Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
- 4 szelet kicsontozott sertéskaraj
- szerecsendió
- só
- 8 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 6 dl tej
- 1/2 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 2 dkg vaj
- 1 fej karfiol
- reszelt sajt
- zsemlemorzsa
A húsokat jó alaposan megmossuk, kikloffoljuk és széleit bevagdossuk. Megsózzuk, lisztben meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük.
A lisztből és az ugyanannyi tojásból rántást készítünk, felöntjük a tejjel, megsózzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Az egészet mártássá főzzük. Ha levesszük a tűzről hülni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, a tojássárgáját, és belemorzsolunk kb. 2 dkg vajat.
Egy vékonyan kivajazott tepsibe öntünk egy keveset a mártásból, ráhelyezzük a húsokat, majd a tetejükre egy kupac sós vízben főtt és lecsurgatott karfiolt teszünk. Ráöntjük a maradék mártást, majd ráöntjük óvatosan azt az olajat, amiben a hús kisült.
A tetejét sajttal és kevés zsemlemorzsával hintjük és pirosra sütjük.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!