Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Cseresznyés sütemény képpel
Igaz, már „leáldozóban” van az idei friss cseresznye, mégis megosztok Veletek egy nagyon finom háziasan elkészített cseresznyés sütemény receptet. Ezt nemcsak cseresznyével, hanem bármilyen szezonális gyümölccsel el lehet készíteni, télies időkben befőttel:
Így szó a recept:
Hozzávalók: 1 tojás
1 cs. vanilás cukor
15 dkg. margarin
4 evőkanál joghurt
2,5 dl. tej
35 dkg. liszt
1 dkg. szódabikarbóna
50 dkg. cseresznye (vagy bármilyen gyümölcs)
fahéj
Elkészítés:
Egész tojást 25 dkg. porcukorral, 1 cs. vaniliás cukorral, 15 dkg. lágy margarinnal robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadunk 4 evőkanál joghurtot, majd szakaszosan két és fél dl. tejet, melyekkel tovább turbósítjuk. Ha egynemű masszát kaptunk, beleszitáljuk a 35 dkg. liszttel elkevert 1 dkg. szódabikarbónát. 50 dkg. kimagozott cseresznyét, vagy meggyet, vagy bármilyen gyümölcsöt, amink van, lecsepegtetjük, fahéjjal összerázzuk, majd félreteszünk belőle 15 dkg-ot és lisztbe, vagy dejó dióba, vagy egyszerűen darált dióba forgatjuk. (Tudjátok, hogy a lisztbe, vagy dióba forgatott gyümölcs nem merül le a tészta aljára sütés közben). A beforgatott cseresznyét hozzádolgozzuk a tésztához és alaposan és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe símítjuk, majd rászórjuk a tetejére a félretett 15 dkg-nyi cseresznyét (vagy az akármilyen más gyümölcsöt). 186 C’-on 30 percig, illetve tűpróbáig, szép rózsaszínűre sütjük.
Ha már unjuk az egyhangúságot, a változtatás végett lehet a tészta felébe 1-2 evőkanál kakaót is keverni, de abba a tésztába plusz 2 evőkanál joghurt is kell. Nyilvánvaló a kakaó keményítené az előzőekben kidolgozott, klassz laza tésztát.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Márványos diókrémes meggyes Ancika módra
Piskótapraktikák, ahogy nagyanyáink készítették