Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Régi szakácskönyveket böngészve találtam ezt a receptet.
Móra Ferencné 1928-ban kiadott szakácskönyvéből adom közre.
Elkészítettem és kiváló ételnek bizonyult. Ehető önálló fogásként
is,de kiváló grill sültekhez, hideg sült húsokhoz is.
Karfiol-saláta
Karfiol 0,8 kg Ecet 1 evőkanál
Só 4dkg Tejföl 2dl
Mártás:Tojás 5db Kapri bogyó 2dkg
Olaj 2 evőkanál Só 1 késhegynyi
Mustár 2 kávéskanál Bors ízlés szerint
A karfiolt sós vízbe megfőzzük, annyira hogy roppanós legyen, ne essen szét majd szitára téve lecsorgatjuk. Tálba rakjuk, amikor kihűlt ráöntjük a mártást.
Az 5 keményre főtt tojás sárgáját áttörjük egy szitán, az olajjal jó habosra keverjük, a fehérjét apróra daraboljuk.
Hozzá adjuk a tejfölt, mustárt, kaprit(apróra vágva) a tojás fehérjét, ecetet, törött borsot, sót, jól összekeverjük, és ráöntjük a karfiolra.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pácolt fokhagyma
Majoránnás húsgombóc
Mézes lilahagyma saláta
Debreceni mazsolás csirke.