Recept Blog: 2009. február

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. február

network.hu

Hozzávalók:

 

12,5 dkg vaj

12,5 dkg cukor

csipetnyi só

3 savanykás alma

fél csomag sütőpor

25 dkg liszt
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 tojás
fél dl tej

 

A teendő csak ennyi: a lisztet, cukrot, sütőport, a fahéjat és a csipetnyi sót összekeverjük, és a kockákra vágott almát beledolgozzuk. Felverjük a tojásokat, hozzádobjuk a vajat meg a tejet, ezt lassan a lisztes-almás mixtúrába keverjük, hogy végül egy ne túlzottan folyékony masszát kapjunk. A végeredményt a muffinformákba töltjük, és irány a 200 fokra előmelegített sütő!

Utolsó hozzászólás

Skribanek Muci üzente 15 éve

Köszi a receptet,ha lesz időm megcsinálom!

Tovább 

Tudom, hogy még messze a húsvét, na de nem rossz már elõre tudni, mit teszünk, ha megmaradnak a zöldségek, a tojás, meg további egyebek. Például kreáljunk belõle salit!

 

Hozzávalók (4 fõre):

- 2 fõtt tojás

- 1 csomag újhagyma

- 1 csomag retek,

- egy-egy fej friss saláta

- 1 üveg joghurtos salátaöntet (vagy helyette saját dresszinget poharas joghurtból, zöldfûszerbõl és pár csepp Stevia kivonatból)

 

Összedobni pofonegyszerû: a kiadós reggelirõl megmaradt tojásokat, az újhagymát, retket, egyebeket összevágjuk, rátépkedjük a maradék vagy éppen a friss ropogós salátát, és a joghurtos dresszinget ráöntve összekavarjuk.

Utolsó hozzászólás

dancs kati üzente 15 éve

szia turbi,

no ennek örülök! esetleg te is megosztanád velünk ezeket a kreációkat? nyugodtan írd meg szerintem ide a blogba, hadd legyen szem előtt :)

üdv
kati

Tovább 

 

Vasárnap

network.hu

 

Káposztás lángos

 

Hozzávalók:

 

30 dkg édeskáposzta

1 kg tönkölyliszt

2 dl joghurt

5 dkg élesztõ

15 dkg krumpli

só, bors

a sütéshez olaj

 

 

Az  apróra vágott, besózott káposztát kevés olajon megdinsztelem. A krumplit megfõzöm, összetöröm, azután az élesztõvel, a joghurttal és a káposztával a liszthez keverem, sózom, borsozom, és jó alaposan összegyúrom. Akkor jó a tészta, ha könnyû és hólyagos.

Ha készen van, egy órát hûtõben pihentetem, azután olajos gombócokat formázok belõle, azokból lángosokat, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm.

Utolsó hozzászólás

Szűcsné Zsuzsa üzente 15 éve

fincsi, megsűtöm

Tovább 

Szombat

network.hu

 

Ínyenc kukoricakrémleves

 

Hozzávalók

 

40 dkg mirelit kukorica

5 dkg zellergyökér

20 dkg sárgarépa

15 dkg kesudió (nem sózott!)

curry, koriander, fehér mustármag, római kömény, garam masala, kurkuma

5 dl olaj

3 szelet tönkölykenyér

 

Egy kevés olajon, kis lángon kipattogtatom a mustármagot, hozzákeverem a többi fûszert, és összemelegítem. Azátán a megtisztított és apróra vágott zöldségeket beleforgatom a fûszermaszába, és kevés vízzel félpuhára párolom.

Tovább 

Péntek

network.hu

 

Kapros zabpehelyfasírt

 

Hozzávalók:

 

25 dkg zabpehely

25 dkg tofu

10 dkg tönkölyliszt

1 csomag száratott kapor, vagy egy csomó friss kapor

2 fej vöröshagyma

4 dl olaj

kevés só

 

A zabpelyhet puhára fõzöm, és fedõ alatt állni hagyom. Ha kihûlt, villával beletöröm a tofut, a kprot és a sót. A hagymákat apróra vágom, kevés olajon megpirítom, és a zabpehelyhez keverem. Hozzáöntöm a lisztet is, aprócska, laposabb gombócokat formálok belõle, és bõ olajban kisütöm.

Tovább 

Csütrötök

network.hu

Rozsos kifli

 

Hozzávalók:

 

30 dkg rozsliszt

20 dkg tönkölyliszt

2,5 dkg élesztõ

2 ek tej, vagy szója-, zab-, rizs-, mandulatej

5 dkg szezámmag

2 ek cukor, vagy nádcukor

olaj

1 kávéskanál só

 

Egy bögrében egy evõkanál tönkölyliszttel, egy kevés cukorral és némi langyos vízzel megfuttatom az élesztõt. A maradék lisztet összekverem, beleöntöm az olajat, egy kávéskanálnyi sót és a felfutott élesztõt. Utána megdagasztom, apránként öntögetve hozzá annyi vizet, amíg könnyed, gyúrható nem lesz.

Tovább 

Szerda

 

network.hu

Hamis túrógombóc

(végre egy kis édesség...:))

 

Hozzávalók:

 

15 dkg köles

6 dkg búzadara (lehetõség szerint tönkölybúzából)

10 dkg zsemlemorzsa (szintén tönkölybúzából)

2 evõkanál margarin

5 dl tej (gabonatej)

3 dl joghurt (szójajoghurt)

20 dkg nádcukor

1 citrom

fél dl olaj

egy csipet só

méz

 

 

A kölest egy éjszakára beáztatom, másnap leszûröm és alaposan megmosom. Megmelegítem a tejet a cukorral, és puhára fõzöm benne a kölest.

Tovább 

Kedd

 

Brokkolis árpaalagút

 

Hozzávalók:

 

30 dkg árpa

2 nagyobb zsenge sárgarépa

1 fehérrépa

20 dkg brokkoli

egy negyed zeller

1 fej vöröshagyma

4 szem fokhagyma

petrezselyem, zellerzöldje, majoranna, kevés fehér bors,

egy késhegynyi õrölt szerecsendió

olívaolaj

tengeri só, vagy tamari szósz (adalékanyag-mentes szójaszósz)

 

Az árpát két-háromszoros mennyiségû vízben kissé! pépesre fõzöm, és hagyom kihûlni.

A brokkolit rózsáira szedem, és 5 percig párolom.

Tovább 

Hamarosan megkezdõdik a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetõséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendezõdéshez.

A téltõl és ünnepektõl megviselt, cukrokkal, erõs fûszerekkel és nehéz, zsíros ételekkel tömött bendõnk ennyi idõ alatt kitisztul, és újult erõvel, megszépülve vághatunk neki a nyárnak!

A böjtölés viszont csak bizonyos szempontból jelent lemondást, hiszen nem kell sem a laktató, egészséges ételeket, sem a mennyei ízeket nélkülöznünk ez idõ alatt.

Tovább 

A férjem utálja, ha krumplinak hívom az õ imádott burgonyáját. De nekem a krupli már csak krumpli marad. Kerekre szelve, tepsiben sütve meg kolompér!

Ez is egy tallér-forma recept, csak kicsit máshogyan.

Kell hozzá:

 

1 kg krumpli

2 tojás

1 ek tökmagolaj

só, bors, esetleg egy kis õrölt kömény

 

Megpucolom és lereszelem a krumplit, nagyobb lyukú reszelõn. Egy nagyobb tálba öntöm, és alaposan eldolgozom a többi hozzávalóval.

Azután elõmelegítem a sütõt, úgy 170-180 fokosra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Ez nagyon hasonlít a tócsihoz/cicegéhez, csak abba egy kis liszt is van az összeállításnál. Jó kis húsvéti köretnek tűnik :)

Tovább 

Köszi az ötletet! Részemrõl rajta is maradtam a datolya és a banán ízén, és gyorsan nekiláttam egy extra mód finom tortának.

Nem kel hozzá cukor sem, a zabpehelyliszt direkt egészséges, a recept még egy tavaszi diétának is díszére válhat. 

 

Hozzávalók:

 

network.hu

15 dkg datolya (szintén a papírdbozos változat)

1 banán

10 dkg margarin

15 dkg zabpeheyliszt

másfél zacskó sütõpor

fél narancs

5 dkg szeletelt mandula

 

A megmosott és kimgozott datoylákat 2 dl vízben forrald fel, fedõ alatt fõzd 5 percig, utána húzd le a tûzrõl, és hgyd kihûlni.

Tovább 

Tél végére teljesen kiapadnak az energiaraktáraink, ideje hát bevetnünk a kalóriadús energiabombákat  - lelkifuri nélkül. Mert kibírtuk. Borongós reggeleken legalább egy finom falat/korty miatt érdemes kikászálódni az ágyból!

 

 

network.hu

A datolyás banánturmix ráadásul egészséges is. A banán, a tej és a méz élettani hatásait gondolom nem nagyon kell taglalni. A datolyáról pedig csak annyit, hogy egyes afriaki törzsek simán elélnek hetekig is az apró, mézédes gyümölcsön, hiszen gyakorlatilag minden benne van, amire a testünknek szüksége van az egészséges mûködéshez.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu