Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
· 50 dkg liszt
· 15 dkg margarin
· 8 tojássárga
· 1 evőkanál porcukor
· 2 dl tej
· 5 dkg élesztő
· 1 csipet só
· Töltelék:
· 30 dkg darált mák
· 15-20 dkg porcukor
· reszelt citromhéj ízlés szerint
· 1 csomag vaníliás cukor
· 8 evőkanál
tej
Elkészítés:
1.) A tésztához a margarint megpuhítjuk, majd habosra keverjük a tojások
sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amibe
egy pici cukrot teszünk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, plusz egy kevés sót. A
tésztát jól kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva (!) megkelesztjük.
2.) Töltelék: a mákot ledaráljuk, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat (ízlés
szerint), a vaníliás cukrot és a 8 evőkanál tejet. Alaposan összekeverjük az
egész mákos tölteléket.
3.) A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk,
megszórjuk a máktöltelékkel és felgöngyölítjük. (Jó hosszú lesz!)
4.) Kettévágjuk a felgöngyölt tésztát, és kikent (vagy sütőpapírral bélelt)
tepsibe tesszük mind a két rudat. + 15 percig letakarva, meleg helyen tovább
kelesztjük a tésztát.
5.) Mindkét rudat tojással megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Nagyi diós pitéje
Grízes-túrós
Kakaós fánk Mascarpone
Habsburg tekercs