Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mindenkinek vannak kedvenc cukisághelyei Budapesten, a mienk pont a Delizia: pár éve megtaláltuk őket, beléjük szerettünk és azóta hozzájuk járunk édességet enni.
Csakhogy.
Ez nem jelenti, hogy nincsenek mások a városban, és bármennyire is nehéz leporolni magunkról a keksz és macaronmorzsákat, időnként fel kell tápászkodnunk a liblingjeink édességhalmai alól és ki kell próbálnunk másokat is.
Pont mint most, amikor végre bevettük magunkat a Sas utcai Chez Dodóba, ahol a Párizs-O-Méter annyira kileng, hogy az üvegbúra alatt kínált macaron adja a másikat.
A kés-kanál-villa trió mellett ismerjük meg a világ másik felén használatos evőeszközt. Mit tud az evőpálcika?
öbb ezer éve használják, leginkább Kínában, Japánban, Koreában és Vietnámban.
A pálcikák hosszúságai eltérőek. Függ attól, hogy hol, és mire használják. Főzéshez jóval hosszabb, 40-60 centimétereseket, míg étkezéshez rövidebbeket használnak. Kínában 20-26 cm az átlag, míg Japánban 16-20 cm.
2. Hányan esznek pálcikával?
|
|
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
Egy újabb fantasztikusan finomnak ígérkező rendezvény, ezúttal a Tisza mentén. Akik nem csak családi programra vágynak hanem egy kiadós lakomára is, azoknak feltétlenül itt a helyük.
Kiskörén már komoly hagyománya van a főzőversennyel egybekötött csülökfesztiválnak. Csapatok, baráti társaságok, családok neveznek, hogy összemérjék tudásukat csülök témakörben. A szakértő zsűri által választott legjobb sült csülök, főtt csülök győztes mellett közönségdíjast is megneveznek, mégpedig a legtöbb kóstolójegyet begyűjtött csapatot.
Eddig akkurátusan kiköpködted a dinnyemagot, igaz? Hát, rosszul tetted! Úgy néz ki, ez lesz a legújabb szuperkaja!
Én személy szerint nagy rajongója vagyok az olyan „újrahasznosító” megoldásoknak, amikor egy-egy alapanyag lehető legtöbb részét hasznosítjuk, és szeretem, ha egy étel nem vész kárba, hanem más formában, kreatívan újrafelhasználásra kerül.
De amikor megláttam a ~30 dekás kiszerelésű zacskós dinnyemag képét, azért még én is egy félmosolyra húztam a számat.
A koffein hatását a szervezetünkben számos tényező befolyásolja, amelyekkel nem árt tisztában lennünk. Mivel bánjunk óvatosan, ha kávézunk?
Milyen gyógyszereket szedünk, nők vagyunk-e vagy férfiak, mennyi koffeint fogyasztunk, dohányzunk-e? - csak néhány dolog, ami eltérítheti a koffein hatását.
Milyen gyógyszereket szedünk?
Az antibiotikumok lassítják a koffein kiürülését a szervezetből, vagyis növelik a felezési időt. Ennek következtében olyan kellemetlen tünetek alakulhatnak ki mint az erős szívdobogás, az idegesség ésalvászavarok.
Valljuk be, nem mindig vagyunk túl elégedettek az éttermi kiszolgálással.
Sőt van, amikor legszívesebben felállnánk és egy fillért sem fizetnénk sem az ételért,
sem a kiszolgálásért.
Nos, a következő étteremben még ez is lehetséges.
Egy New Jerseyben élő séf, Zod Arifai úgy döntött, kísérletezéssel tölti az augusztust.
Napjainkban a legtöbb betegség összefüggésben áll a helytelen táplálkozással. A rizs kiváló alapanyag az egészség megőrzésében!
A világ keleti felén az egészség, a gazdagság és a termékenység szimbólumának tekintik, a nevét pedig imákba foglalják. A pázsitfűfélék közé tartozó rizsnek közel 10 000 fajtája van.
A felhasználása igen sokrétű: levesek, saláták, húsok, zöldségek, valamint édes vagy sós desszertek alapja egyaránt lehet.
Miért fogyasszuk?Az emésztési zavaroknak számos hátránya van: hasfájás, rossz közérzet, de akár elhízáshoz is vezethet. Oda kell tehát figyelni rá, amikor csak lehetséges, és ha súlyos a baj, akkor tanácsos mihamarabb felkeresni az orvost. Persze a gondokat jobb megelőzni, így most adunk néhány tippet, amivel könnyen karban tarthatod magad!
Egyél glutamin-dús ételeket!
Bár általában kevés szó esik róla, a glutamin igenis fontos része a napi étkezésnek. Ez a tápanyag csökkenti a gyulladások kockázatát, és természetesen javítja a bélműködést, így pedig az emésztést is.
A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.
Az ázsiai ízek szerelmeseinek nem újdonság, hogy a kókusztejjel, illetve kókusztejporral készült ételek különlegesen finomak.
Itt a nyár, és ha a gyümölcsökre gondolunk, mindenkinek egy dolog jut eszébe, a dinnye. Most azonban engedjük el, lépjünk rajta túl és keressünk valami érdekesebbet, amit több dologra is tudunk használni. Ó, meg is van! Megmutatjuk, mi mindent készíthetsz egy közönséges citromból!
1. Tűntesd el a kellemetlen szagokat!Odaégett valami és minden egyes alkalommal ha kinyitod a sütőt érzed a szagát? Facsard ki egy citrom levét és dörzsöld át vele alaposan a sütőt!Az avokádó semleges ízének köszönhetően számtalan módon felhasználható, ezért könnyedén kiélvezhetjük a jótékony hatásait. Nem csupán tápláló, de még a bőrünk szépségének is jót tesz a fogyasztása! Összegyűjtöttük nektek, miért is ajánlatos állandó jelleggel a hűtőben tartani egy-egy érett, puha darabot.
1. Több mint tíz féle vitamint és vagy húsz féle ásványt tartalmaz, köztük az említett A vitamin elővitaminját, a karotint tartalmazza.
Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag összetételére, vagy csak az ár dönt?
Október 16-án ünnepeljük a Kenyér Világnapját. A jeles nap célja, hogy ráirányítsák az emberek figyelmét az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó energiaforrás, a kenyér jelentőségére. Hazánkban közel 24 ezer helyen lehet vásárolni különböző sütőipari termékeket.
Milyen az egészséges kenyér?Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle.
Eszel, ha ideges vagy, eszel, ha unatkozol? Az érzelmi és stressz evés a legveszélyesebb az alakodra nézve, ezért eláruljuk, hogyan tehetsz ellene!
1) Tudatosítsd, hogy ezt csak te irányíthatod!
Amikor úgy érzed, hogy teljesen elveszítetted a kontrollt az étkezésed fölött, gondolj bele, hogy az egyedüli ember, aki ezen változtathat, te vagy. Ha távol tudod tartani magad a zabálástól, vagy közben képes vagy leállítani magad, az megerősíti a jellemedet.
2) Off-old a kanapé kajálást!
1. VASALÓ+SÓ
Szórj a vasalódeszkára egy kevés sót, és húzogasd végig rajta a vasaló talpát működés közben – szépen letisztítja!
2. SZEMETES+ÚJSÁG
Szórj a szemetesed aljára szódabikarbónát vagy teríts az aljára mezei újságpapírt (igazi papírt, nem a fényes műanyagot) – ezek beszívják az esetleges kifolyó szemét levét, ami igen kellemetlen tud lenni. És büdös is.
3. SZŐR/HAJ+GUMIKESZTYŰ
Gumikesztyűvel a szőr- és hajszálak ellen!
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
Egy friss kutatás szerint a férfiak termékenysége szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mit esznek, ugyanis míg a feldolgozott hústermékek – például a szalonna, a virsli és hasonlók – kifejezetten árthatnak, addig a csirke vagy a pulyka éppen ellenkezőleg, segíthetnek a gyermekáldásra készülőknek.
Amint azt dr. Rebecca Sokol, a Reproduktív Gyógyászat Amerikai Társaságának elnöke kifejtette, az elfogyasztott hústermék befolyással lehet a spermák megtermékenyítő képességére, ezért, aki gyermeket szeretne, főleg, ha még meddőségi kezelésre is jár emiatt, mindenképpen csökkentse a feldolgozott hústermékek fogyasztását amellett, hogy az ezzel kapcsolatos korábbi javaslatokat – dohányzás és alkoholfogyasztás elhagyása, testsúly csökkentése – is betartja.
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
A fürdőszobánk és a szemetesünk után a fenntarthatóság a konyhánkba is betette a lábát. Azt már régóta tudjuk, hogy el kell zárni a csapot fogmosás közben, és hogy a szemét és a hulladék nem keverendő össze - a kukában sem. Vajon a vacsoránkkal mennyire romboljuk a környezetünket?
Előétel: Tudd, hogy mit (t)eszel!
A tányérodon ugyanis több globális kihívás zsúfolódik össze, mint azt elsőre gondolnád: a leves egyik “titkos” hozzávalója az élelmiszer-kilométer – a távolság, amit egy-egy alapanyag megtesz termőföldtől az asztalig - és az ebből fakadó üvegházhatású gáz kibocsátás.
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
Elgondolkodtató két amerikai vizsgálat eredménye. Tanulási nehézségek, illetve magatartászavarok miatt kisegítő iskolába járó gyerekek egyik csoportjánál reformtáplálkozást vezettek be, míg a másik csoport a szokásos ételeket fogyasztotta.
Az első csoport öt év múlva korosztályának megfelelően teljesített, és elhagyhatta a kisegítő iskolát, míg a másik csoport mintegy két évvel volt lemaradva korosztályától.
A nyolcvanas években számos nevelőintézetben és börtönben törölték az étlapról kísérletképpen a cukros ételeket és italokat, valamint a fehér lisztből készült termékeketés azokat, amelyek túl sok adalékanyagot tartalmaztak.
A magatartásbeli rendellenességek 80-45 százalékkal csökkentek, javult a fiatalok hangulata.
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
Van egy könyv, amiben sok ezerféle alma leírása és képe található. 110 éve állították össze, a benne szereplő gyümölcsöket azonban mi már nem ízlelhetjük meg.
1905-ben jelent meg a The Apples of New York (New York almái) című kötet a New York állambeli mezőgazdasági minisztérium kiadásában. Százával találhatunk benne különböző színű, méretű és formájú almákat, köztük azt is, amelyik Thomas Jefferson személyes kedvence volt...
A könyv – amely tele van csodálatos rajzolt illusztrációkkal – tehát 110 éve jelent meg.
Pár évvel ezelőtt ültettem a kertbe két tő levendulát, idén pedig már egész kosárnyi virágot sikerül leszüretelni róluk. A barátaink szerint nálunk csak kétféle növény van: az egyik, amiből pesztót készítek, a másik, amiből szörpöt. Szerintem persze olyan is van, amiből lekvárt főzök, de mivel a levendulából sem azt, sem pesztót nem lehet készíteni, marad a szörp. Kipróbáltam, nem bántam meg.
Ugyanezzel a módszerrel készülhet mentaszörp, citromfű szörp, de akár a bodzaszörp is.
Végre valami, ami az oly sokat szidott kólából készült, és elmondhatatlanul finom! Nem mintha kólapártiak lennénk, de ezt a süteményt tényleg érdemes megkóstolni! Nagyon finom, tésztája könnyű és sokáig friss marad!
Ezt a mennyeien finom süteményt akkor is érdemes kipróbálnod, ha nem tartozol a kólafogyasztók táborába.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
4 tojás
10 dkg étcsoki
1,75 dl kóla
2,5 dl tej
3 ek kakaó
1 sütőpor
1 csomag csokoládés pudingpor
0,5 dl kóla
Így készítsd:
Az iskolás napok ideje alatt egy állandóan fejtörésre okot adó helyzet: mi kerüljön az uzsonnás-dobozba? Ami egészen biztos, hogy mindig, de iskolás napokon aztán pláne ragaszkodni kell ahhoz, hogy a gyerek változatos és bőséges reggelit egyen.
Van olyan iskola, ahol rendes tízórai van, esetleg nem is olyan hosszú a nap, ha olyan az órarend, ilyenkor elég valami kisebb nasit, müzliszeletet vagy egy almát csomagolni. Ha viszont ez nincs, avagy már kamaszodó, feneketlen étvágyú gyermekkel rendelkezünk, akkor érdemes eltöprengenünk a lehetőségeken.
17 alapvetés a konyhában, amit minden főzni sütni vágyó és tudó embernek ismernie_kell_. Nincs kecmec, szabályok vannak, kérem!
A konyha veszélyes terep – tudjuk, ismerjük, tapasztaltuk. Ez a kis cikkecske összegyűjti a legalapvetőbb és sunyibb veszélyforrásokat, amik főzés közben befigyelhetnek, megkeserítve az eredményt illetve az addig vezető utat. (Tudjuk, hogy egy jó háziasszony ismeri őket, de azért nem ért az ismétlés, meg kezdők is vannak a világon.)
1.
Nincs egyszerűbb egy tál finom kókuszgolyó elkészítésénél. Csak nehogy 5 perc alatt a gyerekek is bekapkodják!
A golyóhoz
125 g darált keksz - háztartási
60 g meggylekvár
45 g porcukor
35 g vaj
10 g kakaópor (cukrozatlan)
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál rum - barna
Megforgatni: kókuszreszelék.
Elkészítés: összkeverjük a hozzávalókat, majd golyókat formázunk (kb. 5 dkgáos), majd meghembergetjük a kókuszreszelékban, hűtőbe teszzük. 1 óra múlva ehetitek.
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
A leveles tészta tökéletes alapja a vendégváró falatoknak, jó partner néhány főétel elkészítésében, de uzsonnát és desszertet is tudunk készíteni a segítségével.
Hozzávalók:
1 kg + 10 dkg liszt
1 kg margarin
3 dkg só
1 dl olaj
5 cl 10 %-os ecet
Kb. 6-7 dl víz
Elkészítés:
A hűtőből kivett margarint lereszeljük és folyamatosan hozzáadagoljuk a 10 dkg lisztet. Pillanatok alatt összegyúrjuk és téglalappá formáljuk. (Hideg helyen, gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne puhuljon meg!)
Fél órára hűtőbe tesszük, de vigyázzunk, hogy ne keményedjen meg a margarin.
Sokan nem is tudják, hogy a nyár sláger gyümölcse valójában (termesztéstechnikailag) zöldség, és a tökfélék közé tartozik. Mi a görögdinnye erőssége? És mikortól adható a babáknak?
A dinnyének közel 90 százaléka víz és számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A gyümölcsben lévő karotin a szervezetben A-vitaminná alakul. A dinnyében lévő C- ésE-vitamin pedig segíti az egészséges vérkeringést ás rugalmasan tartja a kötőszöveteket, míg a benne lévő B-vitamin a bőr, a haj és a köröm szépségét segíti.
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csirke (comb, mell, szárnyak)
só, bors
kóla (nem light)
olaj
A csirkedarabokat jól sózzuk és borsozzuk be, majd forró olajon süssük kicsit, hogy kérge legyen. Öntsök fel annyi kólával, ami még éppen hogy nem lepi el, majd takarékon pároljuk, amíg a hús megpuhul. Főzés közben a kóla, illetve a szaftja pörköltesre sűrűsödik majd.
Forrás: http://www.anna.hu/
Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt - túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, dietetikus ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.
Hűsítő gyümölcsleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
A nyári melegben, ha nem kívánjuk a meleg ételeket, akár önmagában is fogyaszthatjuk az alábbi gyümölcslevest.
Próbáld csak ki, igazi kedvenc lesz belőle, ráadásul valamennyi hozzávaló egészséges és finom, élelmirost-tartalma pedig segít az elhízás megelőzésében. Nem lesz vele fél óránál több munkád, igaz, főzni azért ennél hosszabb ideig kell.
Lencsefazék húsgombócokkalHozzávalók két felnőttnek és két gyereknek
A húsgombóchoz:
Dietetikushoz fordulni szerintem nem kell különösebb indok. Simán elég, ha csak egészségesen akartok enni, ha biztosak akartok lenni benne, hogy elegendő vitamint és tápanyagot visztek be a szervezetetekbe és akkor is, ha fogyni szeretnétek. Most bemutatjuk nektek, hogyan működik a közös munka egy dietetikussal.
A dietetikus kér majd tőletek egy háromnapos kajanaplót, emellé kaptok egy kitöltési útmutatót. Lehetőleg két, nem egymás után következő napot kell lejegyeznetek, illetve egy hétvégi napot.
Rendkívül egyszerű elkészíteni és eláll a hűtőben, vagy fagyasztóban ez a tészta, amelyet aztán bármikor elővehetsz és tetszés szerint felhasználhatod: akár pizza, vagy kenyér, de lepény is készíthető belőle.
Hozzávalók:
220 g langyos tej
2 teáskanál cukor
80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő)
1 kg liszt
3 teáskanál sütőpor
3 teáskanál só
360 ml (360 g) natúr joghurt
2 egész tojás
Elkészítés:
Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel.
Átlagos termésre, de nagyon jó minőségre számítanak idén a bortermelők - írja a Magyar Nemzet. A lap kitér arra is, hogy eközben készül a szőlő-bor stratégia, ami a tervek szerint új irányokat is megfogalmaz az ágazat számára.
A cikkben azt közlik, hogy a szokásosnál hamarabb - a hungarikumnak számító csabagyöngyével - megkezdődött az idei szüret. A szakemberek szerint az idei évjárat kitűnőnek ígérkezik, mert sok volt a napos órák száma, jégverés csak elszórtan fordult elő és a peronoszpórától sem kell tartani.
A tanulmány során Kínában közel félmillió embert kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran esznek fűszeres, csípős ételeket. A résztvevők 30–79 év között voltak, mikor elkezdték a kísérletet, a kutatók pedig 7 évig nyomon követték az életüket.
Nincs is annál jobb, mint nyáron az árnyékos teraszon beleharapni egy lédús, zamatos őszibarackba. De miért is egészséges az őszibarack, és mikortól adható a gyerekeknek?
Legyen akár szőrös vagy csupasz, sárga vagy fehér húsú, az őszibarack különleges csemege egész nyáron. De miért is érdemes fogyasztani?
Az őszibarack húsának 85-90 százaléka víz, ezért kitűnően oltja a szomjat, és 100 gramm mindössze 40 kalóriát tartalmaz, vagyis egyáltalán nem hizlaló gyümölcs.
Rendkívül jótékony hatást gyakorol a hormonháztartásra: emeli a férfi és női hormonszintet a szervezetben.
Itt a szezon, egyre olcsóbb és nagyobb csövekben áll a kukorica a piacon. Igen ám, de nem egyáltalán nem kézenfekvő, hogy mire is tudjuk felhasználni. Persze ott a sós vízben főtt kukorica, amely leégeti a kezünket, miközben esszük, de a szemekért és a csőben rejlő léért mindenre hajlandóak vagyunk.
A kukorica azonban ennél jóval tágabb körben használható alapanyag. Ha inspirációra vágyunk, akkor érdemes körülnézni a mexikói konyha környékén, ahol a levestől kezdve sokféle kukoricás fogással találkozhatunk, mint például a sokak által kedvelt chili con carne.
A sárgabarack nem csak lekvárnak jó, isteni likőrt készíthetünk belőle.
Nem vitás, a sárgabarack az egyik legjobb lekváralapanyag, de nagyon finom likőrt is készíthetünk belőle. Ha már nekiláttunk a befőzésnek, és úgyis tisztítjuk, magozzuk az érett barackokat, tegyünk félre egy keveset, amiből likőrt készítünk. A sárgabaracklikőrt csak úgy, magában is nagy élvezet kortyolgatni, de használhatjuk koktélok alapanyagaként, vagy egy adag vaníliafagyit is nyakon önthetünk vele.
Hétvégi vagy esti kerti, teraszi grillpartik alkalmával sok-sok finomsággal tudjuk vendégeinket meglepni, azonban ezek akkor lesznek igazán sikeresek, ha megfelelő ételekkel készülünk.
Snack – antipastiA grillezés általában a vendégek körében történik, így nagyon fontos az, hogy amíg a parázson sülnek az ételek, vendégeink már valamit kóstolgassanak vagy rágcsáljanak. Ezért előre készítsünk mártogatósokat – amelyeket tálaljunk rágcsálnivalókkal(pl.
Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!
Amire szükséged lesz:
- 4 db csirkemell, szeletelve, a zsíros részektől megszabadítva (javasoljuk, hogy vágd őket félbe, és legyen inkább 8 kisebb szelet)
- 3/4 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olívaolaj)
- 3/4 csésze csökkent zsírtartalmú mozzarella sajt
- 1 nagyobb csésze paradicsomszósz
A szósz elkészítése:
Vágd apróra a hagymát, a fokhagymát, majd párold őket üvegesre olívaolajon!
Bár rajongunk a halas ételekért, sokan nem mernek ilyen fogást készíteni, mert tartanak a szálkáktól. A szálka könnyen eltüntethető: az irdalást komolyabb szakmai tudás nélkül bárki el tudja otthon végezni, ráadásul egy több kilós ponty esetében a művelet mindössze pár percet vesz igénybe.
„Az Y-szálkával rendelkező halak esetében – ilyen például a ponty és a csuka is – nagyon egyszerű a feladatunk” – kezdte a tapasztalt konyhafőnök, Áman Attila.
Régebben a salátáról leginkább a fejes saláta jutott eszünkbe. Pedig ott van a ropogósabb jégsaláta, a rukkola, a madársaláta, a radicchio és az endívia is. A fő, hogy friss legyen!
Mivel a zöldsaláták nagy részét nyersen fogyasztjuk, ezért a hő hatására érzékeny, vízben oldódó vitaminok nem mennek tönkre és a lehető legnagyobb százalékban ki tudják fejteni jótékony hatásukat a szervezetben. Rostanyaguk elősegíti a gyomor és bélműködést, illetve a megfelelő az emésztést.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
HOZZÁVALÓK
40 dkg farfalle
só
5 dkg vaj
10 dkg bacon, apró kockákra vágva
40 dkg zöldborsó
1 teáskanál őrölt szerecsendió
½ dl olívaolaj
2 csokor friss petrezselyem, felaprítva
4 dl tejföl
1 evőkanál konzerv-zöldborsó, lecsepegtetve,
durvára vágva
15 dkg parmezán, reszelve
1 Enyhén sós vizet
forralunk egy 5 literes fazékban. Ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és a
csomagoláson szereplő idő alatt kifőzzük. Leszűrjük.
2 Közben egy 24 cm-es serpenyőben a vajon 4-5 perc alatt kicsit
megpirítjuk a baconkockákat, majd rászórjuk a zöldborsót.
Őszintén, ki nem imádja a finom ebéd- és vacsorameghívásokat? Ám nehézséget okozhat, ha allergiás vagy valamilyen élelmiszerre - ebben az esetben a vendégségben enni sokkal inkább frusztráló lehet, mint szórakoztató.
A világ lakosságának több mint 15 százaléka úgy gondolja, hogy allergiás lehet valamilyen ételre, így nem ehet meg bármit. A mogyorótól kezdve a kagylón át a glutén- és a laktózallergiáig mindenféle létezik, és bármire is vagy allergiás, nem mindig egyszerű olyan receptet találnod, ami megfelelő lehet számodra.
Gyermekkorom kedvenc karikája, töménytelen mennyiséget magamba tudtam tömni belőle. A kislányaim is szeretik, Laura egyik nap egy egész vödörnyit szeretett volna vásárolni ebből a retró csodából egy üzletben. Merthogy már vödrös kiszerelésben is árulják
Kompromisszumot kötöttünk, és megígértem neki, hogy sütünk belőle házi változatot, amit ő mártogathat csokiba. Ezzel le is vettem a lábáról, és ezáltal megúsztam egy vitát, aminek a végeredménye még akár egy vödör bolti vaníliás karika megvásárlása lett volna, ha nagyon meglágyítja a szívem
Ez a recept úgyis régóta fel volt nekem jegyezve, most pedig végre kipróbálásra került.
Kiskorú kedvence, már legalább tízszer megkérdezte, miután kivettem a sütőből, hogy mikor eheti már meg. Tegnap ezt kérte vacsorára. Hát ellen lehet neki állni? A recept is nagyon egyszerű, elrontani sem lehet.
Hozzávalók:
60 dkg szilva/ringló
3 tojás,
2 dl tej,
7 dkg liszt,
15 dkg cukor,
fahéj,
7 dkg vaj
1. A szilvákat magozzuk ki, majd vágjuk félbe. Szórjuk egy kivajazott tortaformába, őrölt fahéjjal szórjuk meg a tetejét.
2. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük el a liszttel, cukorral, tojásokkal, tejjel.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás