Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta hozzávalói:
5 tojás,
15 dkg. porcukor
10 evőkanál ártézi víz
12 dkg. darált dió
16 dkg liszt
1 sütőpor
Először is amíg tiszta a robotgép keverője egy mélyebb tálban kemény habbá felverjük a 6 tojás fehérjét, majd félretesszük.
Ugyanazzal a habverővel az 5 tojás sárgáját 15 dkg (20 is lehet az édesebb szájúaknak) porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd tovább verve szakaszosan hozzáöntögetjük a 10 evőkanál (kb.másfél dl.) vizet. Ezt követi a 12 dkg. darált dió, valamint beleszitálva az 1 sütőporral elkevert 16 dkg liszt. Végül lazán, széles mozdulatokkal egy evőkanállal, vagy tortalapáttal belevegyítjük a tojásfehérje keményre vert habját, vigyázva, hogy össze ne törjön.
Előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsibe öntve190C’-on 25-30 perc alatt megsütjük.
16 dkg. darált diót 12 evőkanál tejjel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.16 dkg. vajat vagy margarint 15 dkg. porcukorral nagyon jól kidolgozunk és a már kihűlt főzött dióhoz keverünk.
Ezt lehet robotgéppel is jól összeturbózni, könnyebb lesz a krém, majd hogy még könnyebb legyen valamennyi meggyet is lehet a krém közé vegyíteni.
A kisült tészta tetejét enyhén megspricceljük rummal és erre jöhet a meggyes krém.
Hogy még fincsibb legyen jön erre egy csokimáz is, melynek összetevői:
15 dkg porcukrot fél dl. vízzel és 3 evőkanál jó minőségű kakaóporral sűrűre főzünk, majd a tűzről levéve 6 dkg vajat és 1-2 csepp olajat belekeverünk. Ha kicsit kihűlt, a meggyes krém tetejére kenjük és a látványosság kedvéért bemárványozzuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Cseresznyés sütemény
Piskótapraktikák, ahogy nagyanyáink készítették