor anyámmal elkezdtünk kísérletezni a házi kenyérrel.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
A halfiléket 2,5 centis rudakra vágjuk. A
sonkaszeleteket kiterítjük. A halakat rátesszük, enyhén sózzuk,
borsozzuk, a bazsalikomlevelekkel betakarjuk, és a sonkába tekerjük.
A majonézhez 1 tojást felütünk egy magas pohárba, amibe a botmixer
belefér.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Elkészítési idő:60-120 perc
Nehézség: közepes
Adag: 6 személyre
Kalória: 1-250 kcal
Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin
25 dkg finomliszt
2 mokkáskanál só
fél csomag sütőpor
1 deci tej
15 dkg reszelt trappista
1 mokkáskanál pirospaprika
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy sütőmargarin
Elkészítés módja
1. A tésztát mindig a sütés előtti este kell összeállítani. Ehhez a margarin felét a liszttel elmorzsoljuk, a fele sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a tejjel tésztát gyúrunk belőle.
Hozzávalók / 2 adag
- 2-3 szál újhagyma
- 25 dkg tehéntúró
- vaj a sütéshez
- 1 csipet só
- 2-3 evőkanál kristálycukor
- zsiradék
- 1 fej káposzta
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 20 dkg finomliszt
- őrölt bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
Lereszeljük
a káposztát, összekeverjük sóval, és hagyjuk állni egy bő negyedórát,
amíg levet nem ereszt. Egy nagyobb lábasban 1-2 evőkanálnyi zsiradékon
karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a kinyomkodott káposztát, és
kevergetve megpirítjuk.
Hozzávalók / 6 adag
Nálunk a türelem sajnos hiánycikk, úgyhogy egy gyors sorbet-verziót találtam ki.
Az arcocskákat elnézve jól sikerült a rögtönzött erdei gyümölcsös változat!...
hozzávalók / 4 adag
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Elsőre pillantásra kalácsnak gondolnánk, ám ez itt egy csodás francia briós, mely tökéletes reggeli lehet egy pohár tejjel, házi baracklekvárral, esetleg egy kis sós vajjal. Pofonegyszerű az elkészítése, próbáljátok ki!
Hozzávalók
• 250 g búzaliszt (BL 55 finomliszt)
• egy csipet só
• 100 g kockára vágott vaj
• 3 evőkanál porcukor
• 7 g szárított élesztő
• 3 tojás
• 1 felvert tojássárgája
1. A lisztet és a sót keverjük össze a vajjal a tálban, míg morzsás
állagot nem kapunk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük, és serpenyőben
kevés zsiradékon süssük meg, majd fejtsük le a csontról a sült húst.
(Készíthetjük maradék sült csirkéből is.)
A krumplit pucoljuk meg, és vékony karikára vágjuk fel.
Hozzávalók / 8 adag
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított krumplit kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Enyhén sós, ecetes vízben feltesszük főni néhány babérlevéllel együtt (az ecet elhagyható, van, aki nem szereti ecetesen). Rövid főzés után belekerül a karikára vágott kolbász, ki-ki ízlése szerint enyhén vagy erősebben csípős.
A boltokban készen kapható leveles tészta általában igazi jolly joker megoldás, ha szupergyors vacsorát kell összedobni vagy hirtelen betoppanó vendégeknek kell valamilyen sós nassolnivalót vagy édességet készíteni. Azonban egy ráérős hétvégi délután érdemes egyszer kipróbálni, milyen a házilag hajtogatott leveles tészta: sokkal-sokkal ropogósabb, zizegősebb, vajasabb, mint bármilyen bolti társa.
A nettó munka nem olyan sok vele, utána már csak hajtogatni kell.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 salátacukkini
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
néhány szem kapribogyó
10 szem zöld olajbogyó
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál házi majonéz
só
frissen őrölt feketebors
kevés Worcestershire-szósz
friss petrezselyem
1 tojássárgája
Elkészítés:
A cukkiniket alaposan megmosom, majd kislyukú reszelőn lereszelem. A hagymát egészen apróra vágom. A tojássárgáját kikeverem a majonézzel és az olívaolajjal, majd a többi fűszert is hozzáadom, végezetül belekeverem a hagymát és a friss cukkinit, s pirítóssal vagy friss pékárúval kínálom.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, és adjuk hozzá a vajat is.
4 borospoharat előveszünk. A gyömbéres kekszet apróra törjük. (Én úgy
törtem össze, ahogy Jamie is: belecsavartam a kekszeket egy
konyharuhába, és párszor hozzávágtam a konyhapulthoz.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg friss spenót
3 dl zsíros tej
1 dl tejszín
2 szárazabb kifli
1 evőkanál vaj
3-4 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés: A spenótot leszárazom, majd három vízben alaposan átmosom. Vízzel felöntöm. Megfőzöm, majd leszűröm. Egy lábasban megolvasztom a vajat, ebbe teszem a leszűrt spenótot. Felöntöm tejjel, beleteszem a fokhagymát, majd botmixerre kapok, és egybesimítom az egészet.
Ezek után a kifliket apróbb darabokban a spenótba dobom,
várok egy keveset, amíg megereszkedik, majd újra a botmixerhez
folyamodom, és egységbe mixelem a főzeléket.
9 éve | Törőcsik Anita | 1 hozzászólás
Talán nem is gondolnák, de az immunrendszer minél tökéletesebb működéséhez elengedhetetlen, hogy a bélrendszerünk is rendben legyen. Itt ugyanis több olyan baktériumtörzs is él, amely részt vesz az emésztésben, óvja a bélnyálkahártyát, illetve segíti a szervezetet a kórokozók elleni védekezésben.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
gyerekjáték, csak a krémet kell kikavarni, rákenni az ostyalapokra, azokat egymásra helyezni, finoman lenyomkodni. Utána egyenletes szeletekre vágni, és kész a finom vendégváró.
Megjegyzés:
Ha nincs időd, ennél egyszerűbb süti nem létezik.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag (8 lapos) réteslap
50 dkg feta
3 fehérje
1 tojás
némi olívaolaj
fenyőmag
Elkészítés: A pitetálat olajjal vékonyan kikenem. Ebbe belefektetek egy réteslapot, megkenem, teszem rá a következőt, olajjal ezt is megkenem, jön rá a harmadik lap, majd az olajos masszázs, újabb lap. Erre viszont nem kenem az olívát, hanem a villával szétnyomott, tojásfehérjékkel és tojással alaposan elkevert fetát halmozom rá. Újabb réteslappal fedem a krémet, ezt már újra olajozom, jön a hatodik lap.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformához:
25 dkg krémes ricotta
25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
3 db közepes méretű tojás szétválasztva
12 dkg átszitált porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készülő, hagyományos)
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 csipet só
+ vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformához:
25 dkg krémes ricotta
25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
3 db közepes méretű tojás szétválasztva
12 dkg átszitált porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készülő, hagyományos)
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 csipet só
+ vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás