Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha hiszitek, ha nem, házilag is isteni gyrost lehet csinálni! A sikeres házigyroshoz a finom omlós pita az út! Én így csináltam:
- 1 kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- fél teáskanál cukor
- fél evőkanál só
- 0,5 l langyos víz
A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk az egy kevés langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot összegyúrjuk. Annyi vízet adunk hozzá, amennyit felvesz. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnunk. A masszát hagyjuk letakarva egy órán át kelni.
A megkelt tésztából 10-15 golyót gyúrunk, amit negyed órán át pihentetünk. Eközben a sütőt forróra melegítjük elő. A golyókból kb. fél cm vastag tésztát gyúrunk, jól belisztezzük és a kilisztezett tepsibe tesszük. Figyelem, a tepsit csak lisztezzük, ne zsírozzuk!!!
Csak rövid ideig, 2-3 percig sütjük. Mikor látjuk, hogy kezd felpúposodni kivesszük, megfordítjuk őket és halványbarnára sütjük a másik felüket.
A kész pitát letakarjuk, hülni hagyjuk és tölthetjük is ízlés szerint csíkokra vágott hússal, paradicsommal, hagymával, kinek hogy tetszik...
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pita recept
Csináld magad !
Görög töltött pulykaburger
Póréhagymás sült kenyér