Recept Blog: 2009. június

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. június

Kókuszos csokis krémes piskótarolád (saját recept)

Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 2 cs. csokoládés pudingpor, 1 kk. sütőpor.
Krémhez: 25 dkg Ráma margarin, 15 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé, 6 ek. kókuszreszelék, 1 cs. csokoládés pudingpor, 3 dl tej, 2 ek. kristálycukor.

Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a pudingport, és a sütőport. Kb. 29x36 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belekenjük a masszát, és percek alatt előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

El fogom készíteni. Biztos nagyon finom. Köszi a receptet.

Tovább 

Hozzávalók: 25 dkg Rama margarin

                      25 dkg túró

                      25 dkg liszt

                      1 tojás

                     

 

 

Az összegyúrt masszát 1 napig állni hagyjuk a  hűtőben – utána sütjük.

Utolsó hozzászólás

Székely Katalin üzente 14 éve

Nagyon szívesen

 

Hagymatorta, kicsiben.

Régi recept, mini tortaformában, szintén családi kedvenc mifelénk.

 

Hozzávalók (9 tortához)

 

a tésztához:

 

25 dkg liszt

12,5 dkg vaj

1 tojás

1 teáskanál só

 

a töltelékhez:

 

6 dkg vaj

2 nagy vöröshagyma

3 tojás

1 dl tejföl

1 dl tejszín

fél teáskanálnyi őrölt szerecsendió

só, őrölt feketebors

 

network.huA lisztet, vajat és sót robotgéppel összekverem, majd kézzel hozzádolgozom a tojást is, 2-3 evőkanál jéghideg vízzel együtt.

Tovább 

 gesztenyés muffin

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

3 tojás

20 dkg Rama

5 dkg porcukor

1 tábla ét tortabevonó vagy Tibi csoki

5 dkg liszt

1/2 sütőpor

1 csomag gesztenyemassza

pici tej

 

A Rama-t a cukorral habosra kavarom, beleteszem a tojásokat, az áttört gesztenyét, a felolvasztott csokit, az átszitált lisztet és a sütőport. Muffinformába téve 15 perc alatt készre sütöm. Tetejét porcukorral megszórom.

Susan Loomis kedvenc recepje, mert a füge íze tökéletesen érvényesül benne és nincs

túlédesítve. – Stahl Judit

Ínyenceknek ajánlom!

network.hu

 

 

Hozzávalók kb. 4 liter dzsemhez:

 

                       2 kg részben meghámozott, nyolcadokba vágott füge,

                       75 dkg cukor,

                       125 ml víz,

                       2 citrom (jól megmosott)

 

A citromok végeit levágom és a gyümölcsöket hosszában elnegyedelem.

Tovább 

Természetesen ez is Stahl Judittól származik.

Gyorsan elkészíthető és incsi – fincsi. Nyamiiiiii!!!!!!!!

      

 

network.hu

  

 

Hozzávalók: 10 dkg finomliszt,

                      10 dkg teljes kiőrlésű liszt,

                      1 ½ kávéskanál sütőpor,

                      1 kávéskanál szódabikarbóna,

                      5 dkg apróra vágott étcsoki,

                      1 db tojás,

                      1 kávéskanál vaníliaaroma,

                      10 dkg barna cukor,

                      ½ dl olaj,

                      2 dl 1.5%-os zsírtartalmú tej

 

Bemelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat) és a muffintepsi horpadásaiba beleteszek egy-egy papírkapszlit.

Utolsó hozzászólás

Székely Katalin üzente 14 éve

Nagyon szívesen.

Tovább 

Stahl gyors édességes könyvében olvastam ezt a receptet.

Hozzávalók (egy fél focilabda méretű – na, jó, ez túlzás – de egy jó

nagy félgömbhöz):

                 20 dkg étcsoki (minél jobb minőségű, annál jobb, de minimum 70%-os)

                 10 dkg vaj,

                 10 dkg cukor,

                 3 db tojás,

                 3,5 dl tejszín,

                 1 zacskó zselatin fix (Ebből 2 evőkanálnyi kell),

                 0,5 kg málna,

                 rum

 

A málnákat meglocsolom egy kis rummal és úgy hagyom, hadd fürdőzzenek és szívják magukba az aromákat.

Tovább 

A csokitorták királynőjének receptje – Stahl Judit módra. – (Liszt nem kell bele,

csoki annál több.)

Szigorúan csak különleges alkalmakra!

 

Hozzávalók: 3 tábla (30 deka) étcsoki minél magasabb a kakaótartalom, annál jobb,                 

                           15 deka vaj,

                           2 evőkanál tejszín,

                           5 db tojás,

                           20 dkg cukor,

                           vanília,

                           1 csipet só,

                           2-3 evőkanál tej,

                           1 evőkanál kakaó,

                           10 dkg mandula vagy dió megpirítva és durvára darálva

    a mázhoz: 10 dkg étcsoki,

                           5 dkg vaj,

                           rum


A diót vagy mandulát megpirítjuk, és ha már kihűlt, durvára daráljuk.

Tovább 

network.huEttetek már sült retket? Az egyik kedvenc csemegén, egyszer, egy elmehagyott napon gondoltam egy nagyot, és kipróbáltam. Érdemes volt:)

Ez a recept az egy kedvenc verzióm, tortillának elkészítve

Hozzávalók:

 

3-4 nagyobbacska retek

egy fél vöröshagyma

3 nagy tojás

egy evőkanál tejszín

só, bors

olívaolaj a sütéshez

 

 

network.huA retket és a hagymát vékonyan felkarikázom, és kevés olajon megsütöm-megpirítom, és papírtörlőn felitatom róla az olajat

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 14 éve

nagyon jol nezki de odzkodom egykicsit a sultretek izetol.nemvagyok benne biztos hogy izlene de kiprobalom.dijazzom az otletet azert.

Tovább 

 Pizza másként

14 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Nem szeretem azt a pizzát, amit az étteremben, illetve a pizzériában adnak.
Magam készítek egy másik, gazdagabb fajtát, ez persze macerás, de nagyon finom, ezért nekem megéri a fáradságot.


20 dkg liszttel készítek kelt tészát, amit azonnal a sütöbe, formára nyomkodok.
Erre jön a 1/2 kg hagymán sóval, borssal megpárolt darálthús.
A darált húsra teszek kb. 1 kg megfonnyasztott hagymakarikát, erre paradicsom karikákat, majd az egészet befedem vékony sajtszeletekkel

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Paradicsomszósszal is biztos nagyon finom, de igy kevesebb a vitamin benne. Gondolom én!

Tovább 

 IEOOnawjKUfIrv

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hcp7HE http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

 

 

network.hu

5 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 9 ek vizet, 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, fél csomag sütőport, csipetnyi sót és az 5 tojás felvert habját. Krém: 1 Rámát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverünk. 4 púpozott ek lisztet 3 dl tejjel állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadunk 3 tojás sárgáját és az előző krémet. A tetejére 3 tojás fehérjét 18 dkg porcukorral gőz felett felverjük és a krém tetejére kenjük.

Utolsó hozzászólás

nagyn finom süti

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 nagy tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg barnacukor
- 25 dkg vaj
- 18 dkg félédes csoki
- 18 dkg vajkaramella
- 9 dkg durvára vágott dió
- 1,8 dl főzőtejszín
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk sütőpor
- csipetnyi só

Elkészítése:
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 30×23 cm-es szögletes sütőformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, fahéjat és a sót.
3. A vajat a cukorral és a barnacukorral együtt robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük.

Tovább 

network.hu











1 l tej, 2 vaníliás puding, 6 evőkanál cukor, babapiskóta 10 – 15 dkg, gyümölcs ki hogy szereti, 3 dl OKÉ tejszín

8 dl tejet felteszek forrni, pudingot, cukrot a maradék tejjel elkeverem, majd ha forrásba levő tejbe öntöm, egyet forr és kész.

Tálba rétegezem, puding, babapiskóta, gyümölcs, ezt ismételem, úgy fejezem be, hogy felül puding legyen.

Hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem minimum fél napra.

Fogyasztás előtt felverem a tejszínt, a pudingra kenem, majd teszek rá gyümölcsöt és nyam..

Tovább 


network.hu


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kg káposztát lereszeltem, kevés olajon megdinszteltem, sóztam, borsoztam és pici őröltköményt is tettem hozzá, hagytam kihűlni.

5 dkg élesztőt, kb 2 dl tejfölbe elkevertem, vártam, míg az élesztő megkezdi munkáját.

60 dkg lisztet elmorzsoltam 30 dkg margarinnal, 1 egész tojást és 3 tojássárgáját, tejfölbe elkevert élesztőt adtam hozzá, sóztam ízlés szerint / ez nálam 4, mokkásnál nagyobb, teásnál kisebb kanál sót jelent / majd következett a káposzta, a hozzávalókat jól összedolgoztam, lefedve kelesztettem kb.

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 14 éve

Megsütöttem,nagyon finom,máskor is fogom

Tovább 

 

network.hu

 

  

 

50 dkg darált házikeksz
15 dkg margarin
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
1,5 dl főtt kávé

Mindezt összegyúrjuk, és egy kivajazott 26 cm-es átmérőjű tortaformába nyomkodjuk egyenletesen.

 

 

 Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
0,5 dl rum
5 dl Hulala tejszín kemény habbá verve

20 gramm étkezési zselatin felfőzve

Tetejére: étcsokoládé reszelék, és csoki dara.

Elkészítése:
A gesztenyemasszát a 0,5 dl rummal kikeverjük, hozzákeverjük óvatosan a kemény habbá vert Hulalát, melyből félre teszünk a torta tetejének díszítésére.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

igazán egyszerű,nagyon finom lehet,elkészítem ezt is.Köszönöm a receptet.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók

  • 5dkg darált mogyoró
  • 1 tk mandula kivonat (vagy Amaretto)
  • 4 ek tej
  • 1 adag palacsinta tészta
  • 30 dkg csokis-mogyoró krém (pl Nutella)
  • 4 ek tejszín
  • 5 banán
  • 2 ek citromlé
    Dekoráció: egy maréknyi mogyoró pörkölve, tejszínhab vagy fagylalt

Elkészítés

  1. A darált mogyorót, tejet és mandula kivonatot keverjük a palacsinta tésztába, majd süssük ki a palacsintákat.
  2. A csoki krémet keverjük el a tejszínnel, és melegítsük egy kicsit fel, annyira hogy puhább legyen, de ne folyékony.

Tovább 

 

network.hu

 

 

2 evőkanál rizsliszt,1 közepes alma,2 db tojás,1 db poharas tejföl,fél kávéskanál sütőpor,kukorica keményítő 2-3 evőkanállal.

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba rakom, az almát bele reszelem és jól össze dolgozom. 3 db palacsinta lesz belőle. A palcsintasütőt kiolajozom és meg sütöm a szokásos módon a palacsintát mindkét oldalán. Vastag palacsintákat kapunk. Egymás tetejére rakva töltöm meg ízlés szerinti töltelékkel( lekvár,dió,)és tortaként szelem fel.

Tovább 

network.hu

Tészta hozzávalói:
4 tojás
17 dkg kristálycukor
1 zacskó van.cukor
5 dkg étkezési keményítő
8 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor

Krém hozzávalói:
2 teáskanál zselatin
5 dl.tejföl
1/2 citrom leve
1 zacskó van.cukor
40 dkg eper
2.5 dl.tejszín

Elkészítés:
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük.A tojások sárgájával tovább keverjük,majd rászitáljuk az érkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:

 

25 dkg + 1 teáskanál vaj vagy margarin, 30 dkg Koronás sütőcukor vagy finom kristálycukor, csipetnyi só, 3 zacskó vaníliás cukor, 6 tojás, 30 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 6 evőkanál tej, 1,5 dl erős feketekávé, 3-4 evőkanál konyak, 25 dkg natúr tejszínes krémtúró vagy mascarpone, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 doboz (125 g) vékony tejcsokoládé-lapocska, 5 dkg ét tortabevonó, kávészemek, a tepsi kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa, nejlonzacskó

Elkészítés:

 

A vajat 25 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:
15 dkg mogyorós csók, 12 dkg vaj, 28 g zselatin, 1 citrom, 500 g joghurt, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 275 g tejszín, 50 dkg málna, a forma kikenéséhez: kevés olaj, a díszítéshez: tejszínhab, mogyorós csók és málna

Elkészítés:
A nejlonzacskóba tett mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott vajat jól eldolgozzuk a morzsával, olajjal kikent 26 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és kb. fél órára hűtőbe állítjuk.

Tovább 

network.huGyors és finom, nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon könnyű 2-3 szeletet elfogyasztani, mondjuk ebédre. Vagy uzsonnára, esetleg vacsorára. Bátrabbak persze reggelire is bevállahatják:)

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

a tésztához

 

20 dkg liszt

10 dkg vaj (nem margarin!)

1 tojás sárgája

2 evőkanál hideg víz

egy csipetnyi só

 

Ezeket alaposan összedolgozom, jó 5-6 percet gyúrom, hogy finom omlós linzertészta süljön ki belőle.

És közben előmelegítem a sütőt 220 fokra!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Jajjajaj, el kell mennem a géptöl, mert rettenetesen megéheztem.
A hétvégén kipróbálom feltétlenül.

Tovább 

A hagyományoknak megfelelően készül,mondjuk egy bögre rizs kétszer annyi viz..A különbség csak annyi hogy egy teás kanál morzsolt oregánót és egy teáskanál morzsolt bazsalikomot egy kevés majorannát teszek bele. Próbáljátok ki kicsit olaszos izt kap.

Utolsó hozzászólás

Antal Teréz üzente 14 éve

Kiprobálom, köszi.Teri

Gyerekkori ízek, felnőttkori bűnök...ha már madár, legyen jó csokis, adjunk az élvezeteknek bőséggel!

 

Hozzávalók:

 

1 l tej

5 tojás

12 dkg porcukor

1 evőkanál méz

1 csomag Bourbon vaníliás cukor

17 dkg étcsoki (60%-os, vagy azt meghaladó kakaótartalommmal)

1 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)

egy csipet só

egy fazék víz

1-2 marék szeletelt madnula megpirítva

 

Én először a levét szoktam elkészíteni: a tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a mézzel (és a fahéjjal), a tejet elkezdem forralni, és amikor már felforrt, beletördelem a csokit, megolvasztom-felforralom, azután elzárom, kimerek egy bögrényit, abban elkeverem a cukros-mézes tojássárgáját, és úgy csorgatom szépen lassan hozzá.

Utolsó hozzászólás

Keresztes magdalena üzente 14 éve

Nagyon finom koszonom areceptet

Tovább 

1,5dl viz , 20dkg cukor,1 cs rama margarin,3 cs turista tejpor, 3 cs puffasztott rizs, 5dkg kakaopor.  A vizet felforraljuk feloldjuk benne a cukrot, belekeverjük a ramat a tejport tálba raakjuk,  belekavarjuk a kakaoport hozzáadjuk a puffasztott  rizst, beleöntjük a cukros masszát elkeverjük,  tepsibe vagy tálcára simitjuk fagyasztóba magdermesztük és már fogyaszthato is .Nálunk nagyon menö kis dsszert a gyerekek nagyon szeretik,és én is.                  

Utolsó hozzászólás

horváth rea üzente 11 éve

Köszi a receptet nagyon finom

network.huNem múlhat el vásár vagy ünnep a legidétlenebb nevű lepény nélkül!

(A Tök egy település nevét jelöli, a pompos szlovák eredetű szó, szakítást, tépést jelent. Így már érthetőbb?:)

Mifelénk pedig nem múlhatnak el hetek anélkül, hogy a család ne követelné rajtam. Ez a kenyérlángos alapreceptje, aki tud másikat, írjon!

 

Hozzávalók:

 

50 dkg liszt

2 nagyobb krumpli

a főtt krumpli leve!

2 dkg élesztő

1 ek olaj

1 tk só

1 tk cukor

 

Először is, megfőzöm a megpucolt, felkockázott krumplit sós vízben, leöntöm a levét és félreteszem, a krumplit pedig pépesre töröm.

Utolsó hozzászólás

Dénes Roberta üzente 14 éve

Nagyon hálás vagyok a Töki pomposért! Halálosan únom, hogy vagyonokért kell vennem különböző rendezvényeken! Egy-két adag árából egy csomót készítek!

Tovább 

Sziasztok!

Sokan kérdezték tőlem,hogy hogyan csinálom és miért ily en könnyű a piskóta tésztám.

Szerintem nem nehéz,de hozzáteszem,hogy már régóta gyakorolom.

Szóval:

Van egy edény sorozatom ami1.4l,0.7l,és egy harmadik.A két nagyobbikat használom.Egy négy tojásos piskótához pont elég.Azért érdekes az edény,mert

nem széles,hanem MAGAS edényekről van szó.

Nem szoktam mérni!

 

Ahány tojás  annyi evökanál cokor és liszt.

 

A cukrot belekanalazom a nagyobbik edénybe,öntök rá annyi vizet,hogy ellepje a cukrot,majd beleteszem a tojás sárgáját.Mind ezt nagyon habosra felverem.(ha kész kóstold meg nagyon finom)

A kisebbik edénybe kemény habbá verem a fehérjét.(akkor jó ha fejre állítom az edényt és nem esik ki a hab).

Tovább 

Nem szeretem a halat, de a parom igen, nem buntethetem, hogy nem csinalok es ha mar csinalok ugy, hogy en is meg tudjam enni. Ez azt jelenti, hogy jol becitromozom, szoszt keszitek melle es igy  a korettel konnyebben lecsuszik. Tegnap ez volt az ebed, a parom magaval viszi az ebedet a munkaba, rogton ebed utan felhivott, hogy nagyon-nagyon finom volt. A nap folyaman tobszor dicserte.

A recept:

 

kb fel kilos lazac
citrom le
fokhagyma,olivaolaj,rozmarin,so, bors
szoszhoz:
vaj, liszt, fokhagyma, tejszin

meglocsoltam citrommal es ugy hagytam a huto also reszeben felolvadni. Foliaval es rajta sutopapirral kibeleltem egy nagy tepsit, belefektettem gyengeden a lazacot, bekentem fokhagymaval, megszortam orolt rozmaringgal (nem szeretem a tuleveleket szedegetni eves kozben), megsoztam, borsoztam es letakarva sutottem 200 fokon vagy 10-10 percig oldalankent, forgatashoz 2 ember kell vagy egy kisebb foliat alatenni es annak segitsegevel athengergetni a masik felere, majd par percig fedetlenul, bar lehet hogy ez nem is kellett volna.

Utolsó hozzászólás

Majtán Anikó üzente 14 éve

Biztosan nagyon finom, én is így vagyok a hallal, de ezt elkészítem én is. A lazactól állítólag szépül a bőr is.

Tovább 

network.hu

A hagyományos rántott csibe kortárs változata:)

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

2 nagyobbacska csirkemellfilé

egy bögre tej

2-3 fej fokhagyma

egy teáskanál só

egy teáskanál őrölt bors

fél csomag ropi (a Nógrádi és a Karamell való hozzá, a "levegős" ropikkal nem olyan finom)

fél bögrényi sózott, pirított mandula

olívaolaj a sütéshez

 

network.huSós-borsos-fokhagymás tejben pácolom a csibemellet egy órán át néha megkevergetve.

A mandulát és a ropit összedarálom, olyan közepes darabkákra.

Utolsó hozzászólás

kocsisne ilonka üzente 14 éve

A CSIRKEMELETT KOKUSZ RESZELÉKBEN IS MEG LEHETT FORGATNI SÖTT ZABBPEHEJBEN IS MIND KEZÖ NAGYON FINOM A TEJBE GRIZTT PEDIG PALACSINTA TÉSZTÁBA CSAK A PALACSINTA TÉSZTÁNAK KICSITT SÜRÜBNEK KELL LENI A TEJBEGRIZBÖL GOMBOCOTT IS LEHETT CSINÁLNI FINOMABB MINT A TURO GOMBOC FELE VIZZ FELE TEJ PICI SO EBBE A GRIZT ÁLANDO KEVERÉS MELETT SÜRÜRE FÖZÜK AMIKOR MÁR JOL BE SÜRÜSÖDÖTT TESZÜNK HOZZÁ 1-DB TOJÁST EGY KIS MARGARINT AZ ATOL FÜGG MENNYIT KÉSZITÜNK EZZEL CSOMO MENTESSEN EL KEVERJÜK VAJAS SOS VIZBBEN LASU TÜZÖN KI FÖZÜK A GOMBOCOKAT VIZES KÉZEL CSINÁLJUK PIRITOTT ZSEMLE MORZSÁBAN FORGÁTJUK ÉS PORCURRAL TEJFÖLEL ADJUK AKI A TEJFÖLT NEM SZERETI NE TEGYEN RÁ NAGYON FINOM IZLENI FOG ILUSKAMAMI

Tovább 

Tejbegrízt készítek (tej, gríz, barna cukor, mazsola), ha kihűlt keverek bele egy toját , tehéntúrót és vajat, kivajazott morzsázot tepsíbe terítem és megsütöm, ha kihült felszeletelem és porcukrozom. Egyszerű, olcsó és talán valakinek finom is!

Utolsó hozzászólás

sziv tipro üzente 14 éve

Szia Zsuzsi!
Az aranyokrol tudnal valamit mondani?

Hatha valaki meg nem ismeri....

network.hu

Batata nagyon finom sutoben, hamozatlanul, persze elotte jol megsikaljuk, leszeleteljuk kb 7-8 mm vastagra, egy talaban, fokhagymas olajban megforgatjuk, ne usszon benne csak olajos legyen, regebben egyenkent kenegettem, de lattam valakinel ezt a talas modszert es azota minden zoldseggel igy jarok el. Ja es majd elfelejtem rozmarinnal is megszorjuk, ne felejtsuk el megsozni.

 

Padlizsan

network.huKb uaz az eljaras, csak a padlizsan jobban szivja az olajat, igy csak ecsettel epp hogy "megkostoltatom" vele az olajat.

Utolsó hozzászólás

Nagy Rézi üzente 14 éve

tetszenek a receptjeid amit nem ismrtem ki probálom! nagy rézi

Tovább 

2dcl tej,1rámamargarin ,3kanál kakaópor,15dkg cukor,ezt felfőzzük.Majd mikor levettük,bele öntünk 1dcl rumot,vagy 1 rumarumát,össze keverjük,és bele őntünk fél kg darált kekszet. Egy tepszit alúfoliával kibélelünk,és a masszáteggyeletesen bele nyomkodjuk a tepszibe.Tetejére csokimáz kerül.Egy csoki bevonó és 3kanál étolaj.Hütőbe kel tenni össze érni.Kis szeletekben tálaljuk. Jó étvágyat

Utolsó hozzászólás

László Károlyné üzente 14 éve

Próbáld meg eredeti receptet is,az én fiam már ,németbe is el vitte ott is megszerették. Van még egy pár,majd azt is felteszem.Üdv Kati

 

Cseresznyés sütemény képpel

 

network.hu

 

Igaz, már „leáldozóban” van az idei friss cseresznye, mégis megosztok Veletek egy nagyon finom háziasan elkészített cseresznyés sütemény receptet. Ezt nemcsak cseresznyével, hanem bármilyen szezonális gyümölccsel el lehet készíteni, télies időkben befőttel:

Így szó a recept:

 

                                 Hozzávalók:                 1 tojás

1 cs. vanilás cukor

15 dkg.

Utolsó hozzászólás

Ugrai Miklosné üzente 10 éve

Én is szoktam ilyen sütit csinálni csak meggyel, azért hívom kavart meggyesnek!

Tovább 

Márványos diókrémes szelet Ancika módra:

 

 

network.hu

 

 

Tészta hozzávalói:

 

5 tojás,

15 dkg. porcukor

10 evőkanál ártézi víz

12 dkg. darált dió

16 dkg liszt

1 sütőpor

 

Először is amíg tiszta a robotgép keverője egy mélyebb tálban kemény habbá felverjük a 6 tojás fehérjét, majd félretesszük.

Ugyanazzal a habverővel az 5 tojás sárgáját 15 dkg (20 is lehet az édesebb szájúaknak) porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd tovább verve szakaszosan hozzáöntögetjük a 10 evőkanál (kb.másfél dl.) vizet.

Utolsó hozzászólás

bartha melinda üzente 14 éve

nagyon szepen koszonom, meg is sutom most husvetra, ez egy p[roba lessz. KELLEMES HUSVETI UNNEPEKET KIVANOK.PUSZI.

Tovább 

Epres túrútorta

network.hu

 

Hozzávalók:

 

Ø      80 dkg eper

Ø      1 csomag /20 gr/ Zselatin fíx instant Dr.Oetker

Ø      1-2 dl tej

Ø      15-18 db babapiskóta

Ø      ½ kg túró

Ø      15 dkg porcukor

Ø      1 citrom és a leve

Ø      ½ l tejszín /HULALA, én ezzel készítettem/

Ø      2 cs.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezúton is szeretném megköszönni ezt az epres túrótorta receptet. A lányom 18. születésnapjára készítettem el, valóban nagyon finom és igazi könnyű nyári szülinapos édesség.
üdvözlettel: S. Erika

Tovább 

Hawaii tokány

 

Hozzávalók:

70 dkg sertéslapocka, 3 evőkanál liszt, 1 citrom leve, 2 tojássárgája, só, 1 kg ananász konzerv, 1 fej hagyma, 1 kisdoboz paradicsompüré, 1 késhegynyi curry por, törött bors, 1 dl olaj.

A húst ujjnyi csíkokra szeleteljük. 3 evőkanálnyi ananász konzerv levét elkeverjük egy citrom levével, két tojássárgájával, kevés sóval, és 3 evőkanál liszttel. A húscsíkokat megforgatjuk ebben a mártásban. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd ezen a hagymás zsiradékon a húst megsütjük.

Tovább 

Gombás marhatokány sült zsömle körettel

 

Hozzávalók:

60 dkg marha-apróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár, ízlés szerint.

Körethez:

4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evőkanál liszt, 3 db tojás, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

A felhevített étolajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd sóval, borssal, babérlevéllel és mustárral fűszerezzük.

Utolsó hozzászólás

kocsisne ilonka üzente 14 éve

SAVANYIS PAPRIKÁT TÖRKÖLYBE NAGYON SZÉP VÁLOGATOTT ELTENI VALO PAPRIKÁT LEHET GÖMBÖJÜ VAGY MÁS MIJEN A LÉNYEG HOGY ÉRET EL TENNI VALO LEGYEN EGY NOGYOBB MÜANYAG EDÉNYBE RAGD TÖRKÖLY MAJD PAPRIKA EZ IGY VÁLTAKOZVA TÖRKÖLYEL ZÁRD DE A PAPRIKA KÖZÖTT IS LEGY TÖRKÖLY BÖVEN TARZOSITTOSZER NEM KELL RÁ JOL ZÁRDLE MIG A PAPRIKA MEG NEM SAVANYODIKILUSKAMAMI

Tovább 

 

Nagyi diós pitéje

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • pici só. Töltelékhez: 6 tojás
  • 12 kanál cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 evőkanál sötét kakaópor. A kenéshez 1 egész tojás.

A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, felét kinyújtjuk és egy közepes tepsit kibélelünk vele.

Tovább 

Bolognai rakott hús


Hozzávalók:

30 dkg darált marhahús, vagy sertéshús, 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál olaj 1 kávéskanál reszelt zeller 3 sárarépa 6 brokkolirózsa 2 kockákra vágott paradicsom 1 evőkanál paradicsompüré 2 dl víz fél marhahúsleves-kocka 1 evőkanál vaj fél dl tej 4 burgonya 5 dkg reszelt sajt csipet majoránna

 

Elkészítés:

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, a sárgarépát és a brokkolit puhára pároljuk

Tovább 

Joghurtos ribiszke

Hozzávalók:

4 pohár (8 dl) joghurt, 40 dkg piros ribiszke, 1 evőkanál rum (ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor 1 mokkáskanál rumaroma), 1 teáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor, csipetnyi só


A ribiszkét leszemezem, megmosom és lecsöpögtetem. Ez után áttöröm, hogy a magok ne kerülhessenek bele. A sűrű gyümölcslevet turmixpohárba öntöm, hozzáadom a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a rumot, a sót, a cukrot és néhány percig forgatom.

Tovább 

 

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell, 2 evőkanál kukoricaliszt (2 evőkanál vízben elkeverve), só, 2 teáskanál bor, 1,5 teáskanál szójaszósz, 2,4 dl erőleves, 1 teáskanál szezámolaj, 5 db vizidió, 1 chili paprika, 1 dl olaj, 1 teáskanál gyömbérszelet, 2 vagdalt mogyoróhagyma, 1 teáskanál szeletelt fokhagyma, negyed teáskanál ecet


Elkészítése:

A kicsontozott, bor nélküli húst csíkozza fel. Egy evőkanál kukoricaliszt keveréket sózzon, adja hozzá a bor felét, majd ebbe forgassa bele a húst, és tegye félre.

Tovább 

 


Hozzávalók:

1 nagy csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, 25 dkg savanyú káposzta, só és õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 teáskanál pirospaprika, 1 nagyobb birsalma, 2 dl tejföl

Elkészítés:

A csülköt megtisztítom és bõrével együtt nagyon vékony csíkokra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl félrehúzva belekeverem a pirospaprikát.

Tovább 

 


Hozzávalók (4 személyre):

1 csirke (kb. 1,2 kg), só, bors, 1 kk. szárnyas fűszerkeverék, 1 csirkecomb (15 dkg), 1 tojásfehérje, 1 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg nyers, füstölt tarja, a csirke mája, 4 dkg hámozott sós pisztácia.

A csirke fejét, nakát, lábát és szárnyát eltávolítjuk, a mellére fektetjük, a hátán hosszába kettévégjuk, a bőre épségére ügyelve leválesztjuk a csontokról a húst azaz kicsontozzuk. A húslapot bőrével lefelé egy sütőpapírra fektetjük, meghintjük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.

Utolsó hozzászólás

Tóth Istvánné Saci üzente 14 éve

Nekem meg van ez a recept, és isteni finom, mindig nagy sikere van, ha a vendégeknek elkészítem.

Tovább 

 

Hozzávalók:

·  50 dkg liszt

·  15 dkg  margarin

·  8 tojássárga

·  1 evőkanál porcukor

·  2 dl tej

·  5 dkg élesztő

·  1 csipet só

·  Töltelék:

·  30 dkg darált mák

·  15-20 dkg porcukor

·  reszelt citromhéj ízlés szerint

·  1 csomag vaníliás cukor

·  8 evőkanál tej 

Elkészítés:
1.) A tésztához a margarint megpuhítjuk, majd habosra keverjük a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amibe egy pici cukrot teszünk.

Tovább 

 

 

 Hozzávalók:

 4 szelet egyenként kb. 20 dkg-os kicsontozott sertéstarja szelet; só, őrölt feketebors; 4 evők. olaj; 2 evők. mustár; 2 kisk. csípős fűszerpaprika; 2 vöröshagyma; 4 közep. paradicsom; 2 húsos zöldpaprika; 4 dl tejföl; fél kisk. pirospaprika; fél mk. őrölt fekete bors;


    A tarját egyenként nem túl vékonyra kiverjük, széleit és inas részeit éles késsel bevágjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk. Négy alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a tarjaszeleteket ráfektetjük.

Tovább 

 


Hozzávalók:
4 tojás, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 16 dkg búzadara, 50 dkg túró, 5 dkg mazsola.
A tetejére: 2 tojás, 8 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs vaníliás puding(Bourbon vaníliás cukrot használok, abban eredeti vanília rúd is van)
A megszóráshoz: 2 ek. margarin, 10 dkg zsemlemorzsa


Elkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a búzadarát, a megtisztított, megmosott mazsolát, és a túrót, majd 1 órát pihentetjük.Margarinnal alaposan kikenünk egy tálat, és beleöntjük a túrós masszát.A tetejére valókat összekeverjük, és a következőképpen öntjük rá:5 centinként benyomjuk egy kanállal a túrós masszát, és mindegyik mélyedésbe öntünk 1 kanálnyit a tejfölös krémből.

Tovább 

 

Hozzávalók:
4 személyre: 2 csirkemellfilé (kb. 40 dkg), 2 evőkanál szójaszósz,
0,5 dl olaj, 1 kiskanál só, csipetnyi őrölt bors, fahéj,szerecsendió, 1 citrom reszelt héja, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vodka (vagy barackpálinka), 4 db érett őszibarack


Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A szójaszósszal meg az olajjal meglocsoljuk, sóval, a fűszerekkel megszórjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az összezúzott fokhagymát és a vodkát.

Tovább 

 

Hozzávalók:
20dkg mascarpone, 12 dkg vaníliás porcukor, 4 tojás, 1/2 dl rum, 20 dkg liszt, olaj a sütéshez


Elkészítés:
20dkg mascarponét keverőtálba teszünk. Hozzáteszünk 12 dkg vaníliás
porcukrot, 4 tojássárgáját és egy kupica rumot. Habverővel simára keverjük, majd hozzátesszük a habbá vert fehérjéket. Megszórjuk 20 dkg liszttel és az egészet óvatosan összekeverjük, nehogy a massza összetörjön. Ezután forró zsírba (olajba) mártott kanállal kisebb fánkokat szaggatunk belőle és kevés felhevített olajban, tükörtojás sütőben megsütjük (ugyanúgy, mint a tarkedlit), mindkét oldalát megpirítva.

Tovább 

 

 

  Hozzávalók

50 dkg liszt
1 dkg élesztő
3 db tojás
8 dl tej só cukor
30 dkg mandula
10 dkg cukrozott instant kakaópor
fahéj

Krémhez:

5 dl tej
5 db tojás
2 cs. vaníliás cukor

A lisztből, tojásból, élesztőből és tejből pici sóból és cukorból kelt tésztát készítünk. Deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megszórjuk kakaóval, mandulával, cukorral. Ezek után feltekerjük, majd még nyersen fel is szeleteljük. A szeleteket gyorsan egymás mellé tesszük a tepsibe.

Utolsó hozzászólás

Bordás Gabriella üzente 14 éve

Nagyon jól hangzik,én is kipróbálnám,de milyen mandula kell hozzá?Egész,darált,vagy szeletelt?Esetleg nem lehet helyettesiteni dióval?

Tovább 

 

HOZZÁVALÓK: 80 dkg sertéscomb, 4 dkg só, 10 dkg liszt, 5 g törött bors, 15 dkg zsír, 20 dkg gomba, 4 db tojás, 1 csomó petrezselyemzöld.


TÉSZTA: 35 dkg túró, 15 dkg vaj, 80 dkg száraztészta (metélt).


A sertéscombot sózzuk, és sütőben megsütjük. A tisztított gombákat lereszeljük, és kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne az egész tojást. A megsütött húst a gombapéppel összekeverjük, kihűtjük.

Tovább 


20 dkg porcukrot 3 egész tojással, 1/2 cs. Váncza-vanilincukorral 20-25 percig erősen keverünk, közben hozzáadunk 1-2 szem, cukorral törött szegfűszeget, késhegynyi porfahéjat, 2 kávéskanál rumot, 5 dkg vagdalt fügét, és pár darabka, szintén vagdalt narancshéjat, 5-5 dkg darált diót és mogyorót, 10 dkg reszelt csokoládét, 10 dkg vagdalt mazsolát, legutoljára 10 dkg lisztet, 1/3 cs. Váncza-sütőporral keverve.

Dió nagyságú halmokat rakunk vajazott, lisztezett tepsibe, s enyhe tűznél sütjük.

Tovább 


 

Hozzávalók:

70 dkg burgonya, 1 db tojás, 2 evőkanál liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 evőkanál olaj, só-bors, ízlés szerint.

 

A töltelékhez:

2 evőkanál olaj, 2 fej hagyma, 10 dkg rizs, 30 dkg sovány birka vagy marhahús darálva, 1 dkg vaj, 1 teáskanál petrezselyemzöld, 1 db tojás, só-bors, ízlés szerint

 

A megfőtt burgonyát széttörjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, és sóval, borssal fűszerezve jól összedolgozzuk. Tojás nagyságú gombócokat készítünk a burgonyatésztából.

Tovább 


Hozzávalók 4 személyre:

2 csirkemell, 12 dkg vékony szelet húsos szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 4 dkg liszt

A tésztához: 15 dkg liszt, 2 dl sör, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál só, sütéshez: olaj

 

A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk. A húst 2 centis kockákra, a szalonnát és a hagymát hasonló vastagságú szeletekre vágjuk. Váltakozva 4 hurkapálcára (vagy nyársra) húzzuk úgy, hogy a végére hús kerüljön, majd lisztben meghempergetjük.

Tovább 


(Kitűnő) 10 dkg vajat 10 evőkanál vízzel felforralunk. Ha jól forr, 10 dkg sima fehér lisztet szórunk bele, majd hozzáadunk 1 szelet reszelt csokoládét, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve, egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd sütőlemezre kis, tojásnagyságú halmokat rakunk, és forró sütőben sütjük. A sütőt, 10 percig nem szabad a tésztára kinyitni, mert összeesik! A szép barnás fánkokat középen éles késsel bevágjuk, közepüket esetleg kiemeljük, és az alábbi töltelékkel töltjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Egy 1.5 kg-os csirke, 2 szelet kalács, tej, 3 ek olaj, 1 ek reszelt vöröshagyma, 1 paprika, 2 tojás, 10 dkg sajt, só, grillfűszer, 1 mk. p. paprika, 1 ek szárított bazsalikom

 

A kalácsot a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, a kalácsot beleforgatjuk és az apróra vágott paprikával, a reszelt sajttal, a tojásokkal, sóval és a bazsalikommal jól összedolgozzuk. A megtisztított csirkét kívül-belül a grillfűszerrel bedörzsöljük, majd a töltelékkel megtöltjük.

Tovább 

 

Négy db. mézes lapot sütsz, a mézes tésztába fahéjat és szegfűszeget is keversz, amíg kihűl a tészta, addig 1 zacskó vaníliapudingot, egy fél pohár búzadarát, 1 tojást és 5 evőkanál cukrot felfőzöl fél-háromnegyed liter tejjel, úgy, hogy egy masszív kemény állagú krémet kapj. Ezt kihűtöd.

1 kockamargarint, vagy vajat (a nagyim mindig vajjal készítette) habosra keversz kb. 10-15 dkg porcukorral és a kihült krémmel összedolgozod.

A krémes összeállítása: 1 lap, rá a krém kb.

Utolsó hozzászólás

Czabány Ilonka üzente 13 éve

Nagyon guszta.....kifogom próbálni

Tovább 

 

 

 

hozzávalók 4 főre 

  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg sajt (akár többféle és minél karakteresebb ízű)
  • 15-20 dkg füstölt sonka vagy tarja

 

elkészítés 

  1. A tejbe beletesszük egészben a vajat és együtt pár perc alatt felforraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy sima masszát kapjunk. Ezt hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Amíg hűl a massza, lereszeljük a sajtot és apró kockákra vágjuk a füstölt sonkát vagy tarját.

Tovább 

 

hozzávalók 6 főre 

  • 18 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 2 kk kakaó
  • 18 dkg darált dió
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 cs sütőpor

a mázhoz:

  • 15 dkg vaj
  • 1 ek tej
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek kakaó

elkészítés 

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral.
  2. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük.

Tovább 

 Piskóta, ami mindig sikerül

14 éve | [Törölt felhasználó] | 17 hozzászólás

Great challenge! I see that you are using Mister Linky. Did you know there is a new lninikg tool much easier and more stable (and free)? If you like you can take a look at www.inlinkz.com

Utolsó hozzászólás

Szalai Lászlóné üzente 14 éve

Kifogom próbálni.Megsütöttem a gyors fánkot is,nagyon finom volt.

 Keksz-rolád

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Thanks for spending time on the computer (writing) so otrhes don't have to.

Utolsó hozzászólás

Kiss Mariann üzente 14 éve

Helló!
Bizony nagyon finom ez az édesség.
Nálunk mindenki szereti.

 SjNQooGgKUbOA

14 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

LRn8da http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

Bakon Pálné Éva üzente 13 éve

Biztos finom lehet, nekem van egy újfajta rétes receptem. (Egyesek azt is lusta asszony rétesének nevezik) Hasonló a fentihez, csak rizs helyett liszt, lekvár és cseresznye helyett, meggy vagy mazsola jár bele.
3 dl lisztet, 1/2 del cukrot, 1/2 cs. sütőport összekeverek. Fele lisztes keveréket tepsibe szórjuk amit előzőleg 5 dkg vajjal kikentünk. Erre 1/2 kg túrót rámorzsolunl, mazsolával v. meggyel megszórjuk. 5 dkg vajat felolvasztunk, 3 egész tojással, 1 kanál cukorral és 3 dl tejjel jól elkeverjük. Ezzel megöntözzük a tepsi teteját, de úgy, hogy lisztes rész ne maradjon ki.
Célszerű kanállal is elsimítgatni. Egyszerű és finom.

Ez szintén egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, finom tejes édesség, próbáljátok ki!

 

Hozzávalók:

 

20 dkg ricotta

1 tojás + 1 tojássárgája

1 teáskanál fahéj

2 evőkanál méz

1 teáskanál barna cukor

fél kávéskanál reszelt citromhéj

 

 

network.huElőmelegítem a sütőt 180 fokra.

 

A ricottát simára keverem a mézzel, a tojással és a sárgájával, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal, és egy tűzálló tálba tömködöm. Fontos részlet, ne maradjon benne buborék!

Tovább 

You've got to be kidding me-it's so traanpsrently clear now!

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

A josta egy bogyós gyümölcs. A ribizli és az egres keresztezése.
Így néz ki:
http://www.gardenoasis.co.uk/images/Flora_Direct/Fruit/Josta_Berry.jpg

network.huA szokásos köreteket (tésztafélék, rizs, krumpli) gyakran egészítem ki zöldséges fasírtkülönlegességekkel, de olyan is előfordul, hogy a pogácsák hús helyett kerülnek az asztalra. Vagy hússal, köret nélkül:) Esetleg friss saláta mellé, vagy előételként...

A variációk száma mintegy végtelen, a kapros - fetás cukkíni pogácsai pedig végtelenül finom:)

 

Hozzávalók:

 

fél kiló cukkíni

3 tojás

2 púpos evőkanál zsemlemorzsa, vagy búzakorpa

10 dkg friss feta

1 fej vöröshagyma

egy jó fél csészényi apróra tépkedett kapor

só (kábé egy teáskanálnyi)

őrölt feketebors

 

A cukkíniket alaposan megmosom, és héjastól lereszelm a nagyobb lyukú reszelőn.

Utolsó hozzászólás

Tafferner Magdi üzente 14 éve

Biztosan kipróbálom,köszi!!!

Tovább 

network.huA crumiri egy kukoricadarával készülő olasz sütemény Piemont környékéről. Igazából nincs benne semmi ,rendkívüli, speciális összetevő, egyszerűen a darától lesz különleges. Ráadásul negyed óra alatt elkészül, szerintem szeretni fogjátok:)

 

 

 

 

Hozzávalók:

18 dkg szobahőmérsékletű vaj

14 dkg kristálycukor

2 tojás

egy teáskanál vaníliakivonat, vagy egy fél rúd bele

24 dkg teljes kiőrlésű liszt

fél teáskanál só

11 dkg finomra őrölt kukoricadara

egy evőkanálnyi apróra vágott, vagy darált mandula

 

A sütőt előmelegítem 180 fokra, és hozzálátok a tészta elkészítéséhez: összekeverem a cukrot a vajjal, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat is, robotgéppel, azután mehet bele a vanília is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én nagyon szeretem a kukoricából készült ételeket,sütiket.Ez is finom lehet.
Köszi a receptet.
Üdv.Anna

Tovább 

network.huGyűjtöm a különleges recepteket, és tekintettel arra, hogy a japán konyha nem az édességeiről híres, ez a Nagasaki környékén közkedvelt süti igen előkelő helyet foglal el a kollekcióban.

Nincsenek benne makrobiotikus hozzávalók :), és nem nagy ügy elkészíteni, cserébe nagyon finom.

 

 

Hozzávalók:

 

5 tojás

18 dkg kristálycukor

20 dkg liszt

egy evőkanál reszelt narancshéj

0,5 dl tej

0,5 dl narancslé (frissen facsart, rostos)

4 evőkanál méz

6 evőkanál semleges ízű olaj (nálam szőlőmag, de lehet sima is)

 

 

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és jól bevajazom, a sütőt pedig előmelegítem 160 fokra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon finomnak és könnyűnek tűnik. Gondolom azért szivacs mert olyasmi mint egy piskóta - jó levegős.
A leírásból sajna nem tudom az olaj mihez kell hozzá de gondolom a tésztájába kell tenni, mert másra nem igen tudnám használni :) Remélem nem rontom el, most kezdem.
Köszi a receptet.

Tovább 

A Karma Cafe receptje a séf tálalásában

 

Hozzávalók

 

60 dkg kacsamell

 

2 dl meggylé

2 dkg zsálya

2 dl konyak

5 dkg kelkáposzta

5 dkg szárított paradicsom

3 dkg vöröshagyma

2 dkg fokhagyma

5 dkg mogyoróhagyma

15 dkg angolszalonna

0,5 dl fehérbor

kakukkfű

bors

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Herczeg Judit üzente 14 éve

EZ EGY KÜLÖNLEGESSÉG SZÁMOMRA,MERT NEM ISMEREM! BIZTOSAN FINOM LEHET!!

network.huAz ázsiai konyha gyakran használja a darált disznóhúst, de bármilyen más darált hússal helyettesíthető. Egymásra pakolva és szeletelve akár malactorta is készíthető! Disznótoros disznótorta...:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

6 tojás

25 dkg darált disznóhús

fél teáskanál szezámolaj

fél teáskanál feketebors

2 teáskanál sötét szójaszósz (nálam tamari szósz)

1 teáskanál kukoricakeményítő

két marék snidling apróra szelve

 

NAgyon könnyű elkészíten, még a paélacsintánál is egyszerűbb.

Utolsó hozzászólás

Tóthné Gabi üzente 14 éve

Ez nagyon jónak tűnik.Ki fogom próbálni.köszi Gabi

Tovább 

Görög ízek csipegetnivaló formájában nassolós traccspartikra:)

 

A falafel chips receptje:

 

30 dkg csicseriborsó

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tojássárgája

1 evőkanál apróra tépkedett friss petrezselymezöldje

2 evőkanál liszt

fél teáskanál sütőpor

1 teáskanál őrölt kömény

fél kávéskanál őrölt koriander

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

bors ízlés szerint

szezámmag

 

Elkészítése:

 

network.huA csicseriborsót éjszakára beáztatom, másnap alaposan leöblítem, egyszer felforralom, kihűtöm, és turmixgépben pépesítem.

Tovább 

Az egyik kedvencünk! Nekem azért, mert a legegyszerűbben elkészíthető sütemény, az unokáimnak azért, mert isteni finom, és hasonlít az íze a másik kedvencükre, a túrós palacsintára.

 

A recept:

 

4 zsömle

30 dkg túró

1 tojás sárgája

1 dl joghurt

1 dl tej

egy evőkanál vaníliás pudingpor

egy citrom lereszelt héja

egy csomag vaníliáscukor

10 dkg porcukor

5 dkg mazsola, vagy más aszalt gyümölcs

 

network.huVillával elkeverem az összes hozzávalót, a zsömléket lefejezem, kiszedem a belüket, és megpaskolom őket kívülről egy kis tejjel.

Utolsó hozzászólás

Rajkó Éva üzente 14 éve

Ez egy nagyon finom édesség! A nyelvemen érzem régi gyerekkorom ízeit.

Tovább 

 

Ennek az ételnek valójában nincs túl soka köze a muffinhoz, azt leszámítva, hogy muffin sütőben készül:)

 

Amúgy a világ egyik legegyszerűbb reggelije, ráadásul nagy tételben!

 

 

 

 

 

Hozzávalók (12 darabos sütőhöz)

 

8 tojás

12 szelet sonka

3 evőkanál tej

15 dkg füstölt sajt

 

A tojást felverem a tejjel és a sóval, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy szelet sonkát teszek, majd szépen elosztom bennük a tojást. A tetjére mehet a lereszelt sajt is, és már mehet is a sütőbe.

Utolsó hozzászólás

Gabojsza konyhája üzente 12 éve

Kedves László Krisztina!


A fenti recept fotóját én készítettem, azt gasztroblogomról http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/09/tnyleg-kirlyi-reggeli.html írásos engedélyem nélkül, jogtalanul tulajdonította el, forrását linkkel nem tüntette fel.

Amint azt a blogomon is érthető módon és látható helyen feltüntettem, írásos engedélyem szükséges a fotóim és írásaim közléséhez, ennek hiányában nem járulok hozzá a megjelenéshez semmilyen formában.

Felhívom figyelmüket, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja. Jogainak megsértése esetén a szerző a jogsértővel szemben polgári jogi igényt támaszthat, a fenti törvény, valamint a Ptk 86-87 §-aiban foglaltak szerint, a bűncselekmény pedig 2 évig terjedő szabadságvesztéssel súlytható.
Felszólítom, hogy a fotót azonnal törölje az oldalról, vagy jelölje forrását, linkkel!

Tovább 

Elgondolkodtató ízvilág...:)

Nem nehéz elkészíteni, és aki szereti a tejes desszerteket, és a pirított magokat, annak máris van egy új kedvence!

 

Hozzávalók:

 

egy tubus sűrített tej, édesített verzió (általában 390 grammosak)

12 dkg liszt

4 tojás

5 dkg teavaj

egy teáskanál vaníliaesszencia

egy csipet só

fél evőkanál sütőpor

 

vaj és liszt a sütéshez

 

network.huA sűrített tejet felmelegítem, és belekeverem a vaníliakivonatot.

A tojást habosra keverem a vajjal és a csipet sóval, majd apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és az egészet simára kavarom.

Utolsó hozzászólás

Péter Katalin üzente 14 éve

Kiprpbáltam nagyon finom

Tovább 

network.huNa ezt adjátok össze!

Érdemes, mert isteni. Reformer háziasszonyok, ínyencek és bátrak, sütésre fel!

:)

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

a mézes graham kekszhez

 

2 bögre tönkölyliszt

1 bögre teljes kiőrlésű liszt

1 teáskanál sütőpor

fél teáskanál szódabikarbóna

fél bögrényi lágy (krémesre olvasztott) margarin

fél bögre barnacukor

1/3 bögre méz

1 teáskanál vaníliakivonat

fél bögre tej

 

Először is összekeverem a liszteket a sütőporral és a szódabikarbónával.

Tovább 

                         Almás muffin     

 

 

Hozzávalók:3 tojás,3 kanál porcukor vagy méz,30 dkg liszt,1/2 sütőpor,30 dkg reszelt alma,fahéj.

 

 

Elkészités:A tojást a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet a sütőport és az almát.Alaposan összekeverjük.Muffinsütőben megsütjük.24 darab lessz belőle.25 percig sütjük. Majd ha kihűl megszorjuk porcukros fahéjjal.

 

 

 

By:Andcsy        

Egy régebben a neten talált recept került a kezembe. Itt az eper szezonja, ki lehet próbálni! A nagyon ízletes eperbomba elkészítéséhez a következők kellenek:

 

- 80 dkg eper

- 6 dl tejszín

- 15 dkg porcukor

- 1/2 citrom leve

- 1/2 cseresznye pálinka

- 6 lap zselatin

- 8-10 babapiskóta

- 2 vaníliáscukor

- mentalevél ízlés szerint

 

Az eprek közül kb. 20 darabot tegyünk félre, ezekre a díszítéshez lesz szükség.

Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal úgy, hogy teljesen befedje a tálat.

Utolsó hozzászólás

Dr Papy Lajosné üzente 14 éve

Megcsinálom holnap ezt az eperbombát mert nagyon teszik, hogy ebben a melegben sütés nélkül is ilyen finomságot lehet alkotni.Majd megírom, hogy ízlett a családnak vasárnap
Papyné Aranka

Tovább 

  csokis muffin

 

Sziasztok!

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel ide is leírom az általam feltett  sütemény receptjét:

 

 Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál lefőzött kávé
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg meggylekvár
  •  meggy
  • ½ dl brandy
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás


Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kibéleljük a muffintepsi tizenkét horpadását egy-egy papírkapszlival.

Utolsó hozzászólás

Krajczár Györgyi üzente 14 éve

Köszi a receptet!
Isteni jól sikerült a süti!
Nagy sikere volt , a család minden tagjának nagyon ízlett.
(lányom is elkérte a receptet).

Tovább 

 Karamellás szelet

14 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

Karamellás szelet

 

Hozzávalók:

Az első tésztához:

4db.tojásfehérje

200g kristálycukor

250g darált dió

A tepsi előkészítéséhez:

Zsíradék és rétesliszt

A második tésztához:

4db.tojás(egész)

200g kristálycukor

200g rétesliszt

1 cs.sütőpor

a tésztalap megkenéséhez lekvár

A töltelékhez:

200ml.viz

200g kristálycukor

2 ek.liszt

4db.tojássárgája

250 g vaj

Elkészítés:

Az első tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,a darált diót,majd kenjük szét  a zsíradékkal kikent tepsibe(sütőpapirt tegyünk bele)

A második tésztához:A cukrot a tojásokat sürű masszává dolgozzuk botmixer segítségével,beletesszük a sütőporral elkevert lisztet,és rárakjuk a diós masszára.(180fokon előmelegített sütőbe megsütjük.kb.20 perc)

a töltelék.

Utolsó hozzászólás

Szabó Miklósné üzente 14 éve

Biztosan finom, kipróbálom. Köszönöm szépen.

Tovább 

network.huNos, ez is az a fajta gonosz süti, amiből egy kilót is simán befalok. Na jó, annyi nem fér belém, de tény, hogy addig eszem, amíg ki nem pukkadok:)

Ezért is készül gyakran, szóval ez a recept nekem nagyon bevált! Könnyű elkészíteni, nagyon gyorsan megvagyok vele.

 

 

 

Hozzávalók:

 

20 dkg dió, mandula, mogyoró vegyesen (vagy külön-külön), megpirítva, egészen apróra törve (vagy durvára darálva)

10 dkg ugyanez, csak nagyobb darabokban

2 dl tejszín

15 dkg kandírozott narancshéj apróra vágva

(ha nincs, nem baj: 7,5 dkg reszelt narancshéj, 7,5 dkg porcukorral elkeverve)

12 dkg vaj

30 dkg kristálycukor

2 dkg liszt

 

a mázhoz:

10 dkg étcsoki

 

 

A 10 dkg durvára darabolt magot egy edényben összeforralok a tejszínnel, a cukorral és a kandírozott darancshéjjal.

Utolsó hozzászólás

Serfőző Éva üzente 14 éve

szuper, nincs mit:)

Tovább 

Narancsos mandulás csokoládétorta (ISTENI!)

 

Recept

20 dkg mandula (dió is lehet)
20 dkg kristálycukor
17 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú keserű csokoládé 
5 dkg jó minőségű keserű kakaópor
2 közepes narancs leve 
2 ek. reszelt narancshéj (3 narancs héja)
6 tojás
1 tk vanília kivonat+ rumaroma
1 csipet só

A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra essen szét, félreteszem.

Utolsó hozzászólás

vancsa dorina üzente 14 éve

ki próbálom

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu