Recept: Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!

Amire szükséged lesz:         
- 4 db csirkemell, szeletelve, a zsíros részektől megszabadítva (javasoljuk, hogy vágd őket félbe, és legyen inkább 8 kisebb szelet)     
- 3/4 csésze zsemlemorzsa     
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt     
- 2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olívaolaj)    
- 3/4 csésze csökkent zsírtartalmú mozzarella sajt    
- 1 nagyobb csésze paradicsomszósz

A szósz elkészítése:  
Vágd apróra a hagymát, a fokhagymát, majd párold őket üvegesre olívaolajon! Öntsd bele a passzírozott paradicsomot, majd fedő alatt, alacsony lángon főzd fél órán át! Ízesítsd borssal, bazsalikommal, sóval! Tipp: Ha a csirkét vajjal sütötted, akkor a megmarad szaftot is beleöntheted a szószba!

Így csináld:    
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és készíts elő egy lapos edényt, vagy sütőlapot!

Keverd össze a zsemlemorzsát és a parmezánt egy tálban! Olvaszd fel a vajat egy másik tálban, majd finoman kend be a csirkét vele, ezt követően mártsd bele a morzsa keverékbe! Helyezd rá a sütőlapra, és ezt ismételd meg a többi csirkeszelet esetében is! Egy pici olajat önts rájuk, és süsd őket 20 percig! Fordítsd meg a csirkéket, és 5 percig süsd őket így is! Ezt követően vedd ki a sütőből a tepsit, helyezz rá a mellekre egy evőkanál paradicsomszószt, és szórj rájuk fél evőkanál aprított mozzarella sajtot! Süsd tovább 5 percig, egészen addig, amíg szépen megolvad a sajt rajtuk

Forrás: http://www.stylemagazin.hu/

Címkék: csirke gasztronómia mozzarella paradicsom parmezán recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu