Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Szeretem a lekvárt, de a lekvárfõzéstõl néha falra tudnék mászni. Viszont chutney-t kotyvasztani legalább szórakoztató, így mindig örömmel - és kíváncsian! - látok hozzá a szósz elkészítéséhez. Ráadásul annyi,de annyi féle recepteje létezik, hogy sem az ízére, sem a fõzésére nem tudok ráunni.
A chutney egyébként inidai eredetû szó, a jelentése : "nyalni".Leginkább mind a tíz ujjunkat utána...
Az ázsiai konyhákban a chutney pont olyan alapvetõ élelmiszer, mint mondjuk nálunk a ketchup, vagy a leveskocka.
|
|
16 éve | Serfőző Éva | 2 hozzászólás
Ez egy nagyon egyszerû habcsók recept, de így néz ki:
Remekül mutat a töklámpásokkal díszitett asztalon!
12-13 darabhoz kell
2 tojásfehérje
1 csipet só
110 gramm cukor
mazsola, vagy más sötétebb aszalt gyümölcs apróra vágva
Egy habverõvel keményre verem az összetevõket, és evõkanállal óvatosan a sütõpapírral borított tepsire pottyantom, utána pedig finoman belenyomkodom a kísértetszemeket is.
16 éve | Serfőző Éva | 1 hozzászólás
Ez pedig egy másik nagy kedvencünk, a Boszorkányujj. Ráadásul bögrés süti,nem kell hozzá centizgetni az összetevõket, és nagyon hamar megsül.
A hozzávalók:
1 bögre vaj
1 ek sütõpor
1 bögre porcukor
1 tojás
1 tk mandulaaroma
1 tk vaníliaaroma
2 és fél bögre liszt
1 tk só
fél bögre pirított egész mandula
piros szörp - lehet málna, eper, erdeigyümölcs, vagy színes gyümölcsszirup
Egy nagyobb tálban összekeverem a tojást a porcukorral, a mandulaaromával és a vaníliaaromával.
Már csak két nap van hátra Halloweenig, azaz a Mindenszntek ünnepéig.
A magam részérõl nagyon örülök ennek az ünnepnek, mint minden más ünnepnek is. Egy újabb remek alakalom a bolondozásra és fõleg egy jó kis sütés-fõzésre, majd lakomára.
Itt van pár specialitás erre az alkalomra, aminek biztosan nagyon fognak örülni a kisgyerekek, de még a nagyobbacskák is viccesnek tartják majd, higgyétek el:)
Az egyik kedvencük a Féregkonzerv, így néz ki egy jól sikerült darab:
Az elkészítése pofonegyszerû, és RÉM vicces:)
Szükségetek lesz hozzá egy üres koncervdobozra, de ha ez gondot okoz, vagy féltek a sérülésektõl, készíthetitek átlátszó múagyag pohárba is.
16 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Téli fáradtság? Punnyadt erõtlenség? Kedvetlen reggelek?
Túl sok munka, túl kesvés napfény?
Ki ne szenvedné meg ezeket a ,,tónusvesztéses" idõszakokat... természetesen a fáradtság leghatékonyabb ellenszere a jó kiadós az alvás. No igen ám, de mi van, ha ez sem segít, hiába a tisztességes éjszakai pihenés, napközben csak kókadozunk? Ahhoz vajon mit szólna a fõnök, ha egy bágyadt délutánon bekuporodnánk a sarokba húnyni egy jót?
Marad a gyorssegély: egy ,,serkentõ" falat.
16 éve | Lovas Vanda | 0 hozzászólás
Ha már õsz, akkor a gombát se felejtsük le a palettáról! Itt egy ízbomba, Villányi gombaleves formájában!
A felforrósított vajon megpároljuk a karikára vágott leveszöldséget és a felkockázott zellergumót, közben sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk a csokor kakukkfüvet.
Sziasztok!
Képzeljétek el, ha eszenciára (kevés vízhez mennyiségre sok alapanyag) főzitek a húslevest - legyen az bármilyen húsból-, ésleszűrve rakjátok el a hűtőbe - mondjuk befőttes üvegben, lezárva -, akár hetekig is eláll és mindenféle mártást is tudtok bármikor készíteni belőle! Nagyon egészséges, szinte gyógyító hatású! Kismamáknak vagy elfoglalt anyukáknak meg így ősszel, kifejezetten hasznos, praktikus és ajánlott!
Üd: S.
Sziasztok!
Látom, hogy nagyon szereti itt mindenki a hazai flórát és én ennek nagyon örülök, mert én is nagyon szeretem a saját kertemben termet kis terményeimet.
DE. A mangóval így õsszel, mindig kivételt teszek, mert rendkívül hasznos az õszi vitamin készleteink feltöltésében, mert egyben ásványi anyagokat és rostokat is tartalmaz! Én elsõsorban (mivel a vitaminjai elsõsorban vízben oldódóak) nyers fogyasztását ajánlom, de kerestem nektek mangós ételreceptet (ha már egyszer ez egy recept klub!).
Ha jobban bízol a házi készítésû tésztában, miért is ne dobhatnád fel kicsit a vacsora látványát - mondjuk piros tésztával? Nem nagy kunszt, bárki elkészítheti. Vigyázat: csak természetes színezékkel!
Ha piros tésztával szeretnéd meghódítani a kedvesed, a tésztamasszához keverj egy kis fõzött és pürésített céklát (elõbb fõzd, utána hámozd!) Milyen jól néz ki a reszelt sajt mondjuk rózsaszín tésztán:) A tésztasalátába viszont szigorúan mélybordó illik!
Sziasztok, nekem inkább esténként van idõm olvasgatni, írogatni, most láttam, hogy több cikket is szenteltetek a sütõtöknek. Szeretnék én is közzé tenni egy receptet - vigyázat, csíp!
A hozzávalók:
fél kg sütõtök
1 csomag leveles tészta
4-5 gerezd fokhagyma
4 fej vöröshagyma
rozmaring, vagy kakukkfû, tetszés szerint, persze minél élõbb, annál jobb, és csak az egyik!
1 ek frissen darált chilipaprika
só, bors
A
tököt megsütjük, villával összetörjük, és hozzákeverjük a péppé zúzott fokhagymát, a chillit, és a fûszereket. A leveles tésztából kosárkákat formázunk, és elosztjuk benne a pépet, a tetejére kerül a felkarikázott hagyma.
az nem más, mint az a tény, hogy zsiradékokra márpedig szükségünk van, még akár a legzsírszegényebb diéta követésekor is, hiszen energiaforrásként szolgálnak a szervezet számára, segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, elengedhetetlenül fontosak a sejthártya felépítéséhez, egyes hormonok mûködéséhez. A táplálkozási ajánlások szerint a napi energiabevitel 30 százalékának kell zsiradékból állnia. Az azonban nem mindegy, hogy milyen zsiradékból.
16 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Akkor lássuk csak tulajdonképpen, mi is kerül a szendvicsbe!
A margarin olcsó vajpótlóként kezdte pályafutását (még az 1870-es években!). Ám kiállta az idõk
próbáját: mára nélkülözhetetlen vitaminokkal feldúsítva, az egészséges
táplálkozás egyik alapját képezõ élelmiszerünkké vált.
Tulajdonképpen vajpótlóként született a háborús idõkben; egy bizonyos Moriés
kutató-kémikusnak köszönhetjük a receptet, mellyel 1869-ben jelentkezett a kormány pályázati felhívására.
16 éve | Serfőző Éva | 2 hozzászólás
Ha már a cékla került nálunk terítékre, gondoltam, megérdemel egy kis rivaldafényt!
Emlékszem, óvodás koromban azok voltak a legízletesebb fogások, amikhez céklát is osztottak a pici, kék szélû tálkákban. Az ebédekre már nem emlékszem, de a cékla ize, illata, színe máig megmaradt bennem. Naná, hiszen mindig sikerült leennem magam, anyukám legnagyob örömére. Akkoriban csak az ecetes olló segített...nem véletlenül használták régen, és használják mai napig is a céklét ételszínezékként.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás