Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 10 hozzászólás
A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/hazi-kremes
15 éve | László Krisztina | 1 hozzászólás
Nálunk ritka a kenyérpuding, vagy más tésztafélékből készült változata, valamiért nem terjedt el a magyar konyhában, pedig gyors is, könnyű és, és főleg, finom. Bár hasonlít a gubafélékre, azért nem teljesen ugyanaz.
Ez a verzió édes brióssal készül, és barackbefőttel, nyammnyamm.
Hozzávalók:
20 dkg szikkadt briós
3 tojás
4 dl tej
1, 25 dl tejszín
1/3 bögre cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 evőkanál keményítő
4 dkg vaj
4 dkg barnacukor
4 egész (vagy 8 fél) barack, manapság befőtt
A vajat takarék lángon megolvasztom, elkeverem benne a barnacukrot, megvárom, míg kicsit karamellizálódik, utána lassú lángon megfőzöm benne a barackot, az egész ragacsos nem lesz.
|
|
15 éve | matus irén | 0 hozzászólás
Mi van ebédre? Nem ebédeltél? De igen, és? És dőlt a „hát ezért fizetjük a menzát” része a párbeszédnek, minden egyes nap.
De én komolyan vettem a szervezetem fejlődését, a menza csak előételnek számíthatott. Fehérjét és minőséget akartam, nem logisztikai hadgyakorlatot.
Ezt a középiskolámban olyan komolyan vette a tantestület, hogy az egész délelőttöt elcsúsztatva, 7:40-kor kezdődött a tanítás, ne kelljen már sorba állnunk a közgázzal közös ebédlőben.
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
Aki szereti a hagymalevest, de keresi az ízeket túl a fokhagymán, vagy a franciás verzión, az bátran ízlelje meg ezt a sűrű, édes toszkán különlegességet, ami ízesítésében jócskán eltér a hagyományostól!
Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
4 evőkanál olívaolaj
egy bögre húsleves alaplé
4 evőkanál szeletelt mandula (nem sózott!)
fél evőkanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál méz
4 evőkanál reszelt Pecorino sajt (lehet Grana Padano, Parmezán, vagy más kemény sajt is)
4 szelet pirítós
vaj
bors
A hagymát vékonyan felkarikázom, olíván megpirítom, aztán saját levében párolom 15 percen keresztül.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
Ez a finom keksz olyasmi, mint a nagy kedvencem, a Sablé Viennois, ám ezúttal vaníliás verzióban, pisztáciával. Különlegesség ínyenceknek!
Hozzávalók:
12 evőkanál vaj
1/3 bögre cukor
3-4 csepp vaníliaaroma, vagy egy teáskanál vaníliakivonat
egy tojássárgája
1+1/2 bögre liszt
1/2 bögre apróra vágott, megpirított pisztácia (nem sózott!)
Először a cukrot keverem el a vajjal, robotgéppel, jó 5 percen keresztül. Azután mehet bele a vanília és a tojássárgája is, és még 3 perc keverés.
15 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
A csirke mellét kissé, de csak kissé kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megforgatjuk lisztben, tojásban, és reszelt trappista sajtban. Tüzálló edényt kiolajozunk, és belefektetjük a csirkemelleket, a következő sorban ugyanigy rakjuk le őket. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen lefedje. Alufólia alatt puhára pároljuk, majd a tetejére izlés szerint tejfölt teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és még egy kicsit visszatesszük s sütőbe, hogy a sajt rápiruljon.
Salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.
15 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
33 dkg lisztet elmorzsolunk 1 ráma margarinnal, lo dkg porcukrot és l3 dkg darált diót teszünk bele. Gyorsan dolgozunk a tésztával, mert igen omlós. Ősszeállitjuk, majd patkó alakura nudlikat formálunk a tésztából. Kisütjük, még melegen vaniliás porcukorban meg-hempergetjük a nudlikat.
Hetekig elálló sütemény, érdemes dupla adagot sütni belőle.
15 éve | matus irén | 0 hozzászólás
„Na, ez is az istenek rizsét ette” – legyint lemondóan a Srí Lanka-i bácsi a nyelvpiercinges kamaszra. A szigetországban ugyanis a legszebb rizsszemeket az isteneknek áldozzák, és azt tartják, hogy aki ajándékot dézsmál, az őrjítő átkot kap cserébe. A rizsen élők, azaz az emberiség fele pedig hevesen helyesli az eljárást, hisz mindenki tudja: a gabona isteni adomány.
A filippínók szerint éhező népüket egy istennő mentette meg, mikor a tejével lespriccelt kiszáradt földeken kisarjadt a gabona.
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
Az osztrák "Mehlspeise", azaz édes tésztafélék - gombócok, nudlik, galuskák, rétesek, császármorzsák és palacsinták - családjába tartozó salzburgi desszert különlegesség az eredeti Mozart Kugeln-hez hasonlóan kedvelt édesség ausztriában csakúgy, mint nálunk.
Könnyen elkészíthető, könnyedén egy szemvillanás alatt belakmározható:)
Hozzávalók:
5 dkg vaj
3 evőkanál tej
2 evőkanál rétesliszt
6 tojásfehérje
3 tojássárgája
7 dkg porcukor egy csomag vaníliáscukor
Először is a sütőt előmelegítem 200 fokosra, egy nagyobb fajta, széles tűzálló edénnyel együtt.
15 éve | Csillag Virág | 3 hozzászólás
A képen szereplő péksütemény részletes, az elkészítés fázisait is bemutató fotókkal itt találod meg: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-kalasz
Gyors almás pite (lehet más gyümi is)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor, vagy más édesítőszer
1 csom. sütőpor
1 csom. vaníliás cukor
2 doboz 2dl-es kefír, vagy joghurt
2 db egész tojás
10 dkg margarin felolvasztva
30 dkg alma apró kockára, végkonyka szeletekre vágva, illetve reszelve (nem kötelező megpárolni)
Először a "száraz rész": a lisztet, a cukrot a sütőporral és a vaníliás cukorral összekeverem, majd jöhet bele a "nedves rész" : a 2 doboz kefírt (joghurtot), a 2 db tojással, az olvasztott margarinnal összekeverem, bele az almát és ezt a masszát összevegyítem a száraz anyagokkal.
15 éve | Serfőző Éva | 2 hozzászólás
Csoki nélkül is készülnek finomságok Svájcban, és a konyhánkban is...
Aki szereti a rizsfelfújtakat, erre is réraz majd, nálamlegalábbis ez a tapasztalat
Hozzávalók:
1+1/ bögre liszt, + egy evőkanál
1/2 bögre, + 1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
11 evőkanál hideg vaj vagy margarin
1/2 bögre hosszúszemű rizs
3 bögre tej
2 teáskanál frissen lereszelt citromhéj
pár csepp mandulaaroma, és pár csepp vaníliaaroma
1/2 bögre finomra darált mandula
3 nagyobb tojás
porcukor a díszítéshez
A másfél bögre lisztet összekeverem az evőkanálnyi cukorral, fél teáskanálnyi sóval és a sütőporral, robotgépben.
15 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
12 evőkanál paradicsom ivólé,
12 evőkanál kristálycukor,
10 evőkanál olvasztott zsir,
1 dkg szalagáré
55 dkg liszt.
Töltelékhez:
l ráma margarin,
25 dkg porcukor
5 dl. tej,
4 evőkanál griz,
baracklekvár
porcukor.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy részre osztjuk, és négy vékony lapot sütünk belőle. A tejben megfőzzük a grizt, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd ha a griz kihül, a kettőt jól ősszevegyitjük.Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat ugy, hogy
az első lapra krémet teszünk, rá tesszük a második lapot, ezt baracklekvárral megkenjük, rátesszük a harmadik lapot, erre szintén grizes tölteléket teszünk, majd ráhelyezzük a negyedik lapot és a tetjét megszórjuk porcukorral.
Ez a finomság akkor készül, ha nincs túl sok időm főzőcskézni, mégis valami különlegesebbre vágyom. Előregyártott leveles tésztát használok hozzá, természetesen ezzel is lehet jókat bíbelődni, ha valaki nem elégszik meg a mélyhűtött hozzávalóval...
Hozzávalók:
2 csomag (lap) levelestészta
40 dkg darált pulykahús
20 dkg ricotta
1 + 1 tojás
2 teáskanál apróra vagdosott friss bazsalikom
2 teáskanál metélőhagyma, szintén szecskázva
1 kávéskanál só és bors
szezámmag
Egy tojást egy mélyebb tálban felverek, hozzákverem a darált húst, a ricottát és a fűszereket.
15 éve | Fekete Mariann | 2 hozzászólás
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
1 db cukkíni
2 - 3 db padlizsán
2 fej vöröshagyma
1 db nagy pritaminpaprika
3 – 4 karika erős paprika
3 – 4 paradicsom
5 – 6 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Mustár
Cukkínit és a padlizsánokat megpucolom, szeletekre vágom, megsózom, és kb. 2 óra hosszára állni, hagyom. Ezután ( megnyomkodom) lecsöpögtettem, majd, kicsi olajon hirtelen megpirítom mind két oldalát, majd egy tálba helyezem.
A vöröshagymát és a pritaminpaprikát csíkokra vágom, megpirítom, hozzáadom a padlizsánokhoz.
15 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
5o dkg lisztet 2 csapott teáskanál sütőporral elvegyitünk, beleteszünk 20 dkg cukrot, 20 dkg hideg margarinnal az egészet elmorzsoljuk.Majd l pohár tejfőllel az egészet gyorsan összegyúrjuk. A tésztát l5 egyforma darabra osszuk, és 1 órára hütőszekrénybe rakjuk. Közben 2 üveg meggy befőttet lecsepegtetünk., és néhány szép szemét diszítésre félre tesszünk. Lisztezett deszkán 5 db. tésztát egyenként l5 x 2o cm-es darabokra elnyujtjuk, s minden tésztalap hosszanti oldalának szélére meggyet rakunk. A tekercseket sütőpapirral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük, és előmelegitett sütőben megsütjűk. A többi tésztával ugyanigy járunk el, csak előszőr 4 rudat sütünk ki szorosan egymás mellé fektetve, majd 3-at, 2-őt és egyet.
15 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
6 tojás sárgáját habosra keverek 3o dkg cukorral, l5 dkg zsirral. Majd hozzáadok l citrom reszelt héját és levét, ezzel is még egy kicsit kavarom, majd belekeverek 3o dkg lisztet, l sütőport, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Kizsirozott tepsibe öntöm, s tetejét bőven megrakom gyümölccsel. Főleg meggyet szoktam rárakni, de lehet "rádobálni" szílvát, vagy barackot is. Közepesen meleg sütőbe szép sárgára sütöm. Nekünk nagyon izlik, remélem másoknak is fog!
15 éve | László Krisztina | 3 hozzászólás
Szőlővel teli a konyha, és én nyersen, sülve, főve, bármilyen formában tálalom a családnak, ez a recept pedig mindnyájunk kedvence.
Egy igazi desszert-leves különlegesség, kezdők is nekiveselkedhetnek - már ha szeretik a szőlős nyalánkságokat...
Hozzávalók:
75 dkg szőlő (szemelt)
5 ek méz
2 evőkanál vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
2 dl vörösbor
egy darabka fahéj
2 szem szegfűszeg
1 tojássárgája
Fél kiló szőlőt egy liter fűszeres (fahéj, szegfűszeg) vízben puhára főzök, közben beleöntöm a vörösbort.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 1 hozzászólás
Ez egy egyszerű kis recept, biztosan mindenki sütött már hasonlót (például a rakott burgonya), de ebben a formában sós desszertként, és főételként is tálalható.
Könnyű elkészíteni, és rendkívül finom
Hozzávalók:
45 dkg burgonya
4 vékonyabb szelet zsírosabb sonka, bacon szalonna
egy nagyobb póréhagyma
fél bögrényi reszelt sajt (nálam Pannónia vagy Karaván)
1 tojás
egy kanál tejföl
só, bors, egy csipet édes nemes paprika
A burgonyát meghámozom, felszeletelem, és enyhén sós vízben puhára főzöm, azután villával pürésítem.
15 éve | Serfőző Éva | 2 hozzászólás
Ha eddig nem szeretted a sült céklát, eljött a nagy pillanat!
Ez a nagyszerű zöldség vajmi keveset szerepel a magyar konyhaművészet terítékén, pedig megér egy misét, de legalábbis egy próbát...
Hozzávalók:
3-4 közepes cékla
2 kisebb krumpli
2 evőkanál vaj
fél bögre liszt
egy közepes póréhagyma
só, bors, őrölt kömény
A céklát meghámozom, és lereszelem, majd ugyanígy a krumplit is, ugyanabba a tálba. Felkarikázom a póráhagymát és beleszórom, és persze fűszerezem.
ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNY ÖTVENEN TÚLIAKNAK!
Azon gondolkodsz, hogy manapság hol lehet kulturáltan szórakozni, a barátokkal közösen eltölteni egy estét? Vagy új saját korosztályodhoz tartozó emberekkel megismerkedni, új kapcsolatokat szerezni? Szereted a jól táncolható slágereket és szívesen hallgatnád élőben azokat?
Ez esetben itt a helyed, velünk ..
A kezdeményezés célja, hogy kialakuljon egy olyan zártkörű, akár klubszerűen működő rendszer, ahol minden hónap második szombatján majdnem ugyanazok az emberek találkoznak össze és érzik jól magukat egy összeszokott társaságban.
Nem egy újabb házi Raffaello szelet receptje, és még annál is finomabb!
Liszt nincs benne, de kókusz és csoki annál több, tehát ez sem alakbarát, de kit érdekel, ha egyszer annyira finom?:)
Kókuszevők, figyelem, egy újabb nagyszerű lehetőség az élvezetes bűnözére!
Hozzávalók:
2 tojásfehérje
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
10 kocka csoki (ízlés szerint lehet tej, ét, gömbölyű vagy lukacsos...:), félbevágva
Először is, előmelegítem a sütőt 180 fokra, és kibélelek egy tepsit sütőpapírral.
15 éve | Török Ferencné Éva | 4 hozzászólás
Babos káposzta
Hozzávalók: (3 főre)
l 1 kg füstölt csülök
l 50 dkg sertés lapocka
l 1 kg savanyú káposzta
l 20 dkg gyöngybab
l Zsír
l 1 evőkanál liszt
l 3-4 vöröshagyma
l Fűszerek: pirospaprika, pici delikát, majoranna, őrölt fehér- és feketebors, kakukkfű
Elkészítés: A babot beáztatjuk, vízben megfőzzük, amikor majdnem puha ízesítjük delikáttal. A csülköt külön lében puhára főzzük, levébe babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát, vöröshagymát teszünk.
Finom hamburger különlegesség töltött pulykával, pitában. Mondhatni a gyros egészséges változata, ínyenceknek és kísérletező kedvű konyhatündéreknek:)
Hozzávalók (4 adaghoz)
2 pita
60 dkg darált pulyka
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
negyed bögre aszalt paradicsom (olajban eltéve is jó)
negyed bögre spenót (mivel ilyenkor már nincs friss, jöhet a mirelit is, kiolvasztva, megszárítgatva)
fél bögre apróra dabarolt mozzarella
görög fűszerkeverék (kakukkfű, bazsalikom, oregano, római kömény, kömény, bazsalikom, ánizs, fahéj)
egy fél citrom
só, bors
A darálthúst megfűszerezem, elgyúrom benne a péppé zúzott fokhagymát, és nyolc egyforma, lapos pogácsát formázok belőle.
15 éve | Serfőző Éva | 7 hozzászólás
Hát igen. Ez van. De különleges, és tényleg nem rossz:)
Hozzávalók:
(egy 2,5 dl bögre a mérték!)
2 bögre cukor
2 bögre liszt
fél bögre lágy teavaj
fél bögre író
fél bögre olaj
3 evőkanál keserű kakópor
1 teáskanál sütőpor
1 bögre Coca Cola (na jó, lehet Pepsi is...)
2 tojás
egy késhegynyi szódabikarbóna
egy csipet só
2 teáskanál vaníliakivonat, vagy 1 kávéskanál vaníliaaroma
1+1/2 bögre apró mályvacukor
a mázhoz:
fél bögre teavaj
3 evőkanál keserű kakópor
6 evőkanál Coca Cola
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat, vagy fél kávéskanál vaníliaaroma
1 bögre felaprított pekándió
Előmelegítem a sütőt 180 fokosra.
15 éve | Lakics Gabriella Anna | 5 hozzászólás
Puliszka!
HV:50dkg,kukorica liszt,25dkg,júh túró,vagy tehén túró, 10dkg,füstölt apróra vágott szalonna,2,evő kanál ét olaj,só,
Elkészítése:1liter sós forrásban lévő vízbe,beleszórjuk a kukorica lisztet,és folytonos keverés mellett sűrűre fözzük,amig el nem válik az edény falától,és a főzőkanál megnem áll benne.10dkg szalonnát megpíritjuk 2-evő kanál olajban.Majd a massza felét 1-tűzálló tálba szaggatjuk,és rásímitjuk a túrót,erre ráterítjük a pirított szalonnát,végül a maradék masszát rászaggatjuk,és kevés zsíradékkak meg locsoljuk.Elő melegített sűtőben,25-perc alatt meg sütjük.Nagyon finom és laktató.Melegen tálaljuk adhatunk mellé tejfölt is.Lehet édesen is de akkor nem kell a túró,és a szalonna.csak az étolaj hozzá.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 7 hozzászólás
Könnyű nyár végi fogás, nagyon könnyű elkészíteni, és nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag. Desszertként jegyzi a receptkönyvem, de eléggé eltelíti az embert, könnyű vacsorának is megteszi.
Hozzávalók:
fél kiló túró
3 evőkanál cukor
3 tojás
egy csomag vaníliás porcukor
5 dkg teavaj
fél csomag sütőpor
5 evőkanál búzadara
8-10 nagy puha sárgabarack
egy citrom
egy marák szeletelt mandula megpirítva
egy csipet só
15 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Hozzávalók: 7o dkg liszt
2 db, tojás
l db, natur kefir
l dl étolaj
l dl tej
5 dkg élesztő
l ráma margarin
2 evőkanál cukor
l evőkasnál só
l tojás sárgája a kenéshez
Először a margarint jó habosra keverem a sóval.
15 éve | matus irén | 1 hozzászólás
Megváltoztatja-e a történelemkutatás menetét, ha a tatuk feltúrják a régészeti lelőhelyet? Mi történik, ha az őszi óraátállítást nem bírjuk ki ébren, és éjfél előtt elalszunk? Jobb ízű-e a lecsó, ha karikára vágjuk benne a paprikát, mintha hosszában? Az emberi lét nagy kérdései ezek, mi pedig elhatároztuk, hogy a lecsóprobléma titka végére járunk. El is készítettük a kétféle lecsót, sőt egy harmadikat is, a tojásosat, de mivel az ÁNTSZ nem örülne, ha az utcán kóstoltatnánk Tímeákkal és Tiborokkal, ravasz tervet eszeltünk ki.
15 éve | matus irén | 1 hozzászólás
A tavalyi volt a tizedik karácsony, mikor a nagyim megtartotta magának a habos csokis sütije receptjét. – Majd egyszer – hangzott el ismét a dühítő válasz. Számtalanszor feltúrt konyha, ronggyá lapozott szakácskönyvek, remények és feleslegesen összecsokizott edénykupacok után rájöttem, hogy a nagymamám titkos hozzávalót rejteget. Épp, mint a McDonald’s. Vagy mégsem?
Számos világhírű márka őrzi féltve titkos receptjét. A Coca-Cola pontos összetételét az atlantai SunTrust Bank páncéltermében tartják, a Kentucky Fried Chicken fűszerkeverékét a feltaláló éveken át az autójában dugdosta, a Zwack család pedig generációk óta otthon vegyíti össze az Unicum fűszereit, így az üzembe már csak a keverék érkezik.
15 éve | matus irén | 0 hozzászólás
GRILLÉTELEK, SALÁTÁK
A kerti partik nélkülözhetetlen eszköze
Hangulatos, enyhe estéken kellemes kikapcsolódás a szabadban főzés-sütés. Ehhez nyújt útmutatást ez a könyv: változatos, friss, gyorsan és könnyen elkészíthető ételek gyűjteménye húsimádóknak és vegetáriánusoknak egyaránt. Felszolgálhat izgalmas hideg leveseket, míg elkészül a grillezett fogás, ropogós salátákat a húsételek mellé, megtalálja a legjobb zöldséges és húsos grillételek, bográcsételek receptjeit, de a kellemes, gyümölcsös édességekről se feledkezzen meg.
Imádom, ahogy reccsen, ahogy a pép betölti a szájüreget, ahogy váratlanul egy sódarab nyomja el az ízeket. Hetekig tudnék ropin élni, ha nem rettegnék a skorbuttól meg a tükörtől. Azért a világban akad olyan, akit nem riaszt el minden apróság, akit nem korlátoznak a normák, sem a józanság vagy az ízlés. Van, aki bírja a szélsőséges kosztot. Persze sokakat egy magasabb cél vezet. Gombóc Artúrt például az motiválja, hogy egyszer eljusson Afrikába. De nem lehet mindenki olyan mázlista, mint cikkünk főhősei, akik boldogan élnek fényen, jégen vagy sáron.
A szilvalevest úgy is el lehet készíteni, hogy többet mutasson egy egyszerű sűrű szilvalénél. Csak egy kicsit meg kell bolondítnai ezzel-azzal, és legendás őszi ínyencfalat válik belőle:)
Hozzávalók:
1 kg puha, édes szilva
15 dkg porcukor
egy nagy csipet só
egy kávéskanál vaníliaaroma
egy fél kávéskanál reszelt citromhéj
őrölt fahéj
2 tojássárgája
2 dl tejszín
30 dkg sárgadinnye
egy marék sótlan mandula apróra törve és megpirítva
Forró cukros vízben megfőzzük a kimagozott szilvát egy csipet sóval, és miután kihűlt, átpasszírozzuk, hogy megszabadítsuk a héjától.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 4 hozzászólás
Régóta "vagyok a szakmában", de ennél könnyebben és gyorsabban elkészíthető, finom vendégvár falathoz még nem volt dolgom!
Vendégek nélkül, a saját örömömre is szívesen sütöm, mert az elkészítése nem vesz negyedóránál több időt igénybe, cserébe finom, ropogós és könnyű!
15 dkg tejes kiőrlésű liszt
15 dkg margarin
15 dkg reszelt parmezán (más kemény sajttal helyettesíthető)
15 dkg dió, vagy dióféle
3 tojás
A vajat puhára kikeverem, és beledolgozom a száraz hozzávalókat.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Hmmmmm....kukorica is, puding is, csípős is...ezt ki kell próbálni4
Hozzávalók:
4 nagy tojás
4 dl tejföl
1/4 bögre friss zöld chilipaprika
1/3 bögre cukor
3 evőkanál Tabasco szósz
2 paradicsom
50 dkg kukorica
só
Először is, megfőzöm a kukoricát, majd lefejtem. Mirelitet is használhatsz, úgy egyszerűbb (kimérni is).
Azután leforrázom a két paradicsomot, és lehúzom a héjukat.
Azután egy nagyobb tűzálló edényt vékonyan kiolajozok.
Ne riasszon el senkit a név, nem kell esernyő alatt tüzet csiholni a kertben a különleges fogás elkészítéséhez!
Csak kukorica, egy jó sütő, és némi tüzes mexikói hangulat szükséges a csípős szószba mártogatott kukoricához!
Hozzávalók:
3-4 közepes kukorica
egy csomag teavaj, vagy ugyanennyi margarin
egy zöld citrom (lime)
chilipaprika frissen vagy szárítva
só és bors
egy kávéskanálnyi friss, felaprított koriander
olívaolaj a sütéshez
A kukoricát héjába csomagolva sós lében megfőzöm, azután serpenyőben füstösre sütöm.
15 éve | matus irén | 15 hozzászólás
Kedves Klubtagok!
Mivel egy fantasztikus közösség van kialakulóban itt a Recept klubunkban a Network.hu a "szárnyai alá vett" bennünket! Felfigyeltek ránk! Ez néhány apró változtatással jár, amiktől még jobban fog működni Klubunk!
Szóval lett először is az új design, külalak, amit már láthattatok. A másik dolog: megkerestek engem e-mailben, hogy egy picit tegyek rendet a klubban. Azt dolgoztam ki a Network szerkesztőségével e-mailben, hogy az összes kép alá receptet fogunk feltölteni, és a képeket új galériákba fogjuk rendezni, a jobb áttekinthetőség kedvéért.
15 éve | Serfőző Éva | 6 hozzászólás
Édes és fűszeres? Egyszerre? Miért is ne?
A rozmaringot általában sós ételek készítésénél használom, de ez a recept megragadta a fantáziámat, megsütöttem, és nem bántam me!
És nem is adtam belőle senkinek, nem beszéltem rá azokat, akik húzták a szájukat a furcsa párosítástól. Akkor több marad nekem!
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiörlésű liszt
2 teáskanálnyi sütőpor
egy csipet só
3 nagy tojás
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat, vagy két-három csepp aroma
2 teáskanál friss rozmaringlevél apróra vágva
4 evőkanál tejszín
1 kávéskanálnyi frissen facsart citromlé
1-2 evőkanálnyi barnacukor, díszítéshez
Először is, előmelegítem a sütőt 170 fokosra, és egy vékonyabb, hosszúkás sütőformát kivajazok, és kibélelek sütőpapírral.
1/2 kg, zöldbab,1/2 kg.burgonya
2 cikk fokhagyma,
1 csapott fakanál liszt,
1 mokkáskanál pirospaprika,
2 ek tejföl,olaj,
pár karika kolbász/vagy füstölt hus.
A zöldbabot a burgonyával úgy fözükmeg,hogy egy vagy két burgonyát lereszelünk
sürítésnek,majd fokhagymás pirospaprikásan berántjuk,tejföllel higitjuk a rántást és lassan kevergetve beleöntjük a megfött zöldbab és kiskockára vágott burgonyára.
A kolbászkarikákat beleis lehet fözni vagy tetszés szerint megsütni a tetejére diszíti, pici ecettet is rakhatunk bele.Kenyér nélkül is laktató és tartalmas.
Kedves Új és Régebbi Tagok!
Szeretnék egy kis jótanácsot adni Nektek, hogy hogyan a legpraktikusabb használni a közösséget.
1. Amikor képet töltötök fel hasznos, ha aláírjátok magát a receptet, így minden egy helyre kerül. Sajnos a Network rendszerében rögtön a feltöltés után erre nincsen egyelőre lehetőség, viszont, amikor a képek feltötődtek és az OK gombra is rányomtál, láthatod a képgalériát, ahová feltöltötted a fotódat.
Ilyenkor kattints az étel fotójára, és alatta a "Kép leírása" gombra kattintva írd le a receptet.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás