Recept Blog: 2009. március

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. március

A családban nagy sikere vana lasagnenek bármilyen formában.

Most a krémes lazacos lasagne készítését szeretném nektek leírni, egy barátnőmtől kapott recept alapján.

 

Hozzávalók:

- 250 g lasagne alap

- 250 g mascarpone

- 250 g ricotta sajt

- 3 ek parmezán sajt

- 280 ml főzőtejszín

- 3 ek kapor (lehetőleg friss legyen)

- 2 ek citromlé

- 300 g brokkoli (rózsáira szedve)

- 450 g lazacfilé (bőr nélkül és apróra vágva)

 

A mascarponét, a ricottát, a kaprot, a tejszínt és a citromlevet jól összekeverjük.

Tovább 

Tészta:7db tojás sárgáját,18dkg kristálycukorral,8 evőkanál langyos vizzel jól kikeverem,hozzá adok 20dkg lisztet,1 csomag sütőport,3 evőkanál kakaóport,jó habosra kavarom.Zsírozott,lisztezett tepsiben sütőm.Míg sűl gyorsan megcsinálom a krémet:7db tojás fehérjét 5 evőkanál kristálycukorral habbá verem.fél liter  vizet 2csomag vaníliapudingporral,4evőkanál kristálycukorral sűrűre főzöm,és  forron a habhoz kavarom.Ha a tészta megsűlt a krémet a tetejére kenem,és 10 percre visszateszem a sűtöbe,de csak tartalék lángra!!!A tepsiben hagyom kihülni.HA már kihült a következő krémet  készítem:2db tojás fehérjét 7dkg kristálycukorral felverem, folyamatosan verve, hozzá adok 1 evőkanál natur vajkrémet,és 3-4dl (habmester)tejszínt, mikor már jó kemény a hab ,rákenem a krém tetejére,és étcsokoládéval megszorom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

nagyon finom lehet,kipróbálom

 

Tészta:6db tojás,32dkg kristálycukor,24dkg liszt,1 csomag sütőpor ,6 evőkanál viz.(kakaópor 2 evőkanál) A tojás fehérjét felverem 6 evőkanál vizzel,és a 32dkg kristálycukorral,(olyan kemény legyen ne mozduljon meg a tálba)beleteszem a tojás sárgáját ovatosan kavarom( ne törjön!)majd liszt,sütőpor  keveréke.Kikent ,lisztezett tepsiben sütőm.(Én mindig sütőpapirt használok,mert azt lelehet húzni a piskótárol)kb:20 perc a sütés

Utolsó hozzászólás

molnár zsuzsa üzente 8 éve

Ha sütőpapir van a kevert tésztamassza alatt nem puposodik fel a közepe.

network.hu

Hozzávalók

 

negyed kiló csirkemell

1 vöröshagyma

egy kávéskanál friss reszelt gyömbér

2 evőkanál méz

1 dl kókusztej

só, fehérbors

olaj

 

 

 

 

 

 

Megpucolom a hagymát, nagyon vékony karikákra vágom, és egy kevés olajon teflonedényben megpirítom.

Rádobom a kockákra vágott csirkét, aranybarnára pirítom, azután hozzáadom a gyömbért és a mézet, sózom és borsozom, majd egy kevés vizet adok hozzá, és ráöntöm a kókusztejet. Mindössze 5 percet főzöm még szelíd lángon, és már készen is van!

Tovább 

 

Hottávalók:tészta:8db tojás,20dkg kristálycukor,6 evőkanál viz,8dkg olvasztott vaj,30dgk finomliszt,4dkg kakaópor,1 csomag sütőpor,1 csapott kiskanál mézeskalács fűszerkeverék. Krém:4-5 evőkanál kristálycukor,4 csomag vaníliacukor,2,5dl tej,1 csomag zselatinpor,6 dl tejszín,.Máz:25dkg étcsokoládé,8dkg vaj.A tojások sárgáját a cukorral,elektromos habverővel,maximális fokozaton 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük.A vizet és a  puha vajat hozzáadjuk,1-2 percig tovább habosítjuk.A lisztet a kakaóporral,a sűtöporral és a mézessütiporral összeforgatjuk,az előzőekbe forgatjuk.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és ovatosan beleforgatjuk az elözöekbe.Egy nagy tepsit (34x34cm) kikenünk és lisztezünk,a massza felét elsímítjuk,és 12-15 percig sütjük,majd a másik felét ugyan igy.Krém: Ehhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk ,kevergetve fölforraljuk.Továbbra is kevergetjük és beleszorjuk a zselatint,kis lángon1-2 percig főzzük ,pontosabban addig mig a zselatin elolvad benne.Megvárjuk,amíg langyosra hűl,ez pontosan elég idő arra,hogy a tejszínt kemény habbá verjük.Apránként belecsurgatjuk a már csak langyos zselatinos tejet.Ezt a könnyű habot gyorsan rákenjük az egyik lapra, a másikat a tetejére illeszük.1-2 órát dermesztjük.A csokoládét a vajjal együtt fölolvasztjuk, a sütemény tetejére simitjuk,Meleg vizes késsel szeleteljük dermedés után.

Utolsó hozzászólás

Prohászka Béláné üzente 8 éve

Biztos nagyon finom, de nem értem miért kell bele a MÉZESKALÁCS fűszerkeverék, és miért mézes a lap.

Nekem már nagyon hiányzik a szilva, és bizony hosszú hónapokat kell még rá várnom. Sebaj, hamarosan itt a nyár, és a friss, régóta várt gyümölcsök elfeledtetik majd velem - és ez az aszaltszilvás finomság is kárpótol:)

 

Hozzávalók

 

fél kiló aszaltszilva

1 evőkanál cukor

2 evőkanál méz

fél citrom lereszelt héja

egy nagy csipet őrölt fahéj

egy csipet őrölt szegfűszeg

10 dkg dió

 

a habaráshoz:

 

1 deci 20%-os tejföl

egy csipet só

egy kanál liszt

 

network.hu

A szilvát alaposan megmosom, és egy kevés vízben a két evőkanálnyi cukorral takaréklángon puhára párolom.

Utolsó hozzászólás

Kovács Zoltán üzente 8 éve

Az aszalt szilva az magos vagy magnélküli jobb hozzá?

Tovább 

network.hu

Biztosan nagyon sokan szeretik a francia hagymalevest. És biztosan nem sokan ismerik a katalán változatát, pedig nagyon jó!

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

negyed kiló szikkadt kenyér

3 evőkanál extraszűz olívaolaj

5 gerezd fokhagyma

1 liter húsleves

egy - két csipet só

frissen őrölt feketebors

4 tojás

 

Elkészítése:

 

A kenyeret vékonyabb csíkokra vágom, és megpirítom olívaolajon. Összepasszírozojm a fokhagymát, és alaposan átdörzsölöm vele a megpirult kenyeret.

Tovább 

Piskótapraktikák

A piskóta készítésének van néhány olyan alapszabálya, amit még a konyhában sokat tapasztalt nagyanyáink is betartottak; ezeket a tökéletes végeredményért még a rakoncátlankodó, kreativitásra hajlamos háziasszonyoknak is érdemes figyelembe venni.

Ellenkező esetben süteményük „szalonnás” vagy horpadt felületű lehet, mivel a piskóta tésztája roppant kényes.

Irányelvek

 
• A tojás mindig friss legyen, a liszt szitálva kerüljön a masszába (ettől sokkal könnyedebb, lazább állagú lesz a tészta).

Utolsó hozzászólás

molnár zsuzsa üzente 8 éve

Én mindig hideg sütőbe teszem be és utánna kapcsolom be a fütést. Ahogy
lassan melegszik a sütő felhuzza a tésztát, már csak szárogatni kell. Sütés
közben azonban nem szabad kinyitni az ajtót. Ha vizespiskótát sütök teszek
bele sütőport azt viszont a lisztel kell összekeverni és ugy tenni a habosra kikevert
tojáshoz . A tojásfehérjét ha nehezen lehet felverni egy pár csepp citromlevet
kell rakni bele és gyönyörü kemény habot kapunk.

Tovább 

 

Katonagomb

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 4 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 2 tojássárgája, csipet só, fél tasak vaníliás cukor, 10 dkg baracklekvár a díszítéshez.                                          

Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és kis golyókat formálunk belőle. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és fakanál nyelével minden golyó közepébe lyukat fúrunk.

 

 Közepes hőmérsékletű sütőben rózsaszínűre sütjük.

Utolsó hozzászólás

Ligeti Ibolya üzente 8 éve

Tetszik a recept, főleg mert könnyen elkészíthető. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi ideig és milyen fokozaton kell sütni.
Üdv.
Ibolya

Tovább 

Bizony ám, a japánok nem kizárólag miso levesen, algán és sushin élnek, pizzát is esznek. Persze ennek semmi köze az általunk ismert, olaszos pizzához, a formája miatt nevetik az európaiak annak.

 

Hozzávalók:

 

egy közepes fej édeskáposzta

egy nagyobb szál póréhagyma

3/4 csészényi rizsliszt

2 tojás

1 evőkanál szezámmagolaj

1 teáskanál tamari szósz

 

network.hu

Apróra darabolom a káposztát, hozzákeverem a lisztet, a felvert tojásokat, a hagymát és a tamari szószt, és egy jó nagy átmérőjű lapos serpenyőben összepirítom az olajon (szelíd lángon!).

Tovább 

Nagy divatja van mostanság a frittatának, nem is csoda: könnyű, gyors, bármilyen diétába beilleszthető, és nagyon finom!

Itt az ideje egy kis reformkajának, nyakunkon a bikiniszezon!:)

 

Hozzávalók:

 

5 szál közepes póréhagyma

egy teáskanálnyi apróra vágott metélőhagyma

egy - két csipet friss, apróra morzsolt petrezselyem

4 tojás

10 dkg ricotta

egy csipet tengeri só

frissen őrölt feketebors

olívaolaj a sütéshez

 

 

network.hu

Megmosom a póréhagymát, levágom a végét és a zöld szárát, és vékonyan felkarikázom.

Tovább 

Hozzávalók 

60 dkg savanyú káposzta                   1 dl tejföl

5 dkg zsír                                                0,5 kg aszalt szilva

5 dkg liszt                                               fűszer (ízlés szerint, só, bors,borsikafű,

1 fej vöröshagyma                               erőspaprika)

                                                                1 tojássárgája

 

A káposztát vízben feltesszük főni,ha megfőtt beletesszük az aszalt szilvát.

Utolsó hozzászólás

Szalai Attila üzente 8 éve

Hogy mennyire célszerű vagy nem azt nemtudom.
Azt viszont igen,hogy nagyon finom.
Még soha semmi bajom nem volt tőle, ezért mertem ajánlani.
Egyébként egy ősrégi Erdélyi étel. A szegényebb népréteg étele volt. A XVIII.századra tehető megjelenése.

Üdv:Attila

Tovább 

Steak készítése négy fő részére:

 

1/2 kg burgonyát megfőzünk, és meghámozva egy éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap a burgonyát és 250 g csiperke gombát felszeletelünk.

4 szelet bélszínt bekenünk olajjal, megborsozzuk.

4 tojást összekeverünk 4 evőkanál tejjel, megzzuk.

 

Omlett készítése:

Felforrósítunk két evőkanál vajat. Beletesszük a gombát és a burgonyát, majd sóval, borssal ízesítjük. Mikor látjuk, hogy az alja megpirult, megfordítjuk az egészet és sütjük legalább 5 percig.

Utolsó hozzászólás

Magenta - üzente 8 éve

Hát itt semmi kontroll nincs?
Minden összevissza értelmetlenséget ide lehet írkálni? :-o

Tovább 

Biztosan ismeritek a Szakácsok könyvét, én nagyon szeretem. Az előbb írt gyroshoz való pita recept után gondoltam megírom nektek az ebből a könyvből való pita receptet is, ami nem annyira gyroshoz való, inkább kenyér jellegű.

 

A receptben írt anyagok mennyisége 8 pitához elegendő.

 

Hozzávalók:

 

A kovászhoz:

3-4-g friss élesztõ
125 g 30 °C-os víz
100 g magas sikértartalmú finomliszt


A tésztához:
195g 22°C-os víz
200 g finomliszt
250 g rétesliszt
40 g porcukor
7 g (1 ek) finomított tengeri só

 

A A kovászhoz keverjük össze az élesztõt és a vizet.

Tovább 

Ha hiszitek, ha nem, házilag is isteni gyrost lehet csinálni! A sikeres házigyroshoz a finom omlós pita az út! Én így csináltam:

 

- 1 kg liszt

- 2,5 dkg élesztő

- fél teáskanál cukor

- fél evőkanál só

- 0,5 l langyos víz

 

A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk az egy kevés langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot összegyúrjuk. Annyi vízet adunk hozzá, amennyit felvesz. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnunk.

Utolsó hozzászólás

Zsálya Lilly üzente 7 éve

Csak le kell vágni egy kicsit a széléből, amikor elkészült és mint egy zsebet szét lehet nyitni.

Tovább 

Kedves sütni szerető Barátnőim!

 

Ezt a süteményreceptet egy pesti barátnőmtől kaptam. Ő a karácsonyhoz kötötte, mert akkor szokta elkészíteni. Én valamikor januárban próbáltam ki, ajánlom mindenkinek!

 

Abesszin recept (nagy tepsihez)

 

90 dkg lisztet, 15 dkg zsírt, 22,5 dkg cukrot, 1és1/2 késhegynyi szódabikarbónát, 2 egész tojással és tejjel közepes keménységűre gyúrjuk. 3 részre osztani, majd egyenként kinyújtani vékonyra, és kisütni. (kb 10-12 perc alatt kisül közepes lángon).

Utolsó hozzászólás

oros kati üzente 8 éve

ma ki probáltam , most fejesztem be én ebol az adagbol 6 lapot csináltam ,a krém nagyon fincsi remélem izleni fog a családnad.,, ugy gondoltam hogy nagyon vastag lene a tésztája 3 lapbol ...vagy nem ?

Tovább 

Ananászos tortácskák


Hozzávalók 15 darabhoz:
12,5 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 2 ek. rum, 7 dkg kókuszreszelék, 1 zacskó sütőpor, 20 dkg liszt, 40 dkg körszeletes ananászbefőtt, 500 g joghurt, 30 g zselatin, 200 g tejszín, 1 zacskó, színtelen tortazselé, sárga élelmiszerszínezék, a díszítéshez: kókuszforgács, marcipánszívek és mentalevél

Elkészítés:
Robotgéppel a margarint krémesre keverjük 10 dkg porcukorral. Egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a rumot, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

Utolsó hozzászólás

Sipos Katalin üzente 8 éve

Nagyon szép és inycsiklandozónak látszik. Biztos ugyanilyen finom is.

Tovább 

 MACSKASZEM (ez a hagyományos diós változat)

 

 

network.hu

 

 

 
Hozzávalók

 30 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojás sárgája
1 dl tej
1 kanál cukor

A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóban 1 órát pihentetjük.

 Töltelék :

20 dkg dió
20 dkg cukor
1 csomag vaniliáscukor
4 tojás fehérje
meggy

 
Leírás

A tojásfehérjét a cukorral, vaniliáscukorral kemény habbá verjük beletesszük a darált diót. A tésztát kinyújtjuk két szélébe lecsepegtetett magozott meggyet teszünk két oldalról szembe a tészta közepéig feltekerjük, de ne érjen teljesen össze ide tesszük diós tojásfehérjét.

Utolsó hozzászólás

Tolnai Krisztina üzente 8 éve

Amit én ismerek az Pávaszem néven ismert, bár a tölteléke más, mint az itt leírtak. Az egy krémesebb változat. Viszont ez is nagyon ínycsiklandónak néz ki.

Tovább 

 Zserbó szelet

network.hu

 Hozzávalók:
45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 5 dkg cukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, csipetnyi só, kb 1 dl tejföl
- a töltelékhez: 30 dkg lekvár, 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé, 2 evőkanálnyi olaj vagy margarin

Elkészítés:
A tésztához valókat gondosan gyúrd össze, majd oszd három egyenlő részre. Lisztezett deszkán nyújtsd a cipócskákat egyenként akkorára, mint a kis tepsi.
Az első tésztalapot fektesd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg lekvárral.

Tovább 

  • Almás krémes piskóta

     

  •  

  • network.hu

     

 

     1 db 8 tojásos piskótalap (a 6 tojásos arányosításával)

Krémhez

  • 1,2 kg reszelt alma
  • 20 dkg cukor
  • ½ citrom leve
  • 1 db narancs leve
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • sárgabaracklekvár, vagy narancslekvár

Elkészítés

1.       Egy közepes méretű tepsiben kisütött piskótalapot 3 lapra vágunk.

2.       Az almát meglocsoljuk a citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, hozzáadjuk a narancslével elkevert pudingport, és felfőzzük.

Utolsó hozzászólás

Ács Magdolna üzente 8 éve

Tegnap megsütöttem, kiadós, megfizethető és nem nehéz az elkészítése.

Tovább 

Van egy érdekes sütireceptem, lehet, hogy ismeritek, ha nem, próbáljátok ki.

 

Fekete Rózsa

 

Tészta: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, pici szódabikarbóna. Tejjel (én tejföllel) összegyúrjuk, jól nyújtható tésztát kapjunk. 5 felé vágjuk, kettőt egy közepes méretű (kb. 35x25 cm) tepsi hátulján megsütünk.

Krém: 20 dkg darált mák, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 1 cs. sütőpor.

Jól összedolgozzuk, majd a 3 lapot egyenként kinyújtjuk (olyan hosszú legyen mint a tepsink), megkenjük a mákkrémmel, majd felcsavarjuk mint a beiglit.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Ismerem!-és nagyon-nagyon fincsi,én is csináltam már dióval is! :))

Tovább 

network.hu

Most volt elég a húsmentes napokból:)

Nem vagyok az a nagy fasírtos, de az "ikeás húsgombócocskákat" nem tudom kihagyni, akárhányszor ott járok. Végre megtaláltam a receptet, el is készítettem gyorsan - jelentem, isteni! Mostantól nem kell átutaznom a fél világot, ha rákívánok az IKEA családbarát menüjére.

 

Köttbullar - Svéd húsgombóc háromféle húsból

 

Hozzávalók:

 

40 dkg darált marhahús

10 dkgd arált sertéshús

10 dkg darált borjúhús

1 tojás

2 dl tej

2 dl zsírszegény tejföl

2 dkg zsemlemorzsa

2 dkg zabkorpa

1 fej vöröshagyma

só, bors, szerecsendió

6 evőkanál vaj

 

Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom két evőkanálnyi vajon, közben elkeverem a tejfölt és a tejet a morzsával és a zabkorpával.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 8 éve

Szerintem Svédországban is több változata van ám ennek a húsgombócnak. (Úgy, mint ahogy itthon is minden háziasszony különbözően készíti a fasírtot.)
Nekem is van egy svéd húsgolyós receptem, ami mindkettőtökétől különbözik (bár a tiédhez áll közelebb), pedig teljesen svéd eredetű (a Svédországban élő - és már oda született - rokon teljesen svéd feleségétől való).

Nálam ilyen a svéd húsgolyó:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/husos-etelek/sved-husgolyok

Tovább 

Manapság már úton-útfélen találni előre gyártott pesto szószt, de a házi készítésű, friss hozzávalókból varázsolt tésztaszósszal nem vehetik fel a versenyt.

A recept egyszerű, pillanatok alatt elkészül, kellemes mediterrán hangulatot varázsolva az asztalokra.

 

Ez az eredeti alaprecept, próbáld ki bátran!

 

Hozzávalók:

 

network.hu

 3 szem fokhagyma

egy nagy csokor friss bazsalikom

5 dkg fenyőmag

12 dkg reszelt parmezán

1,5 dl extraszűz olívaolaj

1 kávéskanál só

fehérbors

 

Alaposan megmosom a bazsalikomot, azután letépkedem a leveleket, és egy konyharuhára borítom száradni.

Tovább 

Egy kis sós és egészséges rágcsa, mert az sosem árthat.

 

Hozzávalók:

 

8 dkg margarin

8 dkg cékla (meghámozva, felkarikázva, puhára főzve)

10 dkg cheddar

20 dkg liszt

1 kávéskanál édes nemes paprika

1 csipet só

1 csipet őrölt kömény

 

network.hu

A puhára főtt céklát apró darabokra vágom, és villával összegyúrom a sajttal és a vajjal. Azután alaposan összedolgozom a többi hozzávalóval, és folpackkal letakarva egy órára a hűtőbe teszem pihenni. Azután jól belisztezett deszkán ujjnyi vékonyra lapítom, azután pogácsaszaggatóval feldarabolom.

Tovább 

Az egyre népszerűbb guacamole mindenki konyhájában sikereket arat. A mexikói étel nemcsak nagyon finom, hanem telis tele van vitaminokkal is.

 

Elkészítése roppant egyszerű:

 

Két puha és érett avokádót kettévágom, kimagozom, majd kikanalazom a húsát és egy tálba teszem. Kicsit összetöröm villával és meglocsolom 1 lime levével. 1 kis fej lilahagymát aprítok bele, 2 gerezd fokhagymát pedig aprószeműre préselek és hozzáadom a tál tartalmához. Ezután kimagozok 1 chilipaprikát, nagyon vékony csíkokra vágom és szintén az avokádóhoz adom.

Utolsó hozzászólás

Szia! Finom lehet, még ovokádot nem használtam, kiprobálom. Köszönöm

Tovább 

Egy interneten talált tiramisu recepttel aratok egy ideje nagy sikereket a családban. Mindenkinek nagyon ajánlom kipróbálásra!

 

Hozzávalók:

 

- 2 ek instant kávé

- 1 ek kakaópor

- 4 ek méz

- 300 g mascarpone

- 3 tojássárgája

- 3 tojásfehérje

- 1 piskótalap

 

Az instant kávéból kávét főzünk 2 dl vízzel, majd hűlni hagyjuk.

A tojássárgáját és a mézet habosraverjük, hozzákeverjük a mascaronét.

A tojásfehérjéből habot verünk, majd az ezelőtt elkészített krémhez adjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Ez tuti finom, imádom a tiramisut, én is csináltam de babapiskótával.

Tovább 

A legjobb pizzát kétségtelenül az olaszok készítik. Lássuk, hogy készítik ők az alaptésztát:

 

- 40 dkg liszt

- 1 dl tej

- 1 dl víz

- 1 ek cukor

- 2 dkg élesztő

- 1 ek olaj

- 1 ek só

 

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos cukros tejben, majd beleöntjük a már tálban lévő liszt közepébe. Jó, ha csak a környező liszttel keverjük össze az élesztős tejet, majd a többi liszttel betakarva és egy konyharuhával letakarva kelesztjük a tésztát.

 

Miután jó kétszeresére dagadt a tészta, hozzátesszük a sót és a vizet, majd jól összekeverjük és cipót formázunk belőle.

Tovább 

Milánói pizza

 

Ami kell hozzá:

- 15 dkg sonka

- 20 dkg vargánya

- 1 fej vöröshagyma

- 10 dkg parmezánsajt

- olaj, paradicsom, só, bors, kakukkfű

 

A vékonyra vágott hagymát halványra pirítjuk egy kevés olajban, majd hozzáadjuk és tovább pirítjuk a vékonyra vágott sonkát és vargányát. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítünk ezután. Közben a paradicsomot ledaráljuk és kiforraljuk, majd hozzáöntjük a tűzönlévőkhöz. Az így kapott öntetet a már korábban elkészített pizzalapra öntjük, elsimítjuk és megszorjuk a reszelt parmezánnal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

köszi a receptet biztosan kipróbálom remélem ilyen jól sikerül majd.

Tovább 

network.hu

A közismert kínai is könnyen csúszik, de ez egy picit rafináltabb. Még tart a banánszezon, ráadásul laktató, reggelire, ebédre vagy vacsorára is vállalható recept.

A trükkje, hogy viszonylag sok, nagyon forró olajban kell kisütni, ellentmondásos ugyan, de így szívja magába a legkevesebb olajat!

 

Hozzávalók:

 

10 bébibanán, de ez ritkább, úgyhogy 5 sima is megteszi, a lényeg, hogy viszonylag kemény, még kissé zöldes legyen

1 csésze rizsliszt

1/4 csésze teljes kiőrlésű, átszitált liszt

fél csésze barna cukor (lehet sima fehér is)

3 evőkanál kókuszreszelék

2 evőkanál szezámmag

1 kávéskanálnyi sütőpor

1 csapott kávéskanálnyi só

1 csésze szénsavas ásványvíz, vagy szódavíz

 

lágyabb ízű olaj a sütéshez (én szőlőmagolajat használok)

 

network.hu

 Megpucolom a banánokat, félbávágom, és a darabkákat kb egy cm vastagságban hosszában felszelem.

Utolsó hozzászólás

kohony sándorné üzente 8 éve

Biztos nagyon finom,kipróbálom..

Tovább 

network.hu

És következzen egy újabb könnyű finomság böjtölős időkre. Ez a gyomorkímélő palacsinta talán nem annyira közismert a magyar konyhavilágban, de tessék kipróbálni, és megtalálni számára a méltó helyet, mert megérdemli:)

 

Hozzávalók:

 

8 dkg újhagyma

7 dkg fokhagyma

egy marék snidling

 

15 dkg üvegtészta (kínai rizstészta)

1 csipet őrölt feketebors

1-2 csipet só

1-1 csipet kurkuma, őrölt koriander és curry por

 

2 dkg vaj (egy púpos evőkanál)

6,5 dkg szezámolaj (vagy mogyoróolaj)

 

 

Megtisztítom és felaprítom a hagymát, a fokhagymát szintén ,ennek a közepét is kiszedem, majd a marék snidlinggek együtt robotgéppel vagy darálóval felaprítom.

Utolsó hozzászólás

Dabronyi Vera üzente 8 éve

Kicsit szokatlan, de nekem tetszik.
D. Vera

Tovább 

Nagy sajtos vagyok, ugyanúgy jöhet bármikor, bárhogyan, bármilyen formában, mint a csoki: krémes, lyukas, füstölt, szagos, köményes, kék, brie, gouda, grana padano, raclette, sajtfondu, bármi...és ha chips, legyen az is sajtból!

 

Ez a világ legegyszerűbb sajtos receptje, kezdők és gyerekkel sütők-főzők (nem alapanyagként:)) is bátran nekiláthatnak!

 

Hozzávalók:

 

10 dkg parmezán (de lehet rögtön 20, 30...:)), egy csepp formájú tésztaszaggató,egy zöldséghámozó, egy vila, sütőpapír, tepsi.

Tovább 

network.hu

 A gnocchi eredetileg krumplival készült, nokedli-féle lelemény, rendszerint vízben fő, és nagyon jó:)

Ebben a változatban nincsen krumpli, nem igazán guminudli állagú, sütőben kell sütni, és el-ké-pesz-tő-en finom!!! Ráadásul nem kell hozzá méricskélni sem, ez is ilyen bögrés-kanalas recept.

 

Jelentem, aki egyszer kipróbálja, az nem egyszer próbálja ki:)

 

Hozzávalók:

 

1 csésze ricotta

fél csésze reszelt parmezán

1 nagy tojás sárgája

1 teáskanálnyi reszelt citromhéj

fél teáskanálnyi tengeri só

3/4 csészényi teljes kiőrlésű liszt, átszitálva

1 evőkanálnyi friss petruzselyem, apróra vágva

2 evőkanál margarin

1 evőkanál olívaolaj

egy csipet chilli

 

network.hu

Egy nagyobb edényben összekeverem a ricottát a reszelt parmezánnal, a tojássárgával, a citromhéjjal, petrezselyemmel és a sóval.

Tovább 

Aztán sósra édes...gyönyörű is a természet örök körforgása:)

 

Ez a finom mediterrán sütemény tluajdonképpen önmagában, főételként is fogyasztható friss salátával, zöldségekkel, de nasinak is megteszi:)

 

Hozzávalók:

 

20 dkg liszt

1 dl tej

3 tojás

15 dkg aszalt paradicsom

1 mozzarela golyó

3 szelet pármai sonka

4-5 szem fekete olajbogyó, mag nélküli

1 zacskó élesztőpor

1 dl olívaolaj

1 kávéskanál só

fél kávéskanál őrölt eketebors

 

network.hu

Először is, bekapcsolom a sütőt, elő kell melegíteni, 200 fokosra (ez úgy a 6-7 fokozat környékén van).

Tovább 

A pudingporból készült izé jellemzően nálunk puding, egébként eredetileg sütőben sütik, ugyanúgy, mint egy rendes sütit.

Ez egy könnyű recept, nagyon finom végeredménnyel, pudingkészítési mestertanfolyamon  kezdetnek nem rossz:)

 

Hozzávalók:

 

20 dkg mandula

2 egész tojás

2 tojás sárgája

4 evőkanál cukor

1 evőkanál méz

2 evőkanál tejszín

fél citrom héja

1 csipet őrölt fahéj

egy aprócska csipet só

1 kávéskanálnyi keserűmandula aroma

 

network.hu

 A sótlan mandulát daráld egészen finomra (mondjuk kávédarálóban).

Utolsó hozzászólás

László Krisztina üzente 8 éve

simán! bár akkor más lesz az íze. Sőt, a neve is. Akkor sült diópuding lesz:)

Tovább 

Igazából böjt van, és lelkifurim is lett a sütizéstől, de nembírom abbahagyni az édességfronton történő brillírozást.

A következő desszerttel végképp adhatunk a botsáska nőideál rémképeknek. Következzen a legendásan ehetetlenül édes Törökméz receptje!

 

 

 

 

network.hu

 Hozzávalók:

 

1 tojás, csak a fehérje

18 dkg méz

30 dkg mandula

30 dkg cukor

2 ek langyos víz

 

 

 

 

A cukrot elkeverem a vízzel, azután egy lábosban a mézzel együtt addig főzöm, amíg el nem olvad.

Utolsó hozzászólás

Hankóczy Bernadett üzente 6 éve

helló én nagyon szerizem a török mézet és már 2 receptet találtam és mind a kettő más az egyik a fent található
a másik pedig:(és ebben egy deka mandulát nem írnak,meg vizet se)
HOZZÁVALÓK:-2 dl cukor(és nem írtam félre tényleg 2 dl cukor kell)
-2 ek méz
-1,5 tk szódabikarbóna
ELKÉSZÍTÉSE:Egy edényben elkeverjük a cukrot a mézzel,majd nagy lángon felolvasztjuk majd ha felolvadt akk. takarékra vesszük és aranysárgára pirítjuk.Ez után beledobjuk a szódabikarbónát és gyorsan elkeverjük,majd pedig ha elkevertük akk. gyorsan öntsük ki egy jól kiolajozott tányérba.Hagyjuk pihenni kb. 1 órát utána pedig lehet fogyasztani.:)am nem tudom melyik a jobb a legegyszerűbb viszont ez,az tuti csupán 10-15 perc próbáljátok ki mind a kettőt és majd meglátjátok:D

Tovább 

Így neveztem el magamban az érzést, ami rámtör néha, jelemzően esténként persze, és addig kiabál a hasamban, míg nem lakatom jól.

Nem bírom a kiabálását, viszont nem vagyok az előregyártott édességek híve, úgyhogy feltúrtam a létező leggyorsabban elkészíthető sütemény receptjét.

Szezáció! Csak egy bögre, egy evőkanál, egy villa és egy nagyteljesítményű mikrohullámú sütő kell hozzá, no és persze a sütiszörny...:)

 

5 perces süti

 

Hozzávalók:

 

4 ek liszt

4 ek cukor

2 ek kakópor (édesítetlen)

1 tojás

3 ek tej

3 ek olaj

 

network.hu

  1.

Utolsó hozzászólás

Makkainé Zana Irma üzente 8 éve

Nekem a kisebbik Fiam, miután elkészítettem, fogta magát (a 14 éve alatt nem fűlött a foga max a kakaócsináláshoz), és elkészítette ezt a sütit:) Mivel klasszul sikerült, és még meg is dicsértem, ezen felbuzdulva azóta Ő készíti el:)))

Tovább 

Diós-almás sütemény:                                                                                                          

4 közepes almát meghámozunk, kivesszük a magházukat, majd szeletekre daraboljuk (3-4 mm). Meghintjük némi  fahéjjal, összerázzuk és félretesszük. Leütünk 4 tojást, úgy hogy kettévesszük a fehérjét és sárgáját. A 4 tojás sárjáját habosra keverünk egy 2dl-es bögrényi cukorral.

Utolsó hozzászólás

toth edit üzente 8 éve

Kiprobaltam és nagyon finom.

Tovább 

 Kókuszos kakaós

8 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Great article but it didn't have everything-I didn't find the kihtecn sink!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Megsütöttem ezt a sütit. Cukor helyett ugyanolyan térfogatban süssina port használtam, mert diabeteses vagyok, különben mindent a leírtak szerint készítettem. Baracklekvár helyett cukormentes ribizlilekvárt használtam. Nemcsak nagyon finom, de két nap óta ugyanolyan friss, és elég sok is. Köszönöm a receptet.

 Citrom szelet

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

AKAIK you've got the asnewr in one!

 Sport szelet

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

I feel so much happier now I understand all this. Thnaks!

Az előző recetről beugrott egy régebbi kreálmányom, egy szintén isteni csokis süti, aminek tálalás utáni élettartama sem több az elkészítés idejénél...

 

 

network.hu

 Hozzávalók

 

125 dkg vaj

1 tábla csoki (a kedvenc, bármi lehet)

20 dkg cukor

4 tojás

2evőkanál liszt

 

 

 

Egy serpenyőben takarék lángon megolvasztom a vajat, majd beleolvasztom a kockákra tört csokit is. Azután jöhet a cukor, a tojások, és végül a liszt is.

Amikor szép simára kevertem, egy kiolajozott tortaformba öntöm, és 20-25 percig sütöm.

Utolsó hozzászólás

szabó sándor üzente 8 éve

TÖK JÓ A RECEPT MÉG ELKÉSZÜLT NEKEM IS CSAK A LÁBOSRA JUTOTT MÉG ELKÉSZÜLT

Tovább 

Tegnapra sütit ígértem egy baráti összejövetelre - de még a múlt héten, úgyhogy vot időm elfelejteni... Pár órával az indulás előtt jutott eszembe, és főtt is a fejem, mi lehetne az, ami rendkívüli, de könnyű elkészíteni, belefér a készülődésre szánt időbe, és biztosan ízleni fog mindenkinek...

Így jött a Sablé Viennois ötlete. Az eredeti receptet egy gasztroblogon olvastam (Ízbolygóén, ha emlékezetem nem csal), abba piszkáltam bele egy csöppet.

Elfogyott:)

 

network.huHozzávalók:

 

26 dkg liszt
25 dkg vaj
3 dkg kakaópor

1 nagy tojásfehérje

10 dkg porcukor

1 vaníliarúd

egy marék aprított, nem sózott mandula

2 csipet só

 

Összekevertem a lisztet a vajjal, egy másik tálban megolvasztottam a vajat, robotégppel hozzákevertem a porcukrot, a tojásfehérjét és a sót, belekapargattam a vaníliarudat, beleszórtam az apróra tördelt mandulát, és amikor tejesen sima, homogén lett, hozzádolgoztam a lisztes kakaót is.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 21 órája új képet töltött fel:

Sajtosmagos_pogacsa_2046601_9995_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Otello_szolos_retes_2045700_8623_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kepviselofank_2045207_9266_s

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Turos_batyu_muffin_formaban_2044917_9643_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Gyumolcs_csendelet_2044509_6290_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Babos_rizskoret_csirke_kockakkal_2043546_2261_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu