Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kókuszos csokis krémes piskótarolád (saját recept)
15 éve | Székely Katalin | 9 hozzászólás
Hozzávalók: 25 dkg Rama margarin
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 tojás
só
Az összegyúrt masszát 1 napig állni hagyjuk a hűtőben – utána sütjük.
|
|
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
Hagymatorta, kicsiben.
Régi recept, mini tortaformában, szintén családi kedvenc mifelénk.
Hozzávalók (9 tortához)
a tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál só
a töltelékhez:
6 dkg vaj
2 nagy vöröshagyma
3 tojás
1 dl tejföl
1 dl tejszín
fél teáskanálnyi őrölt szerecsendió
só, őrölt feketebors
A lisztet, vajat és sót robotgéppel összekverem, majd kézzel hozzádolgozom a tojást is, 2-3 evőkanál jéghideg vízzel együtt.
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg Rama
5 dkg porcukor
1 tábla ét tortabevonó vagy Tibi csoki
5 dkg liszt
1/2 sütőpor
1 csomag gesztenyemassza
pici tej
A Rama-t a cukorral habosra kavarom, beleteszem a tojásokat, az áttört gesztenyét, a felolvasztott csokit, az átszitált lisztet és a sütőport. Muffinformába téve 15 perc alatt készre sütöm. Tetejét porcukorral megszórom.
15 éve | Székely Katalin | 0 hozzászólás
Susan Loomis kedvenc recepje, mert a füge íze tökéletesen érvényesül benne és nincs
túlédesítve. – Stahl Judit
Ínyenceknek ajánlom!
Hozzávalók kb. 4 liter dzsemhez:
2 kg részben meghámozott, nyolcadokba vágott füge,
75 dkg cukor,
125 ml víz,
2 citrom (jól megmosott)
A citromok végeit levágom és a gyümölcsöket hosszában elnegyedelem.
15 éve | Székely Katalin | 2 hozzászólás
Természetesen ez is Stahl Judittól származik.
Gyorsan elkészíthető és incsi – fincsi. Nyamiiiiii!!!!!!!!
Hozzávalók: 10 dkg finomliszt,
10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
1 ½ kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
5 dkg apróra vágott étcsoki,
1 db tojás,
1 kávéskanál vaníliaaroma,
10 dkg barna cukor,
½ dl olaj,
2 dl 1.5%-os zsírtartalmú tej
Bemelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat) és a muffintepsi horpadásaiba beleteszek egy-egy papírkapszlit.
15 éve | Székely Katalin | 0 hozzászólás
Stahl gyors édességes könyvében olvastam ezt a receptet.
Hozzávalók (egy fél focilabda méretű – na, jó, ez túlzás – de egy jó
nagy félgömbhöz):
20 dkg étcsoki (minél jobb minőségű, annál jobb, de minimum 70%-os)
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
3 db tojás,
3,5 dl tejszín,
1 zacskó zselatin fix (Ebből 2 evőkanálnyi kell),
0,5 kg málna,
rum
A málnákat meglocsolom egy kis rummal és úgy hagyom, hadd fürdőzzenek és szívják magukba az aromákat.
15 éve | Székely Katalin | 0 hozzászólás
A csokitorták királynőjének receptje – Stahl Judit módra. – (Liszt nem kell bele,
csoki annál több.)
Szigorúan csak különleges alkalmakra!
Hozzávalók: 3 tábla (30 deka) étcsoki minél magasabb a kakaótartalom, annál jobb,
15 deka vaj,
2 evőkanál tejszín,
5 db tojás,
20 dkg cukor,
vanília,
1 csipet só,
2-3 evőkanál tej,
1 evőkanál kakaó,
10 dkg mandula vagy dió megpirítva és durvára darálva
a mázhoz: 10 dkg étcsoki,
5 dkg vaj,
rum
A diót vagy mandulát megpirítjuk, és ha már kihűlt, durvára daráljuk.
15 éve | László Krisztina | 4 hozzászólás
Ettetek már sült retket? Az egyik kedvenc csemegén, egyszer, egy elmehagyott napon gondoltam egy nagyot, és kipróbáltam. Érdemes volt:)
Ez a recept az egy kedvenc verzióm, tortillának elkészítve
Hozzávalók:
3-4 nagyobbacska retek
egy fél vöröshagyma
3 nagy tojás
egy evőkanál tejszín
só, bors
olívaolaj a sütéshez
A retket és a hagymát vékonyan felkarikázom, és kevés olajon megsütöm-megpirítom, és papírtörlőn felitatom róla az olajat
Nem szeretem azt a pizzát, amit az étteremben, illetve a pizzériában adnak.
Magam készítek egy másik, gazdagabb fajtát, ez persze macerás, de nagyon finom, ezért nekem megéri a fáradságot.
20 dkg liszttel készítek kelt tészát, amit azonnal a sütöbe, formára nyomkodok.
Erre jön a 1/2 kg hagymán sóval, borssal megpárolt darálthús.
A darált húsra teszek kb. 1 kg megfonnyasztott hagymakarikát, erre paradicsom karikákat, majd az egészet befedem vékony sajtszeletekkel
15 éve | Kovács Tünde | 5 hozzászólás
5 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 9 ek vizet, 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, fél csomag sütőport, csipetnyi sót és az 5 tojás felvert habját. Krém: 1 Rámát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverünk. 4 púpozott ek lisztet 3 dl tejjel állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadunk 3 tojás sárgáját és az előző krémet. A tetejére 3 tojás fehérjét 18 dkg porcukorral gőz felett felverjük és a krém tetejére kenjük.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 30×23 cm-es szögletes sütőformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, fahéjat és a sót.
3. A vajat a cukorral és a barnacukorral együtt robotgéppel, közepes
fokozaton habosra keverjük.
15 éve | Kovács Tünde | 2 hozzászólás
1 kg káposztát lereszeltem, kevés olajon megdinszteltem, sóztam, borsoztam és pici őröltköményt is tettem hozzá, hagytam kihűlni.
5 dkg élesztőt, kb 2 dl tejfölbe elkevertem, vártam, míg az élesztő megkezdi munkáját.
60 dkg lisztet elmorzsoltam 30 dkg margarinnal, 1 egész tojást és 3 tojássárgáját, tejfölbe elkevert élesztőt adtam hozzá, sóztam ízlés szerint / ez nálam 4, mokkásnál nagyobb, teásnál kisebb kanál sót jelent / majd következett a káposzta, a hozzávalókat jól összedolgoztam, lefedve kelesztettem kb.
50 dkg darált házikeksz
15 dkg margarin
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
1,5 dl főtt kávé
Mindezt összegyúrjuk, és egy kivajazott 26 cm-es átmérőjű tortaformába
nyomkodjuk egyenletesen.
Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
0,5 dl rum
5 dl Hulala tejszín kemény habbá verve
20 gramm étkezési zselatin felfőzve
Tetejére: étcsokoládé reszelék, és csoki dara.
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a 0,5 dl rummal kikeverjük, hozzákeverjük óvatosan a
kemény habbá vert Hulalát, melyből félre teszünk a torta tetejének díszítésére.
Hozzávalók
Elkészítés
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
2
evőkanál rizsliszt,1 közepes alma,2 db tojás,1 db poharas tejföl,fél
kávéskanál sütőpor,kukorica keményítő 2-3 evőkanállal.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba rakom, az almát bele reszelem és jól össze dolgozom. 3
db palacsinta lesz belőle. A palcsintasütőt kiolajozom és meg sütöm a szokásos
módon a palacsintát mindkét oldalán. Vastag palacsintákat kapunk. Egymás
tetejére rakva töltöm meg ízlés szerinti töltelékkel( lekvár,dió,)és tortaként
szelem fel.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Tészta
hozzávalói:
4 tojás
17 dkg kristálycukor
1 zacskó van.cukor
5 dkg étkezési keményítő
8 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
Krém hozzávalói:
2 teáskanál zselatin
5 dl.tejföl
1/2 citrom leve
1 zacskó van.cukor
40 dkg eper
2.5 dl.tejszín
Elkészítés:
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá
verjük.A tojások sárgájával tovább keverjük,majd rászitáljuk az érkezési
keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
25 dkg + 1 teáskanál vaj vagy margarin, 30 dkg Koronás sütőcukor vagy finom kristálycukor, csipetnyi só, 3 zacskó vaníliás cukor, 6 tojás, 30 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 6 evőkanál tej, 1,5 dl erős feketekávé, 3-4 evőkanál konyak, 25 dkg natúr tejszínes krémtúró vagy mascarpone, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 doboz (125 g) vékony tejcsokoládé-lapocska, 5 dkg ét tortabevonó, kávészemek, a tepsi kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa, nejlonzacskó
Elkészítés:
A vajat 25 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg mogyorós csók, 12 dkg vaj, 28 g zselatin, 1 citrom, 500 g joghurt, 10
dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 275 g tejszín, 50 dkg málna, a forma
kikenéséhez: kevés olaj, a díszítéshez: tejszínhab, mogyorós csók és málna
Elkészítés:
A nejlonzacskóba tett mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott
vajat jól eldolgozzuk a morzsával, olajjal kikent 26 cm-es tortaforma aljára
nyomkodjuk és kb. fél órára hűtőbe állítjuk.
15 éve | Serfőző Éva | 1 hozzászólás
Gyors és finom, nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon könnyű 2-3 szeletet elfogyasztani, mondjuk ebédre. Vagy uzsonnára, esetleg vacsorára. Bátrabbak persze reggelire is bevállahatják:)
Hozzávalók:
a tésztához
20 dkg liszt
10 dkg vaj (nem margarin!)
1 tojás sárgája
2 evőkanál hideg víz
egy csipetnyi só
Ezeket alaposan összedolgozom, jó 5-6 percet gyúrom, hogy finom omlós linzertészta süljön ki belőle.
És közben előmelegítem a sütőt 220 fokra!
15 éve | marsáné márti | 3 hozzászólás
A hagyományoknak megfelelően készül,mondjuk egy bögre rizs kétszer annyi viz..A különbség csak annyi hogy egy teás kanál morzsolt oregánót és egy teáskanál morzsolt bazsalikomot egy kevés majorannát teszek bele. Próbáljátok ki kicsit olaszos izt kap.
Gyerekkori ízek, felnőttkori bűnök...ha már madár, legyen jó csokis, adjunk az élvezeteknek bőséggel!
Hozzávalók:
1 l tej
5 tojás
12 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
17 dkg étcsoki (60%-os, vagy azt meghaladó kakaótartalommmal)
1 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)
egy csipet só
egy fazék víz
1-2 marék szeletelt madnula megpirítva
Én először a levét szoktam elkészíteni: a tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a mézzel (és a fahéjjal), a tejet elkezdem forralni, és amikor már felforrt, beletördelem a csokit, megolvasztom-felforralom, azután elzárom, kimerek egy bögrényit, abban elkeverem a cukros-mézes tojássárgáját, és úgy csorgatom szépen lassan hozzá.
15 éve | marsáné márti | 10 hozzászólás
1,5dl viz , 20dkg cukor,1 cs rama margarin,3 cs turista tejpor, 3 cs puffasztott rizs, 5dkg kakaopor. A vizet felforraljuk feloldjuk benne a cukrot, belekeverjük a ramat a tejport tálba raakjuk, belekavarjuk a kakaoport hozzáadjuk a puffasztott rizst, beleöntjük a cukros masszát elkeverjük, tepsibe vagy tálcára simitjuk fagyasztóba magdermesztük és már fogyaszthato is .Nálunk nagyon menö kis dsszert a gyerekek nagyon szeretik,és én is.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 8 hozzászólás
Nem múlhat el vásár vagy ünnep a legidétlenebb nevű lepény nélkül!
(A Tök egy település nevét jelöli, a pompos szlovák eredetű szó, szakítást, tépést jelent. Így már érthetőbb?:)
Mifelénk pedig nem múlhatnak el hetek anélkül, hogy a család ne követelné rajtam. Ez a kenyérlángos alapreceptje, aki tud másikat, írjon!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 nagyobb krumpli
a főtt krumpli leve!
2 dkg élesztő
1 ek olaj
1 tk só
1 tk cukor
Először is, megfőzöm a megpucolt, felkockázott krumplit sós vízben, leöntöm a levét és félreteszem, a krumplit pedig pépesre töröm.
15 éve | Kiss Mariann | 0 hozzászólás
Sziasztok!
Sokan kérdezték tőlem,hogy hogyan csinálom és miért ily en könnyű a piskóta tésztám.
Szerintem nem nehéz,de hozzáteszem,hogy már régóta gyakorolom.
Szóval:
Van egy edény sorozatom ami1.4l,0.7l,és egy harmadik.A két nagyobbikat használom.Egy négy tojásos piskótához pont elég.Azért érdekes az edény,mert
nem széles,hanem MAGAS edényekről van szó.
Nem szoktam mérni!
Ahány tojás annyi evökanál cokor és liszt.
A cukrot belekanalazom a nagyobbik edénybe,öntök rá annyi vizet,hogy ellepje a cukrot,majd beleteszem a tojás sárgáját.Mind ezt nagyon habosra felverem.(ha kész kóstold meg nagyon finom)
A kisebbik edénybe kemény habbá verem a fehérjét.(akkor jó ha fejre állítom az edényt és nem esik ki a hab).
15 éve | sziv tipro | 3 hozzászólás
Nem szeretem a halat, de a parom igen, nem buntethetem, hogy nem csinalok es ha mar csinalok ugy, hogy en is meg tudjam enni. Ez azt jelenti, hogy jol becitromozom, szoszt keszitek melle es igy a korettel konnyebben lecsuszik. Tegnap ez volt az ebed, a parom magaval viszi az ebedet a munkaba, rogton ebed utan felhivott, hogy nagyon-nagyon finom volt. A nap folyaman tobszor dicserte.
A recept:
kb fel kilos lazac
citrom le
fokhagyma,olivaolaj,rozmarin,so, bors
szoszhoz:
vaj, liszt, fokhagyma, tejszin
meglocsoltam citrommal es ugy hagytam a huto also reszeben felolvadni. Foliaval es rajta sutopapirral kibeleltem egy nagy tepsit, belefektettem gyengeden a lazacot, bekentem fokhagymaval, megszortam orolt rozmaringgal (nem szeretem a tuleveleket szedegetni eves kozben), megsoztam, borsoztam es letakarva sutottem 200 fokon vagy 10-10 percig oldalankent, forgatashoz 2 ember kell vagy egy kisebb foliat alatenni es annak segitsegevel athengergetni a masik felere, majd par percig fedetlenul, bar lehet hogy ez nem is kellett volna.
A hagyományos rántott csibe kortárs változata:)
Hozzávalók:
2 nagyobbacska csirkemellfilé
egy bögre tej
2-3 fej fokhagyma
egy teáskanál só
egy teáskanál őrölt bors
fél csomag ropi (a Nógrádi és a Karamell való hozzá, a "levegős" ropikkal nem olyan finom)
fél bögrényi sózott, pirított mandula
olívaolaj a sütéshez
Sós-borsos-fokhagymás tejben pácolom a csibemellet egy órán át néha megkevergetve.
A mandulát és a ropit összedarálom, olyan közepes darabkákra.
Tejbegrízt készítek (tej, gríz, barna cukor, mazsola), ha kihűlt keverek bele egy toját , tehéntúrót és vajat, kivajazott morzsázot tepsíbe terítem és megsütöm, ha kihült felszeletelem és porcukrozom. Egyszerű, olcsó és talán valakinek finom is!
15 éve | sziv tipro | 1 hozzászólás
Hatha valaki meg nem ismeri....
Batata nagyon finom sutoben, hamozatlanul, persze elotte jol megsikaljuk, leszeleteljuk kb 7-8 mm vastagra, egy talaban, fokhagymas olajban megforgatjuk, ne usszon benne csak olajos legyen, regebben egyenkent kenegettem, de lattam valakinel ezt a talas modszert es azota minden zoldseggel igy jarok el. Ja es majd elfelejtem rozmarinnal is megszorjuk, ne felejtsuk el megsozni.
Padlizsan
Kb uaz az eljaras, csak a padlizsan jobban szivja az olajat, igy csak ecsettel epp hogy "megkostoltatom" vele az olajat.
15 éve | László Károlyné | 2 hozzászólás
2dcl tej,1rámamargarin ,3kanál kakaópor,15dkg cukor,ezt felfőzzük.Majd mikor levettük,bele öntünk 1dcl rumot,vagy 1 rumarumát,össze keverjük,és bele őntünk fél kg darált kekszet. Egy tepszit alúfoliával kibélelünk,és a masszáteggyeletesen bele nyomkodjuk a tepszibe.Tetejére csokimáz kerül.Egy csoki bevonó és 3kanál étolaj.Hütőbe kel tenni össze érni.Kis szeletekben tálaljuk. Jó étvágyat
15 éve | Hegedűs Ancika | 3 hozzászólás
Cseresznyés sütemény képpel
Igaz, már „leáldozóban” van az idei friss cseresznye, mégis megosztok Veletek egy nagyon finom háziasan elkészített cseresznyés sütemény receptet. Ezt nemcsak cseresznyével, hanem bármilyen szezonális gyümölccsel el lehet készíteni, télies időkben befőttel:
Így szó a recept:
Hozzávalók: 1 tojás
1 cs. vanilás cukor
15 dkg.
Tészta hozzávalói:
5 tojás,
15 dkg. porcukor
10 evőkanál ártézi víz
12 dkg. darált dió
16 dkg liszt
1 sütőpor
Először is amíg tiszta a robotgép keverője egy mélyebb tálban kemény habbá felverjük a 6 tojás fehérjét, majd félretesszük.
Ugyanazzal a habverővel az 5 tojás sárgáját 15 dkg (20 is lehet az édesebb szájúaknak) porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd tovább verve szakaszosan hozzáöntögetjük a 10 evőkanál (kb.másfél dl.) vizet.
15 éve | Darázs Ilona | 1 hozzászólás
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hawaii tokány
Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka, 3 evőkanál liszt, 1 citrom leve, 2 tojássárgája, só, 1 kg ananász konzerv, 1 fej hagyma, 1 kisdoboz paradicsompüré, 1 késhegynyi curry por, törött bors, 1 dl olaj.
A húst ujjnyi csíkokra szeleteljük. 3 evőkanálnyi ananász konzerv levét elkeverjük egy citrom levével, két tojássárgájával, kevés sóval, és 3 evőkanál liszttel. A húscsíkokat megforgatjuk ebben a mártásban. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd ezen a hagymás zsiradékon a húst megsütjük.
Gombás marhatokány sült zsömle körettel
Hozzávalók:
60 dkg marha-apróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár, ízlés szerint.
Körethez:
4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evőkanál liszt, 3 db tojás, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
A felhevített étolajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd sóval, borssal, babérlevéllel és mustárral fűszerezzük.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Nagyi diós pitéje
Hozzávalók:
A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, felét kinyújtjuk és egy közepes tepsit kibélelünk vele.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Bolognai rakott hús
Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús, vagy sertéshús, 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál olaj 1 kávéskanál reszelt zeller 3 sárarépa 6 brokkolirózsa 2 kockákra vágott paradicsom 1 evőkanál paradicsompüré 2 dl víz fél marhahúsleves-kocka 1 evőkanál vaj fél dl tej 4 burgonya 5 dkg reszelt sajt csipet majoránna
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, a sárgarépát és a brokkolit puhára pároljuk
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
4 pohár (8 dl) joghurt, 40 dkg piros ribiszke, 1 evőkanál rum (ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor 1 mokkáskanál rumaroma), 1 teáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor, csipetnyi só
A ribiszkét leszemezem, megmosom és lecsöpögtetem. Ez után áttöröm, hogy a magok ne kerülhessenek bele. A sűrű gyümölcslevet turmixpohárba öntöm, hozzáadom a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a rumot, a sót, a cukrot és néhány percig forgatom.
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell, 2 evőkanál kukoricaliszt (2 evőkanál vízben elkeverve), só, 2 teáskanál bor, 1,5 teáskanál szójaszósz, 2,4 dl erőleves, 1 teáskanál szezámolaj, 5 db vizidió, 1 chili paprika, 1 dl olaj, 1 teáskanál gyömbérszelet, 2 vagdalt mogyoróhagyma, 1 teáskanál szeletelt fokhagyma, negyed teáskanál ecet
Elkészítése:
A kicsontozott, bor nélküli húst csíkozza fel. Egy evőkanál kukoricaliszt keveréket sózzon, adja hozzá a bor felét, majd ebbe forgassa bele a húst, és tegye félre.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 nagy csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, 25 dkg savanyú káposzta, só és õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 teáskanál pirospaprika, 1 nagyobb birsalma, 2 dl tejföl
Elkészítés:
A csülköt megtisztítom és bõrével együtt nagyon vékony csíkokra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl félrehúzva belekeverem a pirospaprikát.
15 éve | Kovács Tünde | 1 hozzászólás
Hozzávalók (4 személyre):
1 csirke (kb. 1,2 kg), só, bors, 1 kk. szárnyas fűszerkeverék, 1 csirkecomb (15 dkg), 1 tojásfehérje, 1 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg nyers, füstölt tarja, a csirke mája, 4 dkg hámozott sós pisztácia.
A csirke fejét, nakát, lábát és szárnyát eltávolítjuk, a mellére fektetjük, a hátán hosszába kettévégjuk, a bőre épségére ügyelve leválesztjuk a csontokról a húst azaz kicsontozzuk. A húslapot bőrével lefelé egy sütőpapírra fektetjük, meghintjük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
· 50 dkg liszt
· 15 dkg margarin
· 8 tojássárga
· 1 evőkanál porcukor
· 2 dl tej
· 5 dkg élesztő
· 1 csipet só
· Töltelék:
· 30 dkg darált mák
· 15-20 dkg porcukor
· reszelt citromhéj ízlés szerint
· 1 csomag vaníliás cukor
· 8 evőkanál
tej
Elkészítés:
1.) A tésztához a margarint megpuhítjuk, majd habosra keverjük a tojások
sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amibe
egy pici cukrot teszünk.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 szelet egyenként kb. 20 dkg-os kicsontozott sertéstarja szelet; só, őrölt feketebors; 4 evők. olaj; 2 evők. mustár; 2 kisk. csípős fűszerpaprika; 2 vöröshagyma; 4 közep. paradicsom; 2 húsos zöldpaprika; 4 dl tejföl; fél kisk. pirospaprika; fél mk. őrölt fekete bors;
A tarját egyenként nem túl vékonyra kiverjük, széleit és inas részeit éles késsel bevágjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk. Négy alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a tarjaszeleteket ráfektetjük.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 tojás, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1
citrom reszelt héja, 16 dkg búzadara, 50 dkg túró, 5 dkg mazsola.
A tetejére: 2 tojás, 8 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás
cukor, 1 cs vaníliás puding(Bourbon vaníliás cukrot használok, abban eredeti
vanília rúd is van)
A megszóráshoz: 2 ek. margarin, 10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral, vaníliás cukorral,
és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a búzadarát, a megtisztított, megmosott
mazsolát, és a túrót, majd 1 órát pihentetjük.Margarinnal alaposan kikenünk egy
tálat, és beleöntjük a túrós masszát.A tetejére valókat összekeverjük, és a
következőképpen öntjük rá:5 centinként benyomjuk egy kanállal a túrós masszát,
és mindegyik mélyedésbe öntünk 1 kanálnyit a tejfölös krémből.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 személyre: 2 csirkemellfilé (kb. 40 dkg), 2 evőkanál
szójaszósz,
0,5 dl olaj, 1 kiskanál só, csipetnyi őrölt bors,
fahéj,szerecsendió, 1 citrom reszelt héja, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vodka
(vagy barackpálinka), 4 db érett őszibarack
Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A
szójaszósszal meg az olajjal meglocsoljuk, sóval, a fűszerekkel megszórjuk,
hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az összezúzott fokhagymát és a vodkát.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20dkg mascarpone, 12 dkg vaníliás porcukor, 4 tojás,
1/2 dl rum, 20 dkg liszt, olaj a sütéshez
Elkészítés:
20dkg mascarponét keverőtálba teszünk. Hozzáteszünk 12
dkg vaníliás
porcukrot, 4 tojássárgáját és egy kupica rumot.
Habverővel simára keverjük, majd hozzátesszük a habbá vert fehérjéket.
Megszórjuk 20 dkg liszttel és az egészet óvatosan összekeverjük, nehogy a
massza összetörjön. Ezután forró zsírba (olajba) mártott kanállal kisebb
fánkokat szaggatunk belőle és kevés felhevített olajban, tükörtojás sütőben
megsütjük (ugyanúgy, mint a tarkedlit), mindkét oldalát megpirítva.
15 éve | Kovács Tünde | 2 hozzászólás
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 dkg élesztő
3 db tojás
8 dl tej só cukor
30 dkg mandula
10 dkg cukrozott instant kakaópor
fahéj
Krémhez:
5 dl tej
5 db tojás
2 cs. vaníliás cukor
A lisztből, tojásból, élesztőből és tejből pici sóból és cukorból kelt tésztát készítünk. Deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megszórjuk kakaóval, mandulával, cukorral. Ezek után feltekerjük, majd még nyersen fel is szeleteljük. A szeleteket gyorsan egymás mellé tesszük a tepsibe.
HOZZÁVALÓK: 80 dkg sertéscomb, 4 dkg só, 10 dkg liszt, 5 g törött bors, 15 dkg zsír, 20 dkg gomba, 4 db tojás, 1 csomó petrezselyemzöld.
TÉSZTA: 35 dkg túró, 15 dkg vaj, 80 dkg száraztészta (metélt).
A sertéscombot sózzuk, és sütőben megsütjük. A tisztított gombákat lereszeljük, és kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne az egész tojást. A megsütött húst a gombapéppel összekeverjük, kihűtjük.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
20 dkg porcukrot 3 egész tojással, 1/2 cs. Váncza-vanilincukorral 20-25 percig erősen keverünk, közben hozzáadunk 1-2 szem, cukorral törött szegfűszeget, késhegynyi porfahéjat, 2 kávéskanál rumot, 5 dkg vagdalt fügét, és pár darabka, szintén vagdalt narancshéjat, 5-5 dkg darált diót és mogyorót, 10 dkg reszelt csokoládét, 10 dkg vagdalt mazsolát, legutoljára 10 dkg lisztet, 1/3 cs. Váncza-sütőporral keverve.
Dió nagyságú halmokat rakunk vajazott, lisztezett tepsibe, s enyhe tűznél sütjük.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
70 dkg burgonya, 1 db tojás, 2 evőkanál liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 evőkanál olaj, só-bors, ízlés szerint.
A töltelékhez:
2 evőkanál olaj, 2 fej hagyma, 10 dkg rizs, 30 dkg sovány birka vagy marhahús darálva, 1 dkg vaj, 1 teáskanál petrezselyemzöld, 1 db tojás, só-bors, ízlés szerint
A megfőtt burgonyát széttörjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, és sóval, borssal fűszerezve jól összedolgozzuk. Tojás nagyságú gombócokat készítünk a burgonyatésztából.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell, 12 dkg vékony szelet húsos szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 4 dkg liszt
A tésztához: 15 dkg liszt, 2 dl sör, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál só, sütéshez: olaj
A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk. A húst 2 centis kockákra, a szalonnát és a hagymát hasonló vastagságú szeletekre vágjuk. Váltakozva 4 hurkapálcára (vagy nyársra) húzzuk úgy, hogy a végére hús kerüljön, majd lisztben meghempergetjük.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
(Kitűnő) 10 dkg vajat 10 evőkanál vízzel felforralunk. Ha jól forr, 10 dkg sima fehér lisztet szórunk bele, majd hozzáadunk 1 szelet reszelt csokoládét, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve, egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd sütőlemezre kis, tojásnagyságú halmokat rakunk, és forró sütőben sütjük. A sütőt, 10 percig nem szabad a tésztára kinyitni, mert összeesik! A szép barnás fánkokat középen éles késsel bevágjuk, közepüket esetleg kiemeljük, és az alábbi töltelékkel töltjük.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Egy 1.5 kg-os csirke, 2 szelet kalács, tej, 3 ek olaj, 1 ek reszelt vöröshagyma, 1 paprika, 2 tojás, 10 dkg sajt, só, grillfűszer, 1 mk. p. paprika, 1 ek szárított bazsalikom
A kalácsot a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, a kalácsot beleforgatjuk és az apróra vágott paprikával, a reszelt sajttal, a tojásokkal, sóval és a bazsalikommal jól összedolgozzuk. A megtisztított csirkét kívül-belül a grillfűszerrel bedörzsöljük, majd a töltelékkel megtöltjük.
15 éve | Kovács Tünde | 1 hozzászólás
Négy db. mézes lapot sütsz, a mézes tésztába fahéjat és szegfűszeget is keversz, amíg kihűl a tészta, addig 1 zacskó vaníliapudingot, egy fél pohár búzadarát, 1 tojást és 5 evőkanál cukrot felfőzöl fél-háromnegyed liter tejjel, úgy, hogy egy masszív kemény állagú krémet kapj. Ezt kihűtöd.
1 kockamargarint, vagy vajat (a nagyim mindig vajjal készítette) habosra keversz kb. 10-15 dkg porcukorral és a kihült krémmel összedolgozod.
A krémes összeállítása: 1 lap, rá a krém kb.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
hozzávalók 4 főre
elkészítés
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
hozzávalók 6 főre
a mázhoz:
elkészítés
Ez szintén egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, finom tejes édesség, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
20 dkg ricotta
1 tojás + 1 tojássárgája
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál méz
1 teáskanál barna cukor
fél kávéskanál reszelt citromhéj
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A ricottát simára keverem a mézzel, a tojással és a sárgájával, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal, és egy tűzálló tálba tömködöm. Fontos részlet, ne maradjon benne buborék!
A szokásos köreteket (tésztafélék, rizs, krumpli) gyakran egészítem ki zöldséges fasírtkülönlegességekkel, de olyan is előfordul, hogy a pogácsák hús helyett kerülnek az asztalra. Vagy hússal, köret nélkül:) Esetleg friss saláta mellé, vagy előételként...
A variációk száma mintegy végtelen, a kapros - fetás cukkíni pogácsai pedig végtelenül finom:)
Hozzávalók:
fél kiló cukkíni
3 tojás
2 púpos evőkanál zsemlemorzsa, vagy búzakorpa
10 dkg friss feta
1 fej vöröshagyma
egy jó fél csészényi apróra tépkedett kapor
só (kábé egy teáskanálnyi)
őrölt feketebors
A cukkíniket alaposan megmosom, és héjastól lereszelm a nagyobb lyukú reszelőn.
A crumiri egy kukoricadarával készülő olasz sütemény Piemont környékéről. Igazából nincs benne semmi ,rendkívüli, speciális összetevő, egyszerűen a darától lesz különleges. Ráadásul negyed óra alatt elkészül, szerintem szeretni fogjátok:)
Hozzávalók:
18 dkg szobahőmérsékletű vaj
14 dkg kristálycukor
2 tojás
egy teáskanál vaníliakivonat, vagy egy fél rúd bele
24 dkg teljes kiőrlésű liszt
fél teáskanál só
11 dkg finomra őrölt kukoricadara
egy evőkanálnyi apróra vágott, vagy darált mandula
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és hozzálátok a tészta elkészítéséhez: összekeverem a cukrot a vajjal, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat is, robotgéppel, azután mehet bele a vanília is.
Gyűjtöm a különleges recepteket, és tekintettel arra, hogy a japán konyha nem az édességeiről híres, ez a Nagasaki környékén közkedvelt süti igen előkelő helyet foglal el a kollekcióban.
Nincsenek benne makrobiotikus hozzávalók :), és nem nagy ügy elkészíteni, cserébe nagyon finom.
Hozzávalók:
5 tojás
18 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
egy evőkanál reszelt narancshéj
0,5 dl tej
0,5 dl narancslé (frissen facsart, rostos)
4 evőkanál méz
6 evőkanál semleges ízű olaj (nálam szőlőmag, de lehet sima is)
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és jól bevajazom, a sütőt pedig előmelegítem 160 fokra.
15 éve | László Krisztina | 6 hozzászólás
Az ázsiai konyha gyakran használja a darált disznóhúst, de bármilyen más darált hússal helyettesíthető. Egymásra pakolva és szeletelve akár malactorta is készíthető! Disznótoros disznótorta...:)
Hozzávalók:
6 tojás
25 dkg darált disznóhús
fél teáskanál szezámolaj
fél teáskanál feketebors
2 teáskanál sötét szójaszósz (nálam tamari szósz)
1 teáskanál kukoricakeményítő
két marék snidling apróra szelve
NAgyon könnyű elkészíten, még a paélacsintánál is egyszerűbb.
Görög ízek csipegetnivaló formájában nassolós traccspartikra:)
A falafel chips receptje:
30 dkg csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája
1 evőkanál apróra tépkedett friss petrezselymezöldje
2 evőkanál liszt
fél teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt kömény
fél kávéskanál őrölt koriander
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
bors ízlés szerint
szezámmag
Elkészítése:
A csicseriborsót éjszakára beáztatom, másnap alaposan leöblítem, egyszer felforralom, kihűtöm, és turmixgépben pépesítem.
Az egyik kedvencünk! Nekem azért, mert a legegyszerűbben elkészíthető sütemény, az unokáimnak azért, mert isteni finom, és hasonlít az íze a másik kedvencükre, a túrós palacsintára.
A recept:
4 zsömle
30 dkg túró
1 tojás sárgája
1 dl joghurt
1 dl tej
egy evőkanál vaníliás pudingpor
egy citrom lereszelt héja
egy csomag vaníliáscukor
10 dkg porcukor
5 dkg mazsola, vagy más aszalt gyümölcs
Villával elkeverem az összes hozzávalót, a zsömléket lefejezem, kiszedem a belüket, és megpaskolom őket kívülről egy kis tejjel.
15 éve | László Krisztina | 1 hozzászólás
Ennek az ételnek valójában nincs túl soka köze a muffinhoz, azt leszámítva, hogy muffin sütőben készül:)
Amúgy a világ egyik legegyszerűbb reggelije, ráadásul nagy tételben!
Hozzávalók (12 darabos sütőhöz)
8 tojás
12 szelet sonka
3 evőkanál tej
15 dkg füstölt sajt
só
A tojást felverem a tejjel és a sóval, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy szelet sonkát teszek, majd szépen elosztom bennük a tojást. A tetjére mehet a lereszelt sajt is, és már mehet is a sütőbe.
Elgondolkodtató ízvilág...:)
Nem nehéz elkészíteni, és aki szereti a tejes desszerteket, és a pirított magokat, annak máris van egy új kedvence!
Hozzávalók:
egy tubus sűrített tej, édesített verzió (általában 390 grammosak)
12 dkg liszt
4 tojás
5 dkg teavaj
egy teáskanál vaníliaesszencia
egy csipet só
fél evőkanál sütőpor
vaj és liszt a sütéshez
A sűrített tejet felmelegítem, és belekeverem a vaníliakivonatot.
A tojást habosra keverem a vajjal és a csipet sóval, majd apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és az egészet simára kavarom.
Érdemes, mert isteni. Reformer háziasszonyok, ínyencek és bátrak, sütésre fel!
:)
Hozzávalók:
a mézes graham kekszhez
2 bögre tönkölyliszt
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél bögrényi lágy (krémesre olvasztott) margarin
fél bögre barnacukor
1/3 bögre méz
1 teáskanál vaníliakivonat
fél bögre tej
Először is összekeverem a liszteket a sütőporral és a szódabikarbónával.
15 éve | Goga Andrea | 0 hozzászólás
Almás muffin
Hozzávalók:3 tojás,3 kanál porcukor vagy méz,30 dkg liszt,1/2 sütőpor,30 dkg reszelt alma,fahéj.
Elkészités:A tojást a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet a sütőport és az almát.Alaposan összekeverjük.Muffinsütőben megsütjük.24 darab lessz belőle.25 percig sütjük. Majd ha kihűl megszorjuk porcukros fahéjjal.
By:Andcsy
15 éve | matus irén | 2 hozzászólás
Egy régebben a neten talált recept került a kezembe. Itt az eper szezonja, ki lehet próbálni! A nagyon ízletes eperbomba elkészítéséhez a következők kellenek:
- 80 dkg eper
- 6 dl tejszín
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 1/2 cseresznye pálinka
- 6 lap zselatin
- 8-10 babapiskóta
- 2 vaníliáscukor
- mentalevél ízlés szerint
Az eprek közül kb. 20 darabot tegyünk félre, ezekre a díszítéshez lesz szükség.
Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal úgy, hogy teljesen befedje a tálat.
15 éve | Hegedűs Ancika | 15 hozzászólás
Sziasztok!
A nagy érdeklődésre való tekintettel ide is leírom az általam feltett sütemény receptjét:
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kibéleljük a muffintepsi tizenkét horpadását egy-egy papírkapszlival.
Karamellás szelet
Hozzávalók:
Az első tésztához:
4db.tojásfehérje
200g kristálycukor
250g darált dió
A tepsi előkészítéséhez:
Zsíradék és rétesliszt
A második tésztához:
4db.tojás(egész)
200g kristálycukor
200g rétesliszt
1 cs.sütőpor
a tésztalap megkenéséhez lekvár
A töltelékhez:
200ml.viz
200g kristálycukor
2 ek.liszt
4db.tojássárgája
250 g vaj
Elkészítés:
Az első tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,a darált diót,majd kenjük szét a zsíradékkal kikent tepsibe(sütőpapirt tegyünk bele)
A második tésztához:A cukrot a tojásokat sürű masszává dolgozzuk botmixer segítségével,beletesszük a sütőporral elkevert lisztet,és rárakjuk a diós masszára.(180fokon előmelegített sütőbe megsütjük.kb.20 perc)
a töltelék.
Nos, ez is az a fajta gonosz süti, amiből egy kilót is simán befalok. Na jó, annyi nem fér belém, de tény, hogy addig eszem, amíg ki nem pukkadok:)
Ezért is készül gyakran, szóval ez a recept nekem nagyon bevált! Könnyű elkészíteni, nagyon gyorsan megvagyok vele.
Hozzávalók:
20 dkg dió, mandula, mogyoró vegyesen (vagy külön-külön), megpirítva, egészen apróra törve (vagy durvára darálva)
10 dkg ugyanez, csak nagyobb darabokban
2 dl tejszín
15 dkg kandírozott narancshéj apróra vágva
(ha nincs, nem baj: 7,5 dkg reszelt narancshéj, 7,5 dkg porcukorral elkeverve)
12 dkg vaj
30 dkg kristálycukor
2 dkg liszt
a mázhoz:
10 dkg étcsoki
A 10 dkg durvára darabolt magot egy edényben összeforralok a tejszínnel, a cukorral és a kandírozott darancshéjjal.
15 éve | Devescovi Andrea | 4 hozzászólás
Narancsos mandulás csokoládétorta (ISTENI!)
Recept
20 dkg mandula (dió is lehet)
20 dkg kristálycukor
17 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú keserű csokoládé
5 dkg jó minőségű keserű kakaópor
2 közepes narancs leve
2 ek. reszelt narancshéj (3 narancs héja)
6 tojás
1 tk vanília kivonat+ rumaroma
1 csipet só
A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra essen szét, félreteszem.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás