Recept: Puliszka!

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Puliszka!

 

HV:50dkg,kukorica liszt,25dkg,júh túró,vagy tehén túró, 10dkg,füstölt apróra vágott szalonna,2,evő kanál ét olaj,só,

Elkészítése:1liter sós forrásban lévő vízbe,beleszórjuk a kukorica lisztet,és folytonos keverés mellett sűrűre fözzük,amig el nem válik az edény falától,és a főzőkanál megnem áll benne.10dkg szalonnát megpíritjuk 2-evő kanál olajban.Majd a massza felét 1-tűzálló tálba szaggatjuk,és rásímitjuk a túrót,erre ráterítjük a pirított szalonnát,végül a maradék masszát rászaggatjuk,és kevés zsíradékkak meg locsoljuk.Elő melegített sűtőben,25-perc alatt meg sütjük.Nagyon finom és laktató.Melegen tálaljuk adhatunk mellé tejfölt is.Lehet édesen is de akkor nem kell a túró,és a szalonna.csak az étolaj hozzá.

 

Jó étvágyat kivánok hozzá!!!

Be küldő: Lakics Gabriella!

Címkék: nagyanyáink recetjei

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

RG Gábor üzente 14 éve

hasonló az én puliszkám is.én 3 rész víz 1 rész kukoricadara.a vízbe kis olajat és vegetát is teszek.hideg vizet felteszem melegíteni,állandó kavargatás mellett sűrüre főzöm hogy el váljon az edénytől.ki hűtöm,kiszaggatom egy tányérra.tejfölt,túrót teszek rá.mikróban megmelegítem és úgy szórom rá a frissen sült apróra vágott szalonnát.így tányéron akár egy adagot is meg tudok csinálni

Válasz

szabo gina üzente 14 éve

ugylatszik te tudod az igazi receptet,hogy keszul az igazi turos puliszka.latogass el erdelybe,kalotaszegre tavasszal es tobb receptet fogsz megtudni az erdelyi konyharol.

Válasz

szabo gina üzente 14 éve

igen ez valoban jo recept,csak mi itt erdelyben finobban csinaljuk.ahogy meg irtak masok is kell a tetejere is juhturo,vagy sajt es minel jobban raolvad annal jobb.es tobb reteggel is persze.de lehet gombocot gyurni belolle a kozepebe nyomjuk a juhturot es grillen megpiritjuk korbe.isteni ezt nevezik a juhaszok eledelenek. aki ellatogat kalotaszegre az megis kostolhatja ezeket a finomsagokat.

Válasz

Gyömörei Marika üzente 14 éve

Puliszka recepthez én még annyit,hogy szoktam egy kis fej vöröshagymát is pirítani és azt is ráteríteni.Úgy még finomabb.
Gyömöreiné Marika

Válasz

Hudák Ágnes üzente 14 éve

.... én kukoricadarával szoktam csinálni, több réteget rakok, és a tetejére is teszek juhtúrót, szalonnat és zsiradékot.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu