Recept Blog: 2011. május

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2011. május

1 pohárnyi málnalekvár30 dkg liszt15 dkgKoronás Porcukor1 csipetnyi só70 dkg málna20 dkg vaj1 csipetnyi fahéj1 csomag Koronás Vanília ízesítésű Kristálycukor

A tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverő tálba szórjuk a liszteket ,és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

Pernye Lászlóné üzente 13 éve

Nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom lehet!

Tovább 

 

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Kedves Irénke! Nagyon jó a recept kifogom próbálni és köszönet érte. Erzsike

Tovább 



Rakott csirkemell brokkolival

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 60 dkg csirkemell, 1 kis fej brokkoli, 2 fej vöröshagyma, 4 szál sárgarépa, 1 pritaminpaprika, 20 dkg reszelt sajt, kevés rozmaring, lestyán, bazsalikom, petrezselyem, só

Elkészítés:
A leöblített húst vékony szeletekre szeljük, besózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. A meghámozott burgonyát és répát vékony karikákra szeljük. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük, a pritaminpaprikát apró kockákra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 13 éve

Örülök, hogy ízlett a csirkemell, a jövő héten és is beiktatom egy napi ebédnek.
Űdv.Ilike

Tovább 

 



Joghurtos eperkupola

Hozzávalók:
1 kg eper, 4 evőkanál zselatinpor, 20 dkg piskóta, 5 dl natúr joghurt, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 4 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál főzőrum, 4 dl tejszín, 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja

Elkészítés:
Az étcsokoládét vajban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a darabokra tört piskótát. Egy formát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótás masszát, a tetejét elegyengetjük, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Utolsó hozzászólás

Balogh Márta üzente 13 éve

Ez aztan a finomsag...

Tovább 

network.hu

A tiramisu gondolom sokunk kedvence. Most feltúrbóztam csokival, eperrel, és pohárban tálaltam. Mit mondjak, remek lett. Próbáljátok ki ti is. Recept itt van: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/3203-csokolades-epres-tiramisu-recept-.html

 

network.hu

Szervusztok, a kényszerűség vezette arra, hogy serpenyőben süssek süteményt, de annyira jól sikerült, gondoltam, ezt meg kell osztani másokkal is. Semmi faxni, finom kefíres tészta, amibe kevertem kukorica lisztet is. Ettől csodás sárga színe lett. Rá fahéjas cokros körteleszezeteket tettem, kisülve átkentem lekvárram. Remek lett. Recept itt találhtaó: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3209-serpenyos-kortes-sutemeny-recept-.html

 

Hozzávalók:

  • 12 dkg. rizs
  • 0,5 l. tej
  • 2 db. tojás
  • 10 dkg. cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 cs vanília
  • zsemlemorzsa

Elkészítése: A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűl a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk.  A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük, és zsírozott morzsázott formába töltjük. Közepes lángon kisütjük.

Rizsfelfújt málna öntettel

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 13 éve

Sziasztok!
Na jó, rizs téma lezárva, szólhatott volna a recept úgy, hogy a TEJET elvegyítjük 1 dl vízzel, és így tovább..... , de így szólt az eredeti rp, és én nem javítottam rajta.
Szerintem ennél nagyobb gondunk ne legyen.
Mindenkinek szép napot kívánok.
Ilucika

Hozzávalók:

  • 12 dkg. rizs
  • 0,5 l. tej
  • 2 db. tojás
  • 10 dkg. cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 cs vanília
  • zsemlemorzsa

Elkészítése: A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűl a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk.  A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük, és zsírozott morzsázott formába töltjük. Közepes lángon kisütjük.

Rizsfelfújt málna öntettel

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Nagyon fincsi én is szoktam főzni,mert imádom, köszönet az Ilikének érte.

10 db tojást felverni,beleönteni 2ltejbe.Izlés szerint só,és pépes fokhagyma.Lassú tűzön kevergetni,migbetúrósodik és a leve átlátszó lesz.Gézanyagon leszűrni,és kihűteni.Szeletelni mint a sajtot.Füstölt húsok mellé kiváló. Jó étvágyat!!!!!!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon tetszik ez a recept.
Köszönöm,ki fogom próbálni.
Edit.

Utolsó hozzászólás

csitneki irénke üzente 13 éve

nagyon finom a barackos narancsos sütemény. tegnap megsütöttem. köszönöm a receptet. ritkán szoktam netezni , mert sajnos beteg vagyok. kellemes napot nked ari

Tovább 

 Cassata Alla Siciliana

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Cassata Alla Siciliana

 

HOZZÁVALÓK:

4 tojás
0.5 bögre cukor
3/4 bögre átszitált fínomliszt
3/4 teáskanál sütőpor
1/3 bögre brandy
A töltelékhez:
1/2 bögre cukor
4 teáskanál cukor
370 g rikotta sajt
1/2 bögre sűrű tejszín felverve
1/4 bögre feldarabolt kandírozott vegyes gyümölcshéj
100 g finomra aprított étcsokoládé
1/4 bögre kandírozott cseresznye, negyedelve
50g feldarabolt, sózatlan pisztácia
A csokoládé bevonathoz:
300 g étcsokoládé
90 g vaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat verjük fel egy nagy keverőtálba, míg könnyű habos nem lesz.Fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, krémes állag eléréséig verjük.Keverjük bele a lisztet.Egy sütő papírral bélelt 25- 30 cm- es piskótarolád formába.10-12 percig süssük, majd vegyük ki egy sütőrácsra kihűlni.A töltelékhez egy lábosba tegyük a cukrot, a vizet, és addig főzzük lassan amíg a cukor el nem olvad.Majd hagyjuk kihűlni.A rikotta sajtot tegyük a turmix gépbe vagy aprítóba, míg egyenletes állagú lesz.Tegyük át másik edénybe, öntsük hozzá a cukorszirupot, tejszínt, kandírozott gyümölcshéjat, csokoládét, cseresznyét és a pisztáciát.Béleljünk ki celofánnal egy 10x20 cm- es magas falu edényt.Szeleteljük fel a piskótát, locsoljuk le a brandyvel.Az edény alját- oldalát béleljük ki a piskótával,kanalazzuk bele a tölteléket, a tetejére tegyük az utolsó piskóta szeletet.Fedjük le és szilárdulásig fagyasszuk.A bevonathoz tegyük egy lábosba a csokoládét, a vajat, és olvadásig főzzük míg massza nem lesz belőle.kicsit hűtsük, majd vegyük ki a cassatát és öntsük rá a csokibevonatot.Újból vissza a fagyasztóba a csokoládé dermedéséig.

network.hu

Utolsó hozzászólás

Máté Mária üzente 13 éve

Nem nehéz? Nem bonyolult? Aki már megcsinálta jelezze! Nagyon tetszik, de nem merek hozzáfogni!
Marcsi

Tovább 

 Bolognai palacsintatekercs

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:

8 db palacsintához:

2,5 dl tej

2 db tojás

2 ek. olaj

150 g finomliszt

3 szál petrezselyemzöld

Továbbá:

1 fej vörös hagyma finomra vágva

1 gerezd fokhagyma zúzva

40 g bacon szalonna apró kockákra vágva

1 ek. olaj

1 ek. paradicsompüré

400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)

200 g paradicsomsűrítmény

1 csipet cukor

1/2 tk. oregánó

bors

50 g reszelt parmezán sajt

4 db paradicsom

15-20 szem fekete olívabogyó

1 szál friss bazsalikom

 

Elkészítése:

A palacsinta tésztához valókat a petrezselyem kivételével csomómentesre kikeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon guszta, köszi a jó ötletett!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu