Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
20dkg mascarpone, 12 dkg vaníliás porcukor, 4 tojás,
1/2 dl rum, 20 dkg liszt, olaj a sütéshez
Elkészítés:
20dkg mascarponét keverőtálba teszünk. Hozzáteszünk 12
dkg vaníliás
porcukrot, 4 tojássárgáját és egy kupica rumot.
Habverővel simára keverjük, majd hozzátesszük a habbá vert fehérjéket.
Megszórjuk 20 dkg liszttel és az egészet óvatosan összekeverjük, nehogy a
massza összetörjön. Ezután forró zsírba (olajba) mártott kanállal kisebb
fánkokat szaggatunk belőle és kevés felhevített olajban, tükörtojás sütőben
megsütjük (ugyanúgy, mint a tarkedlit), mindkét oldalát megpirítva. Az olajból
kiszedve papírszalvétával felitatjuk a
zsiradékot, cukros kakaóban megmártjuk kettőt-kettőt
összeragasztva
(lekvárral) előmelegített tálra rakjuk, vaníliás
porcukorral megszórjuk. Frissen tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Nagyi diós pitéje
Kelt mákos rétes
Grízes-túrós
Habsburg tekercs