Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | matus irén | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 3 bögre alma
- 1 1/2 bögre cukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 4 tojás
- 1/2 bögre olaj
- fahéj
A hozzávalókat mind egy tálba teszem és jól összekeverem. Kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem, majd előmelegített sütőben sütöm közepes lángon kb. 40 percet. Ha készen van porcukorral hinthetjük a tetejét.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 4 hozzászólás
Ropi az mindig van a nasiszekrényben (nasiszekrény is van:), az unokák követelik. Szívesebben kínálom őket olyan rágcsálnivalóval, amit én készítek - frissen, adalékanyag és tartósítószer nélkül.
Csináld utánam!
A recept:
6 dkg margarin
7dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7dkg teljes kiőrlésű rozsliszt jól átszitálva
1 tojás
egy tojás sárgja
8 dkg kemény, zsíros sajt lereszelve
2 evőkanál szezámmag
egy nagyob csipet só
Összeöntöm a lisztet, belemorzsolom a margarint, hozzákeverem a sajtot, majd a tjásokat, ésalaposan összegyúrom.
|
|
15 éve | Sárik Mária | 0 hozzászólás
Gesztenyerúd
Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 10 dkg darált keksz, 25 dkg gesztenyemassza, rumaroma, kevés tej.
A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszet, gesztenyemasszát, izlés szerint rum aromát. Ha nem áll teljesen össze egy kis tejet lehet hozzáadni. Formázzunk egy hosszú rudat, amit kb 3 cm-es darabokra vágunk. Kakaóporban megforgathatjuk.
Egyszerű és finom.
15 éve | Kozákné Borika | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
1 liter aludt tej
10 dk trapista sajt
1 db tojás
6 dk zsír
25 dk liszt
kevés só
A hozzávalókat összekeverve egy nagy edénybe habosra kavarva gőz fölött sűrűre főzöm / 20-25 perc/ Vizezett formába öntöm, pl. őzgerinc, jénai tál, totaforma stb. Ha kihül tálcára kiborítom, és hagyom szikkadni, 1-2 napig kenhető, 3-4 napig szelhetó, később reszelhető. Száraz, hűvös helyen csomagolás nélkül formából kiborítva tárolható.
Főzés közben izesíthető kolbász darabpkkal, vagy snidlinggel, v.
15 éve | Sárik Mária | 7 hozzászólás
Túrótorta
1/2 kg. túró, 20 dkg porcukor, fél ráma /felolvasztva/ 2 cs vaniliáscukor, 3 db tojássárgája, fél doboz barack, 1cs zselatin.
A túrót a porcukrot, a vaniliáscukrot, a tojássárgáját, az olvasztott ramát turmixszal összedolgolzzuk. Ha ez megvan, beletesszük a kockára vágott barackot. Végül a zselatint 2 dl forralt tejbe feloldjuk, csomómentesre keverjük és a túróhoz adjuk. Csatos tortaformába öntjük még melegen, és hűtőbe tesszük. Tetejére piros tortazselét készítünk.
15 éve | Palkó Mária | 2 hozzászólás
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra.
A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az
almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsd borsikafűvel és
sóval. Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és
zsemlemorzsával megszórt ôzgerincformába és közepes tűzön süsd pirosra.
(Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg
olajjal, szórd meg zsemlemorzsával és alufóliába tekerve süsd meg egy
tepsiben.) Krumplipürével isteni !
Hozzávalók négy személyre: 50 dkg savanyú
káposzta, 8 középnagyságú káposztalevél, 30 dkg darált sertéshús, 10
dkg darált füstölthús, 6 dkg rizs, 12 dkg reszelt vöröshagyma, egy
egész tojás, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, egy gerezd fokhagyma, egy
kávéskanálnyi paprika, 2 dl tejföl só, őrölt bors, kapor, csombor.
A kétféle darálthúst összekeverjük a tojással, főtt rizzsel, 8 deka
reszelt pirított vöröshagymával, sóval és fűszerrel. Az így nyert
masszát a káposztalevelekbe csavargatjuk, henger alakokat formázva, a
levelek végeit visszadugjuk, hogy a töltelék főzés közben ne tudjon
kijönni.
15 éve | Palkó Mária | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 1 tojás és 1
tojássárga, 5 dkg porcukor, 1 púpozott teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál
só, a töltelékhez 1 kg alma, 10 dkg darált dió,
5 dkg zsemlemorzsa, 10-15 dkg kristálycukor, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, a tészta tetejére 1 tojás.
Előkészítés:
Szitáljuk a lisztet mély, nagy tálba. Közepébe vájjunk mélyedést, ahová
beöntjük a tejfölt, tojást, cukrot, sütőport, sót és az apróra vágott
margarint.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg pityóka (krumpli)
2 evőkanál étolaj
2 babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
20 dkg füstölt kolbász
2 dkg liszt
1 dl tejföl
só
esetleg erőspaprika
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott,
apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával,
elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a
megtisztított, kockára vágott pityókát, a babérlevelet, sót, esetleg
ízlés szerint erőspaprikát, és kb.
Ízletes ebéd tavaszra, videóval!
Hozzávalók:
20 dkg szűzpecsenye
2-3 szem héjában főtt burgonya
1/2 liter zöldségleves
2 dkg vaj
olívaolaj
1 szál zeller
1 szál friss zsálya
1 nagyobb cukkíni
1 csomag petrezselyemzöld
1 db kaliforniai paprika
2 db koktélparadicsom
só, bors
pácfűszer
szójaszósz
balzsamecet
15 éve | Palkó Mária | 6 hozzászólás
Hozzávalók (10 személyre):
a tésztához:
3 tojás
5 dkg liszt
5 dkg porcukor
margarin
a töltelékhez:
8 dl joghurt
30 dkg kivi vagy narancs
10 dkg háztartási keksz
4 csapott teáskanál zselatin
10 dkg porcukor
A három tojásból a lisztből és a cukorból készíts piskótatésztát. Egy
magas szélű tortaformát kenj ki margarinnal , ebbe tedd a tésztát és
süsd ki. (A tésztát a formában hagyd kihűlni!) A zselatinport keverd el
4 dl vízzel és forrald fel. A gyümölcsöt tisztítsd meg, kockázd fel, a
kekszet is darabolt fel, s ezeket keverd össze a joghurttal.
Hozzávalók:
1 kg pulykamllfilé,20 dkg füstölt,húsos szalonna,1 nagy karfiol, 30 dkg
borsó, 3 fej v.hagyma, 2-3 fej fokhagyma,2 dl tejszín,5 dl
zöldségerőleves,(lehet kockából készített is),2 tk.rétesliszt,10 dkg
vaj, 1 cs.petrezselyemzöld,só,fehér bors,curry.
Elkészítés:
A kétféle hagymát és petrezselyemzöldet felaprítjuk és
összekeverjük.Borssal ízesítjük.A húst középen bevágjuk és
kiterítjük,majd a vékonyra szeletelt f.húsos szalonnát ráfektetjük
(3/4-ét),majd eze a hagymás keveréket eloszlatjuk és feltekerjük a
húst.Erős fehér cérnával formára kötözzük és peremes tepsibe
fektetjük.A maradék szalonnával lefedjük és ráöntjük a leves felét.200
fokon (3-as fokozat) 50-60 percig sütjük.A karfiolt rózsáira szedjük és
sós vízben kb.
A dekadens csokicsodát a Starbucks receptjei közt találtam, tegnap készült először az öcsém szülinapjára.
Ettetek már olyan csokitortát, ami édes és tömény, de nem gejl, és nincs benne liszt?
Hát ez olyan. És alig 15 perc alatt összedobtam, 45 percig sült, és 5 perc alatt el is fogyott...:)
Hozzávalók:
a tortához:
3 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (én 65%-os Lindt-et választottam)
15 dkg teavaj
5 tojás
2 evőkanál habtejszín
20 dkg kristálycukor
2 kávéskanál bourbon vanília kivonat
1 evőkanál nyers kakaópor (nálam Bensdorp)
3 evőkanál zsírosabb friss tej
10 dkg szeletelt mandula
egy csipet só
a mázhoz:
1 kávéskanál rum
egy tábla csokoládé (szintén keserű, sok kakaóval, de ezzel persze lehet ízlés szerint variálni)
5 dkg teavaj
A három tábla csokit, a vajat és a tejszínt gőz fölött, vagy mikróban összeolvasztjuk.
15 éve | Sárik Mária | 1 hozzászólás
Sütés nélküli receptek.
Sport szelet
2 dl. tej, 25 dkg. rama, 25 dkg cukor 1 rum aroma,3 evőkanál kakaó, 50 dkg. darált keksz, 10 dkg. étcsoki.
A tejben felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaóval, majd a tejes margarint a cukros kakaót, és a kekszet összedolgozzuk. Tégla formát készítünk belőle, csoki mázzal leöntjük.
Omnia tekercs
20 dkg darált keksz, 1 dl. kávé, 10 dkg porcukor, 5 dkg darált dió.
Krémhez: 10 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 2 dkg kakaópor
a darált kekszet leöntjük a kávéval, hozzákeverjük a porcukrot és a diót.
15 éve | ÁRGYELÁN ALEXANDRA | 1 hozzászólás
Végy egy kiló meleg szeretetet,
Szitáld a türelem szitáján,
Nehogy pletykamag kerüljön bele.
Adj hozzá egy liter bátorságot,
Három deci szorgalmat
És egy csipetnyi jóságot.
Azután gyúrd össze egy tojásnyi kedvességgel,
és takard le tiszta jókedvvel.
Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél,
Szórd meg asszonyi kacagással,
És tegyél rá pár csepp nyugodt megfontolást.
Annyi darabra vágd fel,
hogy eggyel mindig több legyen,
Mint ahányan vagytok,
Hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul.
15 éve | ÁRGYELÁN ALEXANDRA | 1 hozzászólás
Gesztenyegolyó II.
Hozzávalók: |
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle. Fél órára a hűtőbe tesszük. A csokimázhoz a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a hűtőből kivett golyókat belemártjuk, és fóliára rakjuk, míg a csoki kihűl rajta. |
15 éve | Lőrincz Ernőné | 10 hozzászólás
Ez a rétes igazából nem is rétes, csak olyan, mintha... az pedig pont elég, az a fő, hogy nagyon gyors és egyszerű sütemény
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
fél csomag sütőpor
20 dkg porcukor
1/2 kiló félzsíros túró
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
1 őszibarackkonzerv ( a kisebbik fajta)
szeletelt mandula
egy csipet só
egy kávéskanál vaníliaaroma
Összekeverem a lisztet a sütőporral és a cukorral, egy csipet sóval, egy tepsit kivajazok, és a keverék felét beleszórom, egyenletesen elterítve.
15 éve | Sárik Mária | 3 hozzászólás
Alma golyó
Hozzávalók: 1/2 kg alma, 2 dl. tej, 3 db tojás, 4 ek. porcukor, 1 kk. fahéj, kb. 20 dkg. buzadara, 6 ek. zsemlemorzsa, 1 teáskanál olaj, csöpp citromlé, 1 ek. fahéjas porcukor, csipetnyi só.
Almát megmossuk, lereszeljük, belekeverjük a darát, a tojássárgáját, a tejet a porcukrot, a fahéjat, a felvert tojásfehérjét, és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk.
Vizes kézzel gombocokat formálunk belőle és forrásban lévő cukros, citromos vízben kifőzzük.
15 éve | Ladamérszki Attiláné | 0 hozzászólás
Hozzávalók.50 dkg liszt,10 dkg zsir,15 dkg cukor,egy késhegynyi szódabikarbóna,1 db tojás,tej.Töltelék.6 dl tej,4 evőkanál liszt,3 evőkanál cukor,1 dl meleg feketekávé,10 dkg vaj. A lisztett a zsirral elmorzsoljuk,hozzá tesszük a cukrot,a szódabikarbónát,a tojást,és annyi tejet hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.3 részre véve külön sütjük.Közben meg csináljuk a tölteléket.A tejben a lisztett péppé fözzük,a cukrot barnára piritjuk,és felhigitjuk a feketekávéval és a vajjal hűlésig keverjük.Majd a kétt masszát hidegen összekeverjük.Meg töltjük a lapokat.A tetejére csokoládé zománcot tesszünk.Nem olyan túl édes sütemény,de nagyon finom.Ki lehet próbálni.Jó étvágyat.
Szintén egy klasszikus kedvence a családnak
Hozzávalók:
20 dkg sima fehérliszt
20 dkg rétesliszt
10 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
3,5 dl tej
só
A töltelékhez:
15 dkg burgonya
25 dkg juhtúró
kb. 10 nagy levél medvehagyma
1 tojássárgája
5 dkg margarin
só
A lisztet és a megolvasztott margarint összekeverem, az élesztőt egy deci langyos tejben felfuttatom.
A maradék tejet elkeverem a tojássárgájával és hozzákeverem a vajas liszthez, azután a felfutott élesztő is mehet a tésztába.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
Ahány recept, annyi méricskélési mód és adagolási útmutató, megannyi bizonytalanság, és elrontott sütemények...
Többször is felmerült, hogy mennyi az annyi, és mi a különbség csésze meg bögre között.
Ezzel a gyors összefoglalóval mindenki belőheti magának az adagokat, és megspórolhatja a mérleghasználatot is:
1 tojásnyi...
zsír = 8 dkg
vaj = 8 dkg
1 diónyi...
zsír, olaj = 3 dkg
1 kockacukor = kb. 6 gramm kristálycukornak felel meg
1 csésze...
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
15 éve | Juhász Lászlóné | 0 hozzászólás
Kalocsai gombaleves
Hozzávalók
1 liter szűrt húsleves (leveskockából is készülhet)
1 kisebb vöröshagyma
40 dkg gomba
30 dkg vegyes zöldség
3 evőkanál olaj
só, őrölt fehér bors
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál liszt
1 kiskanál pirospaprika
2 dl tejszín
4 főtt fürjtojás
a szárnyasgombóchoz:
30 dkg csirke- vagy pulykamellfilé
1 zsemle
tej a zsemle áztatásához
1 tojás
só, őrölt bors
fél csokor petrezselyem
Eloször a levesbetétet, vagyis a szárnyasgombócot készítjük el.
15 éve | Juhász Lászlóné | 1 hozzászólás
Zala kocka recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
Sárga lap:
5 tojás,
13 dkg cukor,
10 dkg liszt.
Barna lap:
5 tojás,
13 dkg cukor,
7 dkg liszt,
3 dkg kakaópor.
Krém:
5 dl tej,
2 csomag csokikrémpor,
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
4 dkg tojáshab.
Elkészítés:
A sárga laphoz az 5 tojást a cukorral meglangyosítjuk, addig verjük.
Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Sütőben egy lapot sütünk
belőle.
15 éve | Juhász Lászlóné | 0 hozzászólás
FLAMINGÓ SZELET
A tésztához: 30dkg liszt, 4ek porcukor, 1ek. zsír, 1db tojás, 1dkg szalalkáli,
1 császárkörte aroma, 1-2dl tej.
A krémhez: 20dkg margarin, 25dkg porcukor, 6dl tej, 6ek liszt,1cs.van.cukor.
(vagy 1,5cs. vanília puding 6dl tejben megfőzve)
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral.
A tejből lisztel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez
keverjük.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
Ez a finom savanykás szószos hús jól passzol a dödölléhez, de főtt tésztával és puliszkával is nagyon jó.
A vetrece receptje:
Hozzávalók
1kg fehérpecsenye
20 dkg húsos füstöltszalonna
3 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 dkg margarin
egy kávéskanál édes pirospaprika
egy citrom lehámozott héja
fél citrom leve
5 dl tejföl
2 dl tejszín
egy evőkanálnyi liszt
két evőkanál magos mustár
fél liter száraz fehérbor
4 babérlevél
2 kávéskanál majoranna
só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát felkockázom, és kisütöm a zsírját.
15 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 kis doboz konzerv kukorica
- 1 fej saláta
- 2-3 retek
- fél kígyóuborka
- 1 csomó újhagyma (5 db)
- 2.5 dl tejfölből kevert tartármártás
A csíkokra vágott csirkemell filét befűszerezem, majd a hűtőben olívaolajban 1-2 órát állni hagyom.
A zöldségeket megmosom, lecsöpögtetem és vékony szeletekre vágom.
Tartármártást készítek, leybe belekeverem a zöldségeket és a húst.
Tartármártás késíztése: 2,5 dl tejföl, 1,5 kk cukor, só, bors, 1 ek citromlé, 1 kk mustár, 0,5 dl olivaolaj keveréke.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 13 hozzászólás
Ahogy még a nagymamámtól tanultam, és megtanítom az unokáknak is!
Nagyon egyszerű, laktató étel, a hagyományos magyar konyha ízvilágával.
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 5 evőkanál sima liszt, 8 evőkanál olaj, 4 nagy vöröshagyma, bors, só, édes nemes paprika
Megpucolom, felkockázom és annyi sós vízben megfőzöm a burgonyát, hogy éppen csak ellepje. A lisztet serpenyőben aranybarnára pirítom.
Ha megfőtt a krumpli, a levében áttöröm, összekeverem a liszttel, és folyamatosan kavargatva még öt percig főzöm.
Kicsontozott tarját vékony szeletekre vágunk, kicsit kikloffoljuk,sózzuk borsozzuk.Beleforgatjuk. lisztbe. Kevés zsiradékban mind a két oldalát hirtelenátsütjük.Ezután tepsibe rakjuk,egymás mellé. A zsiradékban amiben a hust sütöttük üvegesre párolunk legalább 4 nagy fej vöröshagymát amit vékony szeletekre vágunk,ezt is picit sózzuk,borsozzuk,majd az egészet a hússzeletekre rátertjük.Kb 10 percig sütjük sütőben közepes lángon.Sós burgonyával,vagy rizzsel tálaljuk. Nagyon finom, én nem tudok belőle eleget csinálni,mert a családom mindig felfalja.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
Egy régi jól bevált recept mindenkinek, aki szereti!
Hozzávalók:
30 dkg cérnametélt
1 csomag réteslap
40 dkg túró
10 dkg vaj
4 tojás
5 dl tejföl
20 dkg porcukor
egy teáskanál vaníliakivonat
egy teáskanálnyi reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
Kifőzöm a tésztát, és forrón a feldarabolt vajra teszem. Alaposan összekavarom, és hagyom, hogy kihűljön.
A túrót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a citromhéjat, a mazsolát, a porcukrot és a vaníliakivonatot jól összekeverem, és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
A recept elkészítéséhez 16 - 18 elkészített cannolira, és egy habtöltő-krémkinyomóra lesz szükséged (nem is tudom, hogyan nevezik pontosan ezt az eszközt:)
Hozzávalók:
45 dkg ricotta
10 dkg mascarpone
25 dkg eper, félbevágva
fél csésze porcukor
fél teáskanálnyi reszelt narancshéj
egy teáskanálnyi frissen facsart narancslé
negyed csészényi apróra vágott és pirított, nem sózott mandula
5 dkg fehércsoki, lereszelve
1 csomag vaníliáscukor
A eper negyedét vágd fel apró darabokra, a maradék epret pedig dobd egy lábasba, öntsd rá a narancslevet és a cukrot, és főzd addig, míg az egész megsziruposodik.
15 éve | Serfőző Éva | 2 hozzászólás
Mert a cannelloni az egyfajta csőtészta, inkább lyuk mint tészta. Óriási átmérőjű, rövidre szabott, tölthető olasz tészta, amit szósszal leöntve, sajttal megszórva kisütnek.
A cannoli ezzel szemben hajtogatott tészta, igaz, ez is csőforma, és töthető, de édes, diós, és desszertként szervírozzák.
Ideje kipóróbálnod:)
Az alap elkészítése, avagy a cannoli receptje:
6 dkg liszt
25 dkg porcukor
7 dkg vaj
4 tojásfehérje
19 dkg dió durvára őrölve
1 kávéskanál vaníliaesszencia
Először is megolvasztom a vajat.
15 éve | Ladamérszki Attiláné | 2 hozzászólás
már sok sütemény receptjét megnéztem az internetten,de még ezzel a süteménnyel,nem találkoztam.de nagyon finom a gyermekeim egyik kedvence.hozzávalok.4 db tojás,20 dkg porcukor,1 dl étolaj,1 dl viz,20 dkg liszt,1 evőkanál kakaó,fél csomag sütöpor.krém.20 dkg vaj,15 dkg porcukor,3 dl meggylé,1 c somag puncs vagy eperpuding,reszelt csokoládé. . a tojássárgáját a porcukorral kikavarjuk,folyamatos keverés mellet belekavarjuk az étolajat és a vizet,végül a lisztet,és a kakaóval meg a sütöporral is összedolgozzuk,és hozzáadjuk a tojások felvert habját.forró sütöbe tesszük,majd tartalékon sütjük kissebb méretü tepsiben A vajat a porcukorral habosra keverjük.A meggylébe megfőzzük a pudingot,ha ez kihült hozzá adjuk a kikavart krémet,a meghült hideg tészta tetejére tesszük.A krémet megszórjuk csokoládéval.Egyenletes hosszura vágjuk,minden kocka tetejére fél szem meggyet tesszünk.Jó étvágyat hozzá mindenkinek!!
15 éve | Vámos Márta | 8 hozzászólás
1db 5L-es üveghez
6-7 bodzavirág,leöblitve,csurgatva
200db citrompótló
2-3 karika citrom
80dkg kristálycukor-én 60dkg szoktam,mert nem szeretem a nagyon édeset-
Ezt hűvös helyen 2 napig állni hagyjuk,közben kavarni is kell,majd leszűrjűk.
Én ezt megcsináltam sacharinnal is /60db/mivel igy cukorbetegek is ihatják.
15 éve | László Krisztina | 1 hozzászólás
Sziasztok, ez az egyik kedvenc ebédünk az unokáimkmal, hasonlít a hagyományos máglyarakáshoz, de azért teljesen más:)
Hozzávalók:
7 szelet kalács, felkockázva
3 csésze tej
3 evőkanál margarin vagy vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál fahéj
3/4 csésze cukor
fél csésze mazsola
4 tojás
3 evőkanál főzőrum
Egy lábasban összekeverem a tejet, a vajat, a vaníliát, a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a rumot, és addig melegítem, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 9 hozzászólás
15 éve | Lőrincz Ernőné | 1 hozzászólás
15 éve | Lőrincz Ernőné | 2 hozzászólás
Ebbe a titokzatos kifejezésbe is gyakorta belefuthat az, aki a nívósabb receptkönyveket vagy gasztroblogokat bújja.
De nem kell tőle megijedni: a gratin egyet jelent a csőben sült étellel. Ezt pedig egészen biztosan mindenki elkészítette már valamilyenformában, akár úgy is, hogy nem tudta, hogy ő most épen gratin-t készít...:)
A csőben sült étel valójában tűzálló tálban, sütőben készül, és az az eljárás lényege, hogy az utolsó fázisban többnyire szósszal nyakon öntve, reszelt sajttal megszórva fedő nélkül, grillen sül aranybarnára az étel.
A népszerű frittata név mögött valójában az egyik leggyakrabban készített eledel áll - ami még egy hímneműn sem szokott kifogni :)
Bár ami azt illeti, kicsit durva volna letojásrántottázni a frittatát, maradjunk inkább az omlettnél, olasz módra. És ha már az omlettnél tartunk, azt pedig az különbözteti meg a sima rántottától, hogy tejjel, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, és igyekszünk szép sima lepénnyé sütni, több-kevesebb sikerrel.
Mifelénk a rántották -vagy omlettek- többnyire hagymával, szalonnával, gombával, paprikával készülnek.
15 éve | Mezei Krisztina | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 fej jégsaláta,1 narancs
Saláta öntet: 1 pohár (15dkg) joghurt,1 teáskanál salátaolaj,1ek.ecet,só,cukor
Elkészités:
Tisztitsuk meg a jégsalátát,tépdessük szét ,mossuk meg és csepegtessük le.Hámozzuk meg a narancsot,filézzük ki,és vágjuk kis darabokra.Keverjük össze a salátaöntethez a joghurtot,az olajat,az ecetet,a sót és a cukrot sürün folyós masszává ,adjuk hozzá a jégsalátát és a narancsfilét.Ezt követően a salátát sóval és cukorral ízesitjük és salátatányéron tálaljuk.
Jó étvágyat
A nívósabb receptoldalakon, és a szofisztikált gasztroblogokban egyre-másra tűnnek fel a titkozatosnál titokzatosabb nevű fogások. De ha végigböngésszük a hozzávalókat, és elolvassuk, hogyan készül az étel, rádöbbenünk, hogy egy általunk is jól ismert, sőt gyakran készített "specialitásról" van szó...olyasmi ez, mint az üzletek feliratai.
Az elsőként leleplezett quiche tulajdonképpen a hazánkban is jól ismert lepénynek felel meg. Nincs benne semmi ördöngösség, de jobban hangzik :)
Következzen hát egy egyszerű, de ízében talán mégis különlegesebb recept:
Füstölt lazacos lepény
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 dl víz
egy csipet só
a feltéthez:
4 nagyobb szelet füstölt lazac
4 egész tojás
2 tojás sárgája
2,5 dl tejszín
5 dkg vaj
só, bors, kevés szerecsendió
15 éve | Siposné Margit | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
- 4 szelet kicsontozott sertéskaraj
- szerecsendió
- só
- 8 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 6 dl tej
- 1/2 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 2 dkg vaj
- 1 fej karfiol
- reszelt sajt
- zsemlemorzsa
A húsokat jó alaposan megmossuk, kikloffoljuk és széleit bevagdossuk. Megsózzuk, lisztben meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük.
A lisztből és az ugyanannyi tojásból rántást készítünk, felöntjük a tejjel, megsózzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Nagy menyiségben fogy nálunk minden ízben, így aztán házipénztár szempontból jobb megoldásnak tűnik, ha magam készítem el. És nem is olyan bonyolult!
Hozzávalók (nagyjából 20 müzliszeletnyi adag)
15 dkg zabpehely
5 dkg zabpehelyliszt, vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg nádcukor
5 evőkanálnyi méz
12 dkg vaj
16 dkg apróra vágott olajos mag, vegyesen (kesu, mandula, mogyoró, dió, pekándió, stb...)
1-2 evőkanál apróra vágott aszalt szilva, barack, körte, mazsola, stb...
15 éve | Vámos Márta | 41 hozzászólás
Bodzaszörp
Hozzávalók:40db virág,6l viz,4kg cukor 2-4db citrom,50g borkősav,0,5g szalicil
A virágokat megszáritjuk 1-2 nap-egy kicsit megbarnul-a cukrot a vizben feloldjuk,beletesszük a borkősavat,szalicilt,a megmosott citromot felkarikázva.Belekeverjük a virágot aztán az egészet 8 napig érleljük.Naponta 2-szer megkavarjuk,a 8 nap után leszűrjük,üvegbe töltjük.
Mindenkinek ajánlom aki szereti a bodzát.
15 éve | Tóthné Ági | 2 hozzászólás
Mézes lap: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk.
Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.
Töltelék: 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
15 éve | Tóthné Ági | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg sonka, 20 dkg eidami sajt, besamelmártás, só, őrölt bors, szerecsendió, olaj, 5 dkg margarin, 5 dkg liszt.
A hússzeleteket vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon hirtelen kisütjük. Ezután egy tepsibe, vagy tűzálló tálba tesszük, sorba egymás mellé, és őrölt borssal meghintjük. Minden hússzeletre helyezünk 1 szelet sajtot, 1 szelet sonkát, és kb. 1 evőkanál besamelmártást.
15 éve | Tóthné Ági | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2 db zöldségleves kocka, 2 e..k vaj, 4 e.k. liszt, 1/2 l tej, 3 tojás, 1/2 kg karfiol, 10 dkg sonka, 1 pohár tejföl, 1 púpozott e.k. reszelt sajt,
3 e.k. darált sonka, reszelt sajt.
A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és fél pohár tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk, közben a vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre forraljuk.
15 éve | Serfőző Éva | 1 hozzászólás
Jelentem, torkig vagyok a hússal. Én ugyan nem böjtöltem, de alapból kevés húst fogyasztok, most viszont azt érzem, egy életre jóllaktam vele. Kacsasült, borjúpaprikás, sonka és tarja minden mennyiségben...komolyan, látni sem bírom... De ott a maradék, a család szereti, jöjjön hát egy újrahasznosított recept, ezt még én is elnyammogom, mert inkább a gomba dominál benne...
Csőben sült gomba
Hozzávalók:
2 tojás
egy teáskanál só
fél teáskanál fehér bors
1 dl tejszín
10 dkg újhagyma vagy póréhagyma
15 dkg főtt sonka és sült tarja vegyesen
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál margarin
50 dkg gomba
2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva
10 dkg félkemény sajt (Gouda, Parmezán, stb...)
Sziasztok! Nagy kéréssel fordulok hozzátok. Ha valaki tud kukorica darából/nem kukorica lisztbő/ készült görhe receptet, írja már meg légyszíves:-))A férjem imádja és egyedűl nagymamám tudta megcsinálni, aki sajnos már nem él.Köszönöm előre is .ILI
15 éve | László Krisztina | 3 hozzászólás
Tudjátok, mit szeretek a legjobban a húsvétban? (Azon kívül, hogy tavasz van, és finomabbnál finombb ételek kerülnek az asztalra:) Azt, ahogyan az édes kalácsot megkenem édeskés teavajjal, arra főtt sonkát, vagy tarját teszek, rá egy kevés csípős tormát...mennyei ízkavalkád:) Édesre sós, arra csípős, és nem egymás után, hanem egyszerre!
És hogy mennyei legyen az öröm, legyen isteni a kalács is!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliáscukor
3dl tej
egy csomag szárított élesztő
6 dkg vaj
egy kávéskanál só
A mikróban puhára melegített vajat simára keverem a tojássárgával, a cukorral, a vaníliáscukorral, a sóval és a tejjel.
15 éve | Serfőző Éva | 1 hozzászólás
Varázsolj újragondolt húsvéti ízeket a családnak! Ez a fogás egy picit időigényes, egy picit macerás, de ilyenkor illik megadni a módját :)
Az aszalt paradicsomos pulykamell receptje
2 nagy szelet pulykamell
4 szelet főtt tarja
10 dkg zsírosabb cottage
3 szem fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom
bors
tej, egy evőkanál méz
A pulykamelleket négy kisebb darabra vágom, majd a darabokat óvatosan kettévágom (laposan!), úgy, hogy az egyik széle egybe marad.
15 éve | Szalai Attila | 0 hozzászólás
Egy olyan receptet adok közre most, amely már egy Zilahy Ágnes által írt 1892-ben megjelenő könyv úgy írja, hogy ez egy több évszázados recept.
Debrecenbe nem történhetett cívis lakodalom úgy, hogy ezt az ételtne fogyasztották volna.
Debreceni mazsolás csirke.
Hozzávalók:
1 nagy kinőtt csirke (jérce) 2 dl borecet, 1 egész citrom
12 dkg mazsola 12 dkg cukor, bor
1 nagy fakanál zsír 1 nagy fakanál liszt
Só,bors
A jércét felaprítjuk apró darabokra, kb.
Igyekszem ma is egy nem hagyományos, mindenki által ismert receptet megosztani Veletek.
A panna cotta, vagyis az olasz tejpuding a világ legeggyszerűbben elkészíthető tejes desszertje, mégis előkelő helyen szerepel még a sokcsillagos éttermek desszertlapján is.
Bevallom őszintén, én többnyire ránézésre-adagokkal sütök és főzök, ezért inkább kikerestem egy egyszerű alapreceptet, megtoldva a saját egyik verzióm kiegészítő elemeivel.
Ami a verziókat illeti, ahány íz, annyi lehetőség: készülhet gyümölccsel, keleti fűszerekkel, sőt, sós változatban is.
Az eredeti recept szerint friss spenótlevélből készül, én viszont még nem javaslom az "idei" spenótot. Akárhonnan is nézem, korán van még ahhoz, hogy elhiggyem, valódi, napon érlelt, friss, vitamindús spenótról van szó. Tehát egyelőre maradjunk a mirelit verziónál, és ehhez a recepthez válasszuk az egészben fagyasztott, vagy durvára darabolt változatot.
Hozzávalók:
50 dkg spenót
4 tojás
1 dl tejföl
5 dkg feta
5 dkg Gruyere, lereszelve
só, bors
A spenótot kevéske olajon megfuttatom, és fokhagymás-sós vízben 5 percig főzöm.
15 éve | Palotai Krisztina | 4 hozzászólás
Tészta:2db tojás,5dkg margarin,15dkg cukor,2 evőkanál méz,1 kávéskanál szodabikarbóna,gőz főlött langyosra kavarom kb:mig elolvad a cukor.Hagyom hűlni egy kicsit,majd 50dkg lisztet gyúrok hozzá.(lehet egy pici tejet is hogy ne legyen túl kemény.)4 felé osztom , kinyújtom és egyenként megsűtöm.(én a tepsi alján szoktam,jól meglisztezem,megszurkálom,ne legyen pupos)Krém:2csomag vaníliapudingot felfőzök 6dl tejben,mikor kihült kikavarom 25dkg margarinnal,és 20-25dkg porcukorral.Leteszem az első lapot megkenem a krém felével,rá a második lap,megkenem eper, vagy málna lekvárral,rá a harmadik lap,megkenem a krém másik felével,és az utolso lap is rákerül ,másnapig hagyom puhulni,és csokoládéval bevonom.(meleg vizes késsel szeletelem)
15 éve | Palotai Krisztina | 3 hozzászólás
Tészta:7db tojás fehérjét felverek 20dkg kristálycukorral,hozzáadok 5 csapott evőkanál réteslisztet,és 25dkg kókuszreszeléket,kikent ,lisztezett tepsiben sűtőm.(zsemle szinű legyen) Krém:5dl tejben 2csomag vaníliapudingot megfőzöm és hozzáadok egyenként 6db tojássárgáját.Ha kihűlt, kikavarom 20dkg margarinnal és 20dkg porcukorral ,a tészta tetejére kenem,és reszelt csokival megszórom.
15 éve | Serfőző Éva | 5 hozzászólás
Aki szereti a tócsnit, és a göngyölt húsféléket, nagyon fogja szeretni ezt a sajtkrémes finomságot is.
Hozzávalók:
4 - 5 szelet pulykamellfilé
4 nagyobbacska krumpli
2 tojás
4-5 gerezd fokhagyma
4 evőkanál liszt
10 dkg natúr krémsajt
4 tk tejföl
kevés tej
só, bors
olaj a sütéshez
Először is, elkészítem a tócsni "tésztát": meghámozom,alaposan megmosom, és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem a krumplikat. Hozzákeverem a lisztet és a tojást, a szétzúzott fokhagymát, megfűszerezem, és kevés tejjel eldolgozom.
15 éve | Palotai Krisztina | 6 hozzászólás
Tészta:25dkg liszt,15dkg margarin,15dkg porcukor,1db tojás.1csom.sűtőpor,2evők.kakaópor,kevés tej összegyúrom,és kettéveszem. Krém:6db tojás fehérjét,25dkg porcukorral gőz fölött felverem habnak,beleteszek 3csomag kókuszreszeléket.A tészta egyik felét kinyújtom beleteszem a tepsibe ,rákenem a kokuszt,majd a másik tésztát ugyan úgy nyújtom,ráteszem a kokuszos krém tetejére és megszurkálom,sűtőm.3 evők.liszt és 3dl tej megfőzöm egyenként hozzáadom a tojás sárgáját, hütöm ,majd 25dkg margarinnal,1csom.vaníliacukorral,és 20dkg porcukorral jol kikavarom.Mikor a tészta kihült,a krémet rákenem a tetejére,és csokoládéval leöntöm,meleg vizes késsel szeletelem,hogy ne törjön a teteje.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Egy nagyon könnyen és egyszerűen elkészíthető húsvéti finomság receptje jól jön minden háziasszony recepttárában. Ez a félig-meddig omlett jellegű süti mindent tud, amit egy húsvéti fogásnak tudnia kell: tojással és csokoládéval készül, és nem találkoztam még gyerekkel, akinek ne ízlett volna...
Reggelire és ebéd utáni desszertnek is kiváló, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg cukor
5 dkg finom csoki
fél kávéskanálnyi őrölt fahéj
A csokit gőz fölött megolvasztom, a tojásokat kettéválasztom, a sárgáját simára keverem 8 dkg cukorral és a fahéjjal.
15 éve | - andee | 1 hozzászólás
-1dl tej
-1ek gríz
-4dkg vaj
-4dkg cukor
-6dkg kókuszreszelék
-10dkg csoki olvasztva
Felfőzzük a tejet a vajjal és a cukorral.
Grízt a kókuszreszeléket belekeverjük és pihenni, hűlni hagyjuk.
Masszát a hűtőbe tesszük annyi időre,hogy teljesen lehűljön.
Téglalapokat formálunk belőle és gyorsan leöntjük a csokival.Megszórjuk a tetejét egy pici kókusszal.
/amikor a téglalapok készek,be kell rakni egy picit a mélyhűtőbe,különben nem lesznek elég kemények a csokival való leöntéshez, és szét fognak esni!/
Én tripla adaggal csinálom.
15 éve | Palotai Krisztina | 0 hozzászólás
Tészta:5db tojást,25dkg kristálycukorral,1dl vizzel habosra keverem,hozzá adok 1csomag sűtőport ,20dkg lisztet ,és 10dkg darált díót ,kikent,lisztezett tepsiben sűtőm.Krém:2csomag vaníliapuding 5dl tej megfőzöm,mikor kihűlt kikavarom 25dkg ráma margarinnal,27dkg porcukorral,1csomag vaníliacukorral,rákenem a tésztára,és megszórom darált díóval(,lehet csokoládéval is)
15 éve | Palotai Krisztina | 1 hozzászólás
Tészta:4db tojás,4dl cukor,4dl tejfől,4 dl liszt,3 evőkanál kakaópor,fél csomag sűtőpor,7dkg vaj,jol kikavarom,kikent ,lisztezett tepsiben megsűtőm,kihűtöm. A tetejére őszibarackot szeletelek (lehet befőtt is)az őszibarack tetejére krémet.Krém:50dkg túró,15 dkg porcukor,2csomag vaníliacukor,1,5dl tejföl összekavarom,3dl teszínt kemény habbá verek,1csomag étkezési zelatint felolvasztok jó fél dl vizben.A zselatint hozzákavarom a túróhoz,a tejszínt ovatosan beleforgatom,majd rákenem a barack tetejére,10-15dkg olvasztott csokoládéval leöntöm.2 órát dermesztem.(én a tepsiben szoktam hagyni,nehogy eltörjön a tészta lap.)
15 éve | matus irén | 0 hozzászólás
Végre itt a húsvét! A sonkában bőséges vacsorára már nem kell sokat várni, a hét végén tömhetjük is magunkba a sok tavaszi finomságot.
Sokan hidegtállal készülnek ilyenkor, szebbnél szebb kreációkkal. Egy retekből készült dekorációt találtam az interneten, ezt szeretném nektek megmutatni.
15 éve | Tóthné Ági | 17 hozzászólás
Hozzávalók: | A tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 1 tojás 15 dkg ráma margarin 1 kanál kakaó 1/2 sütőpor A Kókuszos réteghez: 5 tojás fehérje 15 dkg cukor 20 dkg kókusz reszelék A krémhez: 6 dl tej 2 cs vanília pudingpor 20 dkg cukor 5 tojás sárgája 1 ráma kocka A mázhoz: 1 tábla tortabevonó csoki 5 dkg vaj |
Elkészítés: | A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük. Majd elkészítjük a kókuszos masszát és ráöntjük. |
15 éve | Tóthné Ági | 1 hozzászólás
Hozzávalók: | 1 csülök izlés szerint fűszerek (só, bors, fokhagyma, pirospaprika, füszernövények, vegeta ki mit szeret) 8-10 szem krumpli 1, max 2 dl húsleves |
Elkészítés: | Kezdő próbálkozások, mert receptet találni hozzá igen nehéz. A tálat 30 percre beáztattam, a húst több helyen bevágtam, hogy jól szétnyíljon, majd sóztam fűszereztem. A félóra elteltével a csülköt a tálba tettem, ráönttem a húslevest lefedtem és hideg sütőbe tettem. Közepes lángon kb 40 percig sütöttem. |
15 éve | Serfőző Éva | 2 hozzászólás
Végre tavasz, végre medvehagyma szezon...már nagyon vártam! Télen beérem a szárított verzióval, de a friss, aromás medvehagymával semmi más fűszernövény nem ér fel!
A recept saját kreálmány, elkészítése és fogyasztása csak saját felelősségre...:)
Hozzávalók:
A szószhoz
1 nagy csokor medvehagyma
15 dkg 3,3-as joghurt
1 doboz light cottage
1 kávéskanálnyi frissen facsart citromlé
egy marék apróra tördelt, pirított fenyőmag
só, kevés bors
2 ek olívaolaj
a nudlihoz
fél kiló krumpli
1 tojás
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
só
A krumplit apró kockákra vágva puhára főzöm, és krumplinyomóval áttöröm.
Előre bocsájtom, hogy ez is egy ősrégi Erdélyi étel.
Hozzávalók:
7-8 murok 4 dl tejföl
15 dkg gomba só,bors,majáranna,petrezselyemzöld.
( ízlés szerint)
2 dl tarhonya
2 kanál vaj
Az elkészítés módja
A murkot sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, félbe vágjuk a bejsejét kikaparjuk, 2 dl tarhonyát és a 15 dkg gombát petrezselyemzöldel vajban megpároljuk hozzáadjuk a kikapart murkot füszerezzük.
Hozzávalók:
4 közepes padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 kávéskanál petrezselyem, oregánó
4 babérlevél
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
4 ek liszt
2 tojás
kevés paradicsompüré
reszelt parmezán
olaj
só, bors
Megmosom a padlizsánokat, nagyjából egy centis karikákra vágom, alaposan megsózom mind, és egy mélyebb tálban félórát pihentetem a szeleteket, azután megmosom.
A vöröshagymát apróra vágom, és a felforrósított olajon megpirítom a préssel zúzott fokhagymával, az apró kockákra vágott paradicsommal és a fűszerekkel együtt, majd fedő alatt fél órát főzöm.
15 éve | Szalai Attila | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
15-20szál zöld tárkony pici tej
1 kanál vaj 2 kanál tejföl
1 kanál liszt 1 tojás
só,ecet (ízlés szerint)
A tojásból és a lisztből galuskát készítünk.
15 éve | Szalai Attila | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 szárnyas(csirke,vagy tyúk, vagy ruca(kacsa) 1 fej hagyma
10 dkg vaj 1-2 evőkanál cukor(karamellnek)
40-50 szem aszalt - füstölt szilva 1 csésze húsleves
só ízlés szerint
Készítés módja:
A majorságot feldaraboljuk, 5 dkg vajban megpirítjuk, és megsózzuk.
15 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Falafelért nem kell kimenni a sarki gyorsétterembe, mi is könnyedén elkészíthetjük. Csupán 40 percet kell rászánnunk.
Ami kell hozzá:
- 25 dkg csicseriborsó (szójabab is jó)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- késhegynyi sütőpor
- 1 mokkáskanál fűszersó
- só
- 2-3 evőkanál olaj
A csicseriborsót vagy a szójababot puhára főzzük, leszűrjük. Ezután jól ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sütőport, sót és fűszersót valamint az olajat.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás