Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Biztosan ismeritek a Szakácsok könyvét, én nagyon szeretem. Az előbb írt gyroshoz való pita recept után gondoltam megírom nektek az ebből a könyvből való pita receptet is, ami nem annyira gyroshoz való, inkább kenyér jellegű.
A receptben írt anyagok mennyisége 8 pitához elegendő.
Hozzávalók:
A kovászhoz:
3-4-g friss élesztõ
125 g 30 °C-os víz
100 g magas sikértartalmú finomliszt
A tésztához:
195g 22°C-os víz
200 g finomliszt
250 g rétesliszt
40 g porcukor
7 g (1 ek) finomított tengeri só
A A kovászhoz keverjük össze az élesztõt és a vizet. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük palacsintatészta állagúvá. Takarjuk le, és meleg helyen (25 °C-on) kelesszük 1vagy 1,5 órát.
A tésztához keverjük össze a kovászt és a vizet. Adjuk hozzá a kétféle
liszthez a többi hozzávalóval, és keverjük össze. Takarjuk le, és
hagyjuk állni 10 percig.
Dagasszuk a tésztát majd pihentessük 1 órát, de közben még egyszer gyúrjuk át.
Melegítsük elõ a sütõt 220 °C-osra (gáz: 7-es fokozat), és forrósítsunk
fel benne egy sütõlemezt (vagy követ). Enyhén kilisztezett felületen
osszuk a tésztát 8 egyenlõ részre (minden darab kb. 100 g-os legyen).
Mindegyiket formáljuk gömb alakúvá, és letakarva pihentessük 15 percig.
A tésztagolyókat nyújtsuk kerek, durván 5 mm vastag lapokra. Pihentessük õket 2 percig.
Kemény kartonpapírral - rögtönzött lapátként használva -nyúljunk a pita
alá, és dobjuk rá a forró sütõlemezre vagy kõre. Egyszerre csak 1-2
darabot süssünk 5 percig, illetve amíg a tészta megemelkedik, és
halvány színt kap. Konyhai csipesszel vegyük ki a sütõbõl, és letakarva
hagyjuk kihûlni.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pita recept gyroshoz
Csináld magad !
Görög töltött pulykaburger
Póréhagymás sült kenyér