Recept Blog: 2009. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25002 fő
  • Képek - 8733 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25002 fő
  • Képek - 8733 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25002 fő
  • Képek - 8733 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25002 fő
  • Képek - 8733 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. szeptember

A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/hazi-kremes

 

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Árki Katalin üzente 7 éve

Nagyon jól néz ki,összefutott a nyál a számban,én is kipróbálom

Nálunk ritka a kenyérpuding, vagy más tésztafélékből készült változata, valamiért nem terjedt el a magyar konyhában, pedig gyors is, könnyű és, és főleg, finom. Bár hasonlít a gubafélékre, azért nem teljesen ugyanaz.

Ez a verzió édes brióssal készül, és barackbefőttel, nyammnyamm.

 

Hozzávalók:

 

20 dkg szikkadt briós

3 tojás

4 dl tej

1, 25 dl tejszín

1/3 bögre cukor

1 csomag vaníliáscukor

1 evőkanál keményítő

 

4 dkg vaj

4 dkg barnacukor

4 egész (vagy 8 fél) barack, manapság befőtt

 

A vajat takarék lángon megolvasztom, elkeverem benne a barnacukrot, megvárom, míg kicsit karamellizálódik, utána lassú lángon megfőzöm benne a barackot, az egész ragacsos nem lesz.

Utolsó hozzászólás

Szerintem ez nagyon könnyen elkészithető édesség, de épp ezért nagyon finom lehet. Én ki is fogom probálni, és remélem a kiscsaládomnak izleni fog.

Tovább 

 

Mi van ebédre? Nem ebédeltél? De igen, és? És dőlt a „hát ezért fizetjük a menzát” része a párbeszédnek, minden egyes nap.

De én komolyan vettem a szervezetem fejlődését, a menza csak előételnek számíthatott. Fehérjét és minőséget akartam, nem logisztikai hadgyakorlatot.
Ezt a középiskolámban olyan komolyan vette a tantestület, hogy az egész délelőttöt elcsúsztatva, 7:40-kor kezdődött a tanítás, ne kelljen már sorba állnunk a közgázzal közös ebédlőben.

Tovább 

network.huAki szereti a hagymalevest, de keresi az ízeket túl a fokhagymán, vagy a franciás verzión, az bátran ízlelje meg ezt a sűrű, édes toszkán különlegességet, ami ízesítésében jócskán eltér a hagyományostól!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 kg lilahagyma

4 evőkanál olívaolaj

egy bögre húsleves alaplé

4 evőkanál szeletelt mandula (nem sózott!)

fél evőkanálnyi őrölt fahéj

2 evőkanál méz

4 evőkanál reszelt Pecorino sajt (lehet Grana Padano, Parmezán, vagy más kemény sajt is)

4 szelet pirítós

vaj

bors

 

A hagymát vékonyan felkarikázom, olíván megpirítom, aztán saját levében párolom 15 percen keresztül.

Tovább 

 Gombás csirkecombok

7 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

Pin my tail and call me a donkey, that really helepd.

Utolsó hozzászólás

Dabronyi Vera üzente 7 éve

Remek, ehhez nagyon hasonlót én is szoktam csinálni, mindig nagy sikere van.

Ez a finom keksz olyasmi, mint a nagy kedvencem, a Sablé Viennois, ám ezúttal vaníliás verzióban, pisztáciával. Különlegesség ínyenceknek!

 

Hozzávalók:

 

12 evőkanál vaj

1/3 bögre cukor

3-4 csepp vaníliaaroma, vagy egy teáskanál vaníliakivonat

egy tojássárgája

1+1/2 bögre liszt

1/2 bögre apróra vágott, megpirított pisztácia (nem sózott!)

 

network.huElőször a cukrot keverem el a vajjal, robotgéppel, jó 5 percen keresztül. Azután mehet bele a vanília és a tojássárgája is, és még 3 perc keverés.

Tovább 

A csirke mellét kissé, de csak kissé kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megforgatjuk lisztben, tojásban, és reszelt trappista  sajtban. Tüzálló edényt kiolajozunk, és belefektetjük a csirkemelleket, a következő sorban ugyanigy rakjuk le őket. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen lefedje. Alufólia alatt puhára pároljuk, majd a tetejére izlés szerint  tejfölt teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és még egy kicsit visszatesszük s sütőbe, hogy a sajt rápiruljon.

Salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Budai Csilla üzente 7 éve

Egyik kedvenc receptem:-)
A rétegek közé kevés szerecsendiót szoktam reszelni
Csilla

Tovább 

33 dkg lisztet elmorzsolunk  1 ráma margarinnal, lo dkg porcukrot és l3 dkg darált diót teszünk bele. Gyorsan dolgozunk a tésztával, mert igen omlós. Ősszeállitjuk, majd patkó alakura nudlikat formálunk a tésztából. Kisütjük, még melegen vaniliás porcukorban meg-hempergetjük a nudlikat.

Hetekig elálló sütemény, érdemes dupla adagot sütni belőle.

 

 Gyümölcs kehely

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

This potnsig knocked my socks off

„Na, ez is az istenek rizsét ette” – legyint lemondóan a Srí Lanka-i bácsi a nyelvpiercinges kamaszra. A szigetországban ugyanis a legszebb rizsszemeket az isteneknek áldozzák, és azt tartják, hogy aki ajándékot dézsmál, az őrjítő átkot kap cserébe. A rizsen élők, azaz az emberiség fele pedig hevesen helyesli az eljárást, hisz mindenki tudja: a gabona isteni adomány.

 

network.hu

A filippínók szerint éhező népüket egy istennő mentette meg, mikor a tejével lespriccelt kiszáradt földeken kisarjadt a gabona.

Tovább 

Az osztrák "Mehlspeise", azaz édes tésztafélék - gombócok, nudlik, galuskák, rétesek, császármorzsák és palacsinták - családjába tartozó salzburgi desszert különlegesség az eredeti Mozart Kugeln-hez hasonlóan kedvelt édesség ausztriában csakúgy, mint nálunk.

Könnyen elkészíthető, könnyedén egy szemvillanás alatt belakmározható:)

 

Hozzávalók:

 

5 dkg vaj

3 evőkanál tej

2 evőkanál rétesliszt

6 tojásfehérje

3 tojássárgája

7 dkg porcukor egy csomag vaníliáscukor

 

Először is a sütőt előmelegítem 200 fokosra, egy nagyobb fajta, széles tűzálló edénnyel együtt.

Tovább 

A képen szereplő péksütemény részletes, az elkészítés fázisait is bemutató fotókkal itt találod meg: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-kalasz

network.hu

 

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Terényi Istvánné üzente 7 éve

Jöszönöm , jól néz ki, biztos finom is . En is megsütöm!!

Gyors almás pite (lehet más gyümi is)

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg kristálycukor, vagy más édesítőszer

1 csom. sütőpor

1 csom. vaníliás cukor

2 doboz  2dl-es kefír, vagy joghurt

2 db egész tojás

10 dkg margarin felolvasztva

30 dkg alma apró kockára, végkonyka szeletekre vágva, illetve reszelve (nem kötelező megpárolni)

 

Először a "száraz rész": a lisztet, a cukrot a sütőporral és a vaníliás cukorral összekeverem, majd jöhet bele a "nedves rész" : a 2 doboz kefírt (joghurtot), a 2 db tojással, az olvasztott margarinnal összekeverem, bele az almát és ezt a masszát összevegyítem a száraz anyagokkal.

Utolsó hozzászólás

Gergely Feke Erika üzente 7 éve

Köszönöm,megcsináltam!Finom lett!

Tovább 

Csoki nélkül is készülnek finomságok Svájcban, és a konyhánkban is...

Aki szereti a rizsfelfújtakat, erre is réraz majd, nálamlegalábbis ez a tapasztalat

 

Hozzávalók:

 

1+1/ bögre liszt, + egy evőkanál

1/2 bögre, + 1 evőkanál kristálycukor

1 teáskanál só

1 teáskanál sütőpor

11 evőkanál hideg vaj vagy margarin

1/2 bögre hosszúszemű rizs

3 bögre tej

2 teáskanál frissen lereszelt citromhéj

pár csepp mandulaaroma, és pár csepp vaníliaaroma

1/2 bögre finomra darált mandula

3 nagyobb tojás

porcukor a díszítéshez

 

network.huA másfél bögre lisztet összekeverem az evőkanálnyi cukorral, fél teáskanálnyi sóval és a sütőporral, robotgépben.

Utolsó hozzászólás

Serfőző Éva üzente 7 éve

a nagyszüleimnek is többféle volt:)
a bögrés recepteknél hivatalosan 2.5 dl

Tovább 

   Hozzávalók:

12  evőkanál paradicsom ivólé,

12 evőkanál kristálycukor,

10 evőkanál olvasztott zsir,

 1 dkg szalagáré

55 dkg liszt.

 

  Töltelékhez:

 l ráma margarin,

25 dkg porcukor

5 dl. tej,

4 evőkanál griz,

baracklekvár

porcukor.

 

A  tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy részre osztjuk, és négy vékony lapot sütünk belőle. A tejben megfőzzük a grizt, a margarint habosra keverjük  a porcukorral, majd ha a griz kihül, a kettőt jól ősszevegyitjük.Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat ugy, hogy

az első lapra krémet teszünk, rá tesszük a második lapot, ezt baracklekvárral megkenjük, rátesszük a harmadik lapot, erre szintén  grizes tölteléket teszünk, majd ráhelyezzük a negyedik lapot és a tetjét megszórjuk porcukorral.

Utolsó hozzászólás

Higyed Istvánné üzente 7 éve

Ezt a süteményt már többször megsütöttem. Nagyon finom. Higyed Istvánné.

Tovább 

Ez a finomság akkor készül, ha nincs túl sok időm főzőcskézni, mégis valami különlegesebbre vágyom. Előregyártott leveles tésztát használok hozzá, természetesen ezzel is lehet jókat bíbelődni, ha valaki nem elégszik meg a mélyhűtött hozzávalóval...

 

Hozzávalók:

 

2 csomag (lap) levelestészta

40 dkg darált pulykahús

20 dkg ricotta

1 + 1 tojás

2 teáskanál apróra vagdosott friss bazsalikom

2 teáskanál metélőhagyma, szintén szecskázva

1 kávéskanál só és bors

szezámmag

 

network.huEgy tojást egy mélyebb tálban felverek, hozzákverem a darált húst, a ricottát és a fűszereket.

Tovább 

 

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

 

1 db cukkíni

2 - 3 db padlizsán

2 fej vöröshagyma

1 db nagy pritaminpaprika

3 –  4 karika erős paprika

3 –  4 paradicsom

5 –  6 gerezd fokhagyma

Bors

Mustár

Cukkínit és a padlizsánokat megpucolom, szeletekre vágom, megsózom, és kb. 2 óra hosszára állni, hagyom. Ezután ( megnyomkodom) lecsöpögtettem, majd, kicsi olajon hirtelen megpirítom mind két oldalát, majd egy tálba helyezem.

A vöröshagymát és a pritaminpaprikát csíkokra vágom, megpirítom, hozzáadom a padlizsánokhoz.

Utolsó hozzászólás

Fekete Mariann üzente 7 éve

Köszönöm, hogy szólt a padlizsán véget.
Majd kipróbálom az Ön verzióját is, és sütőben fogom megsütni a padlizsánt, és a cukkinit.

Tovább 

5o dkg lisztet 2 csapott teáskanál sütőporral elvegyitünk, beleteszünk 20 dkg cukrot,  20 dkg hideg margarinnal az egészet elmorzsoljuk.Majd l pohár tejfőllel az egészet gyorsan összegyúrjuk. A tésztát l5 egyforma darabra osszuk, és  1 órára hütőszekrénybe rakjuk.  Közben 2 üveg meggy befőttet lecsepegtetünk., és néhány szép szemét diszítésre félre tesszünk.  Lisztezett deszkán 5 db. tésztát egyenként l5 x 2o cm-es darabokra elnyujtjuk, s minden tésztalap hosszanti oldalának szélére meggyet rakunk.  A  tekercseket sütőpapirral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük,  és előmelegitett sütőben megsütjűk.  A  többi tésztával ugyanigy járunk el, csak  előszőr 4 rudat sütünk ki szorosan egymás mellé fektetve, majd 3-at, 2-őt és egyet.

Tovább 

6 tojás sárgáját habosra keverek 3o dkg cukorral, l5 dkg zsirral.  Majd hozzáadok l  citrom reszelt héját és levét, ezzel is még egy kicsit kavarom, majd belekeverek 3o dkg lisztet, l sütőport, és végül a habbá vert tojásfehérjét.  Kizsirozott tepsibe öntöm, s tetejét bőven megrakom gyümölccsel. Főleg meggyet szoktam rárakni, de lehet "rádobálni" szílvát, vagy barackot is. Közepesen meleg sütőbe szép sárgára sütöm. Nekünk nagyon izlik, remélem másoknak is fog!

Tovább 

Szőlővel teli a konyha, és én nyersen, sülve, főve, bármilyen formában tálalom a családnak, ez a recept pedig mindnyájunk kedvence.

Egy igazi desszert-leves különlegesség, kezdők is nekiveselkedhetnek - már ha szeretik a szőlős nyalánkságokat...

 

Hozzávalók:

 

75 dkg szőlő (szemelt)

5 ek méz

2 evőkanál vaníliás pudingpor

2 dl tejszín

2 dl vörösbor

egy darabka fahéj

2 szem szegfűszeg

1 tojássárgája

 

network.huFél kiló szőlőt egy liter fűszeres (fahéj, szegfűszeg) vízben puhára főzök, közben beleöntöm a vörösbort.

Utolsó hozzászólás

László Krisztina üzente 7 éve

Hát bármilyen:) Én saszlával szeretem, jó mézédessel

Tovább 

Ez egy egyszerű kis recept, biztosan mindenki sütött már hasonlót (például a rakott burgonya), de ebben a formában sós desszertként, és főételként is tálalható.

Könnyű elkészíteni, és rendkívül finom

 

Hozzávalók:

 

45 dkg burgonya

4 vékonyabb szelet zsírosabb sonka, bacon szalonna

egy nagyobb póréhagyma

fél bögrényi reszelt sajt (nálam Pannónia vagy Karaván)

1 tojás

egy kanál tejföl

só, bors, egy csipet édes nemes paprika

 

 

network.huA burgonyát meghámozom, felszeletelem, és enyhén sós vízben puhára főzöm, azután villával pürésítem.

Utolsó hozzászólás

Gyömörei Marika üzente 7 éve

Tényleg jól hangzik.Biztosan finom is ,ráadásul nem mindig édes,gyerekek szempontjából is kitűnő.
Köszönöm a receptet ,még ilyen formában tényleg nem csináltam.
Gyömörei Marika

Tovább 

network.huHa eddig nem szeretted a sült céklát, eljött a nagy pillanat!

Ez a nagyszerű zöldség vajmi keveset szerepel a magyar konyhaművészet terítékén, pedig megér egy misét, de legalábbis egy próbát...

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

3-4 közepes cékla

2 kisebb krumpli

2 evőkanál vaj

fél bögre liszt

egy közepes póréhagyma

só, bors, őrölt kömény

 

A céklát meghámozom, és lereszelem, majd ugyanígy a krumplit is, ugyanabba a tálba. Felkarikázom a póráhagymát és beleszórom, és persze fűszerezem.

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 7 éve

Biztos finom megcsinálom.

Tovább 

ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNY ÖTVENEN TÚLIAKNAK!

Azon gondolkodsz, hogy manapság hol lehet kulturáltan szórakozni, a barátokkal közösen eltölteni egy estét? Vagy új saját korosztályodhoz tartozó emberekkel megismerkedni, új kapcsolatokat szerezni? Szereted a jól táncolható slágereket és szívesen hallgatnád élőben azokat?

Ez esetben itt a helyed, velünk ..

A kezdeményezés célja, hogy kialakuljon egy olyan zártkörű, akár klubszerűen működő rendszer, ahol minden hónap második szombatján majdnem ugyanazok az emberek találkoznak össze és érzik jól magukat egy összeszokott társaságban.

Tovább 

network.huNem egy újabb házi Raffaello szelet receptje, és még annál is finomabb!

Liszt nincs benne, de kókusz és csoki annál több, tehát ez sem alakbarát, de kit érdekel, ha egyszer annyira finom?:)

Kókuszevők, figyelem, egy újabb nagyszerű lehetőség az élvezetes bűnözére!

 

 

 

Hozzávalók:

 

2 tojásfehérje

15 dkg kókuszreszelék

15 dkg porcukor

10 kocka csoki (ízlés szerint lehet tej, ét, gömbölyű vagy lukacsos...:), félbevágva

 

network.huElőször is, előmelegítem a sütőt 180 fokra, és kibélelek egy tepsit sütőpapírral.

Utolsó hozzászólás

László Krisztina üzente 7 éve

Hát, ez nálam is függ a tojás méretétől. Simán mehet bele három, és van úgy, hogy mellé egy evőkanál tejet is megkíván.

Tovább 

Babos káposzta

 

Hozzávalók: (3 főre)

l    1 kg füstölt csülök

l    50 dkg sertés lapocka

l    1 kg savanyú káposzta

l    20 dkg gyöngybab

l    Zsír

l    1 evőkanál liszt

l    3-4 vöröshagyma

l    Fűszerek: pirospaprika, pici delikát, majoranna, őrölt fehér- és feketebors, kakukkfű

 

Elkészítés: A babot beáztatjuk, vízben megfőzzük, amikor majdnem puha ízesítjük delikáttal. A csülköt külön lében puhára főzzük, levébe babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát, vöröshagymát teszünk.

Utolsó hozzászólás

Balog Szőke Attila Romeo üzente 7 éve

elfogom kesziteni szerintem finom

Tovább 

Finom hamburger különlegesség töltött pulykával, pitában. Mondhatni a gyros egészséges változata, ínyenceknek és kísérletező kedvű konyhatündéreknek:)

 

Hozzávalók (4 adaghoz)

 

2 pita

60 dkg darált pulyka

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

negyed bögre aszalt paradicsom (olajban eltéve is jó)

negyed bögre spenót (mivel ilyenkor már nincs friss, jöhet a mirelit is, kiolvasztva, megszárítgatva)

fél bögre apróra dabarolt mozzarella

görög fűszerkeverék (kakukkfű, bazsalikom, oregano, római kömény, kömény, bazsalikom, ánizs, fahéj)

egy fél citrom

só, bors

 

network.huA darálthúst megfűszerezem, elgyúrom benne a péppé zúzott fokhagymát, és nyolc egyforma, lapos pogácsát formázok belőle.

Tovább 

 

network.huHát igen. Ez van. De különleges, és tényleg nem rossz:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

(egy 2,5 dl bögre a mérték!)

 

 

2 bögre cukor

2 bögre liszt

fél bögre lágy teavaj

fél bögre író

fél bögre olaj

3 evőkanál keserű kakópor

1 teáskanál sütőpor

1 bögre Coca Cola (na jó, lehet Pepsi is...)

2 tojás

egy késhegynyi szódabikarbóna

egy csipet só

2 teáskanál vaníliakivonat, vagy 1 kávéskanál vaníliaaroma

1+1/2 bögre apró mályvacukor

 

 

a mázhoz:

 

fél bögre teavaj

3 evőkanál keserű kakópor

6 evőkanál Coca Cola

3 evőkanál porcukor

1 teáskanál vaníliakivonat, vagy fél kávéskanál vaníliaaroma

1 bögre felaprított pekándió

 

Előmelegítem a sütőt 180 fokosra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

szia Erika! ezt a cólás pácolást én is ki próbálom,kösz a tippet

Tovább 

Puliszka!

 

HV:50dkg,kukorica liszt,25dkg,júh túró,vagy tehén túró, 10dkg,füstölt apróra vágott szalonna,2,evő kanál ét olaj,só,

Elkészítése:1liter sós forrásban lévő vízbe,beleszórjuk a kukorica lisztet,és folytonos keverés mellett sűrűre fözzük,amig el nem válik az edény falától,és a főzőkanál megnem áll benne.10dkg szalonnát megpíritjuk 2-evő kanál olajban.Majd a massza felét 1-tűzálló tálba szaggatjuk,és rásímitjuk a túrót,erre ráterítjük a pirított szalonnát,végül a maradék masszát rászaggatjuk,és kevés zsíradékkak meg locsoljuk.Elő melegített sűtőben,25-perc alatt meg sütjük.Nagyon finom és laktató.Melegen tálaljuk adhatunk mellé tejfölt is.Lehet édesen is de akkor nem kell a túró,és a szalonna.csak az étolaj hozzá.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 7 éve

hasonló az én puliszkám is.én 3 rész víz 1 rész kukoricadara.a vízbe kis olajat és vegetát is teszek.hideg vizet felteszem melegíteni,állandó kavargatás mellett sűrüre főzöm hogy el váljon az edénytől.ki hűtöm,kiszaggatom egy tányérra.tejfölt,túrót teszek rá.mikróban megmelegítem és úgy szórom rá a frissen sült apróra vágott szalonnát.így tányéron akár egy adagot is meg tudok csinálni

Tovább 

Könnyű nyár végi fogás, nagyon könnyű elkészíteni, és nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag. Desszertként jegyzi a receptkönyvem, de eléggé eltelíti az embert, könnyű vacsorának is megteszi.

 

Hozzávalók:

 

fél kiló túró

3 evőkanál cukor

3 tojás

egy csomag vaníliás porcukor

5 dkg teavaj

fél csomag sütőpor

5 evőkanál búzadara

8-10 nagy puha sárgabarack

egy citrom

egy marák szeletelt mandula megpirítva

egy csipet só

 

 

 

network.hu200 fokosra előmelegítem a sütőt.

Utolsó hozzászólás

Lőrincz Ernőné üzente 7 éve

nektarinnal, őszibarackkal, szilvával, bármilyen őszi gyümölccsel isteni. Lekvárral sem rossz, de azért kívánja a friss gyümölcsöt

Tovább 

Hozzávalók: 7o dkg  liszt

                        2 db, tojás

                         l db, natur kefir

                         l dl étolaj

 

                         l dl tej

                         5 dkg élesztő

                         l ráma margarin

                         2 evőkanál cukor

                          l evőkasnál só

                          l tojás sárgája a kenéshez

 

Először a margarint jó habosra keverem a sóval.

Utolsó hozzászólás

Nemesne Zsuzsa üzente 7 éve

Már többször megsütöttem,mindig nagy sikere volt.

Tovább 

Megváltoztatja-e a történelemkutatás menetét, ha a tatuk feltúrják a régészeti lelőhelyet? Mi történik, ha az őszi óraátállítást nem bírjuk ki ébren, és éjfél előtt elalszunk? Jobb ízű-e a lecsó, ha karikára vágjuk benne a paprikát, mintha hosszában? Az emberi lét nagy kérdései ezek, mi pedig elhatároztuk, hogy a lecsóprobléma titka végére járunk. El is készítettük a kétféle lecsót, sőt egy harmadikat is, a tojásosat, de mivel az ÁNTSZ nem örülne, ha az utcán kóstoltatnánk Tímeákkal és Tiborokkal, ravasz tervet eszeltünk ki.

Utolsó hozzászólás

Géró Nelly üzente 7 éve

Én is a karikára vágott paprika mellett szavaznék. Sok féle képpen próbáltam a lecsót, nekem mindenképpen ez a fajta jött be. Hát még ha finom békési füstölt kolbásszal, szalonnával készül. Mindenkinek ajánlom ha igazán finomat akar enni. Nagyon fimom mellé a galuska is. Géró Nelly

Tovább 

A tavalyi volt a tizedik karácsony, mikor a nagyim megtartotta magának a habos csokis sütije receptjét. – Majd egyszer – hangzott el ismét a dühítő válasz. Számtalanszor feltúrt konyha, ronggyá lapozott szakácskönyvek, remények és feleslegesen összecsokizott edénykupacok után rájöttem, hogy a nagymamám titkos hozzávalót rejteget. Épp, mint a McDonald’s. Vagy mégsem?

network.hu

 
Számos világhírű márka őrzi féltve titkos receptjét. A Coca-Cola pontos összetételét az atlantai SunTrust Bank páncéltermében tartják, a Kentucky Fried Chicken fűszerkeverékét a feltaláló éveken át az autójában dugdosta, a Zwack család pedig generációk óta otthon vegyíti össze az Unicum fűszereit, így az üzembe már csak a keverék érkezik.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Érdekes és értékes írás.
Gratulálok.

Tovább 

GRILLÉTELEK, SALÁTÁK

A kerti partik nélkülözhetetlen eszköze


network.hu

Hangulatos, enyhe estéken kellemes kikapcsolódás a szabadban főzés-sütés. Ehhez nyújt útmutatást ez a könyv: változatos, friss, gyorsan és könnyen elkészíthető ételek gyűjteménye húsimádóknak és vegetáriánusoknak egyaránt. Felszolgálhat izgalmas hideg leveseket, míg elkészül a grillezett fogás, ropogós salátákat a húsételek mellé, megtalálja a legjobb zöldséges és húsos grillételek, bográcsételek receptjeit, de a kellemes, gyümölcsös édességekről se feledkezzen meg.

Tovább 

Imádom, ahogy reccsen, ahogy a pép betölti a szájüreget, ahogy váratlanul egy sódarab nyomja el az ízeket. Hetekig tudnék ropin élni, ha nem rettegnék a skorbuttól meg a tükörtől. Azért a világban akad olyan, akit nem riaszt el minden apróság, akit nem korlátoznak a normák, sem a józanság vagy az ízlés. Van, aki bírja a szélsőséges kosztot. Persze sokakat egy magasabb cél vezet. Gombóc Artúrt például az motiválja, hogy egyszer eljusson Afrikába. De nem lehet mindenki olyan mázlista, mint cikkünk főhősei, akik boldogan élnek fényen, jégen vagy sáron.

Tovább 

network.huA szilvalevest úgy is el lehet készíteni, hogy többet mutasson egy egyszerű sűrű szilvalénél. Csak egy kicsit meg kell bolondítnai ezzel-azzal, és legendás őszi ínyencfalat válik belőle:)

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 kg puha, édes szilva

15 dkg porcukor

egy nagy csipet só

egy kávéskanál vaníliaaroma

egy fél kávéskanál reszelt citromhéj

őrölt fahéj

2 tojássárgája

2 dl tejszín

30 dkg sárgadinnye

egy marék sótlan mandula apróra törve és megpirítva

 

 

Forró cukros vízben megfőzzük a kimagozott szilvát egy csipet sóval, és miután kihűlt, átpasszírozzuk, hogy megszabadítsuk a héjától.

Tovább 

network.huRégóta "vagyok a szakmában", de ennél könnyebben és gyorsabban elkészíthető, finom vendégvár falathoz még nem volt dolgom!

Vendégek nélkül, a saját örömömre is szívesen sütöm, mert az elkészítése nem vesz negyedóránál több időt igénybe, cserébe finom, ropogós és könnyű!

 

 

 

 

 

15 dkg tejes kiőrlésű liszt

15 dkg margarin

15 dkg reszelt parmezán (más kemény sajttal helyettesíthető)

15 dkg dió, vagy dióféle

3 tojás

 

A vajat puhára kikeverem, és beledolgozom a száraz hozzávalókat.

Utolsó hozzászólás

Lakatos Julia üzente 7 éve

En is zavarban vagyok, most tényeg 2 darab vagy 3 darab tojás ? Esetleg a 3-ikal kenegetni kell a tetejét ??

Tovább 

 LmzvbjAtGVaXbz

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A825PB http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

Papp Istvánné üzente 7 éve

Valóban nagyon jó ez a perec ,már kipróbáltam. Izlik a családnak.

 Mititei

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

QUNAYs jqeppjbempql, [url=http://lndnghugwmcp.com/]lndnghugwmcp[/url], [link=http://mlnlfnkuajmu.com/]mlnlfnkuajmu[/link], http://guwxdlrztqgk.com/

Utolsó hozzászólás

Bordás Gabriella üzente 7 éve

Egyes számban "mititei",többes számban"mics",pontosabban:"mici".
A fűszerezése igazából izlés szerint változhat,erre mifelénk senki nem keveri otthon,mert készen lehet kapni a masszát húsüzletekben,tehát csak sütni kell.
Tényleg nagyon finom,de csak roston sütve az igazi!

Hmmmmm....kukorica is, puding is, csípős is...ezt ki kell próbálni4

 

Hozzávalók:

 

4 nagy tojás

4 dl tejföl

1/4 bögre friss zöld chilipaprika

1/3 bögre cukor

3 evőkanál Tabasco szósz

2 paradicsom

50 dkg kukorica

 

 

network.huElőször is, megfőzöm a kukoricát, majd lefejtem. Mirelitet is használhatsz, úgy egyszerűbb (kimérni is).

Azután leforrázom a két paradicsomot, és lehúzom a héjukat.

Azután egy nagyobb tűzálló edényt vékonyan kiolajozok.

Tovább 

network.huNe riasszon el senkit a név, nem kell esernyő alatt tüzet csiholni a kertben a különleges fogás elkészítéséhez!

Csak kukorica, egy jó sütő, és némi tüzes mexikói hangulat szükséges a csípős szószba mártogatott kukoricához!

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

3-4 közepes kukorica

egy csomag teavaj, vagy ugyanennyi margarin

egy zöld citrom (lime)

chilipaprika frissen vagy szárítva

só és bors

egy kávéskanálnyi friss, felaprított koriander

olívaolaj a sütéshez

 

A kukoricát héjába csomagolva sós lében megfőzöm, azután serpenyőben füstösre sütöm.

Tovább 

Kedves Klubtagok!

 

 

network.hu

Mivel egy fantasztikus közösség van kialakulóban itt a Recept klubunkban a Network.hu a "szárnyai alá vett" bennünket! Felfigyeltek ránk! Ez néhány apró változtatással jár, amiktől még jobban fog működni Klubunk!

 

Szóval lett először is az új design, külalak, amit már láthattatok. A másik dolog: megkerestek engem e-mailben, hogy egy picit tegyek rendet a klubban. Azt dolgoztam ki a Network szerkesztőségével e-mailben, hogy az összes kép alá receptet fogunk feltölteni, és a képeket új galériákba fogjuk rendezni, a jobb áttekinthetőség kedvéért.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Marika! köszi hogy mellém álltál, nem kellett volna mert elindul egy lavina, persze értelmetlenül, majd mindenki nyit magának egy galériát, vagy egy recept klubot, mindenkit kérek,ne folytassuk ezt a parttalan vitát, az érintett nem nyilatkozhat úgy látszik, én értem amit javasol, de ! nem én kevertem össze, hanem Ő !!!!!! tehát javítson is.......de ne fáradj, majd megoldom...........Marika , üdvözöllek, Ménesiné. THE END.

Tovább 

network.huÉdes és fűszeres? Egyszerre? Miért is ne?

A rozmaringot általában sós ételek készítésénél használom, de ez a recept megragadta a fantáziámat, megsütöttem, és nem bántam me!

És nem is adtam belőle senkinek, nem beszéltem rá azokat, akik húzták a szájukat a furcsa párosítástól. Akkor több marad nekem!

 

Hozzávalók:

 

30 dkg teljes kiörlésű liszt

2 teáskanálnyi sütőpor

egy csipet só

3 nagy tojás

25 dkg margarin

20 dkg kristálycukor

1 teáskanál vaníliakivonat, vagy két-három csepp aroma

2 teáskanál friss rozmaringlevél apróra vágva

4 evőkanál tejszín

1 kávéskanálnyi frissen facsart citromlé

1-2 evőkanálnyi barnacukor, díszítéshez

 

Először is, előmelegítem a sütőt 170 fokosra, és egy vékonyabb, hosszúkás sütőformát kivajazok, és kibélelek sütőpapírral.

Utolsó hozzászólás

Orosz Csaba Gábor üzente 7 éve

Kivajazott formába miért kell sütőpapír?

Tovább 

1/2 kg, zöldbab,1/2 kg.burgonya

2 cikk fokhagyma,

1 csapott fakanál liszt,

1 mokkáskanál pirospaprika,

2 ek tejföl,olaj,

pár karika kolbász/vagy füstölt hus.

A zöldbabot a burgonyával úgy fözükmeg,hogy egy vagy két burgonyát lereszelünk

sürítésnek,majd fokhagymás  pirospaprikásan berántjuk,tejföllel higitjuk a rántást és lassan kevergetve beleöntjük a megfött zöldbab és kiskockára vágott burgonyára.

A kolbászkarikákat beleis lehet fözni vagy tetszés szerint  megsütni a tetejére diszíti,  pici ecettet is rakhatunk bele.Kenyér nélkül is laktató és tartalmas.

Utolsó hozzászólás

Bódiné Ballai Emma üzente 7 éve

Én is szoktam így is, de pörköltnek is el szoktam készíteni a zöldbabot.
Ugyanúgy, mintha húsból főznék pörköltöt, csak ez bab.
Úgy is nagyon finom.

Tovább 

Kedves Új és Régebbi Tagok!

 

Szeretnék egy kis jótanácsot adni Nektek, hogy hogyan a legpraktikusabb használni a közösséget.

 

1. Amikor képet töltötök fel hasznos, ha aláírjátok magát a receptet, így minden egy helyre kerül. Sajnos a Network rendszerében rögtön a feltöltés után erre nincsen egyelőre lehetőség, viszont, amikor a képek feltötődtek és az OK gombra is rányomtál, láthatod a képgalériát, ahová feltöltötted a fotódat.

 

Ilyenkor kattints az étel fotójára, és alatta a "Kép leírása" gombra kattintva írd le a receptet.

Utolsó hozzászólás

Tóth Andrásné üzente 7 éve

Nagyon örülök a jó hírnek! Így lesz igazi a recept klub! Nagyon szeretem böngészni, mivel imádok főzni .Sok jó ötletet kaptam már Tőletek.Remélem így most még jobb lesz a receptkeresés .Gratulálok Irénke! Biztosan sok munkád van benne. Köszönjük! Üdv

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Tokkarikak_toltve_2037574_2826_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Turogomboc_makkal_2037099_1059_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Mini_burgonyafank-001_2036081_7288_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Zoldsparga_kremleves_sajtchipsszel_2035098_2981_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu