Recept: Apróságok

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gesztenyegolyó II.

Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • rum ízlés szerint
  • 25 dkg Rama margarin
  • A csokimázhoz:
  • 2 tábla tortabevonó
  • 0,5 dl étolaj
  • Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle. Fél órára a hűtőbe tesszük.

    A csokimázhoz a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a hűtőből kivett golyókat belemártjuk, és fóliára rakjuk, míg a csoki kihűl rajta.





    Illatos golyók
    Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
  • 3-3 dkg cukrozott narancs- és citromhéj (oranzsát, citronát)
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg vaj+a tepsihez
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 19 dkg liszt
  • 5 dkg vágott mandula
  • Előkészítés: A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.

    Elkészítés: A tojássárgákat a vajjal, a cukoral, a vaníliás cukorral, a mézzel és egy csipet sóval habosra keverjük. Beledolgozzuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a lisztet, a sütőport, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát 2 órára betesszük a hűtőbe. Kivajazunk egy sütőtepsit. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű golyókat formázunk, először megforgatjuk a kissé felvert tojásfehérjében, majd a mandulában. A tepsire rakosgatjuk, és kb. 1 órára hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A golyókat kb. 20 percig sütjük.


    Vaníliás félholdak
    Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
  • 15 dkg vaj + a tepsihez
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 csipet fahéj
  • 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 25 dkg darált mandula
  • Előkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és 2 tojással. Beledolgozzuk a kardamomot, a fahéjat, a lisztet és 3 evőkanál kivételével a mandulát. A tésztát 2 órára behűtjük.

    Elkészítés: Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. Félhold alakú kiszúróval kivágjuk a formákat, és a tepsire rakjuk. A maradék tojást elkeverjük, és megkenjük vele a holdak tetejét. Megszórjuk a félretett mandulával, és sütőben kb. 10 percig sütjük.

    Címkék:

     

    Kommentáld!

    Ez egy válasz üzenetére.

    mégsem

    Hozzászólások

    Vámos Márta üzente 15 éve

    A vanilias félholdba mi az a kardamom? Ezt még nem is hallottam.

    Válasz

    Ez történt a közösségben:

    Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

    Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu