Recept Blog: 2008. október

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2008. október

Szeretem a lekvárt, de a lekvárfõzéstõl néha falra tudnék mászni. Viszont chutney-t kotyvasztani legalább szórakoztató, így mindig örömmel - és kíváncsian! - látok hozzá a szósz elkészítéséhez. Ráadásul annyi,de annyi féle recepteje létezik, hogy sem az ízére, sem a fõzésére nem tudok ráunni.

A chutney egyébként inidai eredetû szó, a jelentése : "nyalni".Leginkább mind a tíz ujjunkat utána...

network.hu

Az ázsiai konyhákban a chutney pont olyan alapvetõ élelmiszer, mint mondjuk nálunk a ketchup, vagy a leveskocka.

Tovább 

 Ó, a nagyi somlekvárja!

16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

This airtcle keeps it real, no doubt.
 

Ez egy nagyon egyszerû habcsók recept, de így néz ki:

network.hu

Remekül mutat a töklámpásokkal díszitett asztalon!

12-13 darabhoz kell

2 tojásfehérje

1 csipet só

110 gramm cukor

mazsola, vagy más sötétebb aszalt gyümölcs apróra vágva

Egy habverõvel keményre verem az összetevõket, és evõkanállal óvatosan a sütõpapírral borított tepsire pottyantom, utána pedig finoman belenyomkodom a kísértetszemeket is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Én 1 tojáshoz 10 dkg cukrot szoktam verni, és úgy is tökéletes!

Tovább 

network.hu

Ez pedig egy másik nagy kedvencünk, a Boszorkányujj. Ráadásul bögrés süti,nem kell hozzá centizgetni az összetevõket, és nagyon hamar megsül.

A hozzávalók:

1 bögre vaj

1 ek sütõpor

1 bögre porcukor

1 tojás

1 tk mandulaaroma

1 tk vaníliaaroma

2 és fél bögre liszt

1 tk só

fél bögre pirított egész mandula

piros szörp - lehet málna, eper, erdeigyümölcs, vagy színes gyümölcsszirup

Egy nagyobb tálban összekeverem a tojást a porcukorral, a mandulaaromával és a vaníliaaromával.

Utolsó hozzászólás

Balogh Márta üzente 15 éve

HAT, igazan boszorkanyos, jopofa, biztos finom is. M.

Tovább 

Már csak két nap van hátra Halloweenig, azaz a Mindenszntek ünnepéig.

A magam részérõl nagyon örülök ennek az ünnepnek, mint minden más ünnepnek is. Egy újabb remek alakalom a bolondozásra és fõleg egy jó kis sütés-fõzésre, majd lakomára.

Itt van pár specialitás erre az alkalomra, aminek biztosan nagyon fognak örülni a kisgyerekek, de még a nagyobbacskák is viccesnek tartják majd, higgyétek el:)

Az egyik kedvencük a Féregkonzerv, így néz ki egy jól sikerült darab:

network.hu

Az elkészítése pofonegyszerû, és RÉM vicces:)

Szükségetek lesz hozzá egy üres koncervdobozra, de ha ez gondot okoz, vagy féltek a sérülésektõl, készíthetitek átlátszó múagyag pohárba is.

Utolsó hozzászólás

Gyömörei Marika üzente 15 éve

A torta csodálatos költemény!!!!

Gyömörei Marika

Tovább 

Téli fáradtság? Punnyadt erõtlenség? Kedvetlen reggelek?

Túl sok munka, túl kesvés napfény?

network.hu

Ki ne szenvedné meg ezeket a ,,tónusvesztéses" idõszakokat... természetesen a fáradtság leghatékonyabb ellenszere a jó kiadós az alvás. No igen ám, de mi van, ha ez sem segít, hiába a tisztességes éjszakai pihenés, napközben csak kókadozunk? Ahhoz vajon mit szólna a fõnök, ha egy bágyadt délutánon bekuporodnánk a sarokba húnyni egy jót?

Marad a gyorssegély: egy ,,serkentõ" falat.

Tovább 

network.hu

Ha már õsz, akkor a gombát se felejtsük le a palettáról! Itt egy ízbomba, Villányi gombaleves formájában!

  • 20 dkg szegfûgomba
  • 10 dkg vargánya
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 cs leveszöldség
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 db zellergumó
  • 5 db dió
  • 2 db tojás
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 ek olaj
  • 1 ek gombapor
  • 1 db szerecsendióvirág
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 cs kakukkfû
  • 2 szál zöldhagyma
  • só, bors

A felforrósított vajon megpároljuk a karikára vágott leveszöldséget és a felkockázott zellergumót, közben sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk a csokor kakukkfüvet.

Tovább 

Sziasztok!

Képzeljétek el, ha eszenciára (kevés vízhez mennyiségre sok alapanyag) főzitek a húslevest - legyen az bármilyen húsból-, ésleszűrve rakjátok el a hűtőbe - mondjuk befőttes üvegben, lezárva -, akár hetekig is eláll és mindenféle mártást is tudtok bármikor készíteni belőle! Nagyon egészséges, szinte gyógyító hatású! Kismamáknak vagy elfoglalt anyukáknak meg így ősszel, kifejezetten hasznos, praktikus és ajánlott!

Üd: S.

Utolsó hozzászólás

Lovas Vanda üzente 16 éve

Ez jóóó! Álmomban sem gondoltam volna, hogy hetekig elállhat... ki is fogom próbálni! Köszike! :)

network.hu

Sziasztok!

Látom, hogy nagyon szereti itt mindenki a hazai flórát és én ennek nagyon örülök, mert én is nagyon szeretem a saját kertemben termet kis terményeimet.

DE. A mangóval így õsszel, mindig kivételt teszek, mert rendkívül hasznos az õszi vitamin készleteink feltöltésében, mert egyben ásványi anyagokat és rostokat is tartalmaz! Én elsõsorban (mivel a vitaminjai elsõsorban vízben oldódóak) nyers fogyasztását ajánlom, de kerestem nektek mangós ételreceptet (ha már egyszer ez egy recept klub!).

Tovább 

Ha jobban bízol a házi készítésû tésztában, miért is ne dobhatnád fel kicsit a vacsora látványát - mondjuk piros tésztával? Nem nagy kunszt, bárki elkészítheti. Vigyázat: csak természetes színezékkel!

network.hu

Ha piros tésztával szeretnéd meghódítani a kedvesed, a tésztamasszához keverj egy kis fõzött és pürésített céklát (elõbb fõzd, utána hámozd!) Milyen jól néz ki a reszelt sajt mondjuk rózsaszín tésztán:) A tésztasalátába viszont szigorúan mélybordó illik!

Tovább 

Sziasztok, nekem inkább esténként van idõm olvasgatni, írogatni, most láttam, hogy több cikket is szenteltetek a sütõtöknek. Szeretnék én is közzé tenni egy receptet - vigyázat, csíp!

A hozzávalók:

fél kg sütõtök
1 csomag leveles tészta
4-5 gerezd fokhagyma
4 fej vöröshagyma
rozmaring, vagy kakukkfû, tetszés szerint, persze minél élõbb, annál jobb, és csak az egyik!
1 ek frissen darált chilipaprika
só, bors

network.hu


A tököt megsütjük, villával összetörjük, és hozzákeverjük a péppé zúzott fokhagymát, a chillit, és a fûszereket. A leveles tésztából kosárkákat formázunk, és elosztjuk benne a pépet, a tetejére kerül a felkarikázott hagyma.

Utolsó hozzászólás

Lakatos Tibor üzente 16 éve

nyamm, bár utálom a tököt, de ez elég ínyenc

Tovább 

az nem más, mint az a tény, hogy zsiradékokra márpedig szükségünk van, még akár a legzsírszegényebb diéta követésekor is, hiszen energiaforrásként szolgálnak a szervezet számára, segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, elengedhetetlenül fontosak a sejthártya felépítéséhez, egyes hormonok mûködéséhez. A táplálkozási ajánlások szerint a napi energiabevitel 30 százalékának kell zsiradékból állnia. Az azonban nem mindegy, hogy milyen zsiradékból.

Tovább 

Akkor lássuk csak tulajdonképpen, mi is kerül a szendvicsbe!

A margarin olcsó vajpótlóként kezdte pályafutását (még az 1870-es években!). Ám kiállta az idõk próbáját: mára nélkülözhetetlen vitaminokkal feldúsítva, az egészséges táplálkozás egyik alapját képezõ élelmiszerünkké vált.

Tulajdonképpen vajpótlóként született a háborús idõkben; egy bizonyos Moriés kutató-kémikusnak köszönhetjük a receptet, mellyel 1869-ben jelentkezett a kormány pályázati felhívására.

Tovább 

Ha már a cékla került nálunk terítékre, gondoltam, megérdemel egy kis rivaldafényt!

Emlékszem, óvodás koromban azok voltak a legízletesebb fogások, amikhez céklát is osztottak a pici, kék szélû tálkákban. Az ebédekre már nem emlékszem, de a cékla ize, illata, színe máig megmaradt bennem. Naná, hiszen mindig sikerült leennem magam, anyukám legnagyob örömére. Akkoriban csak az ecetes olló segített...nem véletlenül használták régen, és használják mai napig is a céklét ételszínezékként.

Utolsó hozzászólás

Serfőző Éva üzente 16 éve

Igen, állítólag ugyanazt tudja eltéve is. De a hozzáértők azért mégiscsak a frissen facsart (centrifugázott) céklalére esküsznek, pláne, ha még répát, almát, hagymát, zellert, stb. is dobunk a gépbe.

Tovább 

 Sütőtökös pite

16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Devolution? Perhaps. But I think it is also a mttear of choice. There are so many good blogs that one tends to click, read, and move on, and on, and on.

 Töklámpás

16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

I will be putting this dazzling ingsiht to good use in no time.

 Őszi csemegék

16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Some of these basic things, like grlnaoa bars, I just never thought about making myself. It's pretty impressive what we can all do. :)I'm going to have to try and see if I can make a south beach friendly grlnaoa bar concoction now. Thanks for the great idea, and the link.Twins! Now that's impressive Congrats.

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu