Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A szilvalevest úgy is el lehet készíteni, hogy többet mutasson egy egyszerű sűrű szilvalénél. Csak egy kicsit meg kell bolondítnai ezzel-azzal, és legendás őszi ínyencfalat válik belőle:)
Hozzávalók:
1 kg puha, édes szilva
15 dkg porcukor
egy nagy csipet só
egy kávéskanál vaníliaaroma
egy fél kávéskanál reszelt citromhéj
őrölt fahéj
2 tojássárgája
2 dl tejszín
30 dkg sárgadinnye
egy marék sótlan mandula apróra törve és megpirítva
Forró cukros vízben megfőzzük a kimagozott szilvát egy csipet sóval, és miután kihűlt, átpasszírozzuk, hogy megszabadítsuk a héjától. Aztán visszadubjuk a pürét a vízbe, és krémesre turmixoljuk. (Annyi vizben főzzük, amennyi ellepi!)
A tejszínt elkeverjük a tojássárgával, és egy nagyobb edénybe hozzámerünk a langyos levesből. Elkeverjük, újra meggyújtjuk a szilva alatt a gázt, de csak takaréklángon, nehogy összeugorjon a tojás! És rögtön elkezdjük szépen óvatosan, állandó keverés mellett belecsurgatni. Addig égjen a gáz, amíg meleg nem lesz, de ne forrósodjon fel! Ekkor zárjuk el, és állandó keverés mellett fűszerezzük. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt beleszórjuk az apró kockára vágott sárgadinnyét, majd meghintjük a pirított mandulával.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Szilvával töltött mandulás túrógombóc
Vörösboros szőlőleves
Mézes aszalt bonbon
Mézes aszaltszilvaleves dióval