Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mindenkinek vannak kedvenc cukisághelyei Budapesten, a mienk pont a Delizia: pár éve megtaláltuk őket, beléjük szerettünk és azóta hozzájuk járunk édességet enni.
Csakhogy.
Ez nem jelenti, hogy nincsenek mások a városban, és bármennyire is nehéz leporolni magunkról a keksz és macaronmorzsákat, időnként fel kell tápászkodnunk a liblingjeink édességhalmai alól és ki kell próbálnunk másokat is.
Pont mint most, amikor végre bevettük magunkat a Sas utcai Chez Dodóba, ahol a Párizs-O-Méter annyira kileng, hogy az üvegbúra alatt kínált macaron adja a másikat.
Igen, a falig eltolt franciás hangulat főleg macaronokra borul rá egyébként ügyesen, úgy értem, hogy a belső tér nincs túlmagyarázva, nem lóg be mindenhonnan valamilyen párizsi attribútum, nem szúrja át az Eiffel-torony a miniatűr diadalívet, egyszerűen csak olyan a hely, mintha átteleportálták volna ide Párizs hatodik kerületéből.
További jó pont a helynek, hogy előtted készülnek az édességek, nincs semmi csalás, vagy átverés. És a végeredmény tényleg kivételesen jó, ráadásul a Chez Dodóban nemcsak a klasszikus ízekkel mernek játszani (azokkal is), de trükköznek is, így például a még visszafogottan izgalmas sós-karamellás-csokis tök jó azoknak, akik még épp csak elkezdtek kísérletezni, de a bevállalósabbaknak van például wasabis is, ami nekem százszor jobban ízlett, mint a levendulás - utóbbit semmilyen gasztronómiai kontextusban nem tudom értelmezni, nem itt, hanem általában, de ez már az én hibám. A többi íz viszont szenzációs, szóval megérte a helyet létrehozó Dórinak/Dodónak Párizsban tanulnia hónapokig a legjobbaktól a macaronkészítést, mert tényleg csúcsra járatta a műfajt.
A legjobban viszont nem is a macaron, hanem a canelè ízlett, ez az egyébként jól csak nehezen elkészíthető süti, ami ha nagy ritkán mégis jó, akkor nagyon az, és itt az:
Vannak még forró csokik meg egyéb franciás édességek nem különösebben olcsón, ha számolgatás nélkül rendelsz, négy főre simán elkölthetsz 6-7 ezer forintot, de akkor már olyan édességtúladagolással kell számolnod, hogy néhány napig csak szalonnát akarsz majd enni utána. Reálisan 2,5-3 ezer két főre egy alapos besütizés, forró csokikkal.
Forrás: http://varosban.blog.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!