Recept Blog: 2009. április

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. április

Hozzávalók:

 

- 2 bögre liszt

- 3 bögre alma

- 1 1/2 bögre cukor

- 1 mk szódabikarbóna

- 4 tojás

- 1/2 bögre olaj

- fahéj

 

A hozzávalókat mind egy tálba teszem és jól összekeverem. Kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem, majd előmelegített sütőben sütöm közepes lángon kb. 40 percet. Ha készen van porcukorral hinthetjük a tetejét.

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Nagyon jól néz ki,kipróbálom!
Köszi!!

network.hu

Ropi az mindig van a nasiszekrényben (nasiszekrény is van:), az unokák követelik. Szívesebben kínálom őket olyan rágcsálnivalóval, amit én készítek - frissen, adalékanyag és tartósítószer nélkül.

Csináld utánam!

 

 

 

 

A recept:

 

6 dkg margarin

7dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

7dkg teljes kiőrlésű rozsliszt jól átszitálva

1 tojás

egy tojás sárgja

8 dkg kemény, zsíros sajt lereszelve

2 evőkanál szezámmag

egy nagyob csipet só

 

Összeöntöm a lisztet, belemorzsolom a margarint, hozzákeverem a sajtot, majd a tjásokat, ésalaposan összegyúrom.

Utolsó hozzászólás

Bajkai Margit üzente 8 éve

Gyerekek kedvence lesz.Köszi. :)

Tovább 

 

Gesztenyerúd

Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 10 dkg darált keksz, 25 dkg gesztenyemassza, rumaroma, kevés tej.

A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszet, gesztenyemasszát, izlés szerint rum aromát. Ha nem áll teljesen össze egy kis tejet lehet hozzáadni. Formázzunk egy hosszú rudat, amit kb 3 cm-es darabokra vágunk.  Kakaóporban megforgathatjuk.

Egyszerű és finom.

Hozzávalók:

1 liter aludt tej

10 dk trapista sajt

1 db tojás

6 dk zsír

25 dk liszt

kevés só

A hozzávalókat összekeverve egy nagy edénybe habosra kavarva gőz fölött sűrűre főzöm / 20-25 perc/  Vizezett formába öntöm, pl. őzgerinc, jénai tál, totaforma stb. Ha kihül tálcára kiborítom, és hagyom szikkadni, 1-2 napig kenhető, 3-4 napig szelhetó, később reszelhető. Száraz, hűvös helyen csomagolás nélkül formából kiborítva tárolható.

Főzés közben izesíthető kolbász darabpkkal, vagy snidlinggel, v.

Utolsó hozzászólás

Budavári Klára üzente 8 éve

Feltétlenül kipróbálom.Köszi!

Tovább 

Túrótorta

1/2 kg. túró, 20 dkg porcukor, fél ráma /felolvasztva/ 2 cs vaniliáscukor, 3 db tojássárgája, fél doboz barack, 1cs zselatin.

A túrót a porcukrot, a vaniliáscukrot, a tojássárgáját, az olvasztott ramát turmixszal összedolgolzzuk. Ha ez megvan, beletesszük a kockára vágott barackot. Végül a zselatint 2 dl forralt tejbe feloldjuk, csomómentesre keverjük és a túróhoz adjuk. Csatos tortaformába öntjük még melegen, és hűtőbe tesszük. Tetejére piros tortazselét készítünk.

Utolsó hozzászólás

Budavári Klára üzente 8 éve

Ez is Isteni lehet.

Tovább 

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsd borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt ôzgerincformába és közepes tűzön süsd pirosra. (Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.) Krumplipürével isteni !

Utolsó hozzászólás

Herczeg Judit üzente 8 éve

Biztosan finom lehet,Én nemismerem,kifogom próbálni.

Tovább 

Hozzávalók négy személyre: 50 dkg savanyú káposzta, 8 középnagyságú káposztalevél, 30 dkg darált sertéshús, 10 dkg darált füstölthús, 6 dkg rizs, 12 dkg reszelt vöröshagyma, egy egész tojás, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, egy gerezd fokhagyma, egy kávéskanálnyi paprika, 2 dl tejföl só, őrölt bors, kapor, csombor.

A kétféle darálthúst összekeverjük a tojással, főtt rizzsel, 8 deka reszelt pirított vöröshagymával, sóval és fűszerrel. Az így nyert masszát a káposztalevelekbe csavargatjuk, henger alakokat formázva, a levelek végeit visszadugjuk, hogy a töltelék főzés közben ne tudjon kijönni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Magyon sajnálom de az igazi erdélyi töltöt káposzt nem igy csinályák. Az aki eszt igy meg csinált sajnálom de nem bisztos hogy olyan finom. Van ami nem kel bele .
Például; tojás , zsir, liszt, foghagyma ;és a rizst nem szokták előre meg főzni,azért mert a rizs nagyon el fö.
Sajnálom hogy eszt kellet hogy irjam.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 1 tojás és 1 tojássárga, 5 dkg porcukor, 1 púpozott teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál só, a töltelékhez 1 kg alma, 10 dkg darált dió,
5 dkg zsemlemorzsa, 10-15 dkg kristálycukor, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, a tészta tetejére 1 tojás.

Előkészítés:
Szitáljuk a lisztet mély, nagy tálba. Közepébe vájjunk mélyedést, ahová beöntjük a tejfölt, tojást, cukrot, sütőport, sót és az apróra vágott margarint.

Tovább 

Hozzávalók:
  1 nagy fej vöröshagyma
  60 dkg pityóka (krumpli)
  2 evőkanál étolaj
  2 babérlevél
  1 kiskanál pirospaprika
  20 dkg füstölt kolbász
  2 dkg liszt
  1 dl tejföl
  só
  esetleg erőspaprika

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott pityókát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb.

Utolsó hozzászólás

Makkainé Zana Irma üzente 8 éve

Kedves Marika:) Köszönöm a receptet, a levest magát ismertem is és készítettem is el, csak kolbász nem került bele még eddig:) De ami késik, nem múlik, és biztosan nagyon finom is:)

Tovább 

Ízletes ebéd tavaszra, videóval!

 

Hozzávalók:

 

20 dkg szűzpecsenye

2-3 szem héjában főtt burgonya

1/2 liter zöldségleves

2 dkg vaj

olívaolaj

1 szál zeller

1 szál friss zsálya

1 nagyobb cukkíni

1 csomag petrezselyemzöld

1 db kaliforniai paprika

2 db koktélparadicsom

só, bors

pácfűszer

szójaszósz

balzsamecet

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók (10 személyre):
a tésztához:
3 tojás
5 dkg liszt
5 dkg porcukor
margarin
a töltelékhez:
8 dl joghurt
30 dkg kivi vagy narancs
10 dkg háztartási keksz
4 csapott teáskanál zselatin
10 dkg porcukor

A három tojásból a lisztből és a cukorból készíts piskótatésztát. Egy magas szélű tortaformát kenj ki margarinnal , ebbe tedd a tésztát és süsd ki. (A tésztát a formában hagyd kihűlni!) A zselatinport keverd el 4 dl vízzel és forrald fel. A gyümölcsöt tisztítsd meg, kockázd fel, a kekszet is darabolt fel, s ezeket keverd össze a joghurttal.

Utolsó hozzászólás

Palotás Gáborné IIus üzente 8 éve

Én fél liter joghurthoz plusz fél liter tejszinhez 2,5gram egy csomag zselatint szoktam használni ezt izesítem igény szerint

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg pulykamllfilé,20 dkg füstölt,húsos szalonna,1 nagy karfiol, 30 dkg borsó, 3 fej v.hagyma, 2-3 fej fokhagyma,2 dl tejszín,5 dl zöldségerőleves,(lehet kockából készített is),2 tk.rétesliszt,10 dkg vaj, 1 cs.petrezselyemzöld,só,fehér bors,curry.

Elkészítés:
A kétféle hagymát és petrezselyemzöldet felaprítjuk és összekeverjük.Borssal ízesítjük.A húst középen bevágjuk és kiterítjük,majd a vékonyra szeletelt f.húsos szalonnát ráfektetjük (3/4-ét),majd eze a hagymás keveréket eloszlatjuk és feltekerjük a húst.Erős fehér cérnával formára kötözzük és peremes tepsibe fektetjük.A maradék szalonnával lefedjük és ráöntjük a leves felét.200 fokon (3-as fokozat) 50-60 percig sütjük.A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben kb.

Utolsó hozzászólás

Domokos-Csapó Judit üzente 8 éve

Biztosan nagyon finom a fenti étel, bár kételkedem, hogy a karfiol (még rózsákra szedve is) 3 perc alatt megfőne!

Tovább 

network.hu

 A dekadens csokicsodát a Starbucks receptjei közt találtam, tegnap készült először az öcsém szülinapjára.

Ettetek már olyan csokitortát, ami édes és tömény, de nem gejl, és nincs benne liszt?

Hát ez olyan. És alig 15 perc alatt összedobtam, 45 percig sült, és 5 perc alatt el is fogyott...:)

 

 

 

Hozzávalók:

 

a tortához:

 

3 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (én 65%-os Lindt-et választottam)

15 dkg teavaj

5 tojás

2 evőkanál habtejszín

20 dkg kristálycukor

2 kávéskanál bourbon vanília kivonat

1 evőkanál nyers kakaópor (nálam Bensdorp)

3 evőkanál zsírosabb friss tej

10 dkg szeletelt mandula

egy csipet só

 

a mázhoz:

 

1 kávéskanál rum

egy tábla csokoládé (szintén keserű, sok kakaóval, de ezzel persze lehet ízlés szerint variálni)

5 dkg teavaj

 

A három tábla csokit, a vajat és a tejszínt gőz fölött, vagy mikróban összeolvasztjuk.

Utolsó hozzászólás

Lipóczkiné Simonka Rita üzente 8 éve

Kipróbáltam, tényleg nagyon finom! És tényleg nagyon egyszerű! Vajon milyen lehet ugyanez a recept fehércsokival...?

Tovább 

Sütés nélküli receptek.

Sport szelet

2 dl. tej, 25 dkg. rama, 25 dkg cukor 1 rum aroma,3 evőkanál kakaó, 50 dkg. darált keksz, 10 dkg. étcsoki.

A tejben felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaóval, majd a tejes margarint a cukros kakaót, és  a kekszet összedolgozzuk. Tégla formát készítünk belőle, csoki mázzal leöntjük.

Omnia tekercs

20 dkg darált keksz, 1 dl. kávé, 10 dkg porcukor, 5 dkg darált dió.

Krémhez: 10 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 2 dkg kakaópor

a darált kekszet leöntjük a kávéval, hozzákeverjük a porcukrot és a diót.

Utolsó hozzászólás

Bordás Gabriella üzente 8 éve

Épp a múlt héten csináltam meg a sportszeletet.Nagyon finom,és fél óra alatt kész van.Én belenyomkodtam a masszát egy sütőpapirral bélelt tepsibe,és úgy öntöttem le csokival,a cukrot meg összeolvasztottam a tejjel és a margarinnal.Csak ajánlani tudom!

Tovább 

Végy egy kiló meleg szeretetet,
Szitáld a türelem szitáján,
Nehogy pletykamag kerüljön bele.

Adj hozzá egy liter bátorságot,
Három deci szorgalmat
És egy csipetnyi jóságot.
Azután gyúrd össze egy tojásnyi kedvességgel,
és takard le tiszta jókedvvel.

Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél,
Szórd meg asszonyi kacagással,
És tegyél rá pár csepp nyugodt megfontolást.

Annyi darabra vágd fel,
hogy eggyel mindig több legyen,
Mint ahányan vagytok,
Hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul.

Utolsó hozzászólás

Vámos Márta üzente 8 éve

Érdekes egy recept,csak sajnos az emberek nagy részéből pont az alapanyag hiányzik!

Tovább 

Gesztenyegolyó II.

Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • rum ízlés szerint
  • 25 dkg Rama margarin
  • A csokimázhoz:
  • 2 tábla tortabevonó
  • 0,5 dl étolaj
  • Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle. Fél órára a hűtőbe tesszük.

    A csokimázhoz a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a hűtőből kivett golyókat belemártjuk, és fóliára rakjuk, míg a csoki kihűl rajta.

    Utolsó hozzászólás

    Vámos Márta üzente 8 éve

    A vanilias félholdba mi az a kardamom? Ezt még nem is hallottam.

    Tovább 

    Ez a rétes igazából nem is rétes, csak olyan, mintha... az pedig pont elég, az a fő, hogy nagyon gyors és egyszerű sütemény

     

    Hozzávalók:

     

    25 dkg rétesliszt

    fél csomag sütőpor

    20 dkg porcukor

    1/2 kiló félzsíros túró

    2 tojás

    5 dkg vaj

    2 dl tej

    1 őszibarackkonzerv ( a kisebbik fajta)

    szeletelt mandula

    egy csipet só

    egy kávéskanál vaníliaaroma

     

    network.hu Összekeverem a lisztet a sütőporral és a cukorral, egy csipet sóval,  egy tepsit kivajazok, és a keverék felét beleszórom, egyenletesen elterítve.

    Utolsó hozzászólás

    dérné ibolya üzente 8 éve

    én lusta rétesnek ismerem,a töltelék túró.de már sütöttem almás-fahéjas töltelékkel is.nagyon finom és egyszerű.ősszerekod a többi a sütö dolga ,meg a családé hogy felfalják

    Tovább 

    Alma golyó

    Hozzávalók: 1/2 kg alma, 2 dl. tej, 3 db tojás, 4 ek. porcukor, 1 kk. fahéj, kb. 20 dkg. buzadara, 6 ek. zsemlemorzsa, 1 teáskanál olaj, csöpp citromlé, 1 ek. fahéjas porcukor, csipetnyi só.

    Almát megmossuk, lereszeljük, belekeverjük a darát, a tojássárgáját, a tejet a porcukrot, a fahéjat, a felvert tojásfehérjét,  és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk.

    Vizes kézzel gombocokat formálunk belőle és forrásban lévő cukros, citromos vízben kifőzzük.

    Utolsó hozzászólás

    Borbélyné Bak Angéla üzente 8 éve

    Ki fogom próbálni!

    Tovább 

    Hozzávalók.50 dkg liszt,10 dkg zsir,15 dkg cukor,egy késhegynyi szódabikarbóna,1 db tojás,tej.Töltelék.6 dl tej,4 evőkanál liszt,3 evőkanál cukor,1 dl meleg feketekávé,10 dkg vaj. A lisztett a zsirral elmorzsoljuk,hozzá tesszük a cukrot,a szódabikarbónát,a tojást,és annyi tejet hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.3 részre véve külön sütjük.Közben meg csináljuk a tölteléket.A tejben a lisztett péppé fözzük,a cukrot barnára piritjuk,és felhigitjuk a feketekávéval és a vajjal hűlésig keverjük.Majd a kétt masszát hidegen összekeverjük.Meg töltjük a lapokat.A tetejére csokoládé zománcot tesszünk.Nem olyan túl édes sütemény,de nagyon finom.Ki lehet próbálni.Jó étvágyat.   

    Szintén egy klasszikus kedvence a családnak

     

    Hozzávalók:

     

    20 dkg sima fehérliszt

    20 dkg rétesliszt

    10 dkg margarin

    2 dkg élesztő

    1 tojássárgája

    3,5 dl tej

     

    A töltelékhez:

     

    15 dkg burgonya

    25 dkg juhtúró

    kb. 10 nagy levél medvehagyma

    1 tojássárgája

    5 dkg margarin

     

     

    A lisztet és a megolvasztott margarint összekeverem, az élesztőt egy deci langyos tejben felfuttatom.

    A maradék tejet elkeverem a tojássárgájával és hozzákeverem a vajas liszthez, azután a felfutott élesztő is mehet a tésztába.

    Utolsó hozzászólás

    A medvehagymát áprilisban lehetett szedni .Az erdőben terem.Olyan az illata mint a fokhagymáé.Úgy néz ki mint a gyöngyvirág levele.Vigyázni is kell.Nem szabad összekeverni,mert a gyöngyvirág levele mérgező.Ahol terem már messziről lehet érezni a fokhagymához hasonló illatot.Nagyon finom vajas vagy zsíros kenyérrel is.
    Szia .

    Tovább 

    Ahány recept, annyi méricskélési mód és adagolási útmutató, megannyi bizonytalanság, és elrontott sütemények...

    Többször is felmerült, hogy mennyi az annyi, és mi a különbség csésze meg bögre között.

    Ezzel a gyors összefoglalóval mindenki belőheti magának az adagokat, és megspórolhatja a mérleghasználatot is:

     

    1 tojásnyi...

    zsír = 8 dkg

    vaj = 8 dkg

     

    1 diónyi...

    zsír, olaj = 3 dkg

     

    1 kockacukor = kb. 6 gramm kristálycukornak felel meg

     

    1 csésze...

    Tovább 

    Én élek-halok az eredeti fűszerezésű, joghurtmentes padlizsánkrémért, de kipróbáltuk ezt is, és nagyob bevált!

    Nigella mentával és sáfránnyal ízesíti:

     

     

     

     

    Kalocsai gombaleves


    Hozzávalók


    1 liter szűrt húsleves (leveskockából is készülhet)
    1 kisebb vöröshagyma
    40 dkg gomba
    30 dkg vegyes zöldség
    3 evőkanál olaj
    só, őrölt fehér bors
    fél csokor petrezselyem
    1 evőkanál liszt
    1 kiskanál pirospaprika
    2 dl tejszín
    4 főtt fürjtojás
    a szárnyasgombóchoz:
    30 dkg csirke- vagy pulykamellfilé
    1 zsemle
    tej a zsemle áztatásához
    1 tojás
    só, őrölt bors
    fél csokor petrezselyem

          Eloször a levesbetétet, vagyis a szárnyasgombócot készítjük el.

    Tovább 

    Zala kocka recept

    Kategória:
    Sütemények, édességek

    Hozzávalók:
    Sárga lap:
    5 tojás,
    13 dkg cukor,
    10 dkg liszt.
    Barna lap:
    5 tojás,
    13 dkg cukor,
    7 dkg liszt,
    3 dkg kakaópor.
    Krém:
    5 dl tej,
    2 csomag csokikrémpor,
    5 tojásfehérje,
    20 dkg cukor,
    20 dkg vaj,
    10 dkg porcukor,
    4 dkg tojáshab.

    Elkészítés:
    A sárga laphoz az 5 tojást a cukorral meglangyosítjuk, addig verjük. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Sütőben egy lapot sütünk belőle.

    Utolsó hozzászólás

    Gyugyi József üzente 8 éve

    Biztos finom! Egyszer kiprobálom. Köszi!

    Tovább 

    FLAMINGÓ SZELET


    A tésztához: 30dkg liszt, 4ek porcukor, 1ek. zsír, 1db tojás, 1dkg szalalkáli,
    1 császárkörte aroma, 1-2dl tej.

    A krémhez: 20dkg margarin, 25dkg porcukor, 6dl tej, 6ek liszt,1cs.van.cukor.
    (vagy 1,5cs. vanília puding 6dl tejben megfőzve)

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
    A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral.
    A tejből lisztel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük.

    Tovább 

    network.hu

     Ez a finom savanykás szószos hús jól passzol a dödölléhez, de főtt tésztával és puliszkával is nagyon jó.

     

    A vetrece receptje:

     

     

     

     

    Hozzávalók

     

    1kg fehérpecsenye

    20 dkg húsos füstöltszalonna

    3 fej vöröshagyma

    3-4 gerezd fokhagyma

    3 dkg margarin

    egy kávéskanál édes pirospaprika

    egy citrom lehámozott héja

    fél citrom leve

    5 dl tejföl

    2 dl tejszín

    egy evőkanálnyi liszt

    két evőkanál magos mustár

    fél liter száraz fehérbor

    4 babérlevél

    2 kávéskanál majoranna

    só, bors ízlés szerint

     

     

    Elkészítése:

     

    A szalonnát felkockázom, és kisütöm a zsírját.

    Tovább 

    Hozzávalók:

     

    - 30 dkg csirkemell filé
    - 1 kis doboz konzerv kukorica
    - 1 fej saláta
    - 2-3 retek
    - fél kígyóuborka
    - 1 csomó újhagyma (5 db)
    - 2.5 dl tejfölből kevert tartármártás

     

    A csíkokra vágott csirkemell filét befűszerezem, majd a hűtőben olívaolajban 1-2 órát állni hagyom.

    A zöldségeket megmosom, lecsöpögtetem és vékony szeletekre vágom.

    Tartármártást készítek, leybe belekeverem a zöldségeket és a húst.

     

    Tartármártás késíztése: 2,5 dl tejföl, 1,5 kk cukor, só, bors, 1 ek citromlé, 1 kk mustár, 0,5 dl olivaolaj keveréke.

    Tovább 

    Ahogy még a nagymamámtól tanultam, és megtanítom az unokáknak is!

    Nagyon egyszerű, laktató étel, a hagyományos magyar konyha ízvilágával.

     

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 5 evőkanál sima liszt, 8 evőkanál olaj, 4 nagy vöröshagyma, bors, só, édes nemes paprika

     

    network.huMegpucolom, felkockázom és annyi sós vízben megfőzöm a burgonyát, hogy éppen csak ellepje. A lisztet serpenyőben aranybarnára pirítom.

    Ha megfőtt a krumpli, a levében áttöröm, összekeverem a liszttel, és folyamatosan kavargatva még öt percig főzöm.

    Utolsó hozzászólás

    Maria Larsson üzente 8 éve

    Nem értem miért kell a lisztet megpiritani?

    Tovább 

     Isteni hagymás szelet.

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Kicsontozott tarját vékony szeletekre vágunk, kicsit kikloffoljuk,sózzuk borsozzuk.Beleforgatjuk. lisztbe. Kevés zsiradékban mind a két oldalát hirtelenátsütjük.Ezután tepsibe rakjuk,egymás mellé. A zsiradékban amiben a hust sütöttük üvegesre párolunk legalább 4 nagy fej vöröshagymát amit vékony szeletekre vágunk,ezt is picit sózzuk,borsozzuk,majd az egészet a hússzeletekre rátertjük.Kb 10 percig sütjük sütőben közepes lángon.Sós burgonyával,vagy rizzsel tálaljuk.       Nagyon finom, én nem tudok belőle eleget csinálni,mert a családom mindig felfalja.

    Utolsó hozzászólás

    szabó sándor üzente 6 éve

    isteni

    network.hu

    Egy régi jól bevált recept mindenkinek, aki szereti!

     

    Hozzávalók:

     

     

     

     

     

    30 dkg cérnametélt

    1 csomag réteslap

    40 dkg túró

    10 dkg vaj

    4 tojás

    5 dl tejföl

    20 dkg porcukor

    egy teáskanál vaníliakivonat

    egy teáskanálnyi reszelt citromhéj

    5 dkg mazsola

     

    Kifőzöm a tésztát, és forrón a feldarabolt vajra teszem. Alaposan összekavarom, és hagyom, hogy kihűljön.

    A túrót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a citromhéjat, a mazsolát, a porcukrot és a vaníliakivonatot jól összekeverem, és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

    Tovább 

    network.huA recept elkészítéséhez 16 - 18 elkészített cannolira, és egy habtöltő-krémkinyomóra lesz szükséged (nem is tudom, hogyan nevezik pontosan ezt az eszközt:)

     

     

     

     

     

     

    Hozzávalók:

    45 dkg ricotta

    10 dkg mascarpone

    25 dkg eper, félbevágva

    fél csésze porcukor

    fél teáskanálnyi reszelt narancshéj

    egy teáskanálnyi frissen facsart narancslé

    negyed csészényi apróra vágott és pirított, nem sózott mandula

    5 dkg fehércsoki, lereszelve

    1 csomag vaníliáscukor

     

     

    A eper negyedét vágd fel apró darabokra,  a maradék epret pedig dobd egy lábasba, öntsd rá a narancslevet és a cukrot, és főzd addig, míg az egész megsziruposodik.

    Tovább 

     Dupla csokis muffin

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    6Qo4Wa ymtbbejcqkns, [url=http://eotqhtyusvvb.com/]eotqhtyusvvb[/url], [link=http://nkmgapeiyzey.com/]nkmgapeiyzey[/link], http://jugrbestlqsp.com/

    Utolsó hozzászólás

    Kötél Mónika üzente 8 éve

    A csokikat aprítva, vagy olvasztva kell a tésztába keverni?
    Jó lenne tudni,mert én elég amatőr vagyok még a sütésben és szeretném kipróbálni a receptet.

    Mert a cannelloni az egyfajta csőtészta, inkább lyuk mint tészta. Óriási átmérőjű, rövidre szabott, tölthető olasz tészta, amit szósszal leöntve, sajttal megszórva kisütnek.

    A cannoli ezzel szemben hajtogatott tészta, igaz, ez is csőforma, és töthető, de édes, diós, és desszertként szervírozzák.

     

    Ideje kipóróbálnod:)

     

    Az alap elkészítése, avagy a cannoli receptje:

     

    6 dkg liszt

    25 dkg porcukor

    7 dkg vaj

    4 tojásfehérje

    19 dkg dió durvára őrölve

    1 kávéskanál vaníliaesszencia

     

    Először is megolvasztom a vajat.

    Utolsó hozzászólás

    Csullagné Klári üzente 8 éve

    Én ezt a tésztát eddig hajtogatott vajas tésztából, azaz leveles tésztából készítettem, az elektromos húsdarálóm tartozékaként van egy kinyomó amivel rögtön cső alakot képez, megsütöttem, majd sárga krémmel töltöttem, de lehet tejszínhabbal is tölteni. Valóban nagyon finom, de kipróbálom így is. Köszi a receptet.

    Tovább 

    már sok sütemény receptjét megnéztem az internetten,de még ezzel a süteménnyel,nem találkoztam.de nagyon finom a gyermekeim egyik kedvence.hozzávalok.4 db tojás,20 dkg porcukor,1 dl étolaj,1 dl viz,20 dkg liszt,1 evőkanál kakaó,fél csomag sütöpor.krém.20 dkg vaj,15 dkg porcukor,3 dl meggylé,1 c somag puncs vagy  eperpuding,reszelt csokoládé. .                                                           a tojássárgáját a porcukorral kikavarjuk,folyamatos keverés mellet belekavarjuk az étolajat és a vizet,végül a lisztet,és a kakaóval meg a sütöporral is összedolgozzuk,és hozzáadjuk a tojások felvert habját.forró sütöbe tesszük,majd tartalékon sütjük kissebb méretü tepsiben A vajat a porcukorral habosra keverjük.A meggylébe megfőzzük a pudingot,ha ez kihült hozzá adjuk a kikavart krémet,a meghült hideg tészta tetejére tesszük.A krémet megszórjuk csokoládéval.Egyenletes hosszura vágjuk,minden kocka tetejére fél szem meggyet tesszünk.Jó étvágyat hozzá mindenkinek!!

    Utolsó hozzászólás

    Pál Jolán üzente 6 éve

    De hol van itt az eperhab?!
    Tudtok mondani recepetet eperhabra?
    Tojás, eper, cukor gőz felett kiverni.Igy készitette drága édesanyám, és piskótára kente.De miből mennyit?
    Hiába keresek ilyen receptet.
    Segitsetek kérlek
    Üsv.joli

    Tovább 

    1db 5L-es üveghez

    6-7 bodzavirág,leöblitve,csurgatva

    200db citrompótló

    2-3 karika citrom

    80dkg kristálycukor-én 60dkg szoktam,mert nem szeretem a nagyon édeset-

    Ezt hűvös helyen 2 napig állni hagyjuk,közben kavarni is kell,majd leszűrjűk.

    Én ezt megcsináltam sacharinnal is /60db/mivel igy cukorbetegek is ihatják.

    Utolsó hozzászólás

    Ujváry Andorné üzente 4 éve

    BODZASZÖRP:
    4 liter szörphöz:10 db. kinyilt bodzavirág, 1db. lédús citrom, 1kg kristálycukor
    2 evőkanál ecet, 3dkg. citromsav,
    5l. -es beföttes üveg alján elhelyezzük a megmosott virágokat /szár nélkül/
    rászorjuk a cukrot, a citromot forró vizben megmossuk, és vékony karikára
    vágjuk. Rátesszük a cukorra, rászorjük a citromsavat, ráöntjük az ecetet,és
    4liter felforralt és teljesen kihűtött vizet. Fóliával lazán befedjük / nem kell
    lekötni/ 5 napig hagyjuk állni , naponta megkevergetve, hogy a cukor felóldódjon Átszűrve tegyük üvegekbe.

    Hamarosan eperszezon, és a holdfényes május éjszakák is egyre csak közelednek...:)

    Szexi ínyencfalat egy szexi szakácstól, ráadásul kalóriaszámlálós változatban!

     

     

     

     

    Utolsó hozzászólás

    Balogh Márta üzente 8 éve

    ne haragudj, nem jo a felvetel , nem tudtam vegig nezni....majd meg megprobalom..

    network.huSziasztok, ez az egyik kedvenc ebédünk az unokáimkmal, hasonlít a hagyományos máglyarakáshoz, de azért teljesen más:)

     

     

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    7 szelet kalács, felkockázva

    3 csésze tej

    3 evőkanál margarin vagy vaj

    1 teáskanál vaníliaaroma

    1 teáskanál fahéj

    3/4 csésze cukor

    fél csésze mazsola

    4 tojás

    3 evőkanál főzőrum

     

    Egy lábasban összekeverem a tejet, a vajat, a vaníliát, a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a rumot, és addig melegítem, amíg a cukor teljesen el nem olvad.

    Utolsó hozzászólás

    homolya mária üzente 8 éve

    nagyon jó képu

    Tovább 

    Egyszerű és finom fánk, és még mérleget sem kell használnod hozzá!

     

     

    Utolsó hozzászólás

    Hegedűs Katalin üzente 8 éve

    I smerem a receptet bár én szitán töröm a túrot . nálunk mindenki szereti Bár igy is biztosan nagyon finom

    Egy muffin recept, konyakosmeggy ízzel! Nagyon finom, és nem nehéz megsütni, a muffin az unokák egyik kedvenc süteménye.

     

     

    Utolsó hozzászólás

    Kötél Mónika üzente 8 éve

    A gyengébbek kedvéért kár, hogy Judit nem alkalmaz mennyiségi adatokat.
    Így pl nekem nem igazán sikerül elkészítenem sikeresen semmit sem. A kísérletezgetés nem az erősségem.

    Nagyon egyszerű, de annál finomabb recept, kezdőknek is. Nézd és süsd meg!

     

     

     

     

    Sziasztok, kedves nagymamák és anyukák, és mindenki, aki szeret főzni. Ezt a fűszerolajat nagyon könnyű elkészíteni, kedves ajándék, és nagyszerű ízesítő!

      

     

     

     

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Én is szoktam készíteni a különböző ízesítésű olajokat nagyon szeretem!Egyszerű velük a főzés és egészen finom izeket lehet kihozni velük!Egyedül ami soha nem sikerült még önmagába fokhagyma olajat az mindig megsavanyodik. Esetleg,ha van valakinek ötlete szivesen fogadnám.Vérné Margó

    Ebbe a titokzatos kifejezésbe is gyakorta belefuthat az, aki a nívósabb receptkönyveket vagy gasztroblogokat bújja.

    De nem kell tőle megijedni: a gratin egyet jelent a csőben sült étellel. Ezt pedig egészen biztosan mindenki elkészítette már valamilyenformában, akár úgy is, hogy nem tudta, hogy ő most épen gratin-t készít...:)

    A csőben sült étel valójában tűzálló tálban, sütőben készül, és az az eljárás lényege, hogy az utolsó fázisban többnyire szósszal nyakon öntve, reszelt sajttal megszórva fedő nélkül, grillen sül aranybarnára az étel.

    Tovább 

    A népszerű frittata név mögött valójában az egyik leggyakrabban készített eledel áll - ami még egy hímneműn sem szokott kifogni :)

    Bár ami azt illeti, kicsit durva volna letojásrántottázni a frittatát, maradjunk inkább az omlettnél, olasz módra. És ha már az omlettnél tartunk, azt pedig az különbözteti meg a sima rántottától, hogy tejjel, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, és igyekszünk szép sima lepénnyé sütni, több-kevesebb sikerrel.

     

    Mifelénk a rántották -vagy omlettek- többnyire hagymával, szalonnával, gombával, paprikával készülnek.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Ragyogó a recept. Köszönöm.
    agnes

    Tovább 

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta,1 narancs

    Saláta öntet: 1 pohár (15dkg) joghurt,1 teáskanál salátaolaj,1ek.ecet,só,cukor

     

    Elkészités:

    Tisztitsuk meg a jégsalátát,tépdessük szét ,mossuk meg és csepegtessük  le.Hámozzuk meg a narancsot,filézzük ki,és vágjuk kis darabokra.Keverjük össze a  salátaöntethez a joghurtot,az olajat,az ecetet,a sót és a cukrot  sürün folyós masszává ,adjuk hozzá a jégsalátát és a narancsfilét.Ezt követően a salátát  sóval és cukorral ízesitjük és salátatányéron tálaljuk.  

                                                                                Jó étvágyat

    A nívósabb receptoldalakon, és a szofisztikált gasztroblogokban egyre-másra tűnnek fel a titkozatosnál titokzatosabb nevű fogások. De ha végigböngésszük a hozzávalókat, és elolvassuk, hogyan készül az étel, rádöbbenünk, hogy egy általunk is jól ismert, sőt gyakran készített "specialitásról" van szó...olyasmi ez, mint az üzletek feliratai.

    Az elsőként leleplezett quiche tulajdonképpen a hazánkban is jól ismert lepénynek felel meg. Nincs benne semmi ördöngösség, de jobban hangzik :)

     

    Következzen hát egy egyszerű, de ízében talán mégis különlegesebb recept:

     

    Füstölt lazacos lepény

     

    Hozzávalók:

     

    Az omlós tésztához:

     

    25 dkg liszt

    12,5 dkg vaj

    1 tojás sárgája

    1 dl víz

    egy csipet só

     

    a feltéthez:

     

    4 nagyobb szelet füstölt lazac

    4 egész tojás

    2 tojás sárgája

    2,5 dl tejszín

    5 dkg vaj

    só, bors, kevés szerecsendió

     

    network.huElőször a tésztát készítem el.

    Utolsó hozzászólás

    Dabronyi Vera üzente 8 éve

    Biztosan finom, de sajnos nem szeretem a halat. Sziasztok

    Tovább 

    Hozzávalók:

     

    - 4 szelet kicsontozott sertéskaraj

    - szerecsendió

    - só

    - 8 dkg liszt

    - 8 dkg vaj

    - 6 dl tej

    - 1/2 dl tejszín

    - 2 tojássárgája

    - 2 dkg vaj

    - 1 fej karfiol

    - reszelt sajt

    - zsemlemorzsa

     

     

    A húsokat jó alaposan megmossuk, kikloffoljuk és széleit bevagdossuk. Megsózzuk, lisztben meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük.

    A lisztből és az ugyanannyi tojásból rántást készítünk, felöntjük a tejjel, megsózzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük.

    Utolsó hozzászólás

    Rácz Tibor üzente 8 éve

    nem hangzik rosszul önmagába a hús is és a karfiol is nagyon jó de igy eygütt is jó harmonizálnak és elég latató is ez egy jó recept

    Tovább 

    Nagy menyiségben fogy nálunk minden ízben, így aztán házipénztár szempontból jobb megoldásnak tűnik, ha magam készítem el. És nem is olyan bonyolult!

     

    Hozzávalók (nagyjából 20 müzliszeletnyi adag)

     

    15 dkg zabpehely

    5 dkg zabpehelyliszt, vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt

    5 dkg nádcukor

    5 evőkanálnyi méz

    12 dkg vaj

    16 dkg apróra vágott olajos mag, vegyesen (kesu, mandula, mogyoró, dió, pekándió, stb...)

    1-2 evőkanál apróra vágott aszalt szilva, barack, körte, mazsola, stb...

    Tovább 

    Barackos tiramisu

    Hozzávalók:
    46 darab babapiskóa, kb. 3/4 dl őszibaracklikőr, 45 gramm zselatin, 1 doboz (850 ml) őszibarackbefőtt, 1 kg túró, 500 g joghurt, 15 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 500 g habtejszín, a díszítéshez mentalevél
    Elkészítés:Egy 35 x 24 cm-es jénai tál aljára 21 babapiskótát fektetünk, és meglocsoljuk a likőr felével. A zselatint a csomagoláson megadott módon, hideg vízben feloldjuk. A befőtet lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    kipróbálom nagyon fincsi lehet

    Tovább 

    Bodzaszörp

    Hozzávalók:40db virág,6l viz,4kg cukor 2-4db citrom,50g borkősav,0,5g szalicil

     

    A virágokat megszáritjuk 1-2 nap-egy kicsit megbarnul-a cukrot a vizben feloldjuk,beletesszük a borkősavat,szalicilt,a megmosott citromot felkarikázva.Belekeverjük a virágot aztán az egészet 8 napig érleljük.Naponta 2-szer megkavarjuk,a 8 nap után leszűrjük,üvegbe töltjük.

    Mindenkinek ajánlom aki szereti a bodzát.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Sajnos a virág már kezd elfogyni, már levirágzik. De nem baj jön majd a bogyója! Én rengeteget szárítottam télire teának, nagyon egészséges megfázásos hűléses megbetegedéseknél. Keverhetjük 20g kamilla, 20g hársfa, 20g bodza tea, ebből a keverékből 2 tk 20dl forró vízzel leönteni állni hagyni, majd leszűrni.Mézzel és citrommal inni naponta 2-3 alkalommal.

    Mézes lap: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
    Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk.

    Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

    Töltelék: 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Nagyon szép és gondolom finom is. Le is írom a receptet, megsütöm én is. Köszi ILi

    Tovább 

     

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg sonka, 20 dkg eidami sajt, besamelmártás, só, őrölt bors, szerecsendió, olaj, 5 dkg margarin, 5 dkg liszt.

     

    A hússzeleteket vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon hirtelen kisütjük. Ezután egy tepsibe, vagy tűzálló tálba tesszük, sorba egymás mellé, és őrölt borssal meghintjük. Minden hússzeletre helyezünk 1 szelet sajtot, 1 szelet sonkát, és kb. 1 evőkanál besamelmártást.

    Tovább 

     

    Hozzávalók: 2 db zöldségleves kocka, 2 e..k vaj, 4 e.k. liszt, 1/2 l tej, 3 tojás, 1/2 kg karfiol, 10 dkg sonka, 1 pohár tejföl, 1 púpozott e.k. reszelt sajt,
    3 e.k. darált sonka, reszelt sajt.

     

    A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és fél pohár tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk, közben a vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre forraljuk.

    Tovább 

    Jelentem, torkig vagyok a hússal. Én ugyan nem böjtöltem, de alapból kevés húst fogyasztok, most viszont azt érzem, egy életre jóllaktam vele. Kacsasült, borjúpaprikás, sonka és tarja minden mennyiségben...komolyan, látni sem bírom... De ott a maradék, a család szereti, jöjjön hát egy újrahasznosított recept, ezt még én is elnyammogom, mert inkább a gomba dominál benne...

     

    Csőben sült gomba

     

    Hozzávalók:

     

    2 tojás

    egy teáskanál só

    fél teáskanál fehér bors

    1 dl tejszín

    10 dkg újhagyma vagy póréhagyma

    15 dkg főtt sonka és sült tarja vegyesen

    1 gerezd fokhagyma

    2 evőkanál margarin

    50 dkg gomba

    2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva

    10 dkg félkemény sajt (Gouda, Parmezán, stb...)

     

    network.hu A tojást felverem a tejszínnel, sóval és borssal.

    Utolsó hozzászólás

    Cservenák Anna üzente 8 éve

    Biztosan finom! Családommal én is "tele" vagyok" már a húsételekkel, pedig Isten a megmondhatója, hogy nem vagyunk úgy eleresztve pénzzel, hogy emiatt untuk volna meg! Jó lenne, ha a recepteket ki is lehetne nyomtatni!
    Biztosan kipróbálom!
    Szeretettel Anna

    Tovább 

     görhe

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Sziasztok! Nagy kéréssel fordulok hozzátok. Ha valaki tud kukorica darából/nem kukorica lisztbő/ készült görhe receptet, írja már meg légyszíves:-))A férjem imádja és egyedűl nagymamám tudta megcsinálni, aki sajnos már nem él.Köszönöm előre is .ILI

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Köszi,írtam privibe, remélem megkaptad. ,de azért itt is megköszönöm.Igen,ehhez hasonlóra gondoltam. Puszi érte Ili

    network.hu

    Tudjátok, mit szeretek a legjobban a húsvétban? (Azon kívül, hogy tavasz van, és finomabbnál finombb ételek kerülnek az asztalra:) Azt, ahogyan az édes kalácsot megkenem édeskés teavajjal, arra főtt sonkát, vagy tarját teszek, rá egy kevés csípős tormát...mennyei ízkavalkád:) Édesre sós, arra csípős, és nem egymás után, hanem egyszerre!

     

    És hogy mennyei legyen az öröm, legyen isteni a kalács is!

     

    Hozzávalók:

     

    50 dkg liszt

    2 tojás sárgája

    2 evőkanál cukor

    1 evőkanál vaníliáscukor

    3dl tej

    egy csomag szárított élesztő

    6 dkg vaj

    egy kávéskanál só

     

    A mikróban puhára melegített vajat simára keverem a tojássárgával, a cukorral, a vaníliáscukorral, a sóval és a tejjel.

    Utolsó hozzászólás

    molnár zsuzsa üzente 8 éve

    Egyet értek veled, nálunk is a sonkához foszlós kalács kerül az asztalra. Nagyon
    finom ezt mi tiszta kalácsnak nevezzü, fenséges.

    Tovább 

    Varázsolj újragondolt húsvéti ízeket a családnak! Ez a fogás egy picit időigényes, egy picit macerás, de ilyenkor illik megadni a módját :)

     

    Az aszalt paradicsomos pulykamell receptje

     

    network.huHozzávalók:

    2 nagy szelet pulykamell

    4 szelet főtt tarja

    10 dkg zsírosabb cottage

    3 szem fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom

    bors

    tej, egy evőkanál méz

     

     

    A pulykamelleket négy kisebb darabra vágom, majd a darabokat óvatosan kettévágom (laposan!), úgy, hogy az egyik széle egybe marad.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Fantasztikusan finom lehet,megpróbálom elkésziteni!

    Tovább 

    Egy olyan receptet adok közre most, amely már egy Zilahy Ágnes által írt 1892-ben megjelenő könyv úgy írja, hogy ez egy több évszázados recept.

    Debrecenbe nem történhetett cívis lakodalom úgy, hogy ezt az ételtne fogyasztották volna.

     

    Debreceni mazsolás csirke.

     

    Hozzávalók:

    1 nagy kinőtt csirke (jérce)               2 dl borecet, 1 egész citrom

    12 dkg mazsola                                  12 dkg cukor, bor

    1 nagy fakanál zsír                             1 nagy fakanál liszt

                                                               Só,bors

     

     

    A jércét felaprítjuk apró darabokra, kb.

    Tovább 

    network.huIgyekszem ma is egy nem hagyományos, mindenki által ismert receptet megosztani Veletek.

    A panna cotta, vagyis az olasz tejpuding a világ legeggyszerűbben elkészíthető tejes desszertje, mégis előkelő helyen szerepel még a sokcsillagos éttermek desszertlapján is.

    Bevallom őszintén, én többnyire ránézésre-adagokkal sütök és főzök, ezért inkább kikerestem egy egyszerű alapreceptet, megtoldva a saját egyik verzióm kiegészítő elemeivel.

     

    Ami a verziókat illeti, ahány íz, annyi lehetőség: készülhet gyümölccsel, keleti fűszerekkel, sőt, sós változatban is.

    Utolsó hozzászólás

    Zsirai Istvánné Klári üzente 8 éve

    Kifogom próbálni.

    Tovább 

    network.huAz eredeti recept szerint friss spenótlevélből készül, én viszont még nem javaslom az "idei" spenótot. Akárhonnan is nézem, korán van még ahhoz, hogy elhiggyem, valódi, napon érlelt, friss, vitamindús spenótról van szó. Tehát egyelőre maradjunk a mirelit verziónál, és ehhez a recepthez válasszuk az egészben fagyasztott, vagy durvára darabolt változatot.

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    50 dkg spenót

    4 tojás

    1 dl tejföl

    5 dkg feta

    5 dkg Gruyere, lereszelve

    só, bors

     

    A spenótot kevéske olajon megfuttatom, és fokhagymás-sós vízben 5 percig főzöm.

    Utolsó hozzászólás

    Dabronyi Vera üzente 8 éve

    Nyami, ki fogom próbálni!

    Tovább 

    Tészta:2db tojás,5dkg margarin,15dkg cukor,2 evőkanál méz,1 kávéskanál szodabikarbóna,gőz főlött langyosra kavarom kb:mig elolvad a cukor.Hagyom hűlni egy kicsit,majd 50dkg lisztet gyúrok hozzá.(lehet egy pici tejet is hogy ne legyen túl kemény.)4 felé osztom , kinyújtom és egyenként megsűtöm.(én a tepsi alján szoktam,jól meglisztezem,megszurkálom,ne legyen pupos)Krém:2csomag vaníliapudingot felfőzök 6dl tejben,mikor kihült kikavarom 25dkg margarinnal,és 20-25dkg porcukorral.Leteszem az első lapot megkenem a krém felével,rá a második lap,megkenem eper, vagy málna lekvárral,rá a harmadik lap,megkenem a krém másik felével,és az utolso lap is rákerül ,másnapig hagyom puhulni,és csokoládéval bevonom.(meleg vizes késsel szeletelem)

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Szia Krisztina! Nagyon finom a süti ízlett a lánykáimnak, köszönöm a receptet.

    Tészta:7db tojás fehérjét felverek 20dkg kristálycukorral,hozzáadok 5 csapott evőkanál réteslisztet,és 25dkg kókuszreszeléket,kikent ,lisztezett tepsiben sűtőm.(zsemle szinű legyen) Krém:5dl tejben 2csomag vaníliapudingot megfőzöm és hozzáadok egyenként  6db tojássárgáját.Ha kihűlt, kikavarom 20dkg margarinnal és 20dkg porcukorral ,a tészta tetejére kenem,és reszelt csokival megszórom.

    Utolsó hozzászólás

    Tóthné Boszágh Orsolya üzente 8 éve

    És olvasztott csokival tökéletes süti

    network.huAki szereti a tócsnit, és a göngyölt húsféléket, nagyon fogja szeretni ezt a sajtkrémes finomságot is.

     

     

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    4 - 5 szelet pulykamellfilé

    4 nagyobbacska krumpli

    2 tojás

    4-5 gerezd fokhagyma

    4 evőkanál liszt

    10 dkg natúr krémsajt

    4 tk tejföl

    kevés tej

    só, bors

    olaj a sütéshez

     

    Először is, elkészítem a tócsni "tésztát": meghámozom,alaposan megmosom, és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem a krumplikat. Hozzákeverem a lisztet és a tojást, a szétzúzott fokhagymát, megfűszerezem, és kevés tejjel eldolgozom.

    Utolsó hozzászólás

    Hódi Imréné üzente 8 éve

    Nagyon finom lehet ki is próbálom a hétvégén köszi

    Tovább 

    Tészta:25dkg liszt,15dkg margarin,15dkg porcukor,1db tojás.1csom.sűtőpor,2evők.kakaópor,kevés tej összegyúrom,és kettéveszem.  Krém:6db tojás fehérjét,25dkg porcukorral gőz fölött felverem habnak,beleteszek 3csomag kókuszreszeléket.A tészta egyik felét kinyújtom beleteszem a tepsibe ,rákenem a kokuszt,majd a másik tésztát ugyan úgy nyújtom,ráteszem a kokuszos krém tetejére és megszurkálom,sűtőm.3 evők.liszt és 3dl tej megfőzöm egyenként hozzáadom a tojás sárgáját, hütöm ,majd 25dkg margarinnal,1csom.vaníliacukorral,és 20dkg porcukorral jol kikavarom.Mikor a tészta kihült,a krémet rákenem a tetejére,és csokoládéval leöntöm,meleg vizes késsel szeletelem,hogy ne törjön a teteje.

    Utolsó hozzászólás

    keseru mária üzente 8 éve

    EZT TUTI FINOM MERT ÉN IS EZT SZOKTAM SÜTNI!!!!!!!!!!!!!!!

     NvQeORPdQK

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

    unVchD http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Szia köszi,hogy figyelmeztettél javítottam:)

    network.hu

    Egy nagyon könnyen és egyszerűen elkészíthető húsvéti finomság receptje jól jön minden háziasszony recepttárában. Ez a félig-meddig omlett jellegű süti mindent tud, amit egy húsvéti fogásnak tudnia kell: tojással és csokoládéval készül, és nem találkoztam még gyerekkel, akinek ne ízlett volna...

    Reggelire és ebéd utáni desszertnek is kiváló, próbáljátok ki!

     

    Hozzávalók:

     

    6 tojás

    10 dkg cukor

    5 dkg finom csoki

    fél kávéskanálnyi őrölt fahéj

     

    A csokit gőz fölött megolvasztom, a tojásokat kettéválasztom, a sárgáját simára keverem 8 dkg cukorral és a fahéjjal.

    Tovább 

    -1dl tej

    -1ek gríz

    -4dkg vaj

    -4dkg cukor

    -6dkg kókuszreszelék

    -10dkg csoki olvasztva

    Felfőzzük a tejet  a vajjal és a cukorral.

    Grízt a kókuszreszeléket belekeverjük és pihenni, hűlni hagyjuk.

    Masszát a hűtőbe tesszük annyi időre,hogy teljesen lehűljön.

    Téglalapokat  formálunk belőle és gyorsan leöntjük a csokival.Megszórjuk a tetejét egy pici kókusszal.

    /amikor a téglalapok készek,be kell rakni egy picit a mélyhűtőbe,különben nem lesznek elég kemények a csokival való leöntéshez, és szét fognak esni!/

    Én tripla adaggal csinálom.

    Utolsó hozzászólás

    Ligeti Ibolya üzente 8 éve

    Jól hangzik, egyszerűen elkészíthető, ki is fogom próbálni.

    Tovább 

    Tészta:5db tojást,25dkg kristálycukorral,1dl vizzel habosra keverem,hozzá adok 1csomag sűtőport ,20dkg lisztet ,és 10dkg darált díót ,kikent,lisztezett tepsiben sűtőm.Krém:2csomag vaníliapuding 5dl tej megfőzöm,mikor kihűlt kikavarom 25dkg ráma margarinnal,27dkg porcukorral,1csomag vaníliacukorral,rákenem a tésztára,és megszórom darált díóval(,lehet csokoládéval is)

    Tészta:4db tojás,4dl cukor,4dl tejfől,4 dl liszt,3 evőkanál kakaópor,fél csomag sűtőpor,7dkg vaj,jol kikavarom,kikent ,lisztezett tepsiben megsűtőm,kihűtöm.        A tetejére őszibarackot szeletelek (lehet befőtt is)az őszibarack tetejére krémet.Krém:50dkg túró,15 dkg porcukor,2csomag vaníliacukor,1,5dl tejföl összekavarom,3dl teszínt kemény habbá verek,1csomag étkezési zelatint felolvasztok jó fél dl vizben.A zselatint hozzákavarom a túróhoz,a tejszínt ovatosan beleforgatom,majd rákenem a barack tetejére,10-15dkg   olvasztott csokoládéval leöntöm.2 órát dermesztem.(én a tepsiben szoktam hagyni,nehogy eltörjön a tészta lap.)

    Utolsó hozzászólás

    Tóth Gabriella üzente 8 éve

    biztos nagyon finom kipróbálom én is!

    Végre itt a húsvét! A sonkában bőséges vacsorára már nem kell sokat várni, a hét végén tömhetjük is magunkba a sok tavaszi finomságot.

    Sokan hidegtállal készülnek ilyenkor, szebbnél szebb kreációkkal. Egy retekből készült dekorációt találtam az interneten, ezt szeretném nektek megmutatni.

     

    videó

     

    network.hu

     

      

    Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt
    15 dkg cukor
    1 tojás
    15 dkg ráma margarin
    1 kanál kakaó
    1/2 sütőpor
    A Kókuszos réteghez: 5 tojás fehérje
    15 dkg cukor
    20 dkg kókusz reszelék
    A krémhez: 6 dl tej
    2 cs vanília pudingpor
    20 dkg cukor
    5 tojás sárgája
    1 ráma kocka
    A mázhoz: 1 tábla tortabevonó csoki
    5 dkg vaj
    Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük. Majd elkészítjük a kókuszos masszát és ráöntjük.

    Utolsó hozzászólás

    Ugyan abba a tévedésbe eset aki ezt a receptet fel rakta ,mint amit donnán játszanak rég óta .A kép és a recept nem illik egymáshoz.A recept szerinti süti egy sárga tetejű kókuszos csoki mázzal bevonva.Ez nem az a fotó!!!
    Nagyon szép ez a fotó ,jó lenne hozzá az igazi recept.

    Tovább 

    Hozzávalók: 1 csülök
    izlés szerint fűszerek (só, bors, fokhagyma, pirospaprika, füszernövények, vegeta ki mit szeret)
    8-10 szem krumpli
    1, max 2 dl húsleves
    Elkészítés: Kezdő próbálkozások, mert receptet találni hozzá igen nehéz.
    A tálat 30 percre beáztattam, a húst több helyen bevágtam, hogy jól szétnyíljon, majd sóztam fűszereztem.
    A félóra elteltével a csülköt a tálba tettem, ráönttem a húslevest lefedtem és hideg sütőbe tettem. Közepes lángon kb 40 percig sütöttem.

    Utolsó hozzászólás

    szilágyi edit üzente 8 éve

    Ha csülköt, előző este bepácolod, sokkal finomabb, vagy a füszeres sütőzacskóban még jobb.

    Tovább 

    network.hu

     Végre tavasz, végre medvehagyma szezon...már nagyon vártam! Télen beérem a szárított verzióval, de a friss, aromás medvehagymával semmi más fűszernövény nem ér fel!

     A recept saját kreálmány, elkészítése és fogyasztása csak saját felelősségre...:)

     

     

    Hozzávalók:

     

    A szószhoz

     

    1 nagy csokor medvehagyma

    15 dkg 3,3-as joghurt

    1 doboz light  cottage

    1 kávéskanálnyi frissen facsart citromlé

    egy marék apróra tördelt, pirított fenyőmag

    só, kevés bors

    2 ek olívaolaj

     

    a nudlihoz

     

    fél kiló krumpli

    1 tojás

    15 dkg teljes kiőrlésű liszt

     

    A krumplit apró kockákra vágva puhára főzöm, és krumplinyomóval áttöröm.

    Utolsó hozzászólás

    Ferenczi Melinda üzente 6 éve

    Ez nagyon jól hangzik. Ha tudok venni valahol medvehagymát akkor kipróbálom.
    :-)

    Tovább 

    Előre bocsájtom, hogy ez is egy ősrégi Erdélyi étel.

     

    Hozzávalók:

     

    7-8 murok                                      4 dl tejföl

    15 dkg gomba                              só,bors,majáranna,petrezselyemzöld.

                                                            ( ízlés szerint)

    2 dl tarhonya

    2 kanál vaj

     

     Az elkészítés módja

     

    A murkot sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük,  félbe vágjuk a bejsejét kikaparjuk, 2 dl tarhonyát és a 15 dkg gombát petrezselyemzöldel vajban megpároljuk hozzáadjuk a kikapart murkot  füszerezzük.

    Tovább 

    Hozzávalók:

     

    4 közepes padlizsán

    1 fej vöröshagyma

    1 nagyobb gerezd fokhagyma

    1 kávéskanál petrezselyem, oregánó

    4 babérlevél

    1 doboz hámozott paradicsomkonzerv

    4 ek liszt

    2 tojás

    kevés paradicsompüré

    reszelt parmezán

    olaj

    só, bors

     

    network.hu

    Megmosom a padlizsánokat, nagyjából egy centis karikákra vágom, alaposan megsózom mind, és egy mélyebb tálban félórát pihentetem a szeleteket, azután megmosom.

    A vöröshagymát apróra vágom, és a felforrósított olajon megpirítom a préssel zúzott fokhagymával, az apró kockákra vágott paradicsommal és a fűszerekkel együtt, majd fedő alatt fél órát főzöm.

    Utolsó hozzászólás

    Szeőke Lajosné üzente 8 éve

    kőszi kiprobálom nagyon fincsi lehet

    Tovább 

    Hozzávalók:

     

    15-20szál zöld tárkony                                           pici tej

    1 kanál vaj                                                               2 kanál tejföl

    1 kanál liszt                                                             1 tojás

                                                                                       só,ecet (ízlés szerint)

    A tojásból és a lisztből galuskát készítünk.

    Utolsó hozzászólás

    Szalai Attila üzente 8 éve

    Kedves Klári!

    Örülök, hogy ízlett, ezt az ételt (az alap receptet) már a XVIII.században is ismerték,és kedvenc étele volt a Székely embereknek.

    Üdv:Attila

    Tovább 

    Hozzávalók:

     

     1 szárnyas(csirke,vagy tyúk, vagy ruca(kacsa)         1 fej hagyma

    10 dkg vaj                                                     1-2 evőkanál cukor(karamellnek)

    40-50 szem aszalt - füstölt szilva              1 csésze húsleves

                                                                             só ízlés szerint

    Készítés módja:

    A majorságot  feldaraboljuk, 5 dkg vajban megpirítjuk, és megsózzuk.

    Utolsó hozzászólás

    Szalai Attila üzente 8 éve

    Ez is egy régi Erdélyi recept,úgy mint a másik kettő amit irtam.

    Üdv:Attila

    Tovább 

    Falafelért nem kell kimenni a sarki gyorsétterembe, mi is könnyedén elkészíthetjük. Csupán 40 percet kell rászánnunk.

     

    Ami kell hozzá:

     

    - 25 dkg csicseriborsó (szójabab is jó)

    - 4-5 gerezd fokhagyma

    - késhegynyi sütőpor

    - 1 mokkáskanál fűszersó

    - só

    - 2-3 evőkanál olaj

     

    A csicseriborsót vagy a szójababot puhára főzzük, leszűrjük. Ezután jól ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sütőport, sót és fűszersót valamint az olajat.

    Tovább 

    Ez történt a közösségben:

    Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

    Sult_oldalas_2051374_6795_s

    Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

    Lekvaros_bukta_2051373_2346_s

    Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

    Csaszarmorzsa_2051007_8111_s

    Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

    Omlos_almas_2050649_4024_s

    Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

    Tesztas_cicege_2049921_9528_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu