Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | dancs kati | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
csipetnyi só
3 savanykás alma
fél csomag sütőpor
25 dkg liszt
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 tojás
fél dl tej
A teendő csak ennyi: a lisztet, cukrot, sütőport, a fahéjat és a csipetnyi sót összekeverjük, és a kockákra vágott almát beledolgozzuk. Felverjük a tojásokat, hozzádobjuk a vajat meg a tejet, ezt lassan a lisztes-almás mixtúrába keverjük, hogy végül egy ne túlzottan folyékony masszát kapjunk. A végeredményt a muffinformákba töltjük, és irány a 200 fokra előmelegített sütő!
Tudom, hogy még messze a húsvét, na de nem rossz már elõre tudni, mit teszünk, ha megmaradnak a zöldségek, a tojás, meg további egyebek. Például kreáljunk belõle salit!
Hozzávalók (4 fõre):
- 2 fõtt tojás
- 1 csomag újhagyma
- 1 csomag retek,
- egy-egy fej friss saláta
- 1 üveg joghurtos salátaöntet (vagy helyette saját dresszinget poharas joghurtból, zöldfûszerbõl és pár csepp Stevia kivonatból)
Összedobni pofonegyszerû: a kiadós reggelirõl megmaradt tojásokat, az újhagymát, retket, egyebeket összevágjuk, rátépkedjük a maradék vagy éppen a friss ropogós salátát, és a joghurtos dresszinget ráöntve összekavarjuk.
|
|
Vasárnap
Káposztás lángos
Hozzávalók:
30 dkg édeskáposzta
1 kg tönkölyliszt
2 dl joghurt
5 dkg élesztõ
15 dkg krumpli
só, bors
a sütéshez olaj
Az apróra vágott, besózott káposztát kevés olajon megdinsztelem. A krumplit megfõzöm, összetöröm, azután az élesztõvel, a joghurttal és a káposztával a liszthez keverem, sózom, borsozom, és jó alaposan összegyúrom. Akkor jó a tészta, ha könnyû és hólyagos.
Ha készen van, egy órát hûtõben pihentetem, azután olajos gombócokat formázok belõle, azokból lángosokat, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm.
Szombat
Ínyenc kukoricakrémleves
Hozzávalók
40 dkg mirelit kukorica
5 dkg zellergyökér
20 dkg sárgarépa
15 dkg kesudió (nem sózott!)
curry, koriander, fehér mustármag, római kömény, garam masala, kurkuma
5 dl olaj
só
3 szelet tönkölykenyér
Egy kevés olajon, kis lángon kipattogtatom a mustármagot, hozzákeverem a többi fûszert, és összemelegítem. Azátán a megtisztított és apróra vágott zöldségeket beleforgatom a fûszermaszába, és kevés vízzel félpuhára párolom.
Péntek
Kapros zabpehelyfasírt
Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
25 dkg tofu
10 dkg tönkölyliszt
1 csomag száratott kapor, vagy egy csomó friss kapor
2 fej vöröshagyma
4 dl olaj
kevés só
A zabpelyhet puhára fõzöm, és fedõ alatt állni hagyom. Ha kihûlt, villával beletöröm a tofut, a kprot és a sót. A hagymákat apróra vágom, kevés olajon megpirítom, és a zabpehelyhez keverem. Hozzáöntöm a lisztet is, aprócska, laposabb gombócokat formálok belõle, és bõ olajban kisütöm.
Csütrötök
Rozsos kifli
Hozzávalók:
30 dkg rozsliszt
20 dkg tönkölyliszt
2,5 dkg élesztõ
2 ek tej, vagy szója-, zab-, rizs-, mandulatej
5 dkg szezámmag
2 ek cukor, vagy nádcukor
olaj
1 kávéskanál só
Egy bögrében egy evõkanál tönkölyliszttel, egy kevés cukorral és némi langyos vízzel megfuttatom az élesztõt. A maradék lisztet összekverem, beleöntöm az olajat, egy kávéskanálnyi sót és a felfutott élesztõt. Utána megdagasztom, apránként öntögetve hozzá annyi vizet, amíg könnyed, gyúrható nem lesz.
Szerda
Hamis túrógombóc
(végre egy kis édesség...:))
Hozzávalók:
15 dkg köles
6 dkg búzadara (lehetõség szerint tönkölybúzából)
10 dkg zsemlemorzsa (szintén tönkölybúzából)
2 evõkanál margarin
5 dl tej (gabonatej)
3 dl joghurt (szójajoghurt)
20 dkg nádcukor
1 citrom
fél dl olaj
egy csipet só
méz
A kölest egy éjszakára beáztatom, másnap leszûröm és alaposan megmosom. Megmelegítem a tejet a cukorral, és puhára fõzöm benne a kölest.
Kedd
Brokkolis árpaalagút
Hozzávalók:
30 dkg árpa
2 nagyobb zsenge sárgarépa
1 fehérrépa
20 dkg brokkoli
egy negyed zeller
1 fej vöröshagyma
4 szem fokhagyma
petrezselyem, zellerzöldje, majoranna, kevés fehér bors,
egy késhegynyi õrölt szerecsendió
olívaolaj
tengeri só, vagy tamari szósz (adalékanyag-mentes szójaszósz)
Az árpát két-háromszoros mennyiségû vízben kissé! pépesre fõzöm, és hagyom kihûlni.
A brokkolit rózsáira szedem, és 5 percig párolom.
Hamarosan megkezdõdik a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetõséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendezõdéshez.
A téltõl és ünnepektõl megviselt, cukrokkal, erõs fûszerekkel és nehéz, zsíros ételekkel tömött bendõnk ennyi idõ alatt kitisztul, és újult erõvel, megszépülve vághatunk neki a nyárnak!
A böjtölés viszont csak bizonyos szempontból jelent lemondást, hiszen nem kell sem a laktató, egészséges ételeket, sem a mennyei ízeket nélkülöznünk ez idõ alatt.
A férjem utálja, ha krumplinak hívom az õ imádott burgonyáját. De nekem a krupli már csak krumpli marad. Kerekre szelve, tepsiben sütve meg kolompér!
Ez is egy tallér-forma recept, csak kicsit máshogyan.
Kell hozzá:
1 kg krumpli
2 tojás
1 ek tökmagolaj
só, bors, esetleg egy kis õrölt kömény
Megpucolom és lereszelem a krumplit, nagyobb lyukú reszelõn. Egy nagyobb tálba öntöm, és alaposan eldolgozom a többi hozzávalóval.
Azután elõmelegítem a sütõt, úgy 170-180 fokosra.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Köszi az ötletet! Részemrõl rajta is maradtam a datolya és a banán ízén, és gyorsan nekiláttam egy extra mód finom tortának.
Nem kel hozzá cukor sem, a zabpehelyliszt direkt egészséges, a recept még egy tavaszi diétának is díszére válhat.
Hozzávalók:
15 dkg datolya (szintén a papírdbozos változat)
1 banán
10 dkg margarin
15 dkg zabpeheyliszt
másfél zacskó sütõpor
fél narancs
5 dkg szeletelt mandula
A megmosott és kimgozott datoylákat 2 dl vízben forrald fel, fedõ alatt fõzd 5 percig, utána húzd le a tûzrõl, és hgyd kihûlni.
Tél végére teljesen kiapadnak az energiaraktáraink, ideje hát bevetnünk a kalóriadús energiabombákat - lelkifuri nélkül. Mert kibírtuk. Borongós reggeleken legalább egy finom falat/korty miatt érdemes kikászálódni az ágyból!
A datolyás banánturmix ráadásul egészséges is. A banán, a tej és a méz élettani hatásait gondolom nem nagyon kell taglalni. A datolyáról pedig csak annyit, hogy egyes afriaki törzsek simán elélnek hetekig is az apró, mézédes gyümölcsön, hiszen gyakorlatilag minden benne van, amire a testünknek szüksége van az egészséges mûködéshez.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás