Recept: Eperhabos piskóta

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Eperhabos piskóta


                                                                    

Hozzávalók: 5 tojásból piskóta, eperlekvár, félbevágott eper, 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, vagy tejszínhab, habfixálóval.

Elkészítés: 5 tojásból piskótát sütünk. Ha kisült, tetejét vékonyan megkenjük eperlekvárral, és kirakjuk félbevágott eperrel. 4 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk, és azt az eperre egyenletesen rákenjük, és visszatesszük a sütőbe sülni, illetve csak száradni. Ha kihűlt, tetszés szerinti formára szeleteljük, és minden szelet tetejére fél szem epret teszünk.

De készíthetjük tejszínhabbal is. A tojáshab helyett tejszínhabot verünk habfixálóval, és azzal vonjuk be az epret.

Címkék: gyümölcsös sütik

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 12 éve

Örülök Anna, hogy sikered volt!
Űdv.Ilike

Válasz

beskid anna üzente 12 éve

Köszönöm a receptet nagyon finom!!!

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 12 éve

Gratulálok: Igazán nagyon finom ez a piskóta!Én tejszínnel
készítettem el,és nagy sikere volt.....

Válasz

Kádár Bálintné üzente 12 éve

Nagyon fincsi és mutatós.Itt a szezon,de bármilyen gyümölccsel isteni finom.Ki is próbáltam. Igaz a tepsi méretezése jó lenne nem csak ennél,de bár melyik sütinél.Egy kezdő háziasszonynak fel adja a leckét,hogy mekkorában is kell sütni./Fontos,el is maradhat,ki kell tapasztalni./ Szép napot.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Köszönöm szépen a hozzászólásokat.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 12 éve

Köszönöm a finom receptet!!Szép napot!!!Ági

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 12 éve

Köszönöm a receptet.Mindig tanulhatok,még 46éves gazdasszonyként is új dolgokat.

Válasz

Badar Margit üzente 12 éve

Szerintem finom is, és mutatós is. Köszönjük.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Jolánka! Tojásfehérjénként 5 dkg cukrot szoktunk számítani. Az eper mennyiségét meg majd látod, lényeg, hogy ne lágyuljon el a cokrozott tojáshab a lédús gyümölcstől.

Válasz

Pál Jolán üzente 12 éve

Nagyon bánt, hogy én másra gondolok, Édesanyám a tojásfehérjét, verte fel habnak gőz fölött vukorral, és hozzá adta a pépesitett epret, majd tovább verve kemény habot a kisült piskóta tésztára kente.
A problémám, a mennyiségeket nem tudom.1-2 tojás fehérje?Mennyi cukor? mennyi eper?.
Ez egészen más sütemény isteni illatozó hab könnyű.VOLT!
Jolán

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu