Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy olyan receptet adok közre most, amely már egy Zilahy Ágnes által írt 1892-ben megjelenő könyv úgy írja, hogy ez egy több évszázados recept.
Debrecenbe nem történhetett cívis lakodalom úgy, hogy ezt az ételtne fogyasztották volna.
Debreceni mazsolás csirke.
Hozzávalók:
1 nagy kinőtt csirke (jérce) 2 dl borecet, 1 egész citrom
12 dkg mazsola 12 dkg cukor, bor
1 nagy fakanál zsír 1 nagy fakanál liszt
Só,bors
A jércét felaprítjuk apró darabokra, kb. 2 liter vízzel feltesszük főni, megsózzuk.
Egy másik edénybe tegyük bele a karikára vágott citromot öntsük rá a borecetet, 2 dl vizet és főzzük jól meg a citromot.
Egy harmadik edénybe a mazsolát, a cukrot annyi borba, ami teljesen ellepi, megfőzzük, ha szükséges még önthetünk hozzá bort. Ha a csirke a mazsola és a citrom megfőtt öntsük a csirkére a levével együtt; a citrom leve nélkül, csak a citromszeleteket tegyük a csirkéhez.
A zsírból és lisztből világos barna rántást készítünk, hideg vízzel elkeverjük és hozzáöntjük, a csirkéhez kb. 3 percig forraljuk. Tálalás előtt kóstoljuk meg, ha szükséges tegyünk hozzá egy kevés cukrot és bort.
Ezt a lakodalmak alkalmával első ételnek szolgálták fel, kíváncsi vagyok rá, hogy ez a szokás él e még.
Jó étvágyat kívánok.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pácolt fokhagyma
Majoránnás húsgombóc
Mézes lilahagyma saláta
Karfiol saláta