Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A családban nagy sikere vana lasagnenek bármilyen formában.
Most a krémes lazacos lasagne készítését szeretném nektek leírni, egy barátnőmtől kapott recept alapján.
Hozzávalók:
- 250 g lasagne alap
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta sajt
- 3 ek parmezán sajt
- 280 ml főzőtejszín
- 3 ek kapor (lehetőleg friss legyen)
- 2 ek citromlé
- 300 g brokkoli (rózsáira szedve)
- 450 g lazacfilé (bőr nélkül és apróra vágva)
A mascarponét, a ricottát, a kaprot, a tejszínt és a citromlevet jól összekeverjük.
15 éve | Palotai Krisztina | 3 hozzászólás
Tészta:7db tojás sárgáját,18dkg kristálycukorral,8 evőkanál langyos vizzel jól kikeverem,hozzá adok 20dkg lisztet,1 csomag sütőport,3 evőkanál kakaóport,jó habosra kavarom.Zsírozott,lisztezett tepsiben sütőm.Míg sűl gyorsan megcsinálom a krémet:7db tojás fehérjét 5 evőkanál kristálycukorral habbá verem.fél liter vizet 2csomag vaníliapudingporral,4evőkanál kristálycukorral sűrűre főzöm,és forron a habhoz kavarom.Ha a tészta megsűlt a krémet a tetejére kenem,és 10 percre visszateszem a sűtöbe,de csak tartalék lángra!!!A tepsiben hagyom kihülni.HA már kihült a következő krémet készítem:2db tojás fehérjét 7dkg kristálycukorral felverem, folyamatosan verve, hozzá adok 1 evőkanál natur vajkrémet,és 3-4dl (habmester)tejszínt, mikor már jó kemény a hab ,rákenem a krém tetejére,és étcsokoládéval megszorom.
|
|
15 éve | Palotai Krisztina | 1 hozzászólás
Tészta:6db tojás,32dkg kristálycukor,24dkg liszt,1 csomag sütőpor ,6 evőkanál viz.(kakaópor 2 evőkanál) A tojás fehérjét felverem 6 evőkanál vizzel,és a 32dkg kristálycukorral,(olyan kemény legyen ne mozduljon meg a tálba)beleteszem a tojás sárgáját ovatosan kavarom( ne törjön!)majd liszt,sütőpor keveréke.Kikent ,lisztezett tepsiben sütőm.(Én mindig sütőpapirt használok,mert azt lelehet húzni a piskótárol)kb:20 perc a sütés
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Hozzávalók
negyed kiló csirkemell
1 vöröshagyma
egy kávéskanál friss reszelt gyömbér
2 evőkanál méz
1 dl kókusztej
só, fehérbors
olaj
Megpucolom a hagymát, nagyon vékony karikákra vágom, és egy kevés olajon teflonedényben megpirítom.
Rádobom a kockákra vágott csirkét, aranybarnára pirítom, azután hozzáadom a gyömbért és a mézet, sózom és borsozom, majd egy kevés vizet adok hozzá, és ráöntöm a kókusztejet. Mindössze 5 percet főzöm még szelíd lángon, és már készen is van!
15 éve | Palotai Krisztina | 1 hozzászólás
Hottávalók:tészta:8db tojás,20dkg kristálycukor,6 evőkanál viz,8dkg olvasztott vaj,30dgk finomliszt,4dkg kakaópor,1 csomag sütőpor,1 csapott kiskanál mézeskalács fűszerkeverék. Krém:4-5 evőkanál kristálycukor,4 csomag vaníliacukor,2,5dl tej,1 csomag zselatinpor,6 dl tejszín,.Máz:25dkg étcsokoládé,8dkg vaj.A tojások sárgáját a cukorral,elektromos habverővel,maximális fokozaton 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük.A vizet és a puha vajat hozzáadjuk,1-2 percig tovább habosítjuk.A lisztet a kakaóporral,a sűtöporral és a mézessütiporral összeforgatjuk,az előzőekbe forgatjuk.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és ovatosan beleforgatjuk az elözöekbe.Egy nagy tepsit (34x34cm) kikenünk és lisztezünk,a massza felét elsímítjuk,és 12-15 percig sütjük,majd a másik felét ugyan igy.Krém: Ehhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk ,kevergetve fölforraljuk.Továbbra is kevergetjük és beleszorjuk a zselatint,kis lángon1-2 percig főzzük ,pontosabban addig mig a zselatin elolvad benne.Megvárjuk,amíg langyosra hűl,ez pontosan elég idő arra,hogy a tejszínt kemény habbá verjük.Apránként belecsurgatjuk a már csak langyos zselatinos tejet.Ezt a könnyű habot gyorsan rákenjük az egyik lapra, a másikat a tetejére illeszük.1-2 órát dermesztjük.A csokoládét a vajjal együtt fölolvasztjuk, a sütemény tetejére simitjuk,Meleg vizes késsel szeleteljük dermedés után.
Nekem már nagyon hiányzik a szilva, és bizony hosszú hónapokat kell még rá várnom. Sebaj, hamarosan itt a nyár, és a friss, régóta várt gyümölcsök elfeledtetik majd velem - és ez az aszaltszilvás finomság is kárpótol:)
Hozzávalók
fél kiló aszaltszilva
1 evőkanál cukor
2 evőkanál méz
fél citrom lereszelt héja
egy nagy csipet őrölt fahéj
egy csipet őrölt szegfűszeg
10 dkg dió
a habaráshoz:
1 deci 20%-os tejföl
egy csipet só
egy kanál liszt
A szilvát alaposan megmosom, és egy kevés vízben a két evőkanálnyi cukorral takaréklángon puhára párolom.
Biztosan nagyon sokan szeretik a francia hagymalevest. És biztosan nem sokan ismerik a katalán változatát, pedig nagyon jó!
Hozzávalók:
negyed kiló szikkadt kenyér
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves
egy - két csipet só
frissen őrölt feketebors
4 tojás
Elkészítése:
A kenyeret vékonyabb csíkokra vágom, és megpirítom olívaolajon. Összepasszírozojm a fokhagymát, és alaposan átdörzsölöm vele a megpirult kenyeret.
Piskótapraktikák
A piskóta készítésének van néhány olyan alapszabálya, amit még a konyhában sokat tapasztalt nagyanyáink is betartottak; ezeket a tökéletes végeredményért még a rakoncátlankodó, kreativitásra hajlamos háziasszonyoknak is érdemes figyelembe venni.
Ellenkező esetben süteményük „szalonnás” vagy horpadt felületű lehet, mivel a piskóta tésztája roppant kényes.
Irányelvek
• A tojás mindig friss legyen, a liszt szitálva kerüljön a masszába (ettől sokkal könnyedebb, lazább állagú lesz a tészta).
15 éve | Hegedűs Ancika | 2 hozzászólás
Katonagomb
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 4 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 2 tojássárgája, csipet só, fél tasak vaníliás cukor, 10 dkg baracklekvár a díszítéshez.
Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és kis golyókat formálunk belőle. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és fakanál nyelével minden golyó közepébe lyukat fúrunk.
Közepes hőmérsékletű sütőben rózsaszínűre sütjük.
Bizony ám, a japánok nem kizárólag miso levesen, algán és sushin élnek, pizzát is esznek. Persze ennek semmi köze az általunk ismert, olaszos pizzához, a formája miatt nevetik az európaiak annak.
Hozzávalók:
egy közepes fej édeskáposzta
egy nagyobb szál póréhagyma
3/4 csészényi rizsliszt
2 tojás
1 evőkanál szezámmagolaj
1 teáskanál tamari szósz
Apróra darabolom a káposztát, hozzákeverem a lisztet, a felvert tojásokat, a hagymát és a tamari szószt, és egy jó nagy átmérőjű lapos serpenyőben összepirítom az olajon (szelíd lángon!).
Nagy divatja van mostanság a frittatának, nem is csoda: könnyű, gyors, bármilyen diétába beilleszthető, és nagyon finom!
Itt az ideje egy kis reformkajának, nyakunkon a bikiniszezon!:)
Hozzávalók:
5 szál közepes póréhagyma
egy teáskanálnyi apróra vágott metélőhagyma
egy - két csipet friss, apróra morzsolt petrezselyem
4 tojás
10 dkg ricotta
egy csipet tengeri só
frissen őrölt feketebors
olívaolaj a sütéshez
Megmosom a póréhagymát, levágom a végét és a zöld szárát, és vékonyan felkarikázom.
Hozzávalók
60 dkg savanyú káposzta 1 dl tejföl
5 dkg zsír 0,5 kg aszalt szilva
5 dkg liszt fűszer (ízlés szerint, só, bors,borsikafű,
1 fej vöröshagyma erőspaprika)
1 tojássárgája
A káposztát vízben feltesszük főni,ha megfőtt beletesszük az aszalt szilvát.
15 éve | matus irén | 5 hozzászólás
Steak készítése négy fő részére:
1/2 kg burgonyát megfőzünk, és meghámozva egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap a burgonyát és 250 g csiperke gombát felszeletelünk.
4 szelet bélszínt bekenünk olajjal, megborsozzuk.
4 tojást összekeverünk 4 evőkanál tejjel, megsózzuk.
Omlett készítése:
Felforrósítunk két evőkanál vajat. Beletesszük a gombát és a burgonyát, majd sóval, borssal ízesítjük. Mikor látjuk, hogy az alja megpirult, megfordítjuk az egészet és sütjük legalább 5 percig.
15 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Biztosan ismeritek a Szakácsok könyvét, én nagyon szeretem. Az előbb írt gyroshoz való pita recept után gondoltam megírom nektek az ebből a könyvből való pita receptet is, ami nem annyira gyroshoz való, inkább kenyér jellegű.
A receptben írt anyagok mennyisége 8 pitához elegendő.
Hozzávalók:
A kovászhoz:
3-4-g friss élesztõ
125 g 30 °C-os víz
100 g magas sikértartalmú finomliszt
A tésztához:
195g 22°C-os víz
200 g finomliszt
250 g rétesliszt
40 g porcukor
7 g (1 ek) finomított tengeri só
A A kovászhoz keverjük össze az élesztõt és a vizet.
15 éve | Baráth Szilvia | 7 hozzászólás
Ha hiszitek, ha nem, házilag is isteni gyrost lehet csinálni! A sikeres házigyroshoz a finom omlós pita az út! Én így csináltam:
- 1 kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- fél teáskanál cukor
- fél evőkanál só
- 0,5 l langyos víz
A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk az egy kevés langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot összegyúrjuk. Annyi vízet adunk hozzá, amennyit felvesz. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnunk.
15 éve | Hegedűs Ancika | 6 hozzászólás
Kedves sütni szerető Barátnőim!
Ezt a süteményreceptet egy pesti barátnőmtől kaptam. Ő a karácsonyhoz kötötte, mert akkor szokta elkészíteni. Én valamikor januárban próbáltam ki, ajánlom mindenkinek!
Abesszin recept (nagy tepsihez)
90 dkg lisztet, 15 dkg zsírt, 22,5 dkg cukrot, 1és1/2 késhegynyi szódabikarbónát, 2 egész tojással és tejjel közepes keménységűre gyúrjuk. 3 részre osztani, majd egyenként kinyújtani vékonyra, és kisütni. (kb 10-12 perc alatt kisül közepes lángon).
15 éve | Hegedűs Ancika | 1 hozzászólás
15 éve | Hegedűs Ancika | 3 hozzászólás
MACSKASZEM (ez a hagyományos diós változat)
|
|
Hozzávalók | |
30 dkg liszt A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóban 1 órát pihentetjük. Töltelék : 20 dkg dió |
|
Leírás | |
A tojásfehérjét a cukorral, vaniliáscukorral kemény habbá verjük beletesszük a darált diót. A tésztát kinyújtjuk két szélébe lecsepegtetett magozott meggyet teszünk két oldalról szembe a tészta közepéig feltekerjük, de ne érjen teljesen össze ide tesszük diós tojásfehérjét. |
15 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
15 éve | Hegedűs Ancika | 3 hozzászólás
1 db 8 tojásos piskótalap (a 6 tojásos arányosításával)
Krémhez
Elkészítés
1. Egy közepes méretű tepsiben kisütött piskótalapot 3 lapra vágunk.
2. Az almát meglocsoljuk a citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, hozzáadjuk a narancslével elkevert pudingport, és felfőzzük.
15 éve | Hegedűs Ancika | 3 hozzászólás
Van egy érdekes sütireceptem, lehet, hogy ismeritek, ha nem, próbáljátok ki.
Fekete Rózsa
Tészta: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, pici szódabikarbóna. Tejjel (én tejföllel) összegyúrjuk, jól nyújtható tésztát kapjunk. 5 felé vágjuk, kettőt egy közepes méretű (kb. 35x25 cm) tepsi hátulján megsütünk.
Krém: 20 dkg darált mák, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 1 cs. sütőpor.
Jól összedolgozzuk, majd a 3 lapot egyenként kinyújtjuk (olyan hosszú legyen mint a tepsink), megkenjük a mákkrémmel, majd felcsavarjuk mint a beiglit.
Most volt elég a húsmentes napokból:)
Nem vagyok az a nagy fasírtos, de az "ikeás húsgombócocskákat" nem tudom kihagyni, akárhányszor ott járok. Végre megtaláltam a receptet, el is készítettem gyorsan - jelentem, isteni! Mostantól nem kell átutaznom a fél világot, ha rákívánok az IKEA családbarát menüjére.
Köttbullar - Svéd húsgombóc háromféle húsból
Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
10 dkgd arált sertéshús
10 dkg darált borjúhús
1 tojás
2 dl tej
2 dl zsírszegény tejföl
2 dkg zsemlemorzsa
2 dkg zabkorpa
1 fej vöröshagyma
só, bors, szerecsendió
6 evőkanál vaj
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom két evőkanálnyi vajon, közben elkeverem a tejfölt és a tejet a morzsával és a zabkorpával.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Manapság már úton-útfélen találni előre gyártott pesto szószt, de a házi készítésű, friss hozzávalókból varázsolt tésztaszósszal nem vehetik fel a versenyt.
A recept egyszerű, pillanatok alatt elkészül, kellemes mediterrán hangulatot varázsolva az asztalokra.
Ez az eredeti alaprecept, próbáld ki bátran!
Hozzávalók:
3 szem fokhagyma
egy nagy csokor friss bazsalikom
5 dkg fenyőmag
12 dkg reszelt parmezán
1,5 dl extraszűz olívaolaj
1 kávéskanál só
fehérbors
Alaposan megmosom a bazsalikomot, azután letépkedem a leveleket, és egy konyharuhára borítom száradni.
Egy kis sós és egészséges rágcsa, mert az sosem árthat.
Hozzávalók:
8 dkg margarin
8 dkg cékla (meghámozva, felkarikázva, puhára főzve)
10 dkg cheddar
20 dkg liszt
1 kávéskanál édes nemes paprika
1 csipet só
1 csipet őrölt kömény
A puhára főtt céklát apró darabokra vágom, és villával összegyúrom a sajttal és a vajjal. Azután alaposan összedolgozom a többi hozzávalóval, és folpackkal letakarva egy órára a hűtőbe teszem pihenni. Azután jól belisztezett deszkán ujjnyi vékonyra lapítom, azután pogácsaszaggatóval feldarabolom.
15 éve | matus irén | 1 hozzászólás
Az egyre népszerűbb guacamole mindenki konyhájában sikereket arat. A mexikói étel nemcsak nagyon finom, hanem telis tele van vitaminokkal is.
Elkészítése roppant egyszerű:
Két puha és érett avokádót kettévágom, kimagozom, majd kikanalazom a húsát és egy tálba teszem. Kicsit összetöröm villával és meglocsolom 1 lime levével. 1 kis fej lilahagymát aprítok bele, 2 gerezd fokhagymát pedig aprószeműre préselek és hozzáadom a tál tartalmához. Ezután kimagozok 1 chilipaprikát, nagyon vékony csíkokra vágom és szintén az avokádóhoz adom.
15 éve | matus irén | 3 hozzászólás
Egy interneten talált tiramisu recepttel aratok egy ideje nagy sikereket a családban. Mindenkinek nagyon ajánlom kipróbálásra!
Hozzávalók:
- 2 ek instant kávé
- 1 ek kakaópor
- 4 ek méz
- 300 g mascarpone
- 3 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
- 1 piskótalap
Az instant kávéból kávét főzünk 2 dl vízzel, majd hűlni hagyjuk.
A tojássárgáját és a mézet habosraverjük, hozzákeverjük a mascaronét.
A tojásfehérjéből habot verünk, majd az ezelőtt elkészített krémhez adjuk.
A legjobb pizzát kétségtelenül az olaszok készítik. Lássuk, hogy készítik ők az alaptésztát:
- 40 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 1 ek cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 ek olaj
- 1 ek só
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos cukros tejben, majd beleöntjük a már tálban lévő liszt közepébe. Jó, ha csak a környező liszttel keverjük össze az élesztős tejet, majd a többi liszttel betakarva és egy konyharuhával letakarva kelesztjük a tésztát.
Miután jó kétszeresére dagadt a tészta, hozzátesszük a sót és a vizet, majd jól összekeverjük és cipót formázunk belőle.
Milánói pizza
Ami kell hozzá:
- 15 dkg sonka
- 20 dkg vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg parmezánsajt
- olaj, paradicsom, só, bors, kakukkfű
A vékonyra vágott hagymát halványra pirítjuk egy kevés olajban, majd hozzáadjuk és tovább pirítjuk a vékonyra vágott sonkát és vargányát. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítünk ezután. Közben a paradicsomot ledaráljuk és kiforraljuk, majd hozzáöntjük a tűzönlévőkhöz. Az így kapott öntetet a már korábban elkészített pizzalapra öntjük, elsimítjuk és megszorjuk a reszelt parmezánnal.
15 éve | László Krisztina | 7 hozzászólás
A közismert kínai is könnyen csúszik, de ez egy picit rafináltabb. Még tart a banánszezon, ráadásul laktató, reggelire, ebédre vagy vacsorára is vállalható recept.
A trükkje, hogy viszonylag sok, nagyon forró olajban kell kisütni, ellentmondásos ugyan, de így szívja magába a legkevesebb olajat!
Hozzávalók:
10 bébibanán, de ez ritkább, úgyhogy 5 sima is megteszi, a lényeg, hogy viszonylag kemény, még kissé zöldes legyen
1 csésze rizsliszt
1/4 csésze teljes kiőrlésű, átszitált liszt
fél csésze barna cukor (lehet sima fehér is)
3 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál szezámmag
1 kávéskanálnyi sütőpor
1 csapott kávéskanálnyi só
1 csésze szénsavas ásványvíz, vagy szódavíz
lágyabb ízű olaj a sütéshez (én szőlőmagolajat használok)
Megpucolom a banánokat, félbávágom, és a darabkákat kb egy cm vastagságban hosszában felszelem.
15 éve | László Krisztina | 1 hozzászólás
És következzen egy újabb könnyű finomság böjtölős időkre. Ez a gyomorkímélő palacsinta talán nem annyira közismert a magyar konyhavilágban, de tessék kipróbálni, és megtalálni számára a méltó helyet, mert megérdemli:)
Hozzávalók:
8 dkg újhagyma
7 dkg fokhagyma
egy marék snidling
15 dkg üvegtészta (kínai rizstészta)
1 csipet őrölt feketebors
1-2 csipet só
1-1 csipet kurkuma, őrölt koriander és curry por
2 dkg vaj (egy púpos evőkanál)
6,5 dkg szezámolaj (vagy mogyoróolaj)
Megtisztítom és felaprítom a hagymát, a fokhagymát szintén ,ennek a közepét is kiszedem, majd a marék snidlinggek együtt robotgéppel vagy darálóval felaprítom.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Nagy sajtos vagyok, ugyanúgy jöhet bármikor, bárhogyan, bármilyen formában, mint a csoki: krémes, lyukas, füstölt, szagos, köményes, kék, brie, gouda, grana padano, raclette, sajtfondu, bármi...és ha chips, legyen az is sajtból!
Ez a világ legegyszerűbb sajtos receptje, kezdők és gyerekkel sütők-főzők (nem alapanyagként:)) is bátran nekiláthatnak!
Hozzávalók:
10 dkg parmezán (de lehet rögtön 20, 30...:)), egy csepp formájú tésztaszaggató,egy zöldséghámozó, egy vila, sütőpapír, tepsi.
A gnocchi eredetileg krumplival készült, nokedli-féle lelemény, rendszerint vízben fő, és nagyon jó:)
Ebben a változatban nincsen krumpli, nem igazán guminudli állagú, sütőben kell sütni, és el-ké-pesz-tő-en finom!!! Ráadásul nem kell hozzá méricskélni sem, ez is ilyen bögrés-kanalas recept.
Jelentem, aki egyszer kipróbálja, az nem egyszer próbálja ki:)
Hozzávalók:
1 csésze ricotta
fél csésze reszelt parmezán
1 nagy tojás sárgája
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
fél teáskanálnyi tengeri só
3/4 csészényi teljes kiőrlésű liszt, átszitálva
1 evőkanálnyi friss petruzselyem, apróra vágva
2 evőkanál margarin
1 evőkanál olívaolaj
egy csipet chilli
Egy nagyobb edényben összekeverem a ricottát a reszelt parmezánnal, a tojássárgával, a citromhéjjal, petrezselyemmel és a sóval.
Aztán sósra édes...gyönyörű is a természet örök körforgása:)
Ez a finom mediterrán sütemény tluajdonképpen önmagában, főételként is fogyasztható friss salátával, zöldségekkel, de nasinak is megteszi:)
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 dl tej
3 tojás
15 dkg aszalt paradicsom
1 mozzarela golyó
3 szelet pármai sonka
4-5 szem fekete olajbogyó, mag nélküli
1 zacskó élesztőpor
1 dl olívaolaj
1 kávéskanál só
fél kávéskanál őrölt eketebors
Először is, bekapcsolom a sütőt, elő kell melegíteni, 200 fokosra (ez úgy a 6-7 fokozat környékén van).
15 éve | László Krisztina | 2 hozzászólás
A pudingporból készült izé jellemzően nálunk puding, egébként eredetileg sütőben sütik, ugyanúgy, mint egy rendes sütit.
Ez egy könnyű recept, nagyon finom végeredménnyel, pudingkészítési mestertanfolyamon kezdetnek nem rossz:)
Hozzávalók:
20 dkg mandula
2 egész tojás
2 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
1 evőkanál méz
2 evőkanál tejszín
fél citrom héja
1 csipet őrölt fahéj
egy aprócska csipet só
1 kávéskanálnyi keserűmandula aroma
A sótlan mandulát daráld egészen finomra (mondjuk kávédarálóban).
15 éve | Serfőző Éva | 5 hozzászólás
Igazából böjt van, és lelkifurim is lett a sütizéstől, de nembírom abbahagyni az édességfronton történő brillírozást.
A következő desszerttel végképp adhatunk a botsáska nőideál rémképeknek. Következzen a legendásan ehetetlenül édes Törökméz receptje!
Hozzávalók:
1 tojás, csak a fehérje
18 dkg méz
30 dkg mandula
30 dkg cukor
2 ek langyos víz
A cukrot elkeverem a vízzel, azután egy lábosban a mézzel együtt addig főzöm, amíg el nem olvad.
15 éve | Serfőző Éva | 28 hozzászólás
Így neveztem el magamban az érzést, ami rámtör néha, jelemzően esténként persze, és addig kiabál a hasamban, míg nem lakatom jól.
Nem bírom a kiabálását, viszont nem vagyok az előregyártott édességek híve, úgyhogy feltúrtam a létező leggyorsabban elkészíthető sütemény receptjét.
Szezáció! Csak egy bögre, egy evőkanál, egy villa és egy nagyteljesítményű mikrohullámú sütő kell hozzá, no és persze a sütiszörny...:)
5 perces süti
Hozzávalók:
4 ek liszt
4 ek cukor
2 ek kakópor (édesítetlen)
1 tojás
3 ek tej
3 ek olaj
1.
15 éve | Hegedűs Ancika | 3 hozzászólás
Diós-almás sütemény:
4 közepes almát meghámozunk, kivesszük a magházukat, majd szeletekre daraboljuk (3-4 mm). Meghintjük némi fahéjjal, összerázzuk és félretesszük. Leütünk 4 tojást, úgy hogy kettévesszük a fehérjét és sárgáját. A 4 tojás sárjáját habosra keverünk egy 2dl-es bögrényi cukorral.
15 éve | László Krisztina | 11 hozzászólás
Az előző recetről beugrott egy régebbi kreálmányom, egy szintén isteni csokis süti, aminek tálalás utáni élettartama sem több az elkészítés idejénél...
Hozzávalók
125 dkg vaj
1 tábla csoki (a kedvenc, bármi lehet)
20 dkg cukor
4 tojás
2evőkanál liszt
Egy serpenyőben takarék lángon megolvasztom a vajat, majd beleolvasztom a kockákra tört csokit is. Azután jöhet a cukor, a tojások, és végül a liszt is.
Amikor szép simára kevertem, egy kiolajozott tortaformba öntöm, és 20-25 percig sütöm.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Tegnapra sütit ígértem egy baráti összejövetelre - de még a múlt héten, úgyhogy vot időm elfelejteni... Pár órával az indulás előtt jutott eszembe, és főtt is a fejem, mi lehetne az, ami rendkívüli, de könnyű elkészíteni, belefér a készülődésre szánt időbe, és biztosan ízleni fog mindenkinek...
Így jött a Sablé Viennois ötlete. Az eredeti receptet egy gasztroblogon olvastam (Ízbolygóén, ha emlékezetem nem csal), abba piszkáltam bele egy csöppet.
Elfogyott:)
26 dkg liszt
25 dkg vaj
3 dkg kakaópor
1 nagy tojásfehérje
10 dkg porcukor
1 vaníliarúd
egy marék aprított, nem sózott mandula
2 csipet só
Összekevertem a lisztet a vajjal, egy másik tálban megolvasztottam a vajat, robotégppel hozzákevertem a porcukrot, a tojásfehérjét és a sót, belekapargattam a vaníliarudat, beleszórtam az apróra tördelt mandulát, és amikor tejesen sima, homogén lett, hozzádolgoztam a lisztes kakaót is.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás