Recept Blog: 2011. február

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2011. február

A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és ugyanúgy járunk el, mint amikor krumplipürét  késztítünk, csak egy kicsit keményebbre   hagyjuk,

A darált  hust kis olajon párolt hagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és az olajon átsütjük.  A kruplipüréből  "kicsipünk" egy gombócra valót, ellapitjuk a tenyerünkbe, és teszünk bele egy kis kanál darálthúst. Ketté hajtjuk, megforgatjuk felvert tojában és zsemlemorzsában és olajban mind két oldalát pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

Gyömörei Marika üzente 13 éve

Nagyon jól hangzik és szombaton ki is próbálom.
Köszönöm a receptet.

Tovább 

             Hozzávalók a tésztához:

 

60 dkg liszt

15 dkg margarin

10 dkg kristálycukor

1 db egész tojás, egynek a sárgája

1 pohár tejföl

3/4 csomag sütőpor

pici rum, kevés tej.

 

A tészta  hozzávalóiból puha tésztát gyúrúnk.Ketté osztjuk és lisztezett deszkán külön -külön

elnyújtjuk a cipókat..  25 dkg túrót, 1 csomag vaníliás cukrot 1 db tojást, pici sót, kevés kristálycukrot és 2 dkg mazsolát jól összekeverünk. A túróból az egyik tésztára kis halmocskákat rakunk, és a másik kinyújtott tésztával beterítjük , és derelyevágóval apró derelyéket készítünk, s forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Gyömörei Marika üzente 13 éve

Még így nem is hallottam,de ki fogom próbálni.Bizonyára finom lesz jól hangzik.
Köszönöm a receptet.

Tovább 

 

Favágó szelet

 

            Hozzávalók:

80dkg karaj

10 dkg szalonna

5 db tojs, 2 dl tejföl

15 dkg trapista sajt

20 dkg zöldborsó

1 nagy gerezd fokhagyma

1 kiskanál mustár

étolaj, só. bors

 

A borsót puhára pároljuk és a,levétől lecsepegtetjük.Az apró kockára vágott szalonnát ropogosró kisütjük, bele tesszük a borsót, majd ráöntjük a felvert tojásokat és lepényt

sütünk belőle. A húst végkony szeletekre vágjuk és külön edényben hirtelen megsütjük mind  két oldalát, egyhén sózzuk, borsozzuk.A tejfölt ízetistjük mostárral, sóval, borssal.A hússzeleteket egy kerek tűzálló tálba rakjuk, ráborítjuk a lepényt, leöntjük  a tejfölös masszával.Ezután megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben ősszesütjük.

Utolsó hozzászólás

Szabó Lászlóné üzente 13 éve

Kipróbáltam! Nagyon finom és kiadós.
Szabó Lászlóné.

Tovább 

Tisztelt Olvasó Tábor!

 

Nagyon sokat hallunk új receptekről és manapság igyekszik minél több ember szakácskönyvet írni. Valójában ez nem is lenne olyan nagy baj, ha nem összeollózott művek lennének.

Saját magam már 8 éves korom óta főzök és volt szerencsém belekostólni az igazi ízek világába amikor a közétkezteéshez kerültem és egy nagy konyha vezetése, irányítása volt a feledatom. Ott igazán kiélhettem a gasztronómia utáni vágyamat, lehetett alkotni.A fő téma mégis a gazdaságosságra terelte a figyelmet és igyekeztem olyan ételeket beállítani aminek a maradákát fel lehetett használni a következő étel készítésekor.

Utolsó hozzászólás

Tramita Rita üzente 13 éve

Kedves Imre!

Nagyon szépen köszönöm a segítségét!
Örömmel várom az ötleteket!:)
Üdv: Rita

Tovább 

38 dkg lisztet 7 dkg olvasztott  vajjal vagy margarinnal 2 csapott evőkanál porcukorral , pici sóval 1 dl telföllel és 6 tojás sárgájával   fél dl rummal,   sima tésztát készítünk, jól kidolgozzuk  és egy órara a hütőbe tesszük.

Majd késfok vastagságúra elnyújtjuk és derelye metszővel rombuszokat vágunk belőle. Mínden rombusz közepét hosszanti irányban bemetszük, és áthúzzuk rajta a tészta egyik sarkát.Forró olajban kisütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 13 éve

Á, dehogy!

Tovább 

 Csöröge fánk

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

38 dkg lisztet 7 dkg olvasztott vajjal, 2 csapott evőkanál porcukorral , csipetnyi sóval, l dl tejföllel 6 tojás sárgájával , fél dl cummal  tésztát készítünk, jól kidolgozzuk és 1 órára hütőbe tesszük.

Majd elnyújtjuk késfok vastagsárúra és derelye metszővel  rombusz alakokat metszünk a tésztából. A rombuszok közepét derelyevágóval  hosszanti irányban  bevágjuk és az egyik sarkát a tésztának áthúzzuk ezen a vágaton. Forró olajban kisütjük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

8 db tojás,

4 dkg liszt, 1,5 dl tejföl

só. örölt bors,

egy jó csokor petrezselyem zöld

zsír,

20 dkg vaj vagy margarin

15 dkg kemény sajt

20 dkg  sonka felvágott.

 

A tojásokat  a liszttel, tejföllel és az apróra vágott petrezselyem zöldjéveé habosra keverjük,

sóval, borssal ízesitjük, majd sütőpapirra  öntve  10-15 percig sütjük. / ttepsibe tesszük a sütőpapírt és úgy öntjük rá  a masszát/Ez után  ergy tepsi méretű alufóliát  megzsirozunk,  rátesszük a kihült tésztát, megkenjük vajjal, reszelt sajt felével megszórjuk, kirakjuk a sonka felvágottal és a maradék sajtot még rászórjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én törlöm ki?
Te töröltél ki mindent a klubodban!!!
Még abba is bele kötöttél,hogy mi a nevük a süteményeknek.
Miért császár,miért Isteni?
Remélem emlékszel!
Most meg se itt ,se a másik klubban nem hagysz békén!
Jó lenne,ha már nem foglalkoznál velem.
A klubod nyító oldaláról meg levennéd,hogy a "kutya se ugat meg"!
A jó embereket biztosan,hogy nem...)
Jó éjt!

Tovább 

Hozzávalók:

 

2 db tojás

l evőkanál pálinka vagy rum

pici có,

25 dkg liszt

olvasztott zsír.

2 evőkanál víz

 

A tojásokast , a vizet, a pálinkát vagy rumot, egy csipet sót összegyúrjuk  a liszttel,

hogy rétestészta keménységű és minőségű legyen. Ha kész, letakarjuk egy tiszta ruhával, és 20-25 percig pihentetjük.Lisztezett deszkán 2-3 mm. vastagra kinyújtjuk a tésztát, és olvasztott zsírral jól lekenjük és összehajtjuk, mint a leveles tésztát szoktuk.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csokoládé-torta receptje:

 

Tésztája: 3 bögre liszt   (1 bögre = 3 dl) - (Ez nagy tepszi süti lesz, melyből formáltam a 

                                                                           tortát)

                 2 bögre cukor

                 cukrozatlan kakaópor (tetszés szerint)

                 1 bögre szódavíz

                 fél bögre étolaj

                 4 db egész tojás

                 1 cs.

Tovább 

10 dkg vajat 14 dkg lisztet. 3 dkg cukrot, kevés sót 1 tojás sárgáját fél csomag

sütőport 1 evőkanál tejföllel jól összegyúrúnk 2 db.   tortaforma alakra nyujtjuk, hogy egy kis pereme legyen.

Töltelék: 40 dkg áttört túrót , 17 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját, 5 dkg vajat, 3 db, főtt, áttört burgonyát fél citrom reszelt héját és fél csomag vaniliacukrot  tálban jól kikeverünk és a két tésztaréteg közé töltjük. Lassú tüznél sütjük, tálaláskor vaniliás porcukorral meghintjük.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Ki fogom én is próbálni, biztosan fincsi,és guszta.

Tovább 

Valami ördögi kórság bujkál bennem: reggel óta fázom. A kicsit én vittem a bölcsibe és hazafelé majd megfagytam. Beléptem a lakásba és az első gondolatom az volt, hogy így délelőtt egy forró levessel teletöltve a gyomromat talán kicsit kimelegszem (ugrálhatnék jó nagyokat is a hidegre való tekintettel, de ezt a fajta testmozgást most mellőzni próbáltam). Na nézzünk körül, hogy miből legyen a leves. Szerencsére volt egy kis nyúl alaplé a hűtőben így rögtön a belevaló zöldségekkel folytathattam.

Utolsó hozzászólás

Kovács Ferenc üzente 13 éve

Köszönöm a lehetőséget , hogy meoszthatom, hogy a turó és a turós dolgok a kedvencem. De szerintem ezel nem vagyok egyedül.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu