Recept: narancsos-barackos sütemény

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

hozzávalók 4 főre

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek forró víz
  • negyed tasak sütőpor

Krémhez:

  • 1 doboz barack konzerv
  • 2 narancs
  • 2 cs vaníliás puding
  • 6 ek cukor (inkább ízlés szerint)
  • fél l tej
  • 15 dkg teavaj
  • 400 ml (2 kis doboz) Hulala habtejszín

Díszítés:

  • fél tábla étcsoki
  • 1 kk napraforgó olaj

  • 1 kk napraforgó olaj

  • 2 narancs
  • 2 cs vaníliás puding
  • 6 ek cukor (inkább ízlés szerint)
  • fél l tej
  • 15 dkg teavaj
  • 400 ml (2 kis doboz) Hulala habtejszín

Díszítés:

  • fél tábla étcsoki
  • 1 kk napraforgó olaj
elkészítés 
  1. A 6 tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és az 5 kanál forró vízzel kikeverjük, majd hozáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tojássárgás, cukros, lisztes masszába keverjük.
  3. Egy tepsit jól kivajazunk, kilisztezünk, a tésztát beleöntjük, majd aranybarnára sütjük.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A 2 csomag pudingporból az ízlés szerinti cukor mennyiségből (inkább később tegyünk még bele, nehogy túl édes legyen) és a fél liter tejből pudingot főzünk. Ezután belekeverjük a 15 dkg vajat, amit én a meleg pudingba teszek, szerintem így könnyebb elkeverni, bár ekkor is segítségül szoktam hívni a kézi robotgépet, így tökéletesen homogén krémet kapunk.
  5. Ezután belekeverjük a meghámozott, kifilézett, apróra vágott narancsot majd a szintén apróra kockázott barackot is. A gyümölcsöket ne felejtsük el jól lecsöpögtetni, mielőtt a krémbe tesszük! Ha eldolgozottabb krémet szeretnénk, akkor még egyszer az egészet átkeverhetjük a kézi robotgéppel, így pépesebb lesz benne a gyümölcs.
  6. A Hulala tejszínből kemény habot verünk, majd a krémbe forgatjuk.
  7. Az elkészült krémet a kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  8. Ha kedvünk úgy tarja, akkor gőz felett felolvasztott étcsokiba tegyünk egy kiskanál étolajat, majd csurgassuk csíkosra vele a süti tetejét.

sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 30x40 cm

Címkék: gyümölcsös sütik

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

csitneki irénke üzente 12 éve

nagyon finom a barackos narancsos sütemény. tegnap megsütöttem. köszönöm a receptet. ritkán szoktam netezni , mert sajnos beteg vagyok. kellemes napot nked ari

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

nagyon finom lehet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igazán szép és finom süti.
Imádom a gyümölcsös sütiket.
köszönöm Ilike,hogy megosztottad velünk.
Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Bíztos nagyon finom,nem olyan macerás,és könnyen ek lehet késziteni.Kőszi a receptet,kífogom próbálni.Puszi Kissné Marika! És persze nagyon mutatós is. :)

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Ezt is kipróbálom, isteni finom lehet :-) Köszönöm !!

Válasz

csermák lajosné üzente 12 éve

Nagyon jól néz ki!!!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu