Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Végre tavasz, végre medvehagyma szezon...már nagyon vártam! Télen beérem a szárított verzióval, de a friss, aromás medvehagymával semmi más fűszernövény nem ér fel!
A recept saját kreálmány, elkészítése és fogyasztása csak saját felelősségre...:)
Hozzávalók:
A szószhoz
1 nagy csokor medvehagyma
15 dkg 3,3-as joghurt
1 doboz light cottage
1 kávéskanálnyi frissen facsart citromlé
egy marék apróra tördelt, pirított fenyőmag
só, kevés bors
2 ek olívaolaj
a nudlihoz
fél kiló krumpli
1 tojás
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
só
A krumplit apró kockákra vágva puhára főzöm, és krumplinyomóval áttöröm. Megsózom, hozzákeverem a lisztet és a tojást, alaposan összegyúrom. Azután jócskán belisztezett deszkán hoszú rudakat sodrok belőle, amiket késsel ujjnyi vastag, egyforma darabokra vagdosok fel. Sós vízben kifőzöm, és már készen is van.
A szószhoz apró darabokra vagdosom a medvehagymát, kevés olívaolajon megfuttatom, hozzáöntöm a joghurtot, és összerottyantom, majd elzárom a gázt, hozzákeverem a cottage-ot, fűszerezem, mehet bele a citromlé és a fenyőmag, tálkába öntöm, és a forró nudlik mellé tálalom.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Céklás-krumplis röszti
Aszalt paradicsommal töltött gönygyölt pulykamell medvehagymás gombóccal
Böjti eledelek - Vasárnap: Káposztás lángos
Legyen az ünnepi menü része a baconbe göngyölt sült csirke