Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 fej szép nagy zsenge fokhagyma,1 l száraz fehér bor,
2 dl 10%-os ecet,15 dkg kristálycukor,
8 evőkanál olaj,2 db cseresznyepaprika,
3 babérlevél, 2 csokor friss tárkony levél (vagy szárított),
1 púpozott evőkanál só,1 teáskanál tört fekete bors.
A borba belekeverjük az ecetet, a sót, a cukrot és a fűszereket, majd felfóraljuk. Beletesszük a finomra metélt tárkonyt és a cseresznyepaprikát. A megtisztított fokhagymagerezdeket a forrásban lévő páclébe apránkint beletesszük, és az újra-forrástól számított 5 percig főzzük .Ezután levével együtt egy nagy befőttesüvegbe töltjük és másnapig érleljük . Másnap ismét felforraljuk, és 5 percig főzzük , majd hagyjuk kihűlni .A leszűrt fokhagymát apró üvegekbe rakjuk, felöntjük a páclével végül egy-egy evőkanál olajat csorgatunk a tetejére .Légmentesen lezárjuk, és hűvös sötét helyen tároljuk, felbontás után tartsuk hűtőszekrényben.
Igazi különlegesség, minden ételhez adható, de igazán finom szárnyasokhoz, vagy sajtokhoz. A gerezdeket vékony szeletekre vágva tesszük a tányérra. A fokhagyma elveszti jellegzetes illatát, az íze viszont páratlan.
Jó étvágyat kívánok.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Majoránnás húsgombóc
Mézes lilahagyma saláta
Karfiol saláta
Debreceni mazsolás csirke.