Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és ugyanúgy járunk el, mint amikor krumplipürét késztítünk, csak egy kicsit keményebbre hagyjuk,
A darált hust kis olajon párolt hagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és az olajon átsütjük. A kruplipüréből "kicsipünk" egy gombócra valót, ellapitjuk a tenyerünkbe, és teszünk bele egy kis kanál darálthúst. Ketté hajtjuk, megforgatjuk felvert tojában és zsemlemorzsában és olajban mind két oldalát pirosra sütjük.
13 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
1 db egész tojás, egynek a sárgája
1 pohár tejföl
3/4 csomag sütőpor
pici rum, kevés tej.
A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrúnk.Ketté osztjuk és lisztezett deszkán külön -külön
elnyújtjuk a cipókat.. 25 dkg túrót, 1 csomag vaníliás cukrot 1 db tojást, pici sót, kevés kristálycukrot és 2 dkg mazsolát jól összekeverünk. A túróból az egyik tésztára kis halmocskákat rakunk, és a másik kinyújtott tésztával beterítjük , és derelyevágóval apró derelyéket készítünk, s forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
|
|
13 éve | Szász ilucika | 7 hozzászólás
Favágó szelet
Hozzávalók:
80dkg karaj
10 dkg szalonna
5 db tojs, 2 dl tejföl
15 dkg trapista sajt
20 dkg zöldborsó
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kiskanál mustár
étolaj, só. bors
A borsót puhára pároljuk és a,levétől lecsepegtetjük.Az apró kockára vágott szalonnát ropogosró kisütjük, bele tesszük a borsót, majd ráöntjük a felvert tojásokat és lepényt
sütünk belőle. A húst végkony szeletekre vágjuk és külön edényben hirtelen megsütjük mind két oldalát, egyhén sózzuk, borsozzuk.A tejfölt ízetistjük mostárral, sóval, borssal.A hússzeleteket egy kerek tűzálló tálba rakjuk, ráborítjuk a lepényt, leöntjük a tejfölös masszával.Ezután megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben ősszesütjük.
13 éve | Kránitz Imre | 2 hozzászólás
Tisztelt Olvasó Tábor!
Nagyon sokat hallunk új receptekről és manapság igyekszik minél több ember szakácskönyvet írni. Valójában ez nem is lenne olyan nagy baj, ha nem összeollózott művek lennének.
Saját magam már 8 éves korom óta főzök és volt szerencsém belekostólni az igazi ízek világába amikor a közétkezteéshez kerültem és egy nagy konyha vezetése, irányítása volt a feledatom. Ott igazán kiélhettem a gasztronómia utáni vágyamat, lehetett alkotni.A fő téma mégis a gazdaságosságra terelte a figyelmet és igyekeztem olyan ételeket beállítani aminek a maradákát fel lehetett használni a következő étel készítésekor.
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
38 dkg lisztet 7 dkg olvasztott vajjal vagy margarinnal 2 csapott evőkanál porcukorral , pici sóval 1 dl telföllel és 6 tojás sárgájával fél dl rummal, sima tésztát készítünk, jól kidolgozzuk és egy órara a hütőbe tesszük.
Majd késfok vastagságúra elnyújtjuk és derelye metszővel rombuszokat vágunk belőle. Mínden rombusz közepét hosszanti irányban bemetszük, és áthúzzuk rajta a tészta egyik sarkát.Forró olajban kisütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
38 dkg lisztet 7 dkg olvasztott vajjal, 2 csapott evőkanál porcukorral , csipetnyi sóval, l dl tejföllel 6 tojás sárgájával , fél dl cummal tésztát készítünk, jól kidolgozzuk és 1 órára hütőbe tesszük.
Majd elnyújtjuk késfok vastagsárúra és derelye metszővel rombusz alakokat metszünk a tésztából. A rombuszok közepét derelyevágóval hosszanti irányban bevágjuk és az egyik sarkát a tésztának áthúzzuk ezen a vágaton. Forró olajban kisütjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
13 éve | Szász ilucika | 8 hozzászólás
Hozzávalók:
8 db tojás,
4 dkg liszt, 1,5 dl tejföl
só. örölt bors,
egy jó csokor petrezselyem zöld
zsír,
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg kemény sajt
20 dkg sonka felvágott.
A tojásokat a liszttel, tejföllel és az apróra vágott petrezselyem zöldjéveé habosra keverjük,
sóval, borssal ízesitjük, majd sütőpapirra öntve 10-15 percig sütjük. / ttepsibe tesszük a sütőpapírt és úgy öntjük rá a masszát/Ez után ergy tepsi méretű alufóliát megzsirozunk, rátesszük a kihült tésztát, megkenjük vajjal, reszelt sajt felével megszórjuk, kirakjuk a sonka felvágottal és a maradék sajtot még rászórjuk.13 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db tojás
l evőkanál pálinka vagy rum
pici có,
25 dkg liszt
olvasztott zsír.
2 evőkanál víz
A tojásokast , a vizet, a pálinkát vagy rumot, egy csipet sót összegyúrjuk a liszttel,
hogy rétestészta keménységű és minőségű legyen. Ha kész, letakarjuk egy tiszta ruhával, és 20-25 percig pihentetjük.Lisztezett deszkán 2-3 mm. vastagra kinyújtjuk a tésztát, és olvasztott zsírral jól lekenjük és összehajtjuk, mint a leveles tésztát szoktuk.
13 éve | Rak Ferencné | 0 hozzászólás
13 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
10 dkg vajat 14 dkg lisztet. 3 dkg cukrot, kevés sót 1 tojás sárgáját fél csomag
sütőport 1 evőkanál tejföllel jól összegyúrúnk 2 db. tortaforma alakra nyujtjuk, hogy egy kis pereme legyen.
Töltelék: 40 dkg áttört túrót , 17 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját, 5 dkg vajat, 3 db, főtt, áttört burgonyát fél citrom reszelt héját és fél csomag vaniliacukrot tálban jól kikeverünk és a két tésztaréteg közé töltjük. Lassú tüznél sütjük, tálaláskor vaniliás porcukorral meghintjük.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás