Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon szeretjük a gyümölcskenyereket - télen aszalt finomságokkal, nyáron idénygyümölcsökkel.
Az omlós datolyakenyér lágyabb, puhább, mint a téli testvére, és bár a datolya nem kimondottan (magyar) idénygyümölcs, valamiért mégis nyaranta kapunk hozzá kedvet.
De minden évszakban gazdagíthatja az édességválasztékot!
Nem nehéz elkészíteni, és aki szereti a datolya ízét, nagy örömét leli majd benne!
Hozzávalók:
1 + 1/2 bögre datolya, egy bögre forró vízben áztatva fél órát
1 bögre barnacukor
1 + 1/3 bögre teljes kiörlésű liszt
3/4 bögrepekándió (helyettesíthető más diófélével)
1 tojás
1/4 bögre tej
1 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
Előkmelegítem a sütőt 175 fokosra.
A cukrot alaposan elkeverem az olajjal, hozzáadom a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Azután hozzákeverem a datolyát - a vizet is! - a tojást és a tejet, és alaposan összedolgozom.
Beleszórom a pekándiót is, kivajazok egy sütőformát (őzgerinc forma), 45 percig sütöm, azután tálcára borítom hűlni. Ilyen egyszerű, és nagyon finom!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kókuszos tallér
Banános datolyás torta
Vaníliás pisztácia sablé
Rozmaringos cipó