Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverő tálba szórjuk a liszteket ,és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig, míg a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük langyos helyre, és kelesszük kétszeresére.
Ha megkelt, borítsuk liszttel megszórt deszkára, és nyújtsuk egy centiméter vastagságúra. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit vajjal, szórjuk meg liszttel, és helyezzük rá a kinyújtott tésztát. Igazgassuk el a széleinél, hogy a tepsit teljesen kitöltse. Oldalainál nyomkodjuk kissé a peremére, hogy a málna leve sütéskor ne csorogjon majd ki.
Kenjük meg a kinyújtott tésztát a málnalekvárral, majd szórjuk rá a málnaszemeket. Használhatunk az elkészítéséhez mélyhűtött gurulós málnát is.
Tegyük egy keverőtálba a lisztet, morzsoljuk bele a hideg vajat, adjuk hozzá a porcukrot, csipetnyi fahéjat, sót és vaníliás cukrot. Morzsoljuk jól össze, majd szórjuk a málnaszemekre.
Tegyük előmelegített sütőbe (légkeveréses sütő), és 170 fokon süssük 20-25 perc alatt készre.
Készíthetjük friss készen kapható kelt tésztából is.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Eperhabos piskóta
Kavart gyümölcsös tészta
Epres sütemény
narancsos-barackos sütemény