Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 7o dkg liszt
2 db, tojás
l db, natur kefir
l dl étolaj
l dl tej
5 dkg élesztő
l ráma margarin
2 evőkanál cukor
l evőkasnál só
l tojás sárgája a kenéshez
Először a margarint jó habosra keverem a sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és cukorral.A lisztet egy tálba mérem, és ősszeállitom a tésztát a kefirrel, olajjal és a tojásokkal. SÓ NEM KELL BELE! Rugalmas tésztát kapok, és ha szükséges a kefirből többet teszek, vagy tejföllel pótolom. A tésztát 8 egynlő részre vágom, és külön külön tányér nagyságura kinyujtom.Egyet megkenek a sós margarin egy negyed részével, majd beboritom egy másik lappal. A továbbiakban ugynigy járok el, végül a nyolc kerek lapból csak négy lesz. A lapot 4 felé vágom, majd minden cikket még három fele. Ezeket a cikkeket külön külön szorosan felcsavarom, kis kifliket kapok belőle,. Ritkásan kizsirozott tepsibe rakom őket, tojással lekenem mindet, és tetszés szerint megszóron őrőlt köménnyel, szezámmaggal, vagy reszelt sajttal. EGY ÓRA hosszat pihentetem, majd HIDEG sütőbe téve kb. 2oo fokon kisütöm. A második tepsivel már rakom a felmelegedett sütőbe. 25 - 3o perc alatt kisül, nagyon- nagyon finom!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Így készíts fantasztikus amerikai fánkot
Cukor-, tej-, gluténmentes meggyes piskóta
Mindenmentes lángos alaprecept
Íme egy gyors almatorta a hét végére