Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Édes és fűszeres? Egyszerre? Miért is ne?
A rozmaringot általában sós ételek készítésénél használom, de ez a recept megragadta a fantáziámat, megsütöttem, és nem bántam me!
És nem is adtam belőle senkinek, nem beszéltem rá azokat, akik húzták a szájukat a furcsa párosítástól. Akkor több marad nekem!
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiörlésű liszt
2 teáskanálnyi sütőpor
egy csipet só
3 nagy tojás
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat, vagy két-három csepp aroma
2 teáskanál friss rozmaringlevél apróra vágva
4 evőkanál tejszín
1 kávéskanálnyi frissen facsart citromlé
1-2 evőkanálnyi barnacukor, díszítéshez
Először is, előmelegítem a sütőt 170 fokosra, és egy vékonyabb, hosszúkás sütőformát kivajazok, és kibélelek sütőpapírral.
A lisztet, sütőport és sót összekavarom, és félreteszem.
A vajat simára dolgozom a cukorral., utána ebben a krémben tojásokat egyenként felverem, mindegyik után hozzáadva a lisztes keverék negyedét, így nem lesz csomós. Ezután adom hozzá a tejszínt, a citromlevet és a vaníliát is, és úgy keverem tovább, míg egészen sima, homogén masszává nem válik.
Azután a forbába öntöm, cukorral szórom meg a tetejét, és nagyjából 1 óra 20 percig sütöm. Sütőtől függ persze, érdemes fogfiszkálóval vagy húsvillával ellenőreizni, akkor jó, ha már nem ragad a közepe.
Kihűl, és már ehető is.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kasutera, a japán Szivacssütemény
Vaníliás pisztácia sablé
Pekándiós datolyakenyér
Kókuszos tallér