Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Görög ízek csipegetnivaló formájában nassolós traccspartikra:)
A falafel chips receptje:
30 dkg csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája
1 evőkanál apróra tépkedett friss petrezselymezöldje
2 evőkanál liszt
fél teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt kömény
fél kávéskanál őrölt koriander
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
bors ízlés szerint
szezámmag
Elkészítése:
A csicseriborsót éjszakára beáztatom, másnap alaposan leöblítem, egyszer felforralom, kihűtöm, és turmixgépben pépesítem. Közben hozzáöntöm a többit: először a tojást, azután mehet bele a liszt és az olaj, az apróra vágott hagyma, az áttört fokhagyma és a fűszerek is.
Egy jó 15-20 percet hagyom összeérni az ízeket, azután jöhet a golyózás, de ennél tovább megyünk: a pici golyókat egészen vékonykára szétlapítom. Azután meghintem szezámmaggal mindkét oldalukat, és kiolajozott tepsiben 180 fokon 15-20 percet sütöm, közben egyszer átfordítom, lapáttal óvatosan felszedve.
És jöhet mellé a pirított fokhagymás csicserikrém:
20 dkg csicseriborsó
5 fej fokhagyma
4 evőkanál szezámmag
fél evőkanál frissen facsart citromlé
egy evőkanál oregano
egy evőkanál olívaolaj
só és bors
Ehhez is előző este be kell áztatni a csicseriborsót, majd leöblítve fedő alatt jó 20 percet főzni sós vízben.
Teflonserpenyőben olajat forrósítok, belepréselem a fokhagymát, beleszórom a szezámmagot, és aranybarnára pirítom.
A krémet is mixerben készítem: alaposan összeturmixolom a hozzávalókat. És készen is van:)
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Fűszeres sütőtök-krémleves
Csokis tejfölös piskóta
Almaszirupos sült palacsinta
Póréhagymás sült kenyér