Recept Blog: 2015. május

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2015. május

  Tejszínes epertorta.

undefined

Hozzávalók:
  • 1 kg eper
  • 40 dkg babapiskóta
  • 1,5 l tej
  • 3 csomag tejszínes pudingpor
  • 12 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • 2,5 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • reszelt étcsoki vagy tortadara
  • eperszemek
Elkészítés:A 3 csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát, a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding 1/3 részét, és kirakjuk az eper 1/3-ával.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

 

  • 1 csomag lasagne tészta (250g)
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 6-7 db közepes méretű gomba
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • kb. 40 dkg túró
  • olaj
  • bors
  • medvehagyma
  • fokhagymagranulátum


    Elkészítés:


    Forró, sós vízben a lasagne lapokat 1-2 perc alatt főzzük félkeményre.

    Közben felaprított gombát és félbevágott olívabogyót olajon párolunk, amíg meg nem puhulnak teljesen. Fűszerezzük sóval, borssal, medvehagymával és fokhagymával.

    Tovább 

     

    network.hu

    Hozzávalók:

     

    • 30 dkg szamóca (földi eper)
    • 5 dl tej
    • 2 tk cukor
    • 5 db szegfűszeg
    • 1 kk vaníliás cukor
    • 1 dl vörösbor
    • 0,5 citrom
    • habtejszím
    • mentalevél

     

      Elkészítés:


      Az epret megmosom. A legszebb egyharmadát félreteszem. A többinél eltávolítom a leveleket, darabolom.

      A darabolt eprek felét beleteszem a tejbe, hozzáadom a cukrot a fűszereket, beleöntöm a bort., Botmixerrel összekeverem.

      A levesbe beleteszem a darabolt eprek másik felét.

      Tovább 

      network.hu

      hozzávalók / 8 adag

       

      elkészítés
      1. Egy nagy fazékban tegyük fel főni a lencsét, a hagymát, a zellert, a fokhagymát és a köményt a vízzel vagy a zöldséglevessel.

      Tovább 

      Olyan gyártót vagy társaságot keresek aki tudna nekem segíteni az üzemanyag megtakarító elméletemet megtervezni.És a gyártást megvalósítani .Vagy át adnám az elméletem ellenérték fejébe. A neodímium mágnes nagysága és formája már meg van . Egymáshoz való elhelyezkedése is meg van. A leendő készülékek nem igényelnek karbantartást semmijenformába. Gépjárművünk a be szívott üzemanyag 36 %-át hasznosítja kb a többi elvész. A gyárilag beállított jelenlegi tudomány alapján.

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók / 4 adag


      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 kávéskanál római kömény (őrölt)
      • 2 kávéskanál koriandermag (őrölt)
      • 1 kávéskanál chilipehely
      • 1 teáskanál fűszerpaprika
      • 2 ek citromhéj
      • 140 ml olívaolaj
      • 2 db padlizsán
      • 150 g kuszkusz
      • 10 g koriander
      • 10 g menta
      • 50 g zöld olajbogyó
      • 30 g mandulapehely
      • 5 db datolya
      • 2 közepes db újhagyma
      • 1.5 ek citromlé
      • 150 ml görög joghurt (kecsketejes)

       

      Elkészítés

      1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

      Tovább 

       

      network.hu

      Hozzávalók / 2 adag


      A töltött paprikához
      • 1 db piros kaliforniai paprika
      • 1 db zöld kaliforniai paprika
      • 1 db sárga kaliforniai paprika
      • 0.5 bögre kuszkusz
      • 0.5 dl habtejszín (2 ek, én double creamet használtam)
      • 1 kis db sárgarépa
      • 1 kis db paradicsom
      • 0.5 közepes db lilahagyma
      • 4 db zöld olajbogyó
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint
      • curry por ízlés szerint
      Az öntethez
      • 140 g joghurt
      • 0.5 citromból nyert citromlé
      • 3 teáskanál koriander (én szárítottat használtam)
      • 1 teáskanál gyömbérpor
      • 4 gerezd fokhagyma

       


      Elkészítés

      A töltött paprika
      1. A kuszkuszt felöntjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd lefedve állni hagyjuk 10-12 percig.

      Tovább 

       

       

      network.hu

      Hozzávalók:

       

      • 1 csokor medvehagyma
      • 1 db vöröshagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 db sárgarépa
      • 1 db petrezselyemgyökér
      • 1 db újhagyma zöldjével
      • 0,5 csokor petrezselyem
      • 1 db nagy burgonya
      • 0,5 csokor petrezselyem
      • 2 db chili
      • 1 db füstölt ízű leveskocka
      • olívaolaj
      • 1 ek vaj
      • őrölt fekete bors
      • 1 dl tejföl
      • 2 ek liszt
      • 5 dl víz
      • medvehagymavirág
      • chili

       

        Elkészítés:

        A hagymát és a fokhagymát darabolom, a krumplit kockára vágom, a többi zöldséget felvágom.

        Tovább 

         

        network.hu

         

         Lekvárt főzni nem olyan nagy kunszt, mint amilyennek elsőre gondolnád. Ráadásul mekkora öröm, amikor a család apraja-nagyja a te eperlekvárodat keni a kenyerére vagy tölti a palacsintájába. Ráadásul ez a recept cukor- és tartósítószer-mentes.

         

        Nagyanyáink számára még természetes volt, hogy idénygyümölcsökből lekvárt, befőttet készítettek. Manapság újra reneszánszát éli a befőzés, egyre egészségesebb, cukor- és tartósítószer-mentes változatai készülnek.

        Utolsó hozzászólás

        Kincses Attila üzente 9 éve

        Hú, eperlekvárra itt is találtam pár jó kis receptet. Szerintetek a mentás, vagy a gyömbéres lehet a finomabb? http://glurl.co/befozok

        Tovább 

        network.hu

        Végre elérkezett az az időszak is, mikor kilószámra fogyaszthatjuk a friss, finom epret. Ez a gyümölcs amellett, hogy nagyon ízletes, még roppant egészséges is.

         

        Az epernek számos jótékony egészségügyi hatása van, ezek közül szedtünk most össze ötöt.


        Csökkenti a degeneratív megbetegedések kockázatát: az eperben jelentős mennyiségű folsav található. A nem megfelelő mennyiségű folsav a kor előrehaladtával hozzájárulhat az érelmeszesedés és egyéb érrendszeri megbetegedések kialakulásához, illetve a kognitív folyamatok romlásához.

        Utolsó hozzászólás

        Virág Mártonné Katalin üzente 9 éve

        Én az epret, turmixolom, egy csöpp kis pórcukrot teszek hozzá.Víz hozzá adássa nélkül meg íszom. Remekül érzem magam tőle, s nem kell a sok yízet innom,mert nem vagyok szomjas
        Virág mártonné

        Tovább 

         

        network.hu

        Hozzávalók

        a pörkölthöz

        egy egész tanyasi csirke + szív és máj
        három evőkanál olívaolaj
        egy nagy fej vöröshagyma
        két púpos evőkanál őrölt édes pirospaprika
        egy paprika vagy fél kápia
        1 deci víz
        egy nagy paradicsom
        egy púpos teáskanál adalékmentes ételízesítő
        egy púpos evőkanál só

        az uborkasalátához

        egy kígyóuborka
        egy teáskanál só
        1/2 deci olívaolaj
        két evőkanál almaecet vagy citromlé
        két gerezd fokhagyma
        egy evőkanál méz
        1/2 deci víz
        köretnek kuszkusz (van teljes kiőrlésű biokuszkusz)
        joghurt
        díszítésnek kápiakockák, petrezselyem és frissen őrölt bors

         

         


        Az olajat melegíteni kezdem, közben felaprítom a hagymát, és pár perc alatt puhára dinsztelem.

        Tovább 

        network.hu

        Hozzávalók:
        • 25 dkg tollhegy tészta
        • 1 evőkanál vaj + a formához
        • 20 dkg zöldbab
        • 20 dkg sárgarépa
        • 1 padlizsán
        • 1 evőkanál olívaolaj
        • 1 gerezd fokhagyma
        • 1 csipet szerecsendió
        • 10 dkg reszelt parmezán sajt
        • 25 dkg túró
        • 5 tojás
        • néhány bazsalikomlevél
        Elkészítés:

        Vizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát al dente megfőzzük benne. Leszűrjük, és összekeverjük a vajjal.

        Közben a babot kisebb darabokra vágjuk. A répát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.

        Tovább 

        network.hu

         A telet a nyárral összekötő suti. Az utolsó 6 db naranccsal már nem tudtam mit kezdeni, senki se nyúlt hozzájuk... Na a 4-ből narancslé lett, 2 meg ment a torta tetejére. Abszolút light-os süti, kevés kalóriás, egészséges... Narancs, joghurt, méz... Jól passzolnak egymáshoz, finom nyári, könnyű torta.

         

         

         

         

        hozzávalók / 6 adag

        az alaphoz:

        • 5 cs. apróra tört corn flakes
        • 1/3 csésze olvasztott vaj
        • 3 ek nádcukor

        a zselatinhoz:

        • 1 lap vagy 1 kis zacskó porzselatin
        • 1/4 csésze meleg víz

        a joghurtkrémhez:

        • 1 és 1/4 csésze görög joghurt
        • 1/2 csésze tej
        • 1/4 csésze méz
        • 1 tk vanília

        a tetejére:

        • 2 kis hámozott, nagyon vékonyra szeletelt narancs
        • 1/4 cs felmelegített narancslekvár

         

        elkészítés
        1. Az összetört corn flakeset összekeverjük a nádcukorral és az olvasztott vajjal, majd egy kapcsos tortaforma alját és kissé az oldalát kibéleljük vele (nem baj, ha nem áll össze, úgyse fog).

        Tovább 

        network.hu

        Hozzávalók:


        • 300 g fagyasztott spenót
        • vaj a forma kikenéséhez
        • 1 csomag leveles tészta
        • 100 ml félszíros tejszín
        • 250 g tehéntúró
        • 4 db tojás
        • 30 g reszelt parmezán
        • 1 kiskanál kakukkfű
        • só, bors

         

         


          Elkészítés:

          A spenótot hagyjuk kiolvadni. Egy tepsit vajazzuk ki.

          Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát megfelelő méretűre, majd tegyük a tepsibe, a széleit pedig húzzuk fel annak oldalára.

          Mixerrel keverjük össze a túrót és a tejszínt.

          Tovább 

           

          network.hu

           

           A pirítóst pont az ilyen hosszú, fárasztó hétköznapokra találták ki. Egyszerű, gyorsan elkészül, és a jól megválasztott feltétekkel együtt igazán laktató és finom is lehet. Hoztunk is 3 villámgyors receptet.

           

           

          Avokádós pirítós

          Hozzávalók:
          • 1 gerezd fokhagyma
          • só, őrölt bors
          • 1 érett avokádó
          • 2 szelet pirítós
          • 1 kk. Worcestershire szósz


          Elkészítés

          1.Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk és húsát villával szétnyomkodjuk (darabosra, vagy krémesre - ízlés szerint).

          Tovább 

           

          network.hu

           

          Hozzávalók / 6 adag


          A krémhez
          • 25 dkg margarin (puha vagy vaj )
          • 20 dkg porcukor
          • 3 db tojás
          • 3 csomag vaníliás cukor
          • 1 dl bailey's (vagy bármilyen krémlikőr, tojáslikőr)
          • 8 dl tej
          • 3.5 tasak vaníliás pudingpor
          • 2 dl habtejszín (szükség esetén)
          • 120 g csokoládé (darált, a tetejére)

           

            A tésztához
            • 25 dkg margarin (puha vagy vaj)
            • 10 dkg porcukor
            • 1.5 ek cukrozatlan kakaópor
            • 2 teáskanál fahéj
            • 2 db tojássárgája
            • 0.5 csomag sütőpor
            • 0.5 csomag vaníliás cukor
            • 6 dkg dió (darált)
            • 30 ml bailey's (vagy bármilyen krémlikőr, tojáslikőr)
            • 2 ek tejföl
            • 70 dkg finomliszt

             

             

            Elkészítés
            1. A krémhez a hideg tejben elkeverjük a 3 tojást és a 3 vaníliás cukrot, majd belekeverjük a pudingport és a 20 dkg cukrot is.

            Tovább 

            network.hu

            A fűszerek ízletesebbé teszik az ételeinket, ráadásul fokozzák azok emészthetőségét és eltarthatóságát. Lássuk a legnépszerűbbeket!


            Snidling

            Íze a fokhagymáéra emlékeztet. Sok benne a C-vitamin, főzni nem szabad! Frissen sajtba, túróba, fűszervajba, omlettekbe vagy salátákba ajánlják. Emésztéskönnyítő, vizelethajtó hatású, és elpusztítja a kórokozókat.


            Petrezselyem

            Az A- és C-vitamin természetes forrása, ezért a friss leveleket nem tanácsos belefőzni az ételbe.

            Tovább 

            network.hu

             Aki evett már csokis pavlovát, tudja, hogy ez csak jó lehet. Eper és csokis pavlova egy kis tejszínhabbal megerősítve? Naná, hogy szuper. Bárcsak mindig eperszezon lenne:)

             

             

             

            Hozzávalók:

            A mini adag pavlovához:
            2 tojásfehérje
            8 dkg porcukor
            1 evőkanál kakaópor
            2,5 dkg étcsokoládé
            3 dl habtejszín
            2-3 evőkanál méz
            20 dkg eper

            1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Ha kész, hozzákeverjük a kakaóport és a felaprított étcsokoládét.

            Tovább 

            network.hu

            Hozzávalók:


            • A tésztához:
            • 1 kg finomliszt
            • 5 dkg élesztő
            • 4 db tojássárgája
            • 2 dl tej
            • 1 kis pohár tejföl /20%-os/
            • 1 evőkanál só
            • 2 teáskanál őrölt bors
            • 2 csokor medvehagyma (vagy snidling)
            • csipet cukor
            • 30-35 dkg kacsazsír (vagy libazsír)
            • A kenéshez:
            • 1 db tojás

             

              Elkészítés:

              A medvehagymát apróra vágjuk.

              Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felfuttatott élesztőt, a medvehagymát és a tejfölt.

              Tovább 

               

              network.hu

               

               Hetente egyszer biztosan megkívánsz egy jó főzeléket, de már unod a klasszikus variációkat? Nemrég megkértük Szatmári Feri gasztrobloggert, mutassa be nekünk három kedvenc tavaszi főzelékreceptjét, melyek kicsit eltérnek a nagy klasszikusoktól. Mi imádjuk őket, és reméljük, ti is!

               

               

              Ne félj a különleges ízektől, a szokatlan hozzávalóktól, néha ugyanis nem árt egy kis turpisságot bevetni a konyhában is. Íme, Szatmári Feri három szuper tavaszi receptje.

              Tovább 

              network.hu

              Hozzávalók:


              • 4 csirkemellfilé
              • 2 gerezd fokhagyma
              • 1 csokor bazsalikom
              • 4 evőkanál olívaolaj
              • 50 dkg friss metélt tészta
              • 4 szelet sonka
              • 4 szelet sajt
              • 2 evőkanál olaj

               

                Elkészítés:

                A húst megmossuk, mély zsebet vágunk bele. A fokhagymát meghámozzuk. A bazsalikomot leöblítjük, majd a fokhagymával és az olívaolajjal péppé zúzzuk, sóval, borssal ízesítjük.

                A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és még melegen összeforgatjuk a bazsalikomos péppel.

                Tovább 

                 

                network.hu

                 

                 Nem hitted volna, hogy ilyen egyszerűen ilyen dekoratív desszertet készíthetsz pillanatok alatt? Pedig lehet, figyelj csak, nézd meg galériánkat!

                 

                Ez a finomság annyira egyszerű, hogy a gyerekekkel is könnyűszerrel elkészíthetjük, mégis olyan jól mutat, mintha rászántuk volna a fél napunkat. Pedig nem kell hozzá más, csak jégkockatartó (esetleg szilikon bonbonforma, ami akad otthon), csokoládé és eper. A többit már nem nehéz kitalálni: a csokit gőz felett megolvasztjuk, az üregekbe töltjük, beléjük nyomunk egy-egy méretre igazított epret, a tetején elsimítjuk a csokit, aztán bedobjuk a fagyasztóba egy órácskára.

                Tovább 

                20 dkg ementáli sajtot és 50 dkg hámozott, kimagozott almát metéltre vágunk. Az almára rácsavarjuk fél citrom levét, és az egészet 6 dkg majonézzel és 5 dkg tejszínhabbal lazán összekeverjük.

                 

                network.hu

                 

                 Éppen rövid nyaralásomat töltöm a szülői házban Magyarországon, így mi se lenne tökéletesebb téma, mint a házi kenyerünk, amit dédimamám receptjéből kiindulva édesanyámmal egy nyár alatt tökéletesítettünk. Akik kenyérsütő gépet használnak, ők most húzzák ki a konnektorból, és csináljanak helyet a gyúródeszkának. Ehhez a kenyérhez csak liszt, víz, egy kis élesztő és két erős kéz kell.

                 

                 

                 

                Még 17 éves gimnazista voltam, mikor anyámmal elkezdtünk kísérletezni a házi kenyérrel.

                Tovább 

                network.hu

                Hozzávalók:
                • 80 dkg tengeri halfilé 2,5 centis rudakra vágva
                • 8 levél bazsalikom
                • 2 zöldcitrom héja és leve
                • frissen őrölt feketebors
                • 16 vékony szelet füstölt sonka
                • olívaolaj
                • 1 dl szőlőmagolaj
                • 1 tojás
                • 1 evőkanál mustár
                • bors
                • 4 marék salátakeverék
                Elkészítés:

                A halfiléket 2,5 centis rudakra vágjuk. A sonkaszeleteket kiterítjük. A halakat rátesszük, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bazsalikomlevelekkel betakarjuk, és a sonkába tekerjük.

                A majonézhez 1 tojást felütünk egy magas pohárba, amibe a botmixer belefér.

                Tovább 

                network.hu

                Elkészítési idő:60-120 perc

                Nehézség: közepes

                Adag: 6 személyre

                Kalória: 1-250 kcal

                 

                Hozzávalók:

                25 dkg vaj vagy sütőmargarin

                25 dkg finomliszt

                2 mokkáskanál só

                fél csomag sütőpor

                1 deci tej

                15 dkg reszelt trappista

                1 mokkáskanál pirospaprika

                a tepsi kikenéséhez:

                2 dkg vaj vagy sütőmargarin

                 

                 

                Elkészítés módja

                1. A tésztát mindig a sütés előtti este kell összeállítani. Ehhez a margarin felét a liszttel elmorzsoljuk, a fele sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a tejjel tésztát gyúrunk belőle.

                Tovább 

                 

                network.hu

                 

                Hozzávalók / 2 adag

                káposzta

                • 500 g káposzta
                • 1 ek napraforgó olaj
                • 150 ml zöldség alaplé
                • só ízlés szerint
                • bors ízlés szerint
                • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
                • 0.5 teáskanál borsikafű (csombor)
                húsgombóc
                • 250 g darált sertéshús
                • 1 közepes db vöröshagyma
                • 1 teáskanál mustár
                • 1 db tojás
                • 1 teáskanál fűszerpaprika
                • só ízlés szerint
                • bors ízlés szerint

                 

                 

                Elkészítés

                1. A káposztát vékonyra gyaluljuk, majd az olajban megpirítjuk.

                Tovább 

                network.hu

                Hozzávalók 4 személyre:


                - 2-3 szál újhagyma
                - 25 dkg tehéntúró
                - vaj a sütéshez
                - 1 csipet só
                - 2-3 evőkanál kristálycukor
                - zsiradék
                - 1 fej káposzta
                - 2 dl tej
                - 2 tojás
                - 20 dkg finomliszt
                - őrölt bors
                - őrölt kömény

                Elkészítés:

                Lereszeljük a káposztát, összekeverjük sóval, és hagyjuk állni egy bő negyedórát, amíg levet nem ereszt. Egy nagyobb lábasban 1-2 evőkanálnyi zsiradékon karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a kinyomkodott káposztát, és kevergetve megpirítjuk.

                Tovább 

                network.hu

                Mivel nem okoz panaszokat, sokan nem is tudják, hogy változtatniuk kellene az életmódjukon. Pedig Magyarországon a felnőtt lakosság közel 60%-ának magas a koleszterinszintje – ami végzetes betegségek okozója lehet.

                Érelzáródás, agyvérzés, szívinfarktus: ezek a megbetegedések mind-mind a koleszterin számlájára írhatók. Ez azonban csak félig igaz! A magas koleszterinszint nem feltétlenül veszélyes ugyanis a szívre és a keringési rendszerre, állítják a szakértők.

                Tovább 

                 

                network.hu

                 

                Hozzávalók / 6 adag

                A tésztához

                • 200 g finomliszt
                • 0.5 teáskanál sóvirág
                • 0.25 tk sütőpor
                • 150 g vaj (hideg)
                • 1 db tojássárgája
                • 2 ek cukor (kristály)
                A töltelékhez
                • 1 kg feketeribizli
                • 3 ek porcukor (ízlés szerint)

                 

                 

                 


                Elkészítés

                1. A lisztet a sütőporral, a kristálycukorral és a sóvirággal elkeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat, jól elmorzsoljuk a liszttel.

                Tovább 

                network.hu

                Nálunk a türelem sajnos hiánycikk, úgyhogy egy gyors sorbet-verziót találtam ki.

                Az arcocskákat elnézve jól sikerült a rögtönzött erdei gyümölcsös változat!...

                 

                 

                 

                hozzávalók / 4 adag
                • 250 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
                • 2 pohár apró jég
                • ½ pohár házi csipkebogyószörp

                 

                elkészítés
                1. A hozzávalókat turmixgépben jól összeforgatjuk, majd üvegtálakba töltve kínáljuk.

                Tovább 

                 

                network.hu

                 

                Elsőre pillantásra kalácsnak gondolnánk, ám ez itt egy csodás francia briós, mely tökéletes reggeli lehet egy pohár tejjel, házi baracklekvárral, esetleg egy kis sós vajjal. Pofonegyszerű az elkészítése, próbáljátok ki!

                 

                Hozzávalók
                • 250 g búzaliszt (BL 55 finomliszt)
                • egy csipet só
                • 100 g kockára vágott vaj
                • 3 evőkanál porcukor
                • 7 g szárított élesztő
                • 3 tojás
                • 1 felvert tojássárgája


                1. A lisztet és a sót keverjük össze a vajjal a tálban, míg morzsás
                állagot nem kapunk.

                Tovább 

                network.hu

                Hozzávalók:

                • 2 személynek:
                • 2 db csirkecomb
                • 50 dkg krumpli
                • 4-6 gerezd fokhagyma
                • 4 db paradicsom
                • 10 dkg rezselt parmezán sajt
                • 10 dkg reszelt pecorino sajt
                • olívaolaj
                • színes bors mozsárban összetörve
                • rozmaringlevélkék

                Elkészítés:

                A csirkecombokat fűszerezzük, és serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg, majd fejtsük le a csontról a sült húst. (Készíthetjük maradék sült csirkéből is.)

                A krumplit pucoljuk meg, és vékony karikára vágjuk fel.

                Tovább 

                 

                network.hu

                Hozzávalók / 8 adag


                A tésztához
                • 10 dkg vaj (vagy margarin, szobahőmérsékleten)
                • 2 ek erythritol (99%, zéró cukor)
                • 2 db tojás
                • 1 dl joghurt
                • 1 teáskanál rum (vagy rumaroma)
                • 6 dkg finomliszt
                • 6 dkg diabetikus liszt ( lowcarb mastermix)
                A tetejére
                • 6 db sárgabarack

                 

                Elkészítés
                1. A vajat a cukorral egy tálban robotgéppel elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és rumot. 
                2. Ha a massza homogén, hozzáadjuk fokozatosan a lisztet is, és jól eldolgozzuk a vajas masszával. 
                3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

                Tovább 

                network.hu

                Hozzávalók:


                • 50 dkg krumpli
                • 1 nagyobb sárgarépa
                • 1/2 szál füstölt házi kolbász
                • 8 tojás
                • kevés só
                • kevés ecet
                • csipet őrölt bors
                • néhány babérlevél
                • 1 kis pohár (125 g) tejföl

                 

                 

                  Elkészítés:

                  A megtisztított krumplit kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Enyhén sós, ecetes vízben feltesszük főni néhány babérlevéllel együtt (az ecet elhagyható, van, aki nem szereti ecetesen). Rövid főzés után belekerül a karikára vágott kolbász, ki-ki ízlése szerint enyhén vagy erősebben csípős.

                  Tovább 

                   

                  network.hu

                   

                   A boltokban készen kapható leveles tészta általában igazi jolly joker megoldás, ha szupergyors vacsorát kell összedobni vagy hirtelen betoppanó vendégeknek kell valamilyen sós nassolnivalót vagy édességet készíteni. Azonban egy ráérős hétvégi délután érdemes egyszer kipróbálni, milyen a házilag hajtogatott leveles tészta: sokkal-sokkal ropogósabb, zizegősebb, vajasabb, mint bármilyen bolti társa.

                   

                  A nettó munka nem olyan sok vele, utána már csak hajtogatni kell.

                  Tovább 

                  network.hu

                  Hozzávalók:


                  4 salátacukkini
                  1 fej vöröshagyma
                  1 paradicsom
                  néhány szem kapribogyó
                  10 szem zöld olajbogyó
                  1 teáskanál dijoni mustár
                  2 evőkanál olívaolaj
                  3 evőkanál házi majonéz

                  frissen őrölt feketebors
                  kevés Worcestershire-szósz
                  friss petrezselyem
                  1 tojássárgája

                   

                   

                  Elkészítés:

                   

                  A cukkiniket alaposan megmosom, majd kislyukú reszelőn lereszelem. A hagymát egészen apróra vágom. A tojássárgáját kikeverem a majonézzel és az olívaolajjal, majd a többi fűszert is hozzáadom, végezetül belekeverem a hagymát és a friss cukkinit, s pirítóssal vagy friss pékárúval kínálom.

                  Tovább 

                  network.hu

                  Hozzávalók:

                   

                  • 5 dkg egész mogyoró (sózatlan)
                  • diónyi vaj
                  • 5-7 db gyömbéres keksz
                  • citromkrém (lemon curd)
                  • 15 dkg áfonya
                  • 2 dl tejföl vagy creme fraiche
                  • 2 kanál porcukor
                  • étcsokiforgács

                  Elkészítés:

                  Száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, és adjuk hozzá a vajat is.

                  4 borospoharat előveszünk. A gyömbéres kekszet apróra törjük. (Én úgy törtem össze, ahogy Jamie is: belecsavartam a kekszeket egy konyharuhába, és párszor hozzávágtam a konyhapulthoz.

                  Tovább 

                  network.hu

                  Hozzávalók:
                  1 kg friss spenót
                  3 dl zsíros tej
                  1 dl tejszín
                  2 szárazabb kifli
                  1 evőkanál vaj
                  3-4 gerezd fokhagyma

                   

                   

                   

                  Elkészítés: A spenótot leszárazom, majd három vízben alaposan átmosom. Vízzel felöntöm. Megfőzöm, majd leszűröm. Egy lábasban megolvasztom a vajat, ebbe teszem a leszűrt spenótot. Felöntöm tejjel, beleteszem a fokhagymát, majd botmixerre kapok, és egybesimítom az egészet.


                  Ezek után a kifliket apróbb darabokban a spenótba dobom, várok egy keveset, amíg megereszkedik, majd újra a botmixerhez folyamodom, és egységbe mixelem a főzeléket.

                  Tovább 

                  network.hu

                  Táplálkozási szakértők szerint még a tejnél is egészségesebb. Lássuk, miért játszik egyre fontosabb szerepet az egészséges étkezésben ez az értékes tápanyagokkal teli finomság!

                  Egyensúlyban a test

                  Talán nem is gondolnák, de az immunrendszer minél tökéletesebb működéséhez elengedhetetlen, hogy a bélrendszerünk is rendben legyen. Itt ugyanis több olyan baktériumtörzs is él, amely részt vesz az emésztésben, óvja a bélnyálkahártyát, illetve segíti a szervezetet a kórokozók elleni védekezésben.

                  Utolsó hozzászólás

                  Hódos Judy üzente 9 éve

                  Azt igazán nem értem, hogy az emberek miért használnak köztudottan egészségtelen, sőt az egészségre káros anyagokat pl. a sütéshez: szalakáli, szódabikarbóna, margarin, dobozos tejszin, stb.
                  Most olvastam egy hosszú tudományos értekezést a joghurtról, - amiben nincs egy deka tej se tejpor se.
                  A dobozos habtejszin készitését bemutatták az egyetem laboratóriumában: vizhez avas olaj, rázni, amig egybe áll, azután pici habositó por, majd némi édesitő = kész a " finom" habtejszin .
                  Igen, tudom, hogy nehéz találni élelmiszereket a különféle E, térfogatnövelők, izfokozók, ételszinezékek és aromák nélkül.
                  DE: megéri keresni, utánna járni, netán zsirszallonából otthon olvasztani zsirt / milyen finom vele a pogácsa és más sütemények is.
                  Ki törődjön a mi egészségünkkel? - ha mi nem.

                  Tovább 

                  network.hu

                  Hozzávalók:


                  • 1 csomag (4 db 20x30cm-es) ostyalap
                  • 20 dkg vaj
                  • 3 evőkanál cukor
                  • 6 evőkanál tej
                  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
                  • 2 evőkanál rum vagy pár csepp aroma
                  • 12 dkg darált keksz
                  • 2 evőkanál baracklekvár

                   

                    Elkészítés:

                    gyerekjáték, csak a krémet kell kikavarni, rákenni az ostyalapokra, azokat egymásra helyezni, finoman lenyomkodni. Utána egyenletes szeletekre vágni, és kész a finom vendégváró.

                     

                    Megjegyzés:

                    Ha nincs időd, ennél egyszerűbb süti nem létezik.

                    Tovább 

                    network.hu

                    Hozzávalók:
                    1 csomag (8 lapos) réteslap
                    50 dkg feta
                    3 fehérje
                    1 tojás
                    némi olívaolaj
                    fenyőmag

                     

                    Elkészítés: A pitetálat olajjal vékonyan kikenem. Ebbe belefektetek egy réteslapot, megkenem, teszem rá a következőt, olajjal ezt is megkenem, jön rá a harmadik lap, majd az olajos masszázs, újabb lap. Erre viszont nem kenem az olívát, hanem a villával szétnyomott, tojásfehérjékkel és tojással alaposan elkevert fetát halmozom rá. Újabb réteslappal fedem a krémet, ezt már újra olajozom, jön a hatodik lap.

                    Tovább 

                     

                    network.hu

                     

                     

                    Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformához:


                    25 dkg krémes ricotta
                    25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
                    3 db közepes méretű tojás szétválasztva
                    12 dkg átszitált porcukor
                    2 csomag vaníliás cukor
                    1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készülő, hagyományos)
                    10 dkg aszalt vörös áfonya
                    1 csipet só
                    + vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz

                     

                    Elkészítés:

                     

                    A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.

                    Tovább 

                    network.hu

                    Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformához:


                    25 dkg krémes ricotta
                    25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
                    3 db közepes méretű tojás szétválasztva
                    12 dkg átszitált porcukor
                    2 csomag vaníliás cukor
                    1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készülő, hagyományos)
                    10 dkg aszalt vörös áfonya
                    1 csipet só
                    + vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz

                     

                     

                    Elkészítés:

                    A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral bélelem, a sütőt 175 fokra előmelegítem.

                    Tovább 

                    Ez történt a közösségben:

                    Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

                    Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

                    Szólj hozzá te is!

                    Impresszum
                    Network.hu Kft.

                    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu