Recept: Egytálétel, hogy több időd maradjon

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Próbáld csak ki, igazi kedvenc lesz belőle, ráadásul valamennyi hozzávaló egészséges és finom, élelmirost-tartalma pedig segít az elhízás megelőzésében. Nem lesz vele fél óránál több munkád, igaz, főzni azért ennél hosszabb ideig kell.

 

Lencsefazék húsgombócokkalHozzávalók két felnőttnek és két gyereknek

  • 30 deka lencse
  • egy nagy fej hagyma
  • három közepes sárgarépa
  • egy hámozottparadicsom-konzerv
  • egy kisebb zellergumó
  • egy csokor petrezselyem
  • étolaj
  • balzsamecet
  • egy evőkanál szárított oregánó
  • A húsgombóchoz:

  • 30 deka darált pulykahús
  • egy tojás
  • négy evőkanál zabpehely
  • egy kis fej hagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • két-három csipetnyi só
  • egy kávéskanál őrölt koriander
  • A lencsefazék elkészítése
  • Áztasd be a lencsét éjszakára, így hamarabb megfő.
  • Hámozd meg és darabold fel kis kockákra a zöldségeket, a hagymát pedig aprítsd egészen kicsi darabokra. Ehhez a művelethez érdemes aprítógépet használni, akkor nem fogod megkönnyezni. :)
  • Keverd össze a húsgombóc hozzávalóit.
  • Öntsd le a lencse áztatóvizét, és öblítsd át egyszer alaposan.
  • Melegíts meg egy nagyobb lábasban négy evőkanál olajat, majd kezdd el pirítani rajta a hagymát. Ha már kicsit megfonnyadt, add hozzá a feldarabolt zöldségeket és a lencsét.
  • zórd meg oregánóval, sózd meg picit, azután öntsd fel vízzel.
  • Főzd puhára lencsét. Amikor már majdnem jó, keverd bele a hámozott paradicsomot kockákra vágva.
  • Amikor ismét forr, rakosgasd bele egyenként a mogyorónyira formált húsgombócokat, és főzd így együtt közepes lángon, fedő alatt öt-tíz percig. Ha hígabban szeretitek, önts még hozzá vizet!
  • Tálalás előtt ízesítsd egy-két evőkanál balzsamecettel.
  • Húsgombóc nélkül 10 hónapos kortól adható gyerekeknek. (A tojástartalom miatt nem árt az óvatosság!)
    Húsgombóccal egyéves kortól.

  • Forrás: http://www.babaszoba.hu/
  • Címkék: egytálétel

     

    Kommentáld!

    Ez egy válasz üzenetére.

    mégsem

    Hozzászólások

    Ez történt a közösségben:

    Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

    Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu