Recept Blog: 2009. február

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25011 fő
  • Képek - 8753 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. február

network.hu

Hozzávalók:

 

12,5 dkg vaj

12,5 dkg cukor

csipetnyi só

3 savanykás alma

fél csomag sütőpor

25 dkg liszt
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 tojás
fél dl tej

 

A teendő csak ennyi: a lisztet, cukrot, sütőport, a fahéjat és a csipetnyi sót összekeverjük, és a kockákra vágott almát beledolgozzuk. Felverjük a tojásokat, hozzádobjuk a vajat meg a tejet, ezt lassan a lisztes-almás mixtúrába keverjük, hogy végül egy ne túlzottan folyékony masszát kapjunk. A végeredményt a muffinformákba töltjük, és irány a 200 fokra előmelegített sütő!

Utolsó hozzászólás

Skribanek Muci üzente 8 éve

Köszi a receptet,ha lesz időm megcsinálom!

Tovább 

Tudom, hogy még messze a húsvét, na de nem rossz már elõre tudni, mit teszünk, ha megmaradnak a zöldségek, a tojás, meg további egyebek. Például kreáljunk belõle salit!

 

Hozzávalók (4 fõre):

- 2 fõtt tojás

- 1 csomag újhagyma

- 1 csomag retek,

- egy-egy fej friss saláta

- 1 üveg joghurtos salátaöntet (vagy helyette saját dresszinget poharas joghurtból, zöldfûszerbõl és pár csepp Stevia kivonatból)

 

Összedobni pofonegyszerû: a kiadós reggelirõl megmaradt tojásokat, az újhagymát, retket, egyebeket összevágjuk, rátépkedjük a maradék vagy éppen a friss ropogós salátát, és a joghurtos dresszinget ráöntve összekavarjuk.

Utolsó hozzászólás

dancs kati üzente 8 éve

szia turbi,

no ennek örülök! esetleg te is megosztanád velünk ezeket a kreációkat? nyugodtan írd meg szerintem ide a blogba, hadd legyen szem előtt :)

üdv
kati

Tovább 

 

Vasárnap

network.hu

 

Káposztás lángos

 

Hozzávalók:

 

30 dkg édeskáposzta

1 kg tönkölyliszt

2 dl joghurt

5 dkg élesztõ

15 dkg krumpli

só, bors

a sütéshez olaj

 

 

Az  apróra vágott, besózott káposztát kevés olajon megdinsztelem. A krumplit megfõzöm, összetöröm, azután az élesztõvel, a joghurttal és a káposztával a liszthez keverem, sózom, borsozom, és jó alaposan összegyúrom. Akkor jó a tészta, ha könnyû és hólyagos.

Ha készen van, egy órát hûtõben pihentetem, azután olajos gombócokat formázok belõle, azokból lángosokat, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm.

Utolsó hozzászólás

Szűcsné Zsuzsa üzente 8 éve

fincsi, megsűtöm

Tovább 

Szombat

network.hu

 

Ínyenc kukoricakrémleves

 

Hozzávalók

 

40 dkg mirelit kukorica

5 dkg zellergyökér

20 dkg sárgarépa

15 dkg kesudió (nem sózott!)

curry, koriander, fehér mustármag, római kömény, garam masala, kurkuma

5 dl olaj

3 szelet tönkölykenyér

 

Egy kevés olajon, kis lángon kipattogtatom a mustármagot, hozzákeverem a többi fûszert, és összemelegítem. Azátán a megtisztított és apróra vágott zöldségeket beleforgatom a fûszermaszába, és kevés vízzel félpuhára párolom.

Tovább 

Péntek

network.hu

 

Kapros zabpehelyfasírt

 

Hozzávalók:

 

25 dkg zabpehely

25 dkg tofu

10 dkg tönkölyliszt

1 csomag száratott kapor, vagy egy csomó friss kapor

2 fej vöröshagyma

4 dl olaj

kevés só

 

A zabpelyhet puhára fõzöm, és fedõ alatt állni hagyom. Ha kihûlt, villával beletöröm a tofut, a kprot és a sót. A hagymákat apróra vágom, kevés olajon megpirítom, és a zabpehelyhez keverem. Hozzáöntöm a lisztet is, aprócska, laposabb gombócokat formálok belõle, és bõ olajban kisütöm.

Tovább 

Csütrötök

network.hu

Rozsos kifli

 

Hozzávalók:

 

30 dkg rozsliszt

20 dkg tönkölyliszt

2,5 dkg élesztõ

2 ek tej, vagy szója-, zab-, rizs-, mandulatej

5 dkg szezámmag

2 ek cukor, vagy nádcukor

olaj

1 kávéskanál só

 

Egy bögrében egy evõkanál tönkölyliszttel, egy kevés cukorral és némi langyos vízzel megfuttatom az élesztõt. A maradék lisztet összekverem, beleöntöm az olajat, egy kávéskanálnyi sót és a felfutott élesztõt. Utána megdagasztom, apránként öntögetve hozzá annyi vizet, amíg könnyed, gyúrható nem lesz.

Tovább 

Szerda

 

network.hu

Hamis túrógombóc

(végre egy kis édesség...:))

 

Hozzávalók:

 

15 dkg köles

6 dkg búzadara (lehetõség szerint tönkölybúzából)

10 dkg zsemlemorzsa (szintén tönkölybúzából)

2 evõkanál margarin

5 dl tej (gabonatej)

3 dl joghurt (szójajoghurt)

20 dkg nádcukor

1 citrom

fél dl olaj

egy csipet só

méz

 

 

A kölest egy éjszakára beáztatom, másnap leszûröm és alaposan megmosom. Megmelegítem a tejet a cukorral, és puhára fõzöm benne a kölest.

Tovább 

Kedd

 

Brokkolis árpaalagút

 

Hozzávalók:

 

30 dkg árpa

2 nagyobb zsenge sárgarépa

1 fehérrépa

20 dkg brokkoli

egy negyed zeller

1 fej vöröshagyma

4 szem fokhagyma

petrezselyem, zellerzöldje, majoranna, kevés fehér bors,

egy késhegynyi õrölt szerecsendió

olívaolaj

tengeri só, vagy tamari szósz (adalékanyag-mentes szójaszósz)

 

Az árpát két-háromszoros mennyiségû vízben kissé! pépesre fõzöm, és hagyom kihûlni.

A brokkolit rózsáira szedem, és 5 percig párolom.

Tovább 

Hamarosan megkezdõdik a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetõséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendezõdéshez.

A téltõl és ünnepektõl megviselt, cukrokkal, erõs fûszerekkel és nehéz, zsíros ételekkel tömött bendõnk ennyi idõ alatt kitisztul, és újult erõvel, megszépülve vághatunk neki a nyárnak!

A böjtölés viszont csak bizonyos szempontból jelent lemondást, hiszen nem kell sem a laktató, egészséges ételeket, sem a mennyei ízeket nélkülöznünk ez idõ alatt.

Tovább 

A férjem utálja, ha krumplinak hívom az õ imádott burgonyáját. De nekem a krupli már csak krumpli marad. Kerekre szelve, tepsiben sütve meg kolompér!

Ez is egy tallér-forma recept, csak kicsit máshogyan.

Kell hozzá:

 

1 kg krumpli

2 tojás

1 ek tökmagolaj

só, bors, esetleg egy kis õrölt kömény

 

Megpucolom és lereszelem a krumplit, nagyobb lyukú reszelõn. Egy nagyobb tálba öntöm, és alaposan eldolgozom a többi hozzávalóval.

Azután elõmelegítem a sütõt, úgy 170-180 fokosra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Ez nagyon hasonlít a tócsihoz/cicegéhez, csak abba egy kis liszt is van az összeállításnál. Jó kis húsvéti köretnek tűnik :)

Tovább 

Köszi az ötletet! Részemrõl rajta is maradtam a datolya és a banán ízén, és gyorsan nekiláttam egy extra mód finom tortának.

Nem kel hozzá cukor sem, a zabpehelyliszt direkt egészséges, a recept még egy tavaszi diétának is díszére válhat. 

 

Hozzávalók:

 

network.hu

15 dkg datolya (szintén a papírdbozos változat)

1 banán

10 dkg margarin

15 dkg zabpeheyliszt

másfél zacskó sütõpor

fél narancs

5 dkg szeletelt mandula

 

A megmosott és kimgozott datoylákat 2 dl vízben forrald fel, fedõ alatt fõzd 5 percig, utána húzd le a tûzrõl, és hgyd kihûlni.

Tovább 

Tél végére teljesen kiapadnak az energiaraktáraink, ideje hát bevetnünk a kalóriadús energiabombákat  - lelkifuri nélkül. Mert kibírtuk. Borongós reggeleken legalább egy finom falat/korty miatt érdemes kikászálódni az ágyból!

 

 

network.hu

A datolyás banánturmix ráadásul egészséges is. A banán, a tej és a méz élettani hatásait gondolom nem nagyon kell taglalni. A datolyáról pedig csak annyit, hogy egyes afriaki törzsek simán elélnek hetekig is az apró, mézédes gyümölcsön, hiszen gyakorlatilag minden benne van, amire a testünknek szüksége van az egészséges mûködéshez.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 21 órája új képet töltött fel:

Sajtosmagos_pogacsa_2046601_9995_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Otello_szolos_retes_2045700_8623_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kepviselofank_2045207_9266_s

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Turos_batyu_muffin_formaban_2044917_9643_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Gyumolcs_csendelet_2044509_6290_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Babos_rizskoret_csirke_kockakkal_2043546_2261_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu