Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverünk, hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 cs. sütőport 1 dl olajat, 1 dl vizet és 5 tojás felvert habját.
A masszát kettéosztjuk az egyik felébe 5 kanál kakaóport teszünk, majd kilisztezett tepsibe vegyesen belecsurgatjuk.
Közben 1 l tejből és 2 cs. vaniliapudingból és kevés cukorból pudingot fözünk, forrón a nyers tésztára öntjük és együtt megsütjük előmelegített sütőbe 150°C- 160°C 30-40 percig.Amíg sül a tészta 3-4 kis doboz vagy 2 nagy doboz tejfölt 6-8 evőkanál porcukorral és 2 cs.
|
|
13 éve | Hadarik Rita | 1 hozzászólás
Az egyik kedvenc gyümölcsöm a szilva. Lekvárban is ezt kedvelem a leginkább, de a lagjobban azt szeretem, ha a kissé savanykás gyümölcs belesül a finom tésztába. Nemrégiben lepényt sütöttem belőle, ezzel avattam fel az új tűzhelyemet. Semmi facnizás nem volt benne, csak a finom lepénytészta, a gyümölcs, fahéj. Egy jó kis gulyás után remek második. recept itt olvasható hozzá: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3308-szilvas-lepeny-2-recept-.html
13 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Az ország tortáján felbuzdúlva - valójában már hónapok óta motoszkált a fejemben ennek a sütemények az elkészítése. Miután sikerült megtalálnom a környékünkön a legfinomabb házi túrót, és tejfölt áruló kisboltját, nekiálltam a süteménynek. Ez aztán egészséges alapnyagokból készül. Teljes őrlésű vajas alap, nyírfacukror köleses túró rajta, no és a friss gyümölcs. A köleses túró még másnap is krémes, nem szárad ki. nagyon finom. Persze sok múlik azon, milyen túrót használunk.
13 éve | Chrysso Kate | 0 hozzászólás
A citromtorta után egy káprázatos, egzotikus ízű ital, egy igazi nyári üdítő, ugyancsak sűrített tejjel. Mennyiségeket csak nagyon körülbelül adok, mert egyéni ízlés dolga, hogy ki hogyan szereti.
Az alaposan megmosott citromot cikkekre vágjuk és egy marék jéggel, némi cukorral, vízzel, és 2-3 evőkanál sűrített tejjel 15-20 másodpercig forgatjuk a turmixgépben. Utána jégkockára szűrjük, szívószállal kínáljuk.
Csodás harmóniája a keserűnek, édesnek és savanyúnak.
Az én lángosom receptje: 2 pohár kefír-1/2 kg liszt-0,5 dl olaj,2,5 dkg élesztő/felfuttatva/ izlés szerint só. Jól kidagasztani ,egy fazekat kiolajozni,beletenni a tésztát lefedni,és be a hűtőbe. Este ha elkészíted másnap reggel már sütheted is. Gombócnyi tésztát húzol szét és sütheted is.Ha marad tészta vissza a hűtőbe és ha kell egy hétig is eláll. Jó étvágyat! Jolanda
13 éve | Hadarik Rita | 3 hozzászólás
Nagyon szeretjük a fánkot, de időm mostanában nagyon kevés. Ezért legutóbb csak túrófánkot sütöttem, amiben egy hirtelen jött ötlet után tettem szép áfonyaszemeket is.
Óvatosan kell sütni, mert a gyümölcs víztartalma miatt a forró olaj pattoghat, de megéri, mert nagyon finom. Friss baracklekvárral ajánlom..
Recept itt olvasható hozzá. http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/retesek-leves-tesztak-fankok/3295-afonyas-turofank-recept.html
13 éve | Hadarik Rita | 2 hozzászólás
Nagyon szeretem a padlizsánt, mindenféle formában. A szokásos krém helyett a napokban csak megsütöttem a padlizsándarabokat, és finom zöld fűszerekkel, ne meg azzel-azzal ízesítettem. Sült sajt kosárkába tettem, így a tányérját is megehettem.
A hozzávalókat, és az elkészítést itt olvashatjátok el: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/reggeli-vacsora/3299-padlizsankrem-7-recept.html
13 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
A most kapható erdei gyümölcsökből, és barackból készítettem ezt a nagyon finom süteményt. A gyümölcsök variálhatók, de az a lényeg, hogy csak úgy roskadozzon tőle a sütemény.
receptet itt olvashattok: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3292-erdei-gyumolcsos-sutemeny-recept-.html
Palacsintatészta:
350 g liszt
4 db tojás
10 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
6 dl tej
só
Töltelék:
500 g darált dió
50 g mazsola
300 g porcukor
2 dl tejszín
1,5 dl rum
Csokoládémártás:
250 g porcukor
200 g csokoládé
50 g kakaópor
5 db tojássárgája
5 dl tej
2 dl tejszín
1 dl rum
1/2 rúd vanília
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.
így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás