Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Na ez így elsőre nem hagzik nagy kunsztnak, mert ugyebár a palacsintát jellemzően sütni szokták...igen ám, de ezt sütőben! Hívják finn, vagy dán palacsintának is, a tésztája pedig sokkal inkább emlékeztet az amerikai pancake-re, mint a magyar palacsintára, vagy a francia crepe-re.
Ez is egyszerű, bármivel tölthető, de van egy kis különlegesség mellékíze:)
Most egy almaszószos verziót készítettem, íme a recept:
2 tojás
fél bögre liszt
fél bögre tej
egy csipet fahéj
egy csipet szerecsendió
2 és fél evőkanál vaj
egy fél citrom leve
2 evőkanál porcukor
a szósz:
3-4 szem meghámozott, apró kockákra darabolt alma
1/4 bögre cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
egy kávéskanál fahéj
Először az almaszirupt készítem el: A feldarabolt gyümölcsöt és a szósz többi hozzávalóját takarék lángon főzöm nyúlós-bugyborékosra. Ez nem nagy ügy.
De a palacsinta sem: robotgéppel összekeverem a lisztet a tojásokkal, a tejjel, a fahéjjal és a szerecsendióval azután fél órára letakarva hűtőbe teszem a masszát.
Végül fogok egy lecsatolható oldalú tortaformát, alaposan kivajazom, azután beleöntöm a tésztát, és 220 fokon sütöm 15-20 percig, míg fel nem puffad, és aranybarna nem lesz. Azután kiveszem, ráöntöm az almaszirupot, meghintem a tetjét porcukorral, és visszatolom 2-3 percre. Majd kiveszem, leszedem gyorsan a szélét, hogy ne ragadjon rá, és ha kissé kihűlt, megcsorgatom a citromlével.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A cannoli, az nem cannelloni
Sült tej torta kókuszos-mézes grillázs öntettel
Zebratorta
Rántott tejbegríz kókuszos bundában