Recept Blog: 2011. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2011. augusztus

5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverünk, hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 cs. sütőport 1 dl olajat, 1 dl vizet és 5 tojás felvert habját.

A masszát kettéosztjuk az egyik felébe 5 kanál kakaóport teszünk, majd kilisztezett tepsibe vegyesen belecsurgatjuk.

Közben 1 l tejből és 2 cs. vaniliapudingból és kevés cukorból pudingot fözünk, forrón a nyers tésztára öntjük és együtt megsütjük előmelegített sütőbe 150°C- 160°C 30-40 percig.Amíg sül a tészta 3-4 kis doboz vagy 2 nagy doboz tejfölt 6-8 evőkanál porcukorral és 2 cs.

Utolsó hozzászólás

Erberling Timea üzente 12 éve

Nálunk is nagy kedvenc!! :)

Tovább 

 ZKFpArgcXrgNbs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 12 hozzászólás

IL4wNh http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Kinga!
Örülök,hogy ízlett a kedves családodnak.Edit.

 

network.hu

Az egyik kedvenc gyümölcsöm a szilva. Lekvárban is ezt kedvelem a leginkább, de a lagjobban azt szeretem, ha a kissé savanykás gyümölcs belesül a finom tésztába. Nemrégiben lepényt sütöttem belőle, ezzel avattam fel az új tűzhelyemet. Semmi facnizás nem volt benne, csak a finom lepénytészta, a gyümölcs, fahéj. Egy jó kis gulyás után remek második. recept itt olvasható hozzá: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3308-szilvas-lepeny-2-recept-.html

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 12 éve

A Székelyföld egyik csemegéje a SZILVÁS LEPÉNY.A leírtakhoz hasonlóan készül,azzal a különbséggel.hogy tojássárgás cukros tejföllel nyakon öntve sütjük meg.Kiváló!

Tovább 

network.hu

Az ország tortáján felbuzdúlva - valójában már hónapok óta motoszkált a fejemben ennek a sütemények az elkészítése. Miután sikerült megtalálnom a környékünkön a legfinomabb házi túrót, és tejfölt áruló kisboltját, nekiálltam a süteménynek. Ez aztán egészséges alapnyagokból készül. Teljes őrlésű vajas alap, nyírfacukror köleses túró rajta, no és a friss gyümölcs. A köleses túró még másnap is krémes, nem szárad ki. nagyon finom. Persze sok múlik azon, milyen túrót használunk.

Tovább 

 amUiEPtcyZicBgCKcZ

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

TUwr9v http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

A  citromtorta után egy káprázatos, egzotikus ízű ital, egy igazi nyári üdítő, ugyancsak sűrített tejjel. Mennyiségeket csak nagyon körülbelül adok, mert egyéni ízlés dolga,  hogy ki hogyan szereti.

Az alaposan megmosott citromot cikkekre vágjuk és egy marék jéggel, némi cukorral, vízzel, és 2-3 evőkanál  sűrített tejjel 15-20 másodpercig forgatjuk a turmixgépben. Utána jégkockára szűrjük, szívószállal kínáljuk. 

Csodás harmóniája a keserűnek, édesnek és savanyúnak.

Tovább 

Az én lángosom receptje:   2 pohár kefír-1/2 kg liszt-0,5 dl olaj,2,5 dkg élesztő/felfuttatva/ izlés szerint  só. Jól kidagasztani ,egy fazekat kiolajozni,beletenni a tésztát lefedni,és be a hűtőbe. Este ha elkészíted másnap reggel már sütheted is. Gombócnyi tésztát húzol szét és sütheted is.Ha marad  tészta vissza a hűtőbe és ha kell egy hétig is eláll. Jó étvágyat!  Jolanda

Utolsó hozzászólás

Boga Maria üzente 12 éve

tetszik a recept,de szeretném tudni a fánkot hogyan sütom ki olaj nélkül, mert én sem kedvelem a zsiros dolgokat,

network.hu

Nagyon szeretjük a fánkot, de időm mostanában nagyon kevés. Ezért legutóbb csak túrófánkot sütöttem, amiben egy hirtelen jött ötlet után tettem szép áfonyaszemeket is.

Óvatosan kell sütni, mert a gyümölcs víztartalma miatt a forró olaj pattoghat, de megéri, mert nagyon finom. Friss baracklekvárral ajánlom..

 

Recept itt olvasható hozzá. http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/retesek-leves-tesztak-fankok/3295-afonyas-turofank-recept.html

Utolsó hozzászólás

Hadarik Rita üzente 12 éve

Köszönöm szépen. De vigyázni kell, a pattogó olaj miatt.

network.hu

Nagyon szeretem a padlizsánt, mindenféle formában. A szokásos krém helyett a napokban csak megsütöttem a padlizsándarabokat, és finom zöld fűszerekkel, ne meg azzel-azzal ízesítettem. Sült sajt kosárkába tettem, így a tányérját is megehettem.

 

A hozzávalókat, és az elkészítést itt olvashatjátok el: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/reggeli-vacsora/3299-padlizsankrem-7-recept.html

Utolsó hozzászólás

Hadarik Rita üzente 12 éve

Igen, én is így gondoltam. Sőt, ha kisebb kosarakat sütünk, akkor előételnek is remek.

network.hu

 A most kapható erdei gyümölcsökből, és barackból készítettem ezt a nagyon finom süteményt. A gyümölcsök variálhatók, de az a lényeg, hogy csak úgy roskadozzon tőle a sütemény.

 

receptet itt olvashattok: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3292-erdei-gyumolcsos-sutemeny-recept-.html

 Gundel- palacsinta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Palacsintatészta:

350 g liszt

4 db tojás

10 dkg porcukor

1,5 dl étolaj

6 dl tej

Töltelék:

500 g darált dió

50 g mazsola

300 g porcukor

2 dl tejszín

1,5 dl rum

Csokoládémártás:

250 g porcukor

200 g csokoládé

50 g kakaópor

5 db tojássárgája

5 dl tej

2 dl tejszín

1 dl rum

1/2 rúd vanília

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.

így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu