Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A közismert kínai is könnyen csúszik, de ez egy picit rafináltabb. Még tart a banánszezon, ráadásul laktató, reggelire, ebédre vagy vacsorára is vállalható recept.
A trükkje, hogy viszonylag sok, nagyon forró olajban kell kisütni, ellentmondásos ugyan, de így szívja magába a legkevesebb olajat!
Hozzávalók:
10 bébibanán, de ez ritkább, úgyhogy 5 sima is megteszi, a lényeg, hogy viszonylag kemény, még kissé zöldes legyen
1 csésze rizsliszt
1/4 csésze teljes kiőrlésű, átszitált liszt
fél csésze barna cukor (lehet sima fehér is)
3 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál szezámmag
1 kávéskanálnyi sütőpor
1 csapott kávéskanálnyi só
1 csésze szénsavas ásványvíz, vagy szódavíz
lágyabb ízű olaj a sütéshez (én szőlőmagolajat használok)
Megpucolom a banánokat, félbávágom, és a darabkákat kb egy cm vastagságban hosszában felszelem. Egy mélyebb tálban habverővel elkeverem a hozzávalókat, majd hozzáöntöm a vizet, és keverem tovább, míg egészen sima, homogén masszát nem kapok. A vizet apránként kell hozzáönteni, mert a lsizt minőségétől is függ az állaga. Az a lényeg, hogy olyan
tejszín-szerű legyen inkább, mintsem joghurt-szerű.
Felforrósítom az olajat ( egy csepp krémmel lehet tesztelni), azután megforgatom a masszában a banándarabokat, és bedobálom őket az olajba. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm, és már készen is van. Nyammnyamm!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pulykahússal töltött cékla
A mai ebéd: csúsztatott palacsinta
Túrókrémmel töltött zsemlesüti
Sült tej torta kókuszos-mézes grillázs öntettel