Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
1 pohárnyi málnalekvár30 dkg liszt15 dkgKoronás Porcukor1 csipetnyi só70 dkg málna20 dkg vaj1 csipetnyi fahéj1 csomag Koronás Vanília ízesítésű Kristálycukor
A tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverő tálba szórjuk a liszteket ,és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is.
|
|
Rakott csirkemell brokkolival
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 60 dkg csirkemell, 1 kis fej brokkoli, 2 fej vöröshagyma, 4 szál sárgarépa, 1 pritaminpaprika, 20 dkg reszelt sajt, kevés rozmaring, lestyán, bazsalikom, petrezselyem, só Elkészítés: A leöblített húst vékony szeletekre szeljük, besózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. A meghámozott burgonyát és répát vékony karikákra szeljük. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük, a pritaminpaprikát apró kockákra vágjuk. |
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Joghurtos eperkupola
Hozzávalók:
1 kg eper, 4 evőkanál zselatinpor, 20 dkg piskóta, 5 dl natúr joghurt, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 4 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál főzőrum, 4 dl tejszín, 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja Elkészítés: Az étcsokoládét vajban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a darabokra tört piskótát. Egy formát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótás masszát, a tetejét elegyengetjük, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. |
13 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
A tiramisu gondolom sokunk kedvence. Most feltúrbóztam csokival, eperrel, és pohárban tálaltam. Mit mondjak, remek lett. Próbáljátok ki ti is. Recept itt van: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/3203-csokolades-epres-tiramisu-recept-.html
13 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Szervusztok, a kényszerűség vezette arra, hogy serpenyőben süssek süteményt, de annyira jól sikerült, gondoltam, ezt meg kell osztani másokkal is. Semmi faxni, finom kefíres tészta, amibe kevertem kukorica lisztet is. Ettől csodás sárga színe lett. Rá fahéjas cokros körteleszezeteket tettem, kisülve átkentem lekvárram. Remek lett. Recept itt találhtaó: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3209-serpenyos-kortes-sutemeny-recept-.html
13 éve | Szász ilucika | 11 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése: A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűl a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük, és zsírozott morzsázott formába töltjük. Közepes lángon kisütjük.
13 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése: A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűl a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük, és zsírozott morzsázott formába töltjük. Közepes lángon kisütjük.
13 éve | vida károlyné | 1 hozzászólás
10 db tojást felverni,beleönteni 2ltejbe.Izlés szerint só,és pépes fokhagyma.Lassú tűzön kevergetni,migbetúrósodik és a leve átlátszó lesz.Gézanyagon leszűrni,és kihűteni.Szeletelni mint a sajtot.Füstölt húsok mellé kiváló. Jó étvágyat!!!!!!
HOZZÁVALÓK:
4 tojás
0.5 bögre cukor
3/4 bögre átszitált fínomliszt
3/4 teáskanál sütőpor
1/3 bögre brandy
A töltelékhez:
1/2 bögre cukor
4 teáskanál cukor
370 g rikotta sajt
1/2 bögre sűrű tejszín felverve
1/4 bögre feldarabolt kandírozott vegyes gyümölcshéj
100 g finomra aprított étcsokoládé
1/4 bögre kandírozott cseresznye, negyedelve
50g feldarabolt, sózatlan pisztácia
A csokoládé bevonathoz:
300 g étcsokoládé
90 g vaj
A tojásokat verjük fel egy nagy keverőtálba, míg könnyű habos nem lesz.Fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, krémes állag eléréséig verjük.Keverjük bele a lisztet.Egy sütő papírral bélelt 25- 30 cm- es piskótarolád formába.10-12 percig süssük, majd vegyük ki egy sütőrácsra kihűlni.A töltelékhez egy lábosba tegyük a cukrot, a vizet, és addig főzzük lassan amíg a cukor el nem olvad.Majd hagyjuk kihűlni.A rikotta sajtot tegyük a turmix gépbe vagy aprítóba, míg egyenletes állagú lesz.Tegyük át másik edénybe, öntsük hozzá a cukorszirupot, tejszínt, kandírozott gyümölcshéjat, csokoládét, cseresznyét és a pisztáciát.Béleljünk ki celofánnal egy 10x20 cm- es magas falu edényt.Szeleteljük fel a piskótát, locsoljuk le a brandyvel.Az edény alját- oldalát béleljük ki a piskótával,kanalazzuk bele a tölteléket, a tetejére tegyük az utolsó piskóta szeletet.Fedjük le és szilárdulásig fagyasszuk.A bevonathoz tegyük egy lábosba a csokoládét, a vajat, és olvadásig főzzük míg massza nem lesz belőle.kicsit hűtsük, majd vegyük ki a cassatát és öntsük rá a csokibevonatot.Újból vissza a fagyasztóba a csokoládé dermedéséig.
Hozzávalók:
8 db palacsintához:
2,5 dl tej
2 db tojás
só
2 ek. olaj
150 g finomliszt
3 szál petrezselyemzöld
Továbbá:
1 fej vörös hagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma zúzva
40 g bacon szalonna apró kockákra vágva
1 ek. olaj
1 ek. paradicsompüré
400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)
200 g paradicsomsűrítmény
1 csipet cukor
1/2 tk. oregánó
só
bors
50 g reszelt parmezán sajt
4 db paradicsom
15-20 szem fekete olívabogyó
1 szál friss bazsalikom
Elkészítése:
A palacsinta tésztához valókat a petrezselyem kivételével csomómentesre kikeverjük.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás